Respiratie suieratoare - va rog sfaturi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AdelaP spune:

Ramona J "Nu stiu de cite ori a primit copilul siropel cu corticosteroizi - dar nu e bine sa repete de prea multe ori tratamentul asta. Poate avea efecte secundare serioase."

In ce sens?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Mie dr. mi-a spus ca nu poti folosi corticosteroizi orali mai mult de trei ori pe an.
Efecte secundare serioase pot fi: slabirea sistemului imun, cresterea colesterolului, crestere in greutate (copiii care primesc doze mari au fata in forma de luna, un aspect specific), cataracte. Copiii ramin mici. Trebuie dat calciu extra copiilor care primesc acest tratament, exista riscul de osteoporoza.
Lista nu se opreste aici.
Aici e vorba de corticosteroizi orali, care sint foarte concentrati - pentru a obtine efectul imediat.
Cei inhalatorii sint mult diluati si efectele astea apar doar dupa tratament indelungat.
Totusi, in situatii de urgenta nu ai de ales. Dar trebuie evitat sa ajungeti acolo. Daca vezi ca e nevoie de tratamentul asta de doua ori pe an sau mai des, poate e cazul sa i se prescrie copilului un alt tratament.
Nu am inteles destul de clar cite episoade de genul asta a avut copilul, sau cit de dese au fost.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Azi am fost cu Stefan la pediatrul care pana acum ne-a ajutat sa rezolvam toate problemele de sanatate aparute. Este a doua oara anul acesta (toamna aceasta) cand primeste Ventolin. Si acum ni s-a recomandat si sub forma de aerosoli. O vom face si pe asta, ca sa fim siguri ca totul va fi ok. Sper sa nu fie vorba de ceea ce am citit, ce a spus Ramona, probabil ca exista efecte secundare, intotdeauna poate fi vorba si despre asa ceva, insa daca altfel nu se poate, ce sa facem?
Medicul la care am fost ne-a spus ca suieratul nu era, insa ne recomanda sa facem 6 sedinte cu Ventolin, de 2 ori pe zi, pentru ca exista un zgomot, dat de afectiunea pe care tocmai a avut-o. Si 10 zile de Ketof. Tinut la caldura, nu pe afara... Cat despre astm, daca este sa il faca, il face oricum.
Mai scriu si maine,
Nicoleta
Editez: Nu l-am mai dus la gradi, l-am tinut acasa, am gasit o solutie, cea mai buna si singura... Nu stiu cum de nu m-am gandit inainte. Mi-am luat concediu, o zi eu, una sotul, concediu de odihna.

Mergi la inceput

Aici orice medic ar recomanda aerosoli pe o perioada mai indelungata, incercind sa folosesti doza minima necesara.
Daca a primit sirop a doua oara in toamna asta e deja mult. Nu poti risca sa ajungi din nou la tratamentul asta.
Sigur ca daca e sa faca astm asta e. Dar tratamentul asta cu siropele trebuie evitat pe cit posibil.
Am mai scris despre asta, in special la subiectul "Bebei cu Alergii". Dr. nostru mi-a facut un calcul din care reiesea ca daca-i dadeam copilului aerosoli un an de zile - ar fi fost echivalentul unei doze de sirop de cinci zile. Iti imaginezi ce cantitate de corticosteroizi intra intr-un organism micut intr-un timp atit de scurt?
Intereseaza-te mai mult despre aerosoli si poate gasesti si cauza acestor probleme. E posibil sa existe o alergie nedescoperita. Exista teste pentru asta, dar nu poti sa le faci atita vreme cit copilul urmeaza aceste tratamente.
Multa sanatate, ma bucur ca ati gasit solutia sa nu-l duceti inapoi in colectivitate - macar deocamdata.

Mergi la inceput

Ramona, ce sa zic, noi trebuie sa traim cu medicii de la noi... Noua ni s-au recomandat acum aerosolii pentru ca suieratul a persistat mai mult decat a fost normal, este foarte posibil (din cate ni s-a spus) ca siropul sa nu-si fi facut treaba, exista si aceasta posibilitate. Ne vom cumpara aparat de aerosoli si il vom folosi, speram sa nu-i mai dam Ventolin muuult timp de aici inainte, dar daca va fi cazul, ii vom administra substanta sub aceasta forma. Nici mie nu-mi place ca trebuie sa trecem prin atatea peripetii, Este a treia oara in viata lui Stefan cand i se administreaza Ventolin, i s-a mai dat Fluororinil odata... Asta este, vedem ce se intampla.
Multumesc pentru mesajele voastre.
Nicoleta

Mergi la inceput

Sint si acolo medici si medici. Imi cer scuze ca am insistat atit, dar imi pare rau sa vad un copil ca are de suferit fara motiv.
Intereseaza-te si pe internet, exista multe resurse. Daca esti bine informata e mai usor macar sa alegi medicii.
E vorba de sanatatea si viitorul copilului. Schimbi citi medici e nevoie!
Sarbatori fericite si multa sanatate.

