Sezatoarea canadiana (56)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Yé yé, ce frumos ii afara, copii !

Cu putin noroc ne scoatem si frigiderele din priza luna asta, dàm mancarea pe pervaz, si uite-asa...mai obtinem si putina economie la energie. Chestia e ca nu reusesc sa deschid geamu' ca sa fac treaba asta, al meu e mai intepenit decat otzelul turbat. Si dac-o sa-l deschid dupa aia parca vad ca n-o sa-l mai pot inchide, ca anu' trecut cand am stat in frig vreo 2 ore pana cand a venit Sibin acasa sa-l inchida cu ciocanul! Noroc ca nu l-am spart atunci decat putin, vorba Sofiei... - mami, nu am rupt cartea decat putin, vreo 15 paginisi caldura din toata casa se duce pe apa sambetei, halal economie de energie !

Mai bine stau cuminte si ma uit la un film cu beach-Sunset beach, de preferinta, ca Bond-James Bond s-a sfarshit, vorba moldovenilor.

Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by laurajr

Ira, e clar, ai nevoie de o vacanta in Insula placerilor ( vorba lui Pinochio ) !
Fetelor, o intrebare intima: am programarea de dupa nastere la ob-gyn si vreau sa solicit montarea de sterilet doctorului( alta metoda contraceptiva nu vad...) ; trebuie sa platesc ceva in plus sau intra in asigurarile de sanatate?
imi puteti recomanda o marca mai buna?

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura ,Ioana Nazdravana si David Fermecatoru'

Intra in asigurarile private nu aia generala de Canada.
(e in jur de 200$ ) Daca nu ai asigurare privata (de la servici)o deduci la impozit.

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Laura- e exact asa cum a spus Dana.
Dana- ce mai facetzi voi, tucum te mai ismtzi?
Mi-a scris mai demult Alexandra a Iulianei, i-am raspusn si de atunci nimic, ce mai fac, sunt bine?
Numai bine la toata lumea, ca am inceput serviciul si sunt super busy!

Denisa
Denisa 14+w si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am aparut si eu... Ira, tu ne-ai ramas datoare cu un raspunss au l-ai dat si nu am prins eu mesajul!?! Spuneai intr-un mesaj, anul trecut daca nu ma insel, ca a venit intr-o zi mama unui copil la tine si ti-a spus ceva de nu ti-a venit sa crezi si ne invitai pe noi sa ghicim ce ti-a spus. Acum ca mi-am adus aminte, nu ma intreba cum, mi-a venit pur si simplu in minte, ne spui si noua ce ti-a spus!?!

E un ger afara!!!! Ne plingeam ca nu vom avea iarna, hai?

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Chiar ca e ger, nu stiu ce sa ma fac cu fata mea, care numai afara doarme somnul de prinz (de circa 3 ore). Uf, nu mai vine o data primavara (stiu ca n-ar trebui sa-mi doresc asta, de cind cu incalzirea planetei, dar deja nu prea mai vad mai departe de marsupiul meu)

Nelia, n-avem idei de nume de baieti ca eu nu cred ca o sa avem asa ceva (eu sint dintr-o familie cu multe fete). Dar zi la ce va ginditi voi, ca cine stie de unde sare iepurele.
Apropo de copii, tot aud de prietene romance care nasc aici copii maricei (si a mea a avut aproape 4 kile la nastere). Oare cum se esplica, clima, mincarea buna?

mami de Agatha (21.08.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Fetelor, multumesc de raspunsuri legate de sterilet...voi v-ati pus ?( eficiente stiu ca sunt, dar comode???)
Myrrha, cred ca-i nastem gata cu hormoni de crestere , al meu a fost mai pispiriu cu 100 gr decat sora-sa, adik a avut 3400 dar tocmai am auzit de un bb roman la To de 4.4 kg dar de 58 cm!!!
Montreal, chiar au fost azi la voi -23 de grade ??? Brrrr !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Madgone, ce-i aia ca nu poate fratele/sora sa obtina invitatie? Cred ca cine ti-a zis ca obtii greu ceva legat de frate/sora s-a referit la sponsorizare. Aia e cu totul alta mancare de peste. Fratele/sora pot veni in vizita fara probleme si nu numai: unchi, nepoti am auzit de tot felul de invitati aici. E aproape imposibil sa-i sponsorizezi (adica aducere definitiva), insa sa-i chemi in vizita nu te refuza nimeni doar pe grad de rudenie. Sponsorizarile merg pentru sot/sotie si pentru parinti (dar si astea se tegiverseaza de nu-ti mai vine sa aplici).

Noi avem niste prieteni care tocmai isi vor aduce fratele in vizita si nu i-am auzit sa aiba dificultati in privinta asta (urmeaza sa le naseasca viitoarea fetita). Am un alt amic care si-a chemat unchiul aici de 2 ori cate 6 luni. O matusa de-a mea o aduce in vizita pe vara-mea (intre ele nu exista grad de rudenie, matusa mea e nasa vara-mii).

Ira, ai un talent la scris ceva de speriat, sezatoarea asta are farmecul ei aparte in mare parte datorita tie.

