Sezatoarea canadiana (56)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

quote:
Originally posted by Ira

Olga, merci.

Ana, sper ca esti bine, ca sunteti bine. Imi pare rau ca trebuie sa va internati, unde o sa fiti ?

Arinna, eu cred ca cu pisicile vei avea numai bataie de cap. Nu am inteles unde esti acum, in Canada ? Aici e greu cu animalele, cu ingrijirea lor, nu le mai poti asigura de la o anumita varsta si tratamentul este f costisitor...sfaturile astea le stiu de la Oana si am mai discutat si cu alti detinatori de animale, eu m-am conformat si nu mi-am cumparat nici macar animal tanar in apartament, desi ne-ar fi placut.

À propos de animale, pestisorii lui Sibin traiesc inca si sunt grasuti. Mananca ca niste mici purcelusi, cand le deschid acvariul sa le arunc bobitele lor, mai ca sar sa ma muste de mana.

Da, sunt in Canada :),multumesc pentru sfat... nu ma sperii eu de asta, macar sa-mi vad un matz aici insa e prea riscant pentru fiecare din ele.Multa lume are animale, ne-om descurca noi intr-un fel...Nici in Romania nu era prea ieftin, mai ales cu trei :)

Legat de invitatii, vreau sa o chem si eu pe mama la vara-toamna insa nu lucrez inca, doar sotul, sper ca nu are importanta asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Mona, ce ma bucur c-ai dat un semn de viata. Incepusem sa ma ingrijorez, ca nu mai stiam cum sa dau de tine, cand te rezolvi cu telefoanele suna-ma neaparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Climate crisis: Killer diseases spread North
Health officials fear global warming will bring more tropical illnesses, such as West Nile, here to Canada

Mike De Souza
CanWest News Service

Monday, January 15, 2007

OTTAWA -- Global warming is set to bring a host of unexpected health problems to Canada, public health officials are warning.

In an area of climate change science with many uncertainties, researchers are piecing together the increasing risks of infectious diseases, food poisoning and water contamination as Canada gets hotter.

West Nile virus and Lyme disease are two examples of illnesses that could be spreading in Canada because of global warming. However, health officials are also keeping an eye on the progression of tropical diseases such as malaria and dengue fever to ensure they won't be able to creep north.

"Over the longer period, if a milder climate is sustained in Canada, then there is a possibility that these types of diseases could be introduced and established," said Dr. Paul Sockett, an infectious disease expert at the Public Health Agency of Canada.

"West Nile virus is an example of a disease that very opportunistically spread throughout North America from the turn of the [21st] century."

Sockett is the director of a division of the Centre for Infectious Disease Prevention and Control that studies illnesses that can be transmitted to humans from food, water or other species such as mosquitoes. In all three areas, he said the latest research indicates a strong relationship between the number of infections and the climate.

Sockett's warning comes as Canada experiences one of the warmest -- and most unusual -- winters on record. With mild temperatures in the East, and record rain and snow in the West, government officials are increasingly concerned about what our weather will look like in the future.

And the effects could be quickly felt: Sockett said there is a risk of more West Nile infections this summer from mosquitoes that survive through the mild winter.

"What that would be likely to do is cause the West Nile season to start earlier and to last longer," he said. "Certainly we will be looking at this year with a lot of interest."

Currently, however, Canada does not have insects capable of carrying other tropical diseases like dengue, although there was once a malaria outbreak which struck workers building Ottawa's Rideau Canal in the 19th century.

Extreme weather events are also a concern for health, since they can damage the infrastructure and lead to contamination, Sockett said.

November's heavy rainfalls on the Lower Mainland resulted in murky water coming through the taps and a water boiling advisory for nearly two million people in the Greater Vancouver region. But engineers have not decided whether they should upgrade their system to prepare for the future.

Paul Archibald, manager of water supply operations, points out that heavy rainfall could also cause health risks when the sewage system overflows and excess water has to be released from manholes onto the street.

But Sockett said there are some simpler explanations for a rise in food-poisoning cases, as the temperature rises.

