gradinita little one(2)
Raspunsuri - Pagina 22
Ela76 spune:
Gandacel - cred a de-acum s-a cam terminat cu varicela, Doamne ajuta! Cristina pare sa fi scapat. Sa-i faci neaparat vaccinul lui Bogdan, merita - macar va face o forma usoara cu cateva bubite doar.
Deci va ganditi la gradi iar. Bine ca sunteti la 2 pasi si-l puteti lua oricand acasa.
Lasa, ca dupa ce se naste si nazdravanul meu, vin la voi in vizita inainte a o culege pe fii-mea de la gradi ![]()
Sanatate si energie maxima sa le faci fata ambilor pitici!
Betilina - voi cum sunteti? au trecut bubitele?
Aurelia - voi ati scapat?
Ela
35 si
Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre
betilina spune:
Buna mamici!
Salut Gandacelule? Ce mai faci? Cum te descurci cu doi bebei? Bebone cum se comporta cu cea mica? Intelege ca mai e un piticut mai mic decat el sau a inceput deja cu gelozia pe cea mica?
Noi suntem bine cu varicela, nu mai avem de mult bubite noi, au fost 10 toate bubele la un loc, aproape au cazut si cojile. Avem alta problema mult mai grava. A facut din nou o bronsita din cauza prafului existent in casa acum cu renovarea. Si va trebui sa mai sta cam 3-4 zile si nu stiu ce sa ma mai fac. Alergoloaga i-a dublat pufurile pt astm dar tot nu au efectul scontat. Azi o sa punem parchetul si o sa incercam sa facem cat mai repede curat, poate se linisteste cu tusea.
Ela ai dreptate cu bolile facute cat sunt mai mici. Nu ma supar ca a facut varicela la varsta asta, sunt suparata doar ca s-a nimerit in momentul cand aveam santier in casa si am fost fortata sa o tin in praf. Pt o camera renovata la etaj s-a facut praf de sus pana jos, iar asta a afectat-o f rau.
In rest ce mai e nou pe la gradi? Cazuri noi de varicela?
Va
si mai vb.
Betilina si Mariuca (27.02.2005)
Ela76 spune:
Salutare!
La gradi pare ok, asteptam reintregirea trupei de nazdravani, ca n-am mai auzit de cazuri noi de varicela. Fii-mea vad ca a rezistat - cred ca Doamne-Doamne s-a gandit la noi, la faptul ca nu aveam eu voie sa iau boala in preajma nasterii.
Azi am trimis-o cu piciorusele goale, in sandalute si pentru dormit i-am dat camasuta de noapte. Ce caldura a navalit peste noi! Daca o tine tot asa, cred ca ar putea sa scoata si piscina cu apa in curtea gradinitei
Anul trecut a fost o nebunie cu balaceala - era totusi vorba de iulie-august.
O saptamana frumoasa tuturor, cu copii veseli si sanatosi!
Ela
36 si
Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre
Gandacel spune:
Buna!
Eu am sa incerc la vizita medicala de vineri sa o induplec pe pediatra noastra sa imi faca vaccin de varicela lui Bogdan si sa-l pot reinscrie la gradi cat de curand, probabil peste 4 saptamani, asa...
Am citit ca nou-nascutii au anticorpii mamei in primele 6-9 luni de viata si nu pot face boli fff grave, cu exceptia celor impotriva carora mama nu este imunizata. Asa ca Ela, nu cred ca faci mare greseala sa o dai in continuare pe Cristina la gradi. Doar in prima luna poate ca e cam mititica cea mica, dar daca nu vin in contact direct... nu cred ca va fi o problema.
Singura mea dorinta "de vara" pentru Bogdan ar fi sa-l invete la olita, ori macar sa-l incurajeze. Ca mie nu prea imi ramane timp s-o mai fac acum acasa.
Ela, cum te simti? Nu mai ai nici tu prea mult pana sa iti tii in brate bebeul. Sper sa ne mai vedem pana atunci.
Pupam toti "colegii" lui Bogdan si va dorim numai bine.
diafera spune:
Buna dragi mamici,
Noi am scapat, variceala ne-a ocolit! Gabi a facut vaccinul prin februarie... si atunci a mai fost o epidemie.
In rest l-am dus mai des in ultima vreme la gradinita, in sensul ca nu a mai racit atat de rau. I-a mai curs nasucul odata si i-am pus niste picaturi din timp. Acum recent a fost cam ragusit si apoi s-a rupt tusea si tot din timp i-am dat stodal si vad ca este pe trecute in mai putin de o saptamana... si in plus am inceput de pe 7 mai sa ii dau septilin sirop pentru imunizare (timp de o luna). Mi-a mai zis cineva ca a avut efecte optime. Noua ni l-a recomandat noul medic la care mergem. I-am facut si analizele si i-au iesit bine. Acum as vrea sa ii mai fac niste exudate si sa ii repet un copro. Dar ma declar pana acum multumita.
