Sezatoarea canadiana (56)
Raspunsuri - Pagina 25
Simonna spune:
Nelia, multumesc :)
Sint pe-aici, mai citesc, cam la cinci pagini o data apuc, ma asigur ca sinteti bine si ma duc la ale mele. Deocamdata imi duc batalia cu medicina quebecheza, nu intru in amanunte, subliniez doar ca cine vrea copii sa si-i faca la timp, ca teoria zice ca ABIA dupa patru avorturi spontane esti considerata gravida cu risc si te baga in seama de la inceputul sarcinii nu de prin luna a treia!!!
O sa-mi regasesc creierul de unde-o fi el dus dupa atita vinturat pe la medici - eu, personal, sint bine, by the way! - si-o sa va povestesc testul pentru cetatenie!
Ana, mergi in weekend la Patinuarul Atrium cu el (metro Bonaventure) intra pe site si vezi ca simbata sau duminica dimineata au o ora jumate parca rezervata pentru familisti. Va duceti frumusel, inchiriati patinele, exista un soi de cadre de metal de care se tine patinatorul incepator ca sa nu fie numai pe jos si, uite-asa, l-ai facut si practicator de sport de iarna, scoti copilul din zona abstracta si, in fond si la urma urmei, poate sa scrie si de ce nu ii place :)
La ce scoala e Tudor? Ca Radu e clasa a doua si inca n-am avut nici un proiect de facut... Ca pe mine ma bate-un gind sa ma mut in Laval Ouest si colegu' nu prea vrea... Daca'i scot din caciula ca dam peste o scoala mai desteapta poate-mi iese!
Noapte buna
Simonna
columbiana spune:
Simonna,
pai eu incerc sa plec din Laval , acum sa vad care va fi destinatia finala, vestul insulei sau Calgary.
Tudor merge la scoala Fleur de Vie, de care eu sunt super multumita:
http://www2.cslaval.qc.ca/fleurdevie/
mersi de sugestie, miine incercam patinoarul; tot l-am intrebat el ce ar vrea, dar in afara de inot (care nu-i sport de iarna:))) mister fiu'meu nu vrea nimik.
Ana
sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1
myrrha spune:
quote:
Originally posted by Melody
Buna Magda,
Uite aici linkul despre visiting Canada.
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/5256E.PDF
Acolo scrie ca trebuie ca fratele trebuie separat, nu impreuna cu parintii ca si dependent.
Daca te intorci la home page de pe acest link, ai si mai multe informatii.
Si nu vreau sa te descurajez, dar eu iti spun din experienta proprie ca si eu am invitat-o pe sora mea ca sa imi boteze fetita acum 4 ani, am avut toate documentele in ordine, un motiv foarte serios, ( nu aveam cine sa imi boteze fetita, mai ales ca am botezat-o in religia catolica si chiar nu aveam cunostinte de religia catolica) si nu au vrut sa ii dea voie sa vina in vizita. Dupa ce au refuzat-o am mers chiar si la MP (membru parlamentar in zona noastra, unde locuim) la noi in oras si am cerut explicatii, dar mi-au spus ca nu e casatorita, ca nu are destul income, ca poate vrea sa ramana definitiv in Canada ( asta in conditiile in care eu am cerut doar o luna viza), anyway, bullshituri de motive...
Dar tu incearca, nu se stie, sper sa ii dea.
Ani
Ani, eu cred ca la voi problema a fost ca au "suspectat-o" pe sora ta ca vine sa faca baby sitting. Eu mi-am invitat ambele surori de sarbatori - fara sa spuna ca am bb mic, fireste - si au luat viza usor, desi sora mai mica e studenta in anul 3 (cu taxa),n-are nici o proprietate, nici venit, nici iubit, ce mai
Daca mai cautati nas, ne oferim noi, ca ne plac tare copiii mici....
Donia, Laura, pai atunci nu se verifica teoria cu bb-i mari in Canada... Eu chiar ma gindeam ca e de la mincarea cu adaosuri de vitamine.
Denisa , da, am un ceea ce se numeste high need child, cel putin cit priveste somnul... Daca intru in casa se trezeste in max 30 min, acasa doarme cam la fiecare 2 ore cite 40 min, numai leganata in brate. Nu ma pling, ca mi-e tare drag de ea, dar daca se anunta max. -12 grade joi, cum isi mai face Agatha mea somnul de prinz???
Khristin, cum e atmosfera in scoala, e mai fain ca la birou?
Simonna, sa-ti trimita Doamne-Doamne un bb mic!
mami de Agatha (21.08.06)
carmen77 spune:
Simonna, pai acum ca stii chestia asta (cu 4 avorturi spontane), foloseste-te de ea. Adica la urmatoarea sarcina, cand te duci la doctorul care sa te ia in evidenta, spui ca esti dupa 3 avorturi (din Romania), si o sa te trateze cum trebuie.
