gradinita little one(2)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Diaphera, cat a costat costumul si de unde l-ai luat, exact? N-am gasit nimic nici azi. Poate dam o fuga in week-end unde zici tu, daca or mai avea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Falcosi, pitica mea termina acum grupa mica la Little One. In fiecare Vineri primim dosarelul cu activitatile prestate in saptamana incheiata. Contine asa: tabel cu planul de activitati pe zile, fisele pe care a lucrat (mazgalit ) fi-mea, poezii si cantecele predate, desene, picturi, texte pentru diferite teme pe care le-au abordat (de ex. descrierea cepei, sau cum sa ne comportam in vizite, sau anotimpul X), alte "productii" din acea saptamana (tip origami, sau felicitare, outz de paste, puisor) confectionate de fie-mea (mai mult sau mai putin).

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Falcosi spune:

Aurelia
Iti multumesc pentru raspuns!
Eu am experiente multiple si ... rele si ... bune. Am devenit profesoara in gradinite si maniaca in a cauta un minim de bun simt, sau cel putin asa consider eu:
- sa am siguranta ca gasesc copilul la gradi unde l-am lasat
- sa mai vad cand si cand ca mai aduce si ceva cunostinte noi (bune sau rele) fata de cele dobandite acasa. In ultimele 4 luni mi-a spus ca a facut bine, fara alte detalii pentru ca nu exista, nu invata poezii si cantecele
- sa nu existe o rotatie prea mare de personal. In ultimele 6 luni au schimbat circa 5 educatoare doar la grupa lui
- si pe termen lung sa pot trage ingaduitor concluzia ca copilul meu va fi pregatit pentru scoala, fara a fi nevoie de meditator la clasa I.
- sa nu fie o deteriorare vizibila a comportamentelor pe care copilul le-a demonstrat pana acum.

Ce zici? Din experienta ta de pana acum crezi ca se potriveste cu Little One?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Falcosi, eu nu sunt asa de experta in gradinite , pentru ca eu am fost multumita de la prima incercare. Luand punctele pe rand, ce pot sa-ti spun este ca:
- pana acum nu am avut niciun incident de genul ratacit copilul, gasit copilul nesupravegheat, copilul dus la activitati in afara gradinitei fara a fi anuntata, receptionat copilul cu vanatai, julituri, zgarieturi, muscaturi. A mai reclamat ea de cateva ori (3-4 din septembrie pana acum) cate o imbrancitura de la un coleg sau altul, dar fara dovezi clare (adica fara urme vizibile).
- progresele la fi-mea s-au vazut chiar din primele zile si continua; nu numai poezii si cantecele noi, dar se vede si in comportamentul in societate, deprinderi de igiena, in general chestii cu care noi ne chinuiam de mult sa le transformam in obiceiuri sanatoase, abilitati, vorbire, cunostinte generale, ceva engleza; lucruri pe care chiar daca nu si le-a fixat bine la gradinita, i-au trezit curiozitatea si ne-au furnizat noua idei, oportunitati de a o invata.
- referitor la rotatia de personal: fetita mea are aceeasi educatoare din sept. 2006. Ingrijitoarele - nu stiu daca sunt toate venite din septembrie, dar eu nu-mi amintesc de nici o schimbare in ultimul timp.
- daca va fi pregatita suficient pentru scoala sau nu, asta nu pot sa apreciez. Stiu ca respecta programa, primesc inspectii de la Minister si fiind totusi relativ putini copii la o educatoare sper ca pregatirea sa fie suficienta.
- eu nu am constatat nicio schimbare in rau a comportamentului fetei mele, pe care sa nu o pot pune pe seama perioadei de adaptare sau a minunatei varste de 3 ani. "Mamosenia" si respingerea celorlalti membri ai familiei prin care am trecut in primele 2-3 luni de gradinita au trecut, incapatanarea si testarea limitelor de abia au inceput. Nu a devenit agresiva, nu a muscat etc. Dimpotriva, e mult mai greu de stapanit, mai agitata si mai rautacioasa in vacante, cand viata ei nu mai e atat de interesanta ca la gradinita. Acelasi fenomen se intampla si cand sta acasa ca-i bolnavioara, dar asta nu se pune la socoteala, pentru ca nu se simte bine.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Falcosi spune:

Multumesc Aurelia! Am citit cu mare interes raspunsul tau, chiar daca am parut "disparuta" o vreme de pe Forum. Fiind la job nu am avut timpul necesar sa raspund.
M-ai convins. O sa-mi inscriu si eu copilul cel mare la L.O.