Denisa, cum e la serviciu? Cum iti e ca ai lasat-o pe emma acasa? Eu am plans o saptamana dupa reintoarcerea la servici. Plangeam pe unde apucam, mi-a fost greu sa ma obisnuiesc cu ideea ca nu mai sunt cu el toata ziua.

Donia, nu trebuie sa legalizezi nici o invitatie, nu cere nimeni legalizarea. Cred ca asta tot de la dulcila birocratie romaneasca ni se trage. O fi aparut un roman caruia i s-a parut suspect sa trimta invitatie simpla si s-a dus s-o legalizeze la notar (sau ca sa fie sigur ca nu e respinsa). Si dupa ce-o fi povestit la un chef prietenilor, asa s-a impanzit ca invitatia trebuie legalizata.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

try, nici eu n-am legalizat invitatia pentru soacra.
Hi, hi, s-ar putea ca asta sa fie originea invitatiilor legalizate !

myrrha, eu am dat si Romaniei ce-i al Romaniei! Am nascut doi copii, ambii cu 4300g la nastere, unul in Romania, unul aici. E drept ca al' canadian a venit cu 2 saptamani mai repede, ca daca venea la 42 de saptamani, ca primul, nu stiu ce iesea!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdana spune:

quote:
Originally posted by myrrha

Nelia, n-avem idei de nume de baieti ca eu nu cred ca o sa avem asa ceva (eu sint dintr-o familie cu multe fete). Dar zi la ce va ginditi voi, ca cine stie de unde sare iepurele.
Apropo de copii, tot aud de prietene romance care nasc aici copii maricei (si a mea a avut aproape 4 kile la nastere). Oare cum se esplica, clima, mincarea buna?

mami de Agatha (21.08.06)

Aveti grija sa va feriti de numele Cristi pentru baietei
nu de alta dar pe urma cind ii veti striga va iesi
Agatha Cristi (autoarea) sau
A gata Cristi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

'Naseara si merci everybody,

numai o intrebare am,

voi v-ati simtit vreodata frustrati ?

Io daaaaaa, si inca cum. Atunci cand stiu ca am dreptate si numai eu par sa realizez asta. Nu-mi place sa fiu contrazisa si nu-mi place sa mi se impuna argumente, demonstratii si teoreme atata timp cat eu sunt sigura ca adevarul si lumina sunt de partea mea. Dar cel mai tare si cel mai tare ma enerveaza cand ceilalti se fac, domne' ca nu pricep, cand e atat de evident! Am dreptate si basta !

Bunaoara stam in living, eu, Sibinu, si Sofia terorista. Ne uitam la un film, bun film, am uitat cum ii zice, si nici despre ce e vorba in el foarte iegzact, important ii feelengu'. Ii bun tare precis, prea stam toti cu ochii iesiti din orbite, fiecare la ce-l doare, io la Brad Pitt, Sibin la mafia mexicana si Sofia la un caine (jumatate chel, mult chior, partial inteligent si deloc curat - ca sa fiu nu zic de-a dreptul imputit). E asa de bun filmul, de am senzatia ca simt mirosul cainelui nespalat prin ecran, fantastice efecte au inventat astia domne, tehnologii avansate de miros virtual….sau o fi tras vreunu’ din noi 3 vreo basina pe ascuns ? Io sigur nu, doamnele nu fac niciodata asta! Siguuur e altcineva

Asa noroc au unii frate, pe lumea asta, javra aia din film castiga meleoane de $$$ numai intorcandu-se de pe-o parte pe alta in fata camerei de luat vederi, iar io in schimb muncesc ca un caine si …ca un caine ? Oh nooooo, nici macar ca un caine, domne, trebuie sa updatez si expresia asta. Cainele e boer, si mai e si jegos pe deasupra, pfuiii..

