Mamici de ianuarie-februarie 2007 (43)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

Romaria, FELICITARI!!! Sa-ti traiasca fetita, sa fie sanatoasa si vesela, sa va bucurati de ea!!!
Haricleea,Mirela, Mult curaj si bebei sanatosi!!! Sa va bucurati de cele mai frumoase cadouri de Craciun: bebeii vostri!
Deja momentul mult asteptat, acela al intalnirii cu minunatele fiinte pe care le purtam in burtici se apropie vertiginos.. CE FRUMOSSSS!!!

Dragi burtici, iar am disparut cateva zile pt ca iar am avut probleme cu netul, ca de obicei. Asa e cand depinzi de retelele de cartier.
...cu temperatura in camera bebeului se pare ca sunt pareri diferite. Eu am ascultat la o emisiune TV unde o d-na dr pediatru recomanda 22 grade in cam bebeului si aerisire zilnica, curatare umeda a camerei tot zilnica..etc. Problema mare e ca la noi sunt cam 24-26 gr. Ziua mai e cum mai e... ca pot aerisi mai des. Dar noaptea ce ma fac? Daca inchid caloriferul se face frig, daca il tin asa e prea cald...

Vreau sa va spun ca mi-a trimis o prietena din state niste siteuri pt bebei, unde sa "imi clatesc ochii". Am ramas cu gura cascata. Nu numai pt ca diversitatea este de necontestat ci si pt ca preturile sunt ATAT DE MICI! De ex. un carucior 3 in 1 care la noi e 23-25 mil, la ei e numai 199 $! Incredibil...M-am ofticat tare mult ca nu avem si noi posibilitatea sa luam lucruri atat de misto si la preturi onorabile...

pupici pe burtici
wanna & bebe din burtika_ 32 weeks & 2 days

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Cristiana70...eu nu prea te pot ajuta...secretiile mele sunt foarte putine si de culoare alba (desi exista posibilitatea ca dupa 2 tratamente sa nu fi scapat de ureaplasma...vad la urmatoarea analiza)...am si renuntat la protege slip si am trecut la chiloti negri ca sa vad mai bine cantitatea.
Insa la scoala de mamici ne-au spus ca in cazul in care sesizam o scurgere de consistenta apoasa sa ne anuntam totusi repede doctorul ...asta ca sa se evite situatia in care sa fie membranele fisurate.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Temperatura in casa in jur de 18-20 de grade ziua e ok. Bebelusii mici, chiar nascuti la termen, nu au reglajul temperaturii corpului perfect, dureaza vreo 2-3 luni pana se stabilizeaza, de aia trebuie sa fie imbracati adecvat -- ceea ce inseamna nu prea subtire, dar nici prea gros (incotosmanatul tinde din pacate sa fie regula in Romania, mai ales la iesitul afara).

Noaptea, ideal e 16-17 (se doarme excelent cu o invelitoare de calitate si cu aer mai rece in camera, asa incat sa nu se usuce nasul, gatul etc.) In Europa de Vest nu prea se tine caldura aprinsa pe timpul noptii, in afara de cazul in care e frig rau. Dar ideea e ca alaptezi des in primele 2-3 luni (adica nu prea dormi...) si bebe e bine sa nu fie prea imbracat la alaptat (diminueaza colicile), ceea ce inseamna ca tot vreo 18 grade e bine sa fie in camera. Dar nu trebuie caldura prea multa intr-o camera nu prea mare in care sunt 3 oameni (mami-tati-bebe).

La baita, trebuie sa ai 22-23 grade si, repet, ideea e ca baia e un moment f activ, copilului n-ar trebui sa aiba timp sa i se faca frig, mai ales ca il freci usor cu prosopul, il masezi etc.

Oana, pe bebe ziua nu prea ai de ce sa-l tii in sacul de dormit. E recomandat sa imstaurezi tot felul de diferente intre programul si contextul de zi si cel de noapte, ca sa se obisnuiasca bebe cat mai repede cu ideea de somn noaptea si activitate ziua. Ziua poti sa-l tii cu un body cu maneca scurta (sau fara maneci, gen vesta) peste care mai pui unul cu maneca lunga, eventual sosete si-l acoperi cu ceva mai subtire cand doarme. Oricum, nu se misca el prea mult la inceput.

Eu nu m-am impacat cu sacul de dormit in primele luni, fiindca trebuia obligatoriu sa-l scot de acolo pt alaptat (si apoi din nou pt schimbat dupa ce manca si facea caca) si dura prea mult si mi se parea ca il deranjam inutil.