Sper ca astfel sa scap de toata neseriozitatea experientelor anterioare.

Ma bucur ca ai avut sansa sa te bucuri de o gradinita buna inca din prima zi.

Cat despre comportamentele mai agresive, sunt tot felul de copii, provenind din tot felul de medii si cateodata Educatoarele mai au si momente de repaus (3 minute) suficient cat sa te trezesti cu tot felul de "marcaje" pe corpul copilului. Eu am depasit chiar si aceasta faza, acceptand-o ca atare. Oricum nu era ceva deosebit de grav.

O zi faina!

Mergi la inceput

Buna.

Aduc si eu subiectul pe prima pagina, din pacate pentru ca Bogdan este bolnav destul de serios. As vrea sa stiu daca vreunul din puiutii de la gradinita a patit ceva asemanator.

Vineri la pranz l-am luat acasa pentru ca vomitase in doua ranmduri, pana a dat afara tot ce avea in stomac. L-am luat si l-am dus direct in pat, sa doarma. Cand s-a trezit, era intr-o balta de voma in pat si avea privirea pierduta. Parca nu stia cine sunt. In fine, l-am luat la bucatarie, pentru ca plangea de sete. I-am dat niste ceai, dar a baut cam mult deodata si a vomitat tot imediat. Nu avea in stomac nimic altceva decat ceaiul... Dupa aceea ii tot venea sa vomite. Am inceput sa-i dau cate putin, ca sa nu-l mai dea afara si il tineam in brate, sa se linisteasca. Cel mai tare m-a speriat privirea lui, de copil care nu stie unde este si cine sunt...

Apoi a inceput sa faca diaree, dar ceva ingrozitor. Apa chioara, care mirosea extrem de puternic a cadavru in descompunere. A facut de vreo 6 ori pana la culcare, apoi si peste noapte. A venit salvarea dupa-amiaza, era tot mai rau, a facut febra. Se pare ca circula o epidemie de enteroviroze. Aseara a luat si tati "microbul", e clar ca e ceva viral.

Bogdan nu a vrut sa manance absolut nimic de vineri incoace. Nu are nimic in stomac decat lichide (ceai). Eu sunt multumita si de asta, doar ca imi vine sa plang de cat de rau ii este si ca are stomacelul gol. Nu pot discuta cu el ca si cu un copil mai mare, nu il pot face nicicum sa manance ceva. Plus ca face febra in continuare, desi ii dau panadol. Face diaree in continuare, de fapt apa chioara, cu acelasi miros de hoit!

Mai stiti si de alti copii de la gradinita care trec prin asta? Cat timp a durat?

Sunt foarte panicata, mai ales ca daca Stefania prinde si ea virusul si e atat de agresiv, nici nu vreau sa ma gandesc ce i se poate intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Buna Gandacel!
Si noi am patit ceva asemanator in toamna. In urma unei asemenea enterocolite aduse de tati, eu si Maria am ajuns la Colentina cu salvarea si a trecut destul de greu, cam o sapt a durat pana s-a pus pe picioare. Avea atunci cam varsta lui Bebone. Sambata si mie mi-i s-a parut cam ciudat ca Maria a avut cam multe scaune, cam moi, dar nu pot spune ca avea diaree. Insa a avut in loc de 1-2 pe zi, cam 5. Si nici nu a prea vrut sa mananca mancare. A mancat mai mult grisine, in rest aproape nimic. Eu ma gandisem ca poate din cauza caldurii se simte asa. Sper sa va faceti bine cat mai repede. Doctorii ce au spus? Ce tratement i-au dat?

Cu drag,

Mergi la inceput

buna!