Mergi la inceput

Ramona, nu este vorba despre a schimba medicii, dar crezi ca imi permit sa isi dea cu parerea fiecare si sa testez substante pe copilul meu? Ce sa fac, sa caut un medic pe care l-au testat si altii si este foarte bun, asta este solutia, probabil a asta voi face, uite, avem iar probleme... Nu cred ca in Brasov voi gasi raspunsul. Copilul meu tuseste iar si de azi-dimineata suiera. Sunt cu moralul la pamant. Ce ma fac? Este si perioada sarbatorilor..
Nicoleta

Mergi la inceput

Nicoleta, imi pare rau. Banuiesc ca e alergic la ceva, dar e greu sa-ti dai seama despre ce e vorba. Dupa tratamentele primite in ultima vreme testele nu ar fi oricum concludente.
Nu stiu daca ai oprit aerosolii, ar fi bine sa continui cu ei. E o varianta de preferat in locul siropurilor, fiind mult diluat. Actioneaza insa direct, ajunge in plamini. Sa nu uiti sa clateasca intotdeauna foarte bine gurita (sau sa se spele pe dinti, frecind limba cu periuta) dupa fiecare tura de aerosoli. Se evita astfel candida.
Eu te inteleg, am avut aceleasi probleme cu baietelul meu.
Elimina cit mai mult posibilii alergeni. In primul rind sa nu fumati in casa. Ideal ar fi sa nu fie in preajma fumatorilor deloc.
Eliminati sursele de praf de la el din camera. Nu jucarii de plus, covoare, draperii etc. Nu carti (sau pune-le intr-un dulap sau o vitrina cu usi. Jucariile sa fie intr-o cutie cu capac, sa nu se aseze praful pe ele.
Perna si plapuma sa nu fie din puf/pene, preferabil sa fie sintetice.
Nu plante vii in camera copilului.
Daca aveti ciine sau pisica sa nu intre in camera copilului. In special pisicile dau alergii si e mai bine sa stea afara.
Pasari sau pesti iarasi trebuie evitate.
Cauta sa vezi daca nu e vorba de vreo alergie alimentara. Scoate temporar alimentele cu potential crescut alergen: lapte, oua etc. Se reintroduc prin rotatie (cam unul pe saptamina), urmarind cu atentie reactiile copilului.
Stiu ca e greu de urmat ceea ce spun eu, dar e foarte important pentru sanatatea copilului. Gaseste sursa problemelor si eliminind-o vei vedea ca in timp copilul va fi mai bine. Dar nu te astepta sa fie bine peste noapte.
Da-i si suplimente cu vitamina C in perioada asta. De asemenea calciu, neparat in combinatie cu magneziu. Magneziul e foarte important in astm.
Sper sa fie bine, va tin pumnii si mai tine-ne la curent. E important sa gasesti un medic bun, dar sint o multime de masuri pe care le poti lua tu care il vor ajuta foarte mult pe Stefan. Sanatate multa.

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspuns, problema este ca atunci cand se trezeste si este aerul uscat, tuseste.
Noi nu suntem fumatori, nu avem caini sau altel de acest fel in casa, are o mocheta si draperii, dar sunt suratate periodic, praful este si el sters, cartile sunt noi, avem parchet care se curata usor.. perna este din pene, curand i-o vom schimba. Ideea este ca tusea nu se manifesta mereu in aceleasi conditii, adica intra in casa si sa tuseasca, sa intre in camera lui si sa tuseasca....
Cat de curand mergem cu el la Bucuresti, la un control de specialitate, speram sa si gasim un loc asa repede cum vrem noi.
Aerosolii i-am intrerupt de sambata, dar ia Ketof si de azi Fluimucil. Stiu pentru ce sunt fiecare, suieratul pe care l-am auzit eu a disparut, azi toata ziua l-am tot pandit cand respira normal sa vad daca se mai aude, nu l-am mai auzit. Sper sa scapam de asta, nu stiu ce sa fac cu gradinita, nu am solutii pentru asta, doar pe termen scurt poate sta acasa, la noi bunicii lucreaza, bona nu ar vrea sa faca asta nici pe termen lung, nici scurt... Sper ca daca vine primavara va fi mai bine. Oricum, este o adevarat epidemie de pneumonii virale in Brasov.
Nicoleta

Mergi la inceput

Doarme bine? Transpira, tuseste sau respira greu in somn? Daca nu, atunci poate ca nu e de la praf. Eu cind zic de praf ma gindesc la cantitati infime, nu e vorba de stratul gros de praf.
Daca nu e vorba de praf sau mucegai (spui ca mai degraba tuseste cind e aerul uscat), poate fi o alergie alimentara.
In primul rind evita E-urile. Apoi incearca dieta prin rotatie urmarindu-i reactia la diferitele alimente. Noteaza-ti totul ca altfel uiti.
Acum e iarna si poate e o viroza urita, ceva. Fara alte probleme. Dar daca face periodic chestii din astea e mai mult decit atit.
Sanatate si la multi ani.

Mergi la inceput