Mamici de martie-aprilie 2007 (12)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Despre modelul ala de pompa... la noi este exagerat de scumpa... in jur de 400 ron (nu stiu de ce... dar Aventul e f. scump la noi...).
Mi-e mi-a adus-o o prietena si a fost 60$.
Mai sunt si unele mai simple... unele doar cu 2 biberoane... Si sunt mai ieftine... in jur de 200-250 ron.
Eu m-am mai uitat la preturi pe site la bebelusul tau (legat cu www si ro... stiti voi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Pupici pe burticutze!
Eu raportez o stare de somnolenta. Azi-noapte m-am odihnit mai bine ca in alte nopti dar se vede treaba ca nu mi-a ajuns. Oricum acum n-am timp de odihna ca mai am de cutreierat.

Referitor la "tema zilei" (spuneam de ieri, buna idee) eu nu stiu daca mai am vreo intrevedere cu dr mea pana-n sarbatori, depinde de ce mi se spune miercuri la Doppler. Oricum in caz ca ma voi vedea cu ea, m-am gandit sa-i duc ceva cu specific de Craciun. Am vazut la un magazin dragut de aici tot soiul de statuiete infatisand reni haiosi, omuleti de zapada, clopotei si altele. E o minune numai sa-i privesti expusi! Asa ca pe langa cafea, bomboane voi lua, cu siguranta, ceva simbolic! Ramane de vazut daca va fi cazul.

Va las pana mai tarziu ca mai am treaba!
Pupici (cam obositi)!

Rebiana 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loina_ln spune:

am luat si eu rezultatul de la dozarile de anicorpi si a iesit negativ. deci totul e ok pana acum..
despre tema cu schimbatul..:la noi bebitza a venit dupa aproape 4 ani de tratamente si sperante... asteptari...in primele 3 luni sotul m-a suportat ... eroic pot sa spun... eram toata ziua un pachet de nervi nimic nu imi convenea.. mi se parea ca nu face nimic cum trebuie.... ce sa spun... daca as fi fost in locul lui ma toata ziua.
acum toata lumea a remarcat ca sunt mai calma si parca mai "buna"

cu
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pr_.png"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loina_ln spune:

roxygeo si eu am inceput sa cateodata la televizor. sotzul meu se amuza copios pe seama mea.... zice ca sunt o baba plangacioasa si mai trebuie sa mai iau telenovelele la rand si gata... sa ii raspund pe masura ii spun ca oricum asta am de gand sa fac din martie cand intru in concediu.... si apropo.. sa imi cumpere muuuulte servetele-batista

cu
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pr_.png"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Buna ziua burticutze!

Sa mai dau si eu cite un semn de viata din cind in cind! Noi suntem bine, bebe parca a inceput sa miste mai cu forta si ceva mai des decit inainte. E tare finutz, nu ma deranjeaza noaptea. Numai cind ma intorc de pe o parte pe alta il simt cum se foieste, probabil isi cauta o pozitie comoda , dupa care... somn!

Nu pot sa scap noile subiecte de discutie.
Referitor la tema zilei de ieri... da, eu una m-am schimbat enorm, cel putin interior. Ce-i drept ca si viata profesionala mi-a fost afectata la inceputul sarcinii cind mi-era somn mai tot timpul si nu ma puteam concentra deloc. Plus greturi si alea alea, asa incit am fost 'out of order' o perioada. Mi-am revenit insa asa incit profesional nu e acum nici o schimbare.
In schimb e o schimbare interna. Nu-mi dadeam seama inainte cit e de important sa dai viata si sa fii mama... mi se pare acum un miracol de care ma minunez in fiecare zi si parca simt cum radiez.
Acasa sotul a devenit mai grijuliu, nu ma lasa sa car nimic si nici sa fac efort. Pot spune ca m-am protejat destul de bine din punctul asta de vedere.