La gradi este ft bine. Vad ca face progrese. Pe langa faptul ca este mereu in verva, vad ca a invatat mai multe cuvinte: coco (gaini), coco'ac(cotcodac),ham(catel),mmmm(vacutza)
. Si mai nou fredoneaza "iepuras, coconas" .. si gesticuleaza in timp ce i-l cant asa cum a invatat la gradi. A venit caldura si acum i-au scos si prin curte, afara. Ii place la nebunie.... dimineata, intra singur pe portita si alearga catre masinute.
Gandacel abia asteptam sa reveniti.
Va dorim numai bine la toata lumea si insanatosire grabnica celor bolnaviori!
pupici, Gabriel si mami
aurelia1278 spune:
Am revenit si noi de azi la gradinita. Ar fi trebuit de ieri, dar nu a vrut Alexandra! A fost greseala noastra, recunosc: in ultimul timp am dus-o noi cu masina, dar ieri am zis ca e frumos afara si poate face o plimbare pe jos. Ei, n-a vrut si pace (tipete, boceli etc.). Iar scandalul l-a inceput dupa ce am plecat noi de acasa, altfel probabil ca ne-am fi dat seama care e motivul si am fi luat-o si pe ea in masina.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic
Gandacel spune:
'neata!
Lasat Bogdan la gradinita. A plaaaans... Of. L-am cam zapacit cu bone, gradi... Stefania. Cred ca simte ca l-am cam parasit. N-as vrea sa fiu acum in pielea lui!!!
Cred ca va plange cam multicel de data asta!
Va mai dau vesti cand o fi mai bine. Sa speram ca in curand.
Deborah77 spune:
Draga Gandacel, ti-am urmarit postarile pe topicul asta. Edi al meu este fix cu 1 an mai mic decat Bogdanel - nascut pe 18.11.2006. Anul viitor va trebui sa incep serviciul...noi ne-am mutat la curte , in afara Bucurestiului, si sanse sa vina o bona aici, pt 11 ore pe zi, cred ca-s cam mici. Interna nu vreau, nici nu am avea loc, si e aiurea sa stai permanent cu cineva strain in casa. Gradinita voastra este in drumul meu spre servici, si as vrea sa stiu mai multe, din exp ta, si a altor mamici cu pitici la grupa mini. Ce fac ei acolo de fapt? Cum arata un bb de 1 an si un pic, ce stie sa faca? :) La un moment dat tu ti-ai incercat norocul cu o bona...de ce preferi din nou gradinita? Au vacante? In ce perioada si ce faceti atunci cu copiii? Plang rau? Ii duceti la program scurt sau lung? Multumesc mult, ma bazez pe experienta vpastra ca sa ma hotarasc ce o sa fac in continuare.
Gandacel spune:
Deborah, cel mai bine este sa faci o vizita la gradinita si sa discuti in detaliu cu cei (cele) de la gradinita. Afli tot ce te intereseaza. Eu nu stiu f multe. Experientele mele cu bonele au fost dezastruoase, iar experientele legate de f multele interviuri pana am facut incercarile au fost si mai dezamagitoare. Prefer gradinita pentru ca nu sta cineva in casa cu mine mereu, plus Bogdan are prilejul sa se joace cu copiii, nu sa gateasca ori sa faca curatenie alaturi de mine! Nici atat sa stea in fundulet lipit de mine cat timp o alaptez pe Stefania, ori sa se uite cu degetul in gura cum o schimb... Deja bate ursuletii pe spate ca sa ragaie, cam asta a mai invatat nou in ultima vreme! Asa ca de asta nu stiu prea multe despre programul lor, pentru ca indiferent cat de limitat ar fi, e mai bine decat cu mine in conditiile in care am grija de un bebe de o luna!
Mai ai mult pana il dai la gradi, pana atunci ai tot timpul din lume sa iei o decizie si sa incerci mai multe variante!
Succes iti doresc.
Restul de fete cred ca iti pot da mai multe detalii legate de programul piticilor de la grupa mini.
Deborah77 spune:
Tu il duci la program lung? Tot stau sa ma gandesc ce sa fac, cum sa fac, si nu gasesc nici o iesire. La gradi mi-e ca se imbolnaveste, si tot n-are cine sta cu el acasa. Bona la noi in campul asta, pt atatea ore...greu, si ne-ar cere probabil atatia bani ca n-ar mai merita sa merg eu la lucru. Si acolo? ii invata la olita? le schimba scutecele la timp? Mananca? cum? un copil atat de mic stie sa mamance singur?