Sezatoarea canadiana (56)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Olga,

pacat ca n-ai avut un pix si o hirtie sa ii iei numarul timpitului; am ascultat un reportaj la radio despre asta; exista un numar la politie (din pacate nu l-am notat) unde suni daca esti hartuit sau agresat pe sosea; procedura e ca ulterior politia se deplaseaza la respectivul cu pliante, norme de conduita pe sosea, nu-i da nici o amenda dar il au in evidentza, daca mai calca strimb!
eu i-am facut-o unui pustan; asteptam pe o strada laterala intrarea pe autoruta si ala avea o masina manuala sport in spatele meu, aia de scrisnesc rotile pe sosea si vroia probabil sa-si impresioneze amica din dreapta; cum se misca sirul de masini incepea sa-si scrisneasca rotile si sa ambaleze ca eu sa ma misc rapid pina la masina din fatza...parca contau citeva metri; cum nu m-am executat, a intrat in depasire, desi eram in coloana ce misca extrem de incet (Chemin Champagne- e cu dublu sens si linie continua) si a trebuit eu sa dau in spate repede sa-i fac loc,si sa trag pe dreapta aproape c-am intrat in santz, ca venea altul din fatza si s-ar fi izbit in dreptul meu.
dupa ce mi-au trecut dracii am scos tacticos foaia de hirtie si pixul si i-am scris numarul;
la care pustanul (avea vreo 17 ani cred) a coborit si a venit la geam la mine sa-si ceara scuze si am facut pace.

oricum ori gestul aluia e mult mai grav- e hartuire deja- si chiar merita sa suni sa-l potoleasca politia.

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Si eu am sunat la 911 din greseala, am vrut sa formez 011...desigur, nu mai puteam inchide, se auzea mereu pe fir o tipa...noroc ca trecuse sotul pe acasa, le-a explicat ca am gresit dar dupa ce a plecat din nou la serviciu m-am trezit cu masina politiei la geam, era sa mor, ca nu stiam decat doua vorbe in engleza...i-am zis tipului ca am gresit( acum un an jumate se intampla, venisem in vizita in Ca),era zambitor s-a uitat putin prin casa din usa si a plecat, nu amenda nu nimic- noi stam in Ontario.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by laurajr
ca alta data sa se vada ca-i scrii nr de masina !

Nu cred ca e f intelept, sincer, daca e atat de dezaxat incat sa vina dupa tine sa te urmareasca, teoretic are si potential pt. a iesi din masina sa-ti dea cu paru-n cap sau sa scoata o arma, fereasca sfantu'. Chiar daca nu-s permise armele aici, nu stii de unde mai sare vanatoru' de foci. Fara gluma acum, pe tampiti ii bati cu inteligenta si cu siretenia, nu cu agresivitatea si afisarea creionului intru intocmirea rapoartelor. E mai intelept dupa mine sa nu-i provoci.

CarmenB., merci, m-am culturalizat. Asta era singurul cuvant care-mi lipsea din lexic, saptamana trecuta am invatat pet (basina) si décrisser - intraductibil. Va tin la curent daca mai aflu si alte neologisme din aceeasi categorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Uite ca nici eu nu stiam cum se zice in franceza, noroc cu Ira ca am aflat.

Si la mine a venit odata politia, nu sunasem la 911 dar era dimineata, m-am repezit sa iau ceva de pe terasa uitind ca nu am dezarmat alarma. De regula cei de la centrala suna si le dai un cod.Nu au sunat si am banuit ca si-au dat seama de greseala noastra, mai ales ca de indata ce a inceput alarma am si dezarmat-o.

Nici 10 minute nu au trecut si aveam 2 politisti in curte in spate, nu au sunat la usa, desi au vazut masinile in parcare.

Ne-am cerut scuze, ne-a luat numele si s-au carat.

Dar cu stia la volan nici eu nu m-as pune. Cine stie peste ce dezaxat dai, si-ti pare rau tie.

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Merci din suflet fetellor pentru ganduri. Asta a fost patania vietii mele si mi-am jurat ieri sa nu mai fi o victima niciodata. Voi avea celularul, pixul si hartia la indemana. Adevarul e ca m-am speriat foarte tare cand am vazut ca mai da o tura in fata casei. saptamana trecuta au gasit o femeie impuscata pe driveway fara sa gaseasca de ce si cine, etc. Dupa felul in care a reactionat nebunul putea scoate o arma pe geam sa ma aranjeze, nu? Si faza nasoala e ca eu am lucrat in puscarie 3 ani, si eu am fost atat de pierduta in situatia asta. Intotdeauna ne gandim ca raul se intampla altora nu noua.
Sa va mai spun ca ma uit dupa toate hondele civic rosi poate il vad pe cretinul? Stiu ca toate astea s-au intamplat cu un motiv.
Va pup si va multumesc din suflet, Ira, Laura, Ana, arinna, Carmen si Dana.

