Florin Chilian

Florin Chilian | Autor: bufi

Link direct la acest mesaj

Fetelor ieri a fost ziua lui de nastere.
A fost invitat si la emisiunea Nasul...mie imi place cum canta, am fost si la concerte de a le lui, felul de a trai in aceasta lume nebuna...

Ce nu am inteles, mai este cu Ana Maria???

Va place Chilian?

http://www.youtube.com/watch?v=Z3Vu0P0V53k

Bufi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

Articol din Jurnalul National:

"Eu nu sunt un poet, detest poetii"

A inceput sa faca muzica la modul profesionist pe la 30 de ani. In 2001 si-a lansat primul album intitulat "Iubi". A urmat apoi, in 2005, CD-ul "10 porunci". Interpretul de folk Florin Chilian isi serbeaza maine ziua de nastere.

"In ultima vreme am fost foarte ocupat. Am avut proiectul cu videoclipul piesei «Zece». Sunt foarte prins cu strangerea fondurilor materiale. De filmare s-a ocupat un om caruia ii sunt profund indatorat, Calin Boncea, care are marele merit de a fi producatorul lui. De realizare efectiva s-a ocupat Olga Avramov. Sunt tare norocos, pentru ca lucrez cu astfel de oameni. De regula, imi sarbatoream ziua cu prietenii in cel mai placut mod cu putinta, cantand. Acum as vrea sa stau putin singur, sa ma adun dupa risipirile ultimelor zece luni din viata. Sunt foarte obosit. Imi pot permite luxul sa fac numai ce vreau si ce simt. Anul acesta a fost senzational, cel mai bun an din viata mea. Faptul ca am reusit sa-mi duc la bun sfarsit o promisiune facuta acum foarte multa vreme unui om care nu mai este, aceea de ajuta pe cineva, consider ca este cea mai mare realizare a mea. Nu ma echilibrez cu socialul niciodata. Am asteptari naturale de la mine insumi, nu-mi doresc lucruri aberante, mai mult lucruri care tin de conditia umana, iar astea nu le poti rezolva cu bani.

Ceea ce nu am reusit sa fac pana acum este un copil, dar pentru asta ar trebui sa o intalnesc si pe mama acestuia. Am trecut pe langa, se pare. Sa-i spun fiintei pe care o iubeam mai mult decat orice pe pamant ca nu o iubesc a fost cea mai grea decizie pe care am luat-o vreodata. Nu pot sa-mi imaginez cum o sa fiu peste 20 de ani, dar stiu cum as vrea sa fiu intr-o cearta aprinsa cu unul dintre cei trei copii ai mei. Dar nu cred ca se va intampla miracolul asta. Sunt un romantic incurabil. Problema celorlalti este ca eu, la cat sunt de romantic, am reusit sa fac intr-un timp foarte scurt ceea ce nu au reusit altii sa faca in trei vieti. Am ales sa-mi fac punctul de rezistenta structurala din lucrurile de care toata lumea fuge, din suflet. Asta este muzica mea. Eu nu sunt un poet, detest poetii.

Nu m-am gandit niciodata sa intru in politica. Nu sunt suficient de curva. Sunt un om viu, prea viu, nu sunt imbecil, sunt foarte talentat, iar mitocania nu o pot scuza, poate doar cu cele cateva biblioteci pe care le-am citit intre timp. Nu am valenta spre politica, sunt un tip echilibrat, decent. Despre intrarea in UE? O sa fie infiorator de greu. Ma ingrozeste ca tembelii astia de contemporani au niste priviri senine de peste fiert. Nu pricep ce se va intampla. Eu nu am de ce sa-mi fac griji. Cred ca, o data cu videoclipul asta, o sa fiu foarte bine pregatit si mai ales ca am materiale facute. Sunt foarte mandru de mine, pentru ca stiu valoarea fiecarui efort pe care il fac." Mandrie
"Sunt un romantic incurabil. Problema celorlalti este ca eu, la cat sunt de romantic, am reusit sa fac intr-un timp foarte scurt ceea ce nu au reusit altii sa faca in trei vieti. Sunt foarte mandru de mine, pentru ca stiu valoarea fiecarui efort pe care il fac"

Florin Chilian, interpret de folk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Am o intrebare: unde pot gasi CD-urile lui, ca pe unde am fost .. nema ???

Multumesc.

Are mama doi baieti.. Matei (4) si Grigore

Mergi la inceput

Sincer nu stiu, dar daca aflu iti spun...
Si eu le vreau...

Oricum pe site-ul www.youtube.com sunt ceva melodii ale lui.

Bufi

Mergi la inceput

Cantaretul lanseaza pe 1 Decembrie un clip care a costat 25.000 de euro.