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

fetelor eu va zic ca eu de exemplu nu ma simt bine la 18 grade in casa... ei pe la 20 asa parca e mai confortabil... pentru mine, plus ca eu nu am de gand sa-l infofolesc si s=o tin si cu caciuli in cap. pai daca las 18 grade la copil - nu stiu cum el dar eu o sa mai pun un pulover in casa ceea ce mie nu-mi convine ca eu acasa cat mai leger si mai subtire vreau sa stau... si stau ! Acum depinde si cum stati voi imbracate in casa ca eu stau decat in maeu si pantaloni scurti, subtirei de pijama de vara!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 35 sapt si 2 zile

Mergi la inceput

Nu-i asa, wannajo!?! Si nu e singura tara cu o gama extraordinar de variata de produse si preturi incomparabile cu cele de aici...din pacate ptr noi...
Asta este...noi sa fim sanatosi...

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Comprese sterile si ser fiziologic se folosesc pt a curata ochisorii.
Pudra nu se foloseste nici cand e iritat si nici atunci cand are pielea curata. Puteti, dupa baie cand ii faceti masaj sa il dati cu creme sau ulei de corp. Pentru fundulet iritat la noi a mers bine cutaden. Iar pt fetite la pasa - neopreol.
Aveti grija la fetite cum le stergeti jos. Si sa va spun ce am patit eu ca nimeni nu mi-a spus. Am venit acasa cu ea si eu o spalam si o stergeam dar intre ...buze se adunase o chestie alba (se pare secretie de altfel normala) si nu stiam cum sa o scot. De fapt am crzeut ca nu se scoate. Dar... se scoate stergand delicat din interior spre exterior. Ca si cand ati rula. Asa am reusit sa o curat. Nu stiu daca m-am facut inteleasa dar cand o sa vedeti o sa intelegeti.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Belle_vue mi se pare chiar ok ce ai spus...buyna ideea cu diferentierea de imbracaminte in timpul zilei si noptii...poate ziua doar un scutecel pus peste el.
Buuun...am notat.
O sa mai intreb si pediatrul ca sa fiu sigura...

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Oana, da, e bine sa folosesti o crema bariera pt fundulet (galbenele, bepanten), nu numai la baita, ci dupa fiecare schimbare -- dar depinde foarte mult de bebe. Unii sunt foarte sensibili si predispusi la alergii si trebuie sa vezi ce crema anume le convine, altii mai putin si atunci poti sa folosesti orice crema de calitate.

Dar asta e valabil mai ales la inceput, cateva luni, fiindca in timp trebuie lasat si corpusorul lor sa respire si sa inceapa sa-si produca singur hidratarea, grasimile.

Incepe povestea cu "fiecare e diferit", iar sfaturile altora sunt utile in linii mari, dar pana la urma o sa vezi ca te invata copilul ce-i face bine si ce nu!

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

cica e normal sa ai secretii mai abundente ultimile 2 luni insa sa nu fie urat nirositoare si atat de mari in cat sa trebuiasca sa te schimbi de 2 ori in zi. eu de exemplu am ceva mai mari decat aveam in mod normal, insa dr. a zis ca e bine, nu e pierdere de lichid si atata timp cat e alba si nu miroase urat - sant secretii care protejeaza vaginul de microbi si diferiti alti germeni care poatrund... insa nu pot ursca pentru ca se scurg cu secretie in jos!
asta stiu asta va zic!

dar de temperatura in casa - vedem pana la urma dupa copil. Eu zic ca incep de la 20 - pentru ca la atat stau eu acum! dar la baita sigur fac 23 macar ca na si mie dupa baie mie frig, dap bb saracul..

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 35 sapt si 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

cristiana si eu am problema secretiilor pe langa ca-mi curg sanii ca doua laptarii ma mai si trezesc ca parca as fi facut pipi pe mine cel mai groaznic e cand uit sa-mi pun tamponelul si ma trezesc asa pe strada ; am fost la doctorita si a zis ca e ceva "normal" adica nu e fisurat nimic din cate vede ea si mi-a dat niste ovule pe care am de gand sa le iau iara poate-mi trece

A.Alina ce faci nu ai mai dat nici un semn de viata tot singurica esti ? mai intra sa stim si noi ca esti bine

mai am putin si termin si eu curatenia si ma apuc de mancare fasole cu coaste afumate

Mergi la inceput