Cei de la salvare au scris pe reteta "gastroenterita", ne-au dat mai mult regim, saruri de rehidratare, un antidiareic pudra pe care l-a refuzat in orice i l-am dat.. Amoxicilina capsule (!!!) pentru cazul in care se agraveaza... ce sa se mai agraveze, nu stiu. Probabil nu li s-a parut grav pt ca Bogdan radea la doctora, ca de obicei. Bineinteles ca nu i-am dat antibiotic, pt ca nu e [pt copii sub 6 ani si pt ca vreau sa vad daca trece cu antidiareic. Asa ca i-am cumparat eu ercefuryl si-i dau praful dizolvat in orice, ii place lui sa suga din seringa... I-am luat lapte formula antidiareica si a baut dimineata si seara cam 100 ml. Deocamdata nici o imbunatatire. Pe la ora 13 azi a vrut doar niste biscuiti, altceva n-am putut sa-i dau. Cum vede mancarea, cum face urat. Nici sticksuri, pe care le indragea, nu a vrut. Cei de la Salvare au zis sa pape doar paine, branza dietetica (nici asta nu vrea), grisine, sticksuri, morcov si orez fiert (din asta a mancat doar ieri o lingura si atat).

Am fost la gradi de dimineata sa anuntam ca nu vine si ce are, ne-a zis ca mai este asa Gabita din grupa lui Bogdan, de vineri seara. Nici el nu era la gradi. Eu il tin acasa pana il vad ca incepe sa pape putin si sa vad o zi de scaun normal, poate chiar doua zile. Dupa cum se prezinta, imbatranesc pana isi revine, dar cu copiii nu se stie niciodata. Poate ne intoarcem pana la sfarsitul saptamanii. Sper ca e ceva ce au mancat, sa-i treaca repede, ca daca e viral, se complica treaba, probabil va trebui sa trec la antibiotic. Mai astept inca doua zile.

Pupam pe toti si sa auzim de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Buna Gandacel!
Ce mai faceti? Sunteti bine sanatosi? Veniti la gardinita?
Micuta a scapat de enterocolita?

Sper sa va faceti bine cat mai repede si sa ne vedem la o plimbare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Buna!
Gandacel - imi pare tare rau ca Bogdanel e asa de bolnavior Dupa simptome, chiar e o enteroviroza sau enterocolita. Febra nu a facut? Noi cu Cristina am avut probleme cand avea ea aproape 8 luni, dar a facut febra f mare, aproape de 40 C si am ajuns internate, cu antibiotic prin branula. Nu e deloc placut. Trebuie avuta multa grija sa nu se deshidrateze (mai ales si cu caldurile astea), e important sa bea multe lichide + sarurile de rehidratare. Medicul vostru pediatru l-a vazut, ce parere are? As cere mai multe pareri in ceea ce priveste antibioticul. Nu ti-au spus sa ii faci si o analiza de coprocultura, sa nu fie ceva bacterian? Poti sa ii faci analiza si din proprie initiativa, la un laborator mai serios. Parerea mea, de mama care a testat 'placerile' astea la copil.
Din fericire, Cristina nu pare sa aiba ceva si sincer, nu cred sa fie ceva din cauza mancarii. A, si e important acum sa manance de regim. Noua ni s-a spus asa: lapte fara lactoza (de ex., Humana HN - parca) preparat in faza acuta cu apa in care a fiert orezul, branza de vaci (nu cu smantana), morcovi fierti, orez, iar ca fructe doar banane. Dupa ce isi mai revine, se poate introduce carnita fiarta.
Multa sanatate!

Gabi - voi ce faceti? Cum merge burtica - ati aflat ce e? Cristina imi tot spune ca Stefan nu a mai venit la gradi. Sper ca nu din motive medicale?

Diaphera - m-am bucurat mult ca ne-am vazut la serbare, chiar si pe fuga.

Betilina
- deci si voi ati suferit cu burtica... bietii copilasi!

Falcosi - sper sa aveti o experienta placuta la gradi a noastra

Aurelia - sa stii ca si Cristina e mai cuminte la gradinita decat acasa. Acolo respecta regulile si nu comenteaza, cum face acasa, unde isi etaleaza toate fitzele.

Gata, va pup, fug la 'datorie'!

Ela, Cristina (21.04.2004) si Alexandru (04.06.2007)
Albumele noastre

Mergi la inceput