Desi ne uitam la film, Sofia se decide sa studieze la pian. Studiat e un verb impropriu folosit, dar mi-e greu sa gasesc un verb care s-ar potrivi f bine cu chitaiturile, smiorcaiturile atonale si succesiunile de acorduri criminale ce nasc din bietul instrument in contact cu gegetele Sofiei. Se asaza deci pe scaunel si incepe o gama, la o intensitate mult peste volumul acceptat de timpanele mele, cu toata indulgenta de mama eroina ce ma chinuie.
Ma ridic amenintator intr-un cot si o rog sa inceteze, doar ne uitam la film. Ea continua, nimic nou, ignorandu-ma cu zgomotele disturbatoare propriei opere muzicale. Stiu ce o sa urmeze. O sa-i zic de 5 ori sa inchida pianul, dupa care o sa incep sa ma enervez si o sa-i mai zic inca de alte 6 ori. Timp in care ea o sa continue sa-mi dea cu tifla, si tocmai acum, cand spalasera astia cainele din film!!
Cand ajung sa-l urlu a 12 oara sa taca, incep deja sa ma uit urat la Sibin, care nu face nimic. Nu face nimic desi a citit cartea de psihologia copilului! A citit-o precis, l-am vazut eu cu ea in mana cand statea pe WC saptamana trecuta. Acolo scria clar negru pe alb…ca parintii tre’ sa fie intotdeauna de acord cand cearta copilu’! Nu stiu de ce se face ca nu pricepe ca sunt nervoasa, oare pe el nu-l deranjeaza tampitul ala de pian ? Nu vede ca am dreptate cand o cert pe Sofia ? Il intreb, iar el imi zice ca a citit, da, dar ca dupa parerea lui cartea e destul de proasta. Ca nu are o intriga destul de omogena, ca nu e pasionanta si pe deasupra mai e si in engleza. Si ca nu poate sa aduca tot timpul dictionarul la WC, si atunci mai rateaza din expresii. Bun, zic, dar tu nu vezi ca am dreptate ? E destul de evident ! Nu e de acord cu mine, crede ca talentul si deschiderea Sofiei catre arta nu trebuie constranse sub nici o forma si in nici un context. Simt ca nervii mei incep sa cedeze. Societatea asta are neste reguli ce trebuie respectate, io si Sibin suntem societatea si Sofia nu respecta faptul ca noi ne uitam la un film, asa vad eu problema. In plus, stiu ca am dreptate, simt eu asta cu toti porii si instinctele mele. Sofia trebuie sa ma asculte si sa taca, ca doar e copilul meu si rolu’ copiilor e destul de simplu, sa faca ce doresc parintii, nu ? Am drep-ta-te. Mi-am gasit sa lamuresc eu treaba asta cu un viitor avocat care nici nu pare deranjat de faptul ca filmul nu se mai aude. Ca doar e scrisul jos, ce, nu vad bine ? E ok asa, capacitatile si aptitudinile deosebitei nu trebe’ oprimate, domne !

Bun, zic, s-o ascultam pe Sofia, dara. Stiu ca cu cat o ascult mai tare cu atat o sa taca mai repede. Daca-i mai zic si lui Sibin cu glas foarte tare (sa auda si ea – din tot vacarmul) ca mi-a placut ce rezolvare a dat ea disonantei acordului micsorat, am sanse sa taca de tot. Explicatia e timiditatea Sofiei. Ea tine sa-mi sublinieze treaba asta in zilnic, e printesa si e timida. Norocu’ meu, asta imi creeaza sperantele unei ultime strategii…Ma calmez destul de repede si incep s-o admir. Altfel n-am sanse sa fac liniste in casa. A admir, o aplaud. Ce bine ca e timida ! Perfect, relieful sonor se aplatizeaza treptat si moare incet, nota cu nota. Se aude in sfarsit si ultimul acord luat cu cotul in registrul grav. S-a sprijinit minunata un pic cu el in pian cand sa se ridice. Tresarirea finala e urmata de o alta, oare catre ce-si va intrepta atentia acum minunata ? Parul mi l-am strans, creioanele le-am aruncat, faina e sus in dulap si tobei i-am scos bateriile, ca nu mai suportam. Se indreapta catre camera ei plina de jucarii, in sfarsit s-a terminat.

Da’ s-a terminat si filmul …Oare cum, ma intreb ? A primit mexicanul pistolul cu diamante au ba ? Si s-au impacat Julia Roberts cu Brad Pitt ? Sibin nu stie, evident, tocmai recapituleaza cartea de psihologia copilului cu dictionarul. Acum s-a gasit, la naiba, iar tre’ sa caut finalul povestii pe internet ca sa dorm linistita.

Ma intind alene pe canapea, cu laptopul. Aud muzica de stiri, Sibin se incordeaza si ciuleste urechile, e in extaz, 2 adolescenti rapiti si regasiti in USA dupa 1000 ani, super palpitant, eu sunt pe cale sa adorm. Sofia se decide. Studiul la pian nu s-a terminat. Intreruperea s-a constituit doar intr-o pauza de regasire a energiilor proprii, ZAAAAANG tipa acordul disonant si se rostogoleste de toti peretii, dar nu f mult ca n-are timp de celelalte, ZANG, ZANG, ZAAAAAAANG, do re mi fa sol la si (mami, cum era do cu septima, ca am uitat ?

Spune-i sa taca, ca ma uit la stiri, aud din coltul Sibin. Chiar asa, nici un pic de bun simt nu are copilul asta, se gaseste sa cante chiar cand sunt stirile. Simt o vaga unda de satisfactie ce-mi inunda venele, in ciuda dracilor provocati de atatea zgomote. Asa bine ma simt cateodata cand ceilalti sunt nervosi, parca-mi da asa, o energie, o motivatie de-a merge mai departe ! Imi place, imi place sa vad ca eu am dreptate si ca ceilalti realizeaza pe propria lor piele treaba asta. Chit ca sunt iritati, cu atat mai bine. Pentru mine, of courz. Asa le trebe, daca nu au realizat ca eu stiu tot.

Aaaa, nu cred ca copilului ii trebuie innabusite inclinatiile creatoare, comunic rece. In plus, pe laptop scrie si vad foarte bine, nu tre’ sa aud nimic btw.

Stirile s-au terminat, la TV dau timpu’ probabil deja. Cica frig.... Ori frig, ori probabil, domne, ca m-am saturat sa platesc cablul asta pe datul lor in bobi de fasole la meteo !

Sofia

Mergi la inceput