Olga

When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you."
- Friedrich Nietzsche

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

OlgaT, acum am citit ce ti s-a intimplat. Eu zic ca ar trebui sa te duci totusi la circa de politie a cartierului in care locuiesti si sa dai ceva scris acolo cu ce s-a intimplat si sa spui, asa cum scria o fata mai sus, ca ti se pare ca l-ai vazut trecind prin fata casei sau ca ai senzatia ca esti urmarita. Sigur ca poate fi frica din cauza careia sa simti asta, dar ai un copil, de cele mai multe ori esti doar tu cu el in casa pentru ca sotul lucreaza... nu au cum sa te contrazica daca tu asa simti. Pentru ca daca nu le spui nimic convingator, nu te vor baga in seama... dar daca dai ceva scris si spui asa ceva, sigur vor pune pe cineva in alerta si atunci te linistesti si tu.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Pai eu am scris ieri si la mamici, Nelia dar deja m-am obisnuit sa nu citeasca nimeni. Important e ca a trecut. La politie nu am ce merge ca nu stiu nr masinii, nu stiu nimic. daca ma duc asa fara date nimeni nu ma ia in seama si e normal sa fie asa. la cate plangeri si hartogaraie aduna pe zi.

Ceea ce e funny e ca se schimba tura de politisti fix in fata casei mele de 2 ori pe zi. ( am uitat sa spun ca si school bus-ul opreste in fata casei mele) deci se invart o groaza de oameni in jur. Si oricat de nebun ar fi nu va intra peste mine in casa ca asta inseamana puscarie si acuzatie de asalt.

Olga

When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you."
- Friedrich Nietzsche

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

fetelor francofone, am si eu o intrebare: cum traduc nepotrivire de caracterin franceza, merge ca expresie sau numai in romaneste.
altfel cum sa justific ca as vrea sa-mi depun candidatura pentru un job tot aici in firma dar pe un alt job cu nepotrivirea de caracter cu echipa asta de...nu am cuvinte in care am nimerit.
asta pentru ca ma invirt in cerc: jobul nu l-as schimba datorita apropierii de casa a firmei (din martie ramin singura cu copilul in Laval si nu-mi da mina sa stau pe autorute), sefii au parere foarte buna (imi spun fetele) in ce priveste performanta/munca- dar nu asa buna in ce priveste sociabilitatea; nu vreau sa intru-n amanunte despre faze penibile de garderie cu mucoasa asta a mea de colega , iar jobul celalalt e intr-o echipa de barbati care-mi par mai cu scaun la cap.

acu pina luni framint chestiunea cum sa justific ca vreau sa schimb colectivul; jobul nu e foarte diferit de ce fac acum, dar salariul clar mai mare.

merci!

Ana

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenB spune:

Ana : incompatibilitate cu o anumita membra a echipei, ceea ce duce la unele relatii tensionate.... zic si eu o parere.

Ana, dar stai putin, ca daca tu zici ca salariul e mai mare la celalt post, in mod sigur ai si ceva sarcini in plus sau ceva mai important de facut acolo si atunci se schmiba situatia. Nici nu trebuie sa spui ca vrei sa schmibi colectivul ci ca vrei sa avansezi, ca stii ca esti capabila sa faci ceva mai mult decat ceea ce faci in prezent, etc...Daca amintesc ei de ceva conflict cu tipa aia tu poti sa zici ca nu-i nimic important si apoi ca poate exista o anumita incompatibilitate intre voi, etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Ana Stroe

Si eu zic ca si Carmen, in nici un caz sa nu spui ca vrei sa iti schimbi jobul pentru ca nu te intelegi cu colegii. Un astfel de motiv este f. prost vazut aici. Este mult mai bine sa spui (exact cum a scris Carmen) ca ai dori sa ai mai multe responsabilitati (sau ceva in genul asta), si ca acest job iti ofera noi oportunitati de cariera. Nici salariul nu trebuie sa fie argumentul principal. Totul este un joc...
Mult succes.

Mergi la inceput