Eu aplic acelasi principiu cand merg cu Matei bolnav la spital ... stii teoria lor cu febra ... sa lasi copilul 3-4 zile cu febra pe motivul ca c'est correct ... deci, eu il las pe Matei 2 zile cu febra, daca in a 3 a zi tot are febra mare ma duc la urgenta cu el ... si zic ca e a 4a zi cu febra ... eu imi cunosc copilul mai bine, plus ca mai am instinctele de mama .. si inca nu m-am inselat niciodata, de cate ori am fost cu el la spital, a avut pneumonie sau otita ... sau amandoua .... daca era sa aplic teoria lor, il mai tineam inca 2 zile acasa ... deci eu consider ca odata ce stii "slabiciunile" sistemului, profita de ele si gata ...
Oricum, eu va doresc sa vina barza cat mai repede si sa ai o sarcina usoara si un bb sanatos.
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003
AncaMaria spune:
Buna Fetelor,
Am si eu o intrebare la voi... ne pregatim sa mergem in vacanta dar nu am cumparat bilete pentru ca nu suntem inca hotarati unde... Mexic sau Cuba... eu as vrea Mexic, dar am intrat sa verific deal-uri online si majoritatea scriu ca pentru copii cazarea si mancarea e gratuita, dar cand imi fac totalul, suma care o adauga pentru copil e aproape cat a noastra... voiam sa stiu voi cat ati platit pentru copilasi (a mea are 2,5 ani), si daca ar fi cazul sa sun la ei sa vad poate mai "scad" la pret..
Multumesc,
Melody spune:
...
quote:
Si nu vreau sa te descurajez, dar eu iti spun din experienta proprie ca si eu am invitat-o pe sora mea ca sa imi boteze fetita acum 4 ani, am avut toate documentele in ordine, un motiv foarte serios, ( nu aveam cine sa imi boteze fetita, mai ales ca am botezat-o in religia catolica si chiar nu aveam cunostinte de religia catolica) si nu au vrut sa ii dea voie sa vina in vizita. Dupa ce au refuzat-o am mers chiar si la MP (membru parlamentar in zona noastra, unde locuim) la noi in oras si am cerut explicatii, dar mi-au spus ca nu e casatorita, ca nu are destul income, ca poate vrea sa ramana definitiv in Canada ( asta in conditiile in care eu am cerut doar o luna viza), anyway, bullshituri de motive...
Dar tu incearca, nu se stie, sper sa ii dea.
Ani
Ani, eu cred ca la voi problema a fost ca au "suspectat-o" pe sora ta ca vine sa faca baby sitting. Eu mi-am invitat ambele surori de sarbatori - fara sa spuna ca am bb mic, fireste - si au luat viza usor, desi sora mai mica e studenta in anul 3 (cu taxa),n-are nici o proprietate, nici venit, nici iubit, ce mai
Daca mai cautati nas, ne oferim noi, ca ne plac tare copiii mici....
mirrha,
Nu stiu de ce au suspectat-o ei, cert este ca eu am avut chiar si scrisoare personala de la preotul catolic canadian de la biserica unde am decis sa facem botezul, de fapt biserica din cartierul nostru. Si chiar asta era motivul, fara vrajeala. Si tot degeaba... cred ca depinde de noroc, nu stiu, caci daca ar fi sa te iei mot-a-mot dupa cum scrie pe site, e cam greu sa ii convingi..Oricum o sa mai incerc, dar nu stiu cand, acum trebuie sa imi gasesc un job, ca am terminat deja scoala si nu mai rezist sa stau acasa, chiar daca
What requirements must I meet for a temporary resident visa?
You must show the officer that you meet the requirements of the Immigration and Refugee Protection Act and Regulations and that you will be in Canada for a temporary stay. You must also:
• satisfy an officer that you will leave Canada
.....oare cum sa satisfy the officer?
PS: Mersi de oferta, as vrea tare mult alt bb, dar nu mai vrea sotul, asa ca doar daca se intampla...cu mare placere
Ani
Ira spune:
Prolog :
Oglinda, oglinjoara, cine-i cea mai frumoasa printesa din tara ?
-Sunt frumoasa ?
-Da
-Da' de ce ?
...
-Nu observi nimic ?
-Nu
-Mi-am facut suvite.
-Unde ?
-Sibin, ma enervezi !
-Oh, suvite. Scuze, citeam o speta de droit penal.
-In concluzie nu sunt frumoasa !...
-Ba esti.
-Pai tu de ce nu-mi zici din proprie initiativa ?
-Pentru ca nu pot sa-ti zic tot timpul. Ti-am zis si de curand.
-De curand cand ?
-Atunci cand ti-ai cumparat tricourile de la Ardene pe care nu le-am observat.