Viata lui Florin Chilian se poate rezuma in zece intamplari ciudate si-o minune, transpuse in cel mai nou videoclip al artistului, care va fi lansat pe 1 Decembrie. Biografia sa este pusa pe muzica si poarta amprenta suferintei.

La trei ani si jumatate fugea dintr-un camin-internat, unde fusese "uitat" de cei care-l cresteau, iar la 16 ani isi castiga existenta muncind la studioul lui Vali Sterian.

Este autodidact, nu a urmat cursuri speciale de chitara, dar isi compune singur melodiile. Isi scrie si textele, care, de fapt, sunt adevarate poeme. La 17 ani canta in trupa liceului.

Le urmeaza, ca stil, dar pastrandu-si amprenta inconfundabila, unor mari nume ale folkului, printre care: Vali Sterian, Mircea Vintila sau Alexandru Andries.

Despre Chilian, Nicu Alifantis mar-turiseste ca, indiscutabil, este un reprezentant al noului val. "Sper sa confirme prin ceea ce face, ca este un posibil mare nume al folkului romanesc".

Florin a iubit, ca orice om, dar "numai femei foarte puternice, cu un caracter puternic", dupa cum marturiseste chiar el. Iubirile i s-au regasit pe albumul de debut, "Iubi", dar cu ocazia celui de-al doilea ("Zece porunci") a trecut la Decalogul biblic, adaptat la cate o intamplare din viata sa.

La capatul acestor intamplari se afla o minune, transpusa in videoclipul piesei "Zece", de pe albumul "Zece porunci. Raport despre starea natiunii 1989-2004. Primul pas".

"Este un videoclip cum n-ati mai vazut la noi, asta e sigur", isi incepe Chilian povestea. "Piesa am facut-o intr-un moment greu, cand mi-am inchiriat casa si locuiam intr-un Trabant, ca sa economisesc bani pentru primul album", spune artistul, care, acuma a ajuns sa castige intre 950 si 3.500 de euro pe concert.

A imprumutat bani pentru clip

Pentru cele patru minute de imagine, echipa compusa, printre altii, din Sorin Boncea, Olga Avramov, Nicolae Carpenisan, Simona Buzatu si Adrian Silisteanu, a lucrat serios si a facut o treaba remarcabila, cu o animatie 3D care depaseste orice imaginatie.

"Pe clipul asta am dat 25.000 de euro, insa isi merita fiecare cent cheltuit", spune Chilian. "Probabil ca in alte tari ar face sute de mii de euro, insa oamenii astia au lucrat pe mult mai putin, pentru ca le-a placut ideea. Ca sa-l fac, m-am imprumutat de bani de la prieteni. As fi platit oricat pentru el, pentru ca e inspirat din viata mea din ultima vreme, din relatia pe care am avut-o cu Ana Maria", spune cu tristete in glas cantaretul.

"Clipul spune tot ce nu zic eu de obicei, impaca la nivel de poveste, ideea ca Soarele si Luna se pot intalni, la fel cum la nivel ideal te poti intalni cu EA", povesteste Chilian.

Videoclipul este foarte incarcat de simboluri, de imagini spectaculoase, toate intr-o grafica incredibila. "O lacrima cade pe pian. Din aceasta lacrima, care semnifica incercarile oamenilor de a-si gasi iubirea, trecem pe langa tentatia marului si nu poti sa faci abstractie de sarpe si de fluturele-efemerida", da cateva indicii Florin Chilian, care spune ca isi va lasa publicul sa descopere propria poveste de iubire in videoclip.

"Ca-n viata"

Povestea de iubire dintre Florin Chilian si cantareata Ana Maria Georgescu a fost mediatizata foarte putin, data fiind discretia celor doi. Insa, in urma cu doua saptamani, cuplul de muzicieni a rupt logodna pecetluita la mijlocul lunii septembrie la o biserica din Bucuresti.

Despre motivele care au dus la acest gest, Chilian, care e cu 16 ani mai in varsta decat Ana Maria, nu vrea sa vorbeasca: "Am scris despre asta intr-un editorial de-al meu, care se numeste "Raiuri-Iaduri", acolo explic mai multe".

Nici despre incidentul de la Cluj, din iulie, nu vrea sa spuna prea multe. Insa ii denunta si ii sfideaza in continuare pe politistii care "s-au ocupat" atunci de caz.

In seara aceea, dupa o cearta cu iubita sa, Florin Chilian a fost arestat si incatusat pentru o jumatate de ora pentru o altercatie cu fortele de politie. Motivul l-a constituit refuzul acestora de a chema o ambulanta pentru Ana Maria, care se lovise la cap cand lesinase.