"If you make mistakes in food handling in higher temperatures and there are bugs there, they will obviously multiply faster and there's a greater likelihood of food-borne disease," he said.

The risk of food poisoning because of climate change was documented in studies of weather patterns such as El Nino and seafood contamination. A background report released by Health Canada in 2005, also warned that climate change could cause ecological changes that would affect the health and quality of agricultural crops.

© Times Colonist (Victoria) 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Lorelai mama, sper ca nu te afecteaza negativ clima din Suedia ...ma sperii cu articolele pe care ni le trimiti .
Stiu ca probabil nu vom apuca 50 de ani cu toate amenintarile nucleare, poluarea, incalzirea globala, dar nici nu vreau sa mor incet gandindu-ma la drobul de sare .
Ia zi asa, intre 4 ochi: e adevarat ca suedezele beau de sting ? Mie asa mi-a zis cineva care sta acolo de 2 ani, dar mi se pare ca prea le infloreste !

Ira, esti mortala, am ras de m-am spart!

Mergi la inceput

Laura - clima este neasteptat de blanda (+1grad Celsius)... desi suntem mai aproape de Polul Nord... dar avand in vedere ca (vezi subiectul de la Discutii Generale ref la anul 2012) Polul s-a cam mutat mai spre Siberia... nu e de mirare
Si anul trecut am avut o iarna cu temp de aprox -5grade Celsius.
Adevarul este ca baleez si eu site-urile cu news-uri canadiene (ca imi e dor de Canada - de locuri si prieteni) si daca vad ceva ce mi se pare interesant (sanatate, copii) ma gandesc sa afisez articolul... ca poate voi, care aveti servici (nu ca mine care suflu de praf mogaldeata 24/7/365) nu aveti timp de asemenea fleacuri...
Nu vreau sa speri pe nimeni - Doamne fereste! Dar stii cum se spune "paza buna trece primejdia rea!"... adica daca stii din'nainte de tot felul de complicatii ale unor asa-zise banale/minore infectii... te protejezi mai bine... spalandu-te pe maini (eu am facut o adevarata fobie din asta...), etc
Adevarul este ca nu mai este SAFE in nici un colt al lumii... nici din punct de vedere sanitar si nici socio-economic...
Suedia a acordat anul trecut statutul de refugiati la peste 8000 de irakieni si 2000 de somalezi, etc. Fiecare vine cu bolile lui si cu problemele lui si da peste cap tot...
Multi dintre suedezi (barbati) beau de sting si ele sunt satule de ei si se incurca (love affair) sau chiar se marita cu non-suedezi. Iar ei - deoarece femeilor suedeze le-a mers faima ca-i inseala, se casatoresc/re-casatoresc cu filipineze, thailandeze, indonezience, singaporeze, etc (aduc aici toate fetele din Micronezia!).
Multa sanatate va doresc si sa ne vedem cu bine la intalnirea de Craciun din 2007 - cand poate m-o ajuta bunul Dumnezeu sa particip alaturi de voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Lorelai, ne vedem in 2007, da' sper sa ne ne mai anunti ce se intampla prin Canada pana atunci,
ca noi de atata munca nici timp sa cetim presa cu toate nenorocirile de boli din ea nu avem,
dar'mite sa ne mai si imbolnavim !

In vremurile mele bune, acum freo 1000 ani, cand stateam si eu acas', faleu ce vremuri, vere, ce bine era !!! Sufeream de toate modificarile organice posibile, beneficiam de toate bolile din ziare/reviste si carti de medicina, aveam absolut toate simptomele, dezechilibrele organismului si manifestarile patologige ce se constituiau in diverse boli.....toate in afara de una : ipohondrie.

Acum sa fiu a naibii daca mai am vreo boala - ceva - ca sa ma invoiesc si eu de la serviciu si sa stau in pat,
da' de unde...
is sanatoasa ca un magar... desi umblu cu capu'/si opusul lui - gol, ma spal cu apa rece, deschid geamurile sa ma ia cu frig, pupez toti copchii care de care mai muciosi la scoala, ating tastaturi virusate, clante bacterizate...etc; cred ca numai cu gegetele (copyright Sofie) in priza mai reusesc nenica !

