gradinita little one(2)
Raspunsuri - Pagina 23
Gandacel spune:
Da, Deborah, eu il duc la program lung, pentru ca am nevoie de timpul asta si pentru ca cineva m-a convins ca dupa ce se obisnuieste cu programul scurt, o voi lua de la capat cu adaptarea la programul lung, ca ma va astepta sa-l iau dupa masa de pranz... sa nu vrea sa se culce. Etc. Asa ca am inceput direct cu programul lung.
Ieri a fost ok, deci au revenit vremuri bune repejor. Nu a plans cand l-am luat, a fost cuminte, ne-am jucat frumos seara, nu a mai facut crizele pe care le facea acasa in prima faza. Azi dimineata a ras, ne-am luat la revedere frumos.
Altfel, toti copiii se imbolnavesc f des in primul an de colectivitate. De mancat singur la varsta asta nici nu se pune problema, doar incearca si reuseste cu ceva mizerie, ori mananca cu manuta. Acasa mananca si singur, dar ajutat. Cu furculita e ok, cu lingurita, destul de greu, ca o duce la gura cu fata in jos, doar daca ma lasa sa-l tin de manuta merge bine. Dar are zile cadn nu ma lasa, pentru ca e ambitios. Eu am timp de el, acolo sunt mai multi copii. Dar o sa manance singur, se antreneaza unii pe altii, imita.
Daca nu o sa ai cu cine sa-l lasi cand e bolnav, o sa-ti iei medical, ai dreptul. Eu asa o sa fac la pitica nr.2, pe care am de gand s-o dau tot la un an jumatate la gradi.
Pup pe toata lumea.
Ela, voi ce mai faceti?
Deborah77 spune:
Multumesc mult, Gandacel. Nu vreau sa te pisez, dar cum a fost prima luna? Stiu ca l-ai dat de la 1 martie. A plans mult, mult in primele zile? S-a imbolnavit repede? Ceva grav, sau doar muci? Daca n-ar fi fost sa protejezi pitica, crezi ca ai mai fi avut pauze mari?
betilina spune:
Salutari tuturor!
Bine ati revenit Gandacel! Ieri eram asa grabita ca nu am apucat sa schimb nici macar 2 vorbe cu tine.
Deborah noi am dat-o pe Maria la gradi la 1 sept cand a facut 1 an si 6 luni. S-a acomodat incredibil de repede. Din prima zi a plecat la copii fara sa se mai uite la mine. Am incercat initial cu programul scurt pana la ora 13, dar dupa 2 zile de plans la pranz cand incercam sa o iau acasa, a trebuit sa o lasam la program lung. Trebuie sa-ti spun ca au fost si copii care au plans la inceput, dar era grupa in formare si nu se cunosteau. Dar plansul lor nu a tinut mai mult de o sapt. Oricum depinde mult si de temperamentul copilului. Acum cand se cunosc e mult mai usor sa se adapteze noii veniti, ii invata sa se ajute, sa se joace, cand unul are o problema ceilalti il ajuta. La inceput imi spuneau ca s-a adaptat bine, ca mananca tot si doarme la program fara probleme. Cand am dus-o era intr-o perioada de greva la vorbit, dar dupa 2 sapt a inceput din nou sa vb cate un pic. Apropo de ce vroiai tu sa stii in legatura cu activitatile: invata cantecele, poezii, chiar daca unii nu stiu sa vb bine, coloreaza, au f multe jocuri potrivite pt varsta lor, au invatat sa numere in romana si in engleza pana 10, la ora 11 si dupa amiaza daca este frumos afara merg in curte la leagane, nisip, casute, dar cel mai important din puctul meu de vedere este ca invata cum sa se poarte cu cei din jur, invata toate tabieturile legate de masa, baie, toate acestea sub forma de joaca si sunt tot timpul veseli. Oricum pt mai multe lamuriri cel mai bine este sa mergi sa vezi gradinita si apoi sa te gandesti ce hotarare vrei sa iei. Este adevarat ca la inceput va raci mai mult, dar asta se va intampla oricum in momentul in vare va intra in colectivitate, fie ca are 2 ani sau 5 ani. Poate ca va fi mai usor daca va intra pe perioada primaverii. Noi am dus-o toamna, cand oricum sunt mai multe raceli, viroze si a fost mai complicat. Dar acum din primavara nu am mai avut probleme din astea.
Pana acum noi suntem bine si speram si voi sa fiti asa!
Va pupam!
Betilina si Mariuca (27.02.2005)
Gandacel spune:
Buna, Betilina!
Scuze pentru ieri, insa din motive tehnice am lasat pitica singura in casa si normal ca nu stiam cum sa ajung mai repede inapoi. De azi dimineata insa sunt mandra posesoare a unui carucior dublu, asa ca o voi avea la purtator si pe ea, ca sa plecam imperuna la plimbare de la gradi. Deci nu ma mai zoreste nimic, putem sta linistite la vorbe... desi in curte e cam inghesuiala la ora aia!
Deborah, nu, nu as fi facut pauza. Bogdan a fost racit de doua ori, destul de usor, fara complicatii, doar infectie in gat, muci, ceva febra. L-am tinut acasa dupa ultima raceala, pt ca mai era o saptamana pana la vacanta de Pasti, apoi nasteam... stiam ca nu-l mai dau. Eu credeam ca nu-l mai aduc cateva luni bune, insa fata de experienta cu bona de dupa nastere, prefer gradinita, chiar si cu imbolnavirile aferente.