-...Trebuie sa-mi zic mai des. Sa-mi zici tot timpul. Ca daca nu-mi zici tu, eu nu ma simt. Ai inteles ? Pentru tine ma fac frumoasa !
-Da
-Pai si ce mai astepti .....????
-Astept sa termin speta.
-
peste 2 minute
-Frumoasa si minunata lui tati, extraordinar de delicata si de nemaipomenita, vino la mine sa te sarut, printesa mea de aur !
- ....Ahaaaa, deci ei stii sa-i faci complimente !!!
-????
-Si ea nici macar nu si-a facut suvite!
......
......
-Pai sa te duci cu Alba ca zapada la gradi si s-o lasi acolo, singura, s-o terorizeze educatoarele. Sa-mi aduci drept dovada a disparitiei coronita ei Barbie pe o tava. Si sa n-ai mila, ok ?
Postlog. Si v-am spus povestea mea, si-am incalicat pe-o sha
ps. Sofia e la gradi, Sofia e la gradi, na na na na naaaaa, naaaaa
Sofia
Podeanu spune:
quote:
Originally posted by laurajr
Fetelor, multumesc de raspunsuri legate de sterilet...voi v-ati pus ?( eficiente stiu ca sunt, dar comode???)
Myrrha, cred ca-i nastem gata cu hormoni de crestere , al meu a fost mai pispiriu cu 100 gr decat sora-sa, adik a avut 3400 dar tocmai am auzit de un bb roman la To de 4.4 kg dar de 58 cm!!!
Montreal, chiar au fost azi la voi -23 de grade ??? Brrrr !!!
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura ,Ioana Nazdravana si David Fermecatoru'
Laura, eu folosesc metoda steriletului de 11 ani. (dupa ce am nascut) le schimb la fiecare 2 ani.
Nu am avut niciodata probleme (ma refer la partea de "comoditate" nici macar nu se simte ca e acolo),doar acum la ultimul am avut ceva singerari aiurea, intre perioadele normale.L-am banuit pe doctor (f bun dar in pragul pensiei-ameninta ca se retrage in fiecare an)ptr ca m-a chinut f tare cind l-a scos pe ultimul .dar m-am dus la o second opinion, la o alta doctora f buna si totul e ok. Cu ocazia asta am aflat si ce am. (NovaT)
Intre timp (adica dupa citeva luni) au disparut si singerarile aiurea. Probabil ca si organismul e "obosit" de atitea, si eu mai batrina, oricum am hotarit ca e ultimul.Il scot la anul, la 40 ani si ma rog sa am noroc.
Denisam, fac bine, muncesc mai putin (3 zile doar) ma odihnesc mai mult.
Stiu ca ti-a scris Alexandra, i-am dat nickul meu, nu s-a putut inregistra.dar am banuit ca a-ti mai tinut legatura de atunci. Ele fac bine,cu Iuliana ma vad des (Craciun Revelion, chiar pe 13 la o petrecere am vazut-o ultima oara).
Simonna, chiar ma gindeam la tine. Speram sa revii cu povestiri haioase despre saptamina de vacanta la munte .
Ira, ca intotdeauna ma f bine dispui si in acelasi timp imi pare rau ca nu am reusit sa ne cunoastem personal.
camelia , tu mai traiesti? Cind ziceai ca botezi? Aflu si eu in curind daca sunt nasa sau nu, la o fetita frumoasa bb Alexia.
Mai fetelor din Montreal, nu conoasteti ceva baieti seriosi, singuri, in jur de 30 ani? Am o prietena f buna, singura si poate ii gasesc pe cineva.
Pe curind...
Dana si gemenii
Voiculestii
Denisam spune:
Dana- ma bucur ca esti bine si muncesti mai putzin. Transmite-i salutari Iulianei si toate cel eune, nu mi-a mai scris nimic,desi i-am dat o adresa de email unde nu are nevoie de nick.
Myrrha-chair dc Agata e demanding, atata timp cat tu esti ok cu asta si nu te plingi,e f. bine-pupicie printzesei, mai ai poze recente?
Numai bine tuturor!
Denisa
Denisa 15w si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!
laurajr spune:
Dana, multumesc mult de raspuns, m-am mai interesat si eu, am vb cu md de fam si mi-a zis ca Mirena e cu hormoni, iar la balanta mea aiurita de hormoni, nu ma mai risc cu nimic .
Am fost azi la gineco si am stab pe lunea viitoare sa vin cu Nova-T sa mi-l monteze...am putine emotii , sper sa fie bine si pe 2.5 ani sa stau linistita .
Ma bate gandul sa o inscriu pe Ioana la Kumon , mai intai la reading si de la toamna la Math .
Voi dati copii la Learning Center de astea ? Ce parere aveti de ele ?