In alta hordine de idei, azi de dimi.....am avut parte de o intamplare neobisnuita...sa v-o spun si voua, ca poate in scris clarific mai bine...

se facea ca a sunat ceasul, ca am imbracat-o pe Sofia, ca i-am dat de mancare, si ca m-am asezat un picut pe scaunul din bucatarie inainte sa ma decid sa pun cafeaua la facut. Ma asezasem de uimire. Sofia era cuminte si ascultatoare ca niciodata, nu comenta indicatiile mele, nu voia TV sau calculator, se imbraca - f neobisnuit - cu pantalonii maro, cei care-mi plac mie atat de mult si ea-i uraste...si nu plangea deloc, nu facea galagie, manca tot si strangea firimiturile de pe jos ca sa le puna la gunoi - Se facu ca aparu Sibin la bucatarie, care se aseza pe scaunul paralel si intinse mainile catre mine, zambitor.

L-am intrebat pe Sibin daca nu i se pare cumva ca viseaza, Sofia e cuminte, linistita, totul calm, feeric, plin de poezie si incantare, dragoste. Ca niciodata. El mi-a zis ca a vrut sa ma intrebe exact acelasi lucru, de unde am tras concluzia ca visam amandoi in paralel, sau ca eram amandoi in acelasi vis. Acum mai greu era sa stabilim daca el era in visul meu sau eu in al lui, sau daca eram amandoi in freun cosmar al Sofiei, in fine...zambeam si ne tineam de maini, nemaitinand cont de contextul atat de neimportant vis/nevis - importanta era doar linistea si plenitudinea puritatii raiului de calmitate ce ne inconjura.

...n-a durat mult... ne-am trezit amandoi brusc cand minunata a inceput sa urle din camera ei ca vrea masaj si pupici, si ca nu poa' sa suporte pantalonii cei oribili maro', ca nu zic copiii woooow cand apare ea in cadrul luminuos al usii de la gradi.

Am ajuns totusi la concluzia ca azi-dimineata fuse o realitate si ca io de fapt - traiesc intr-un cosmar, am cetit eu asta intr-un film de-i zicea Matrix parca. Noi dormim si realitatea e dincolo de somn. Da daca io dorm non stop de ce mai sunt frate asa de obosita ? Sau daca totul e pe dos, trebuie sa ma trezesc ca sa ma odihnesc si sa mananc cu tonele ca sa slabesc ? Aoleu, nu mai inteleg nimic.

Ma duc sa ma culc. Sau sa ma scol ?

Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Doamne Ira ce-am mai ras. Mersi. Ca tocmai ce ma enervase It-istul ca sa ma conectez la nu's ce server, ca stie ca nu merge dar poate n-o sa am nevoie sa printez nimic si nici de vre-un document, si chiar daca am, ma conectez la altul, bla, bla, ma gandeam eu oare asta a cazut din pat, ce's tampeniile astea? O fi Matrix mai Ira cum zici tu...

Lorelai, eu am acasa om care ma tine la curent cu toate minunile /nenorocirile lumii, una nu-i scapa... de dimming stii? sa vezi acolo minuni. Eu vreau sa plec la mare, sa ma radiez acolo in liniste si pace.

O zi buna va doresc!!

Corina

Mergi la inceput

Corina - te referi la "global dimming"? http://www.globalissues.org/EnvIssues/GlobalWarming/globaldimming.asp
Multa sanatate si numai bine va doresc,
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Ira, e clar, ai nevoie de o vacanta in Insula placerilor ( vorba lui Pinochio ) !
Fetelor, o intrebare intima: am programarea de dupa nastere la ob-gyn si vreau sa solicit montarea de sterilet doctorului( alta metoda contraceptiva nu vad...) ; trebuie sa platesc ceva in plus sau intra in asigurarile de sanatate?
imi puteti recomanda o marca mai buna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Laura, mie doctorita mea mi-a recomandat Mirena (nu stiu daca se scrie cu i sau cu Y), dar nu mi-am pus ca am tot amanat-o.

Comorile lui mami

Mergi la inceput