Deborah77 spune:
Mii de multumiri. Mai am aproape un an sa va urmaresc in continuare, pana una alta asa m-am decis - la inceputul anului viitor, la gradi cu el.
betilina spune:
Buna Gandacel! L-am vazut azi pe Bebone si mi-i s-a parut asa de mare! A crescut mult de cand nu l-am mai vazut eu, inainte de pasti cu vre-o 2 sapt. Era cumintel la masa si juca. Si noi ne grabeam sa plecam, asa ca poate vb in curand si o vom vedea si pe micuta!
Va pupam.
Betilina si Maria (72.02.2005)
Ela76 spune:
Salutare si de la noi!
Bine ati revenit la gradi , Gandacel. Am intrebat-o pe Cristina mea si mi-a zis ca Bogdan nu a plans deloc, ci s-a jucat.
Nici eu nu vreau sa renunt la gradi dupa ce nasc, abia voi avea timp sa ma ocup de bebe cum trebuie, pana la 6 seara cand vine fii-mea de la gradi. Sper sa mai stea bebe 2 saptamani in burtica, chiar daca mi-a cam ajuns (picioare umflate rau, nopti albe si somn de doar 2-3 ore toata ziua, greutate etc.) Oricum, am fan club la gradi
, vin fetele sa mangaie burtica si in top e Ioana Popa - e pur si simplu fascinata de bebele din burtica. Iar fii-mea striga la ea sa nu puna mana, ca bebelusul e f mic si delicat!
Pupici pt toata lumea!
Ela
37+ si
Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre
Gandacel spune:
Buna!
Bogdan deja e racit de ieri, deci dupa numai doua zile! 

Inca este bine, nu e rau, sa vedem pana maine cum evolueaza.
Da Betilina, a crescut! Brusc nu i-au mai venit hainele care pana mai ieri ii erau mari. A avut unul din celebrele salturi de crestere. Si inca e mititel daca il compar cu altii de varsta lui. Dar si noi suntem mititei.
Ela, Cristina raceste mai rar acum? A racit des la inceput? Ca Bogdan cat a stat acasa a racit doar la 11 luni si la un an si doua luni, iar la gradi intr-o luna a stat 12 zile pe antibiotic! Iar azi dimineata asta mica avea muci. La voi crezi ca va fi mai bine?
Parca era mai activ topicul asta mai demult, ce sa intamplat de s-au rarit povestile?
Intrebare: voi stiti cam ce fac copiii vostri intr-o saptamana acolo? Ca sa stiu si eu acasa cu ce se joaca, ce a invatat, ce cantecele, poezii, povesti asculta, daca invata culori, forme, sa numere etc??? Ca vreau sa fac si eu cu el acasa ceva asemanator, imi foloseste sa stiu ce invata acolo, ce cuvinte noi a invatat, ca sa-i deslusesc mai usor cuvintele pronuntate stricat.
betilina spune:
Buna Gandacelule!
Eu am mai tot intrebat ce mai face pe acolo, dar nu au putut sa-mi spuna f exact. Doar ca am descoperit acum 2-3 sapt cand ne chinuiam sa o invatam sa numere pana la 5, ca ea deja stie sa numere pana la 10 si in romana si in engleza! Se joaca f mult cu acele mingi mari pe care tot sar. Nu stiu daca Bogdanel poate sa faca asta acum. Le mai citesc povesti, ii invata sa spuna poezii si cantecele. In ultima perioada Maria a inceput sa cante pe limba ei, cu cate 1-2 cuvinte inteligibile, dar neaparat cu intonatie si diverse gesturi si mimica. Am vrut sa o invat cu dreapta si stanga. Am descoperit acum 2 zile ca stie care este una si care cealalta. Au invatat culorile, cu formele inca nu am inteles daca le stie. La deslusit cuvinte stricate cred ca pana la urma tine de fiecare copil in parte, de cum reuseste se prinda, asa ca trebuie doar sa avem rabdare, intuitie si imaginatie ca sa putem intelege ce spun piticii.
Sper ca am reusit sa te mai deslusesc cu ce fac micutii de la grupa Happy. Tu insa cum te mai descurgi cu 2 micuti?
Acum te
si mai vb!
Gandacel spune:
Acum ii spune grupa happy? ![]()
E frumos cu doi bebei. Greu, dar frumos! Stefania rade mult, ca sa compenseze plansul. Imi vine s-o mananc de smecheroasa ce e cand imi zambeste. Pare asa de matura!
Bogdan ar trebui sa stie dreapta si stanga, ca am tot exersat eu cu el de o mie de ani! Forme, la fel. Doar ca nu prea vrea sa zica. culorile le exersam de mult, dar le incurca. In schimb, vrea mereu si mereu sa i le repet! Bogdan deja ieri, dupa numai 3 zile de gradi, tot canta ceva si gesticula si vorbea cu intonatie. Dar numai el stie ce!
Poate vorbim mai mult cand ne vedem. Daca veniti pe jos, poate ne plimbam impreuna.