La tema zilei de azi nu prea am ce spune, ptr ca aici s-ar uita crucis doctorul sau asistenta sa ii duc ceva Asa ca am scapat de o grija.

loina_ln, nasterea a fost de cind ma stiu un subiect la care m-am gindit cu groaza, ca un fel de bau-bau... Nu stiu de ce dar de cind am ramas insarcinata pur si simplu nu m-am mai gindit la asta. Nu simt nimic, nici teama nici altceva, nu-mi doresc decit bebelache sa fie sanatos si sa stea cumintel la caldurica. Si cind uneori imi vine subiectul nasterii in minte ma gindesc tot la el, la bebelache, sa fie puternic si sa treaca cu bine de experienta asta...

Mamicile care nu sunt la prima experienta, ne povestiti si noua, incepatoarele, cum trebuie sa fie o pompa buna?? Eu tot nu inteleg de ce e necesara pompa daca alaptam noi insine bebelul... nu dati cu pietre!!!

Gata, ca m-am intins cit o zi de post...

Pupici pe burtici

26+5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

legat de pompa de san:
si eu tot Avent am luat, varianta cu 2 biberoane mici
http://www.avent.com/uk/en/breastfeeding_avent_isis.php
Am ales Avent din mai multe motive(sa incapa in sterilizator, reviewuri de la alte mamici si tb sa recunosc...si modul de prezentare).
Si io sunt la primul bebe deci nu ma pricep prea bine si nici nu stiu inca daca am facut cea mai buna alegere(voi sti asta dupa ce o voi folosi)
De comandat, Laura o poti comanda de pe orice site de vanzari online care face livrari si in Portugalia. Eu am comandat tot de pe net, dar cu livrarea in Franta, asa a fost sa fie la mine combinatia, mi-a adus-o cineva de acolo.
La noi se gaseste si in farmacii si in magazinele cu produsele de bebelusi si online, dar intr-adevar e mai scumpa decat inafara.

Jaana poate gresesc, dar uite in ce situatii cred eu ca as putea avea nevoie de pompa de san:
- nasc si imi vine foarte repede laptele si mult... bebe nu apuca sa suga tot sau nu suge deloc din varii motive. Atunci iau pompa, ma mulg, si ma asigur ca nu imi micsorez cantitatea de lapte produsa.
- nasc, nu vine laptele din prima; atunci tb stimulata cumva lactatia: cu ceaiuri, prod farmaceutice, si nu in ultimul rand pompa.
Se stie faptul ca daca sanul produce ceva ceva si apoi este golit el va produce ca inainte si inca un pic.... deci din ce in ce mai mult.
- poate ca seara/noaptea vreau sa dorm toata noaptea (pacalesc pe sot sa faca de garda) si ca sa nu ma trezeasca pe mine sa alaptez, ma mulg inainte si ii asigur papa cat ptr o masa doua lui bebe. Eu stau si dorm linistita si bebe isi primeste ratia de lapte matern.

roxana 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raldi spune:

Buna fetelor. Marti am fost si eu la doctor, colul este de 2,5 , dar inchis, mi-a spus ca s-ar putea sa ma fi nascut cu el scurt, dar important este ca sta inchis, fetita are de 986 grame la 26 sapt si 5 zile, si totul este bine din punctul lui de vedere. Acum stie el ce stie, m-a chemat si pe 23 dec pt control. Contractii am cam la 2 zile , destule zic eu, se intareste burta cand jos cand la buric, acum ce este exact nu stiu. Aveti idee, daca doamne fereste se deschide colul cum iti dai seama, asta in cazul in care se intampla de sarbatori , cand nu ma poate controla nimeni. Multumesc.

dumitrescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Despre pompa de san... e necesara in primele zile... dupa 2-3 zile de la nastere... cand bb papa f. putin, dar sanii produc o cantitate destul de mare de lapte... Si daca nu este scos, in primul rand se blocheaza canalele, faci febra si in cel mai rau caz mastita. Apoi... scretia de lapte se adapteaza dupa cum este golit sau nu sanul... si daca e mereu plin, atunci organismul considera ca nu mai e necesar sa produca...
Erau mamