Respiratie suieratoare - va rog sfaturi
Raspunsuri - Pagina 4

Nicoleta spune:
Ramona, banuiam eu ca nu te referi la praf de centimetri... Dar atunci ar tusi tot timpul, nu? Mai ales cand alearga si se ridica praf... Si nu este asa. A, oprit Ketoful si nu mai tuseste decat extrem de rar, acum respira mult mai bine, suntem deja la a treia sedinta de aerosoli, ne-am luat aparat si i-am facut aseara si de dimineata, mai facem o data astazi, apoi il las doar o data pe zi, nu este alergic la mancare, din cate am observat. Nu pot lega crizele lui de niciun aliment.
Dupa sarbatori vreau sa merg la doctorul Cernatescu (pedoiatru alergolog si pneumolog), la Bucuresti, sa vedem ce se intampla de fapt. Pana atunci incerc sa il pun pe picioare (impropriu spus, el a fost asa inca din vara, duce bine bolile astea, de aceea uneori ne induce in eroare comportamentul lui - mananca bine, doarme bine, este vesel, nu se plange de nimic - si credem ca i-a trecut... Dar dupa ceva timp o ia de la capat. Numai din toamna asta avem asa probleme dese (in ianuaire face 2 ani de colectivitate), poate fi o intamplare, numai ca am auzit si alti parinti ca au patit asa, la noi temperaturile au fost foarte ridicate pana nu demult... Microbi, virusi... in largul lor.
Multumesc pentru sfaturi, va doresc un an mai bun, cu multa sanatate.
Nicoleta

Ramona J spune:
Nicoleta, sper ca dr. asta nou sa va fie de ajutor. Poate pina atunci o fi bine feciorul si nici n-are dr. ce sa constate!
La multi ani si multa sanatate.
The best thing you can do for your children is to love your wife.

Nicoleta spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=89965&whichpage=15
Servus, revin, amanunte am in linkul de mai sus.
Pe scurt, nu este alergic, dar are sinuzita, a primit si un tratament pentru restabilirea functiilor plamanilor la parametrii maximi, sa zic asa... Asa ca peste o luna mergem iar la control, ma bucur ca sansele sa aiba astm sau sa faca sunt minime, va multumesc pentru incurajari si sfaturi, mai avem de procurat unul dintre medicamente... VA fi greu, ca vom face la greu aerosoli...
Sanatate va doresc,
Nicoleta

Medeea76 spune:
Dragele mele, fara nici o suparare, dar Ventolinul nu contine corticosteroizi!!! Va rog nu mai induceti lumea in eroare, din cauza acesui subiect era sa nu ii mai dau tratamentul recomnandat de medic. Pe prospectul acestuia scrie ca e interzis in cazul in care a facut tratament cu corticosteroizi in ultimele trei luni. Intrucat in ultimele trei zile fetita a facut aerosoli cu Ventolin, mi-a fost frica sa ii dau tratamentul prescris astazi. Totusi m-am documentat inainte putin, si am aflat ca Ventolinul nu face parte din categoria medicamentelor bazate pe corticosteroizi, ci este bronhodilatator cu durata scurta de actiune! Era sa fac o prostie (daca nu-i dadeam tratamentul din cauza ca luase Ventolin inainte)! Nu vreau sa supar pe nimeni, dar ma gandesc ca poate e util totusi sa stie fetele care citesc subiectul.
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006

Ramona J spune:
Scuze, am dat raspunsuri si la un alt subiect unde era vorba de corticosteroizi. Poate am incurcat borcanele la un moment dat.
Ventolinul e "rescue" medicine. Adica se administreaza sa scoata bolnavul din criza. Are efect de scurta durata, citeva ore.
Corticosteroizii se administreaza daca e nevoie de tratament repetat cu albuterol (Ventolin), asta indicind ca e nevoie si de un tratament mai serios.
Nicoleta, e foarte bine daca nu e alergie. Daca e veche sinuzita asta trebuie tratata ca lumea, ca altfel revine. Noua ne-a dat trei saptamini de Augmentin cind a avut asta (la noi pina la urma tot de la alergie era), am si avut emotii sa-i dau asa mult timp copilului tratamentul asta - dar eram disperata. I-a fost mai bine o vreme.
The best thing you can do for your children is to love your wife.