"Burlac precum Chisu"

Relatia celor doi a fost presarata si cu "derapaje cu masina pe soseaua inghetata, intre Bucuresti si Cluj la doua noaptea", dar si cu piese compuse de Florin Chilian pentru Ana Maria.

De altfel, cantautorul a lucrat impreuna cu fosta logodnica mai multe piese, inclusiv un rexim foarte reusit dupa melodia "Ochii Tai", care a facut-o celebra pe tanara.

Chiar daca logodna celor doi s-a rupt, Florin inca mai poarta verigheta, insa pe mana stanga, "semn ca lucrurile vor ramane asa de acum inainte, fara o cale de intoarcere".

"Probabil ca voi ajunge si eu un burlac cum e Chisu, desi imi doresc foarte mult sa am o familie. Insa stiu ca, daca voi avea vreodata un copil, el nu va avea viata pe care am dus-o eu", marturiseste Chilian.

POVESTE

Zece intamplari ciudate si-o minune: Ana Maria

In 36 de ani, Florin Chilian a trecut si prin zece intamplari ciudate, dar i s-a intamplat si o minune.

1. "Prima intamplare este legata de ochii EI, care s-au schimbat intr-un mod ciudat, din caprui-inchis in verde-smarald."

2. Intalnirea cu EA. "Am vazut un om care isi pusese sufletul pe tava, impotriva caruia se ridicasera toate hienele din muzica."

3. "O intamplare ciudata este si faptul ca lumea credea sa suntem impreuna, eu si Ana Maria, in momentul in care abia ne cunoscusem."

4. "Punctul meu de rezistenta este chiar slabiciunea mea, sufletul meu, pe care l-am pus pe muzica."

5. "Un accident de masina din care am scapat, in ciuda faptului ca masina nu a mai putut fi folosita."

6. "Un telefon primit intr-o zi, in timp ce conduceam masina, cand mi s-a zis ca mecanismul la directie este usor de stricat si ca ar fi bine sa las tonul mai moale."

7. "Am renuntat la o slujba la Cazinoul Victoria, unde eram bine platit, pentru muzica."

8. "Ciudat este si faptul ca, in ciuda unei vieti dure, cu lipsuri si greutati, nu m-am inrait, nu am ajuns un tip rautacios, lipsit de scrupule."

9. "Iarasi o intamplare ciudata este si faptul ca am ajuns, dintr-un copil care fugea din orfelinat la trei ani si care stie ce inseamna viata traita in canale, la o vila in centrul Bucurestiului si un Audi A6, facute si cumparate din muzica."

10. "Faptul ca am succes este o ciudatenie. Eu nu sunt un produs media, eu nu am silicoane si fusta mini si totusi am succes."

Bufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

si mie imi place extrem de tare muzica lui, iar "zece" e melodia pe care am deschis nunta... :) nu stiu de ce ma sensibilizeaza intr-un mod ciudat omul asta.

9

"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

nu stiu mai nimic despre el (am aflat abia acum, citind) dar imi place grozav albumul cu "iubi". ma tot miram acum cativa ani, cand l-am ascultat prima data, de ce e atat de putin mediatizat cand canta ceva atat de deosebit.
din ce am citit despre viata lui, cu siguranta multe versuri sunt inspirate din viata personala...

Mergi la inceput

Concertele sunt ceva de vis...si muzica si discutie...
Daca aveti ocazia sa mergeti!!!

Bufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

subscriu. dar nu la concertele de laptarie, ca sonorizarea sucks acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Eu nu am nici voce nici talent de compozitoare da omul asta compune si canta pentru sufletul meu. Acum cativa ani in Vama am nimerit din intamplare la un concert de-al sau (pe vremea aia nu stiam cine este) si apoi seri la rand imi cantam in gand 'Chiar daca'(cred ca e sibgurul cantec din viatza mea caruia am reusit sa ii retin din prima o foarte mare parte din text). Apoi am descoperit si 'Mii de smaralde', si 'Iubi' sau 'Salveaza-ma de mine'care sunt repet, melodii ca pentru sufletul meu!!!!

Dealu-i mare da ca calu nimeni nu-i:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

quote:
Initial creeata de bufi

Ce nu am inteles, mai este cu Ana Maria???

Va place Chilian?

Nu, nu mai e cu Ana Maria pentru ca l-a parasit. Se pare ca manca bataie temeinic de la el, aproape zi de zi. A fost si la politie plangere, dar pana la urma cica Ana Maria a schimbat declaratia (a fost la un pas de impacare) si a zis ca a lesinat si s-a lovit la cap, nu ca a batut-o el, asa cum sustinuse initial.

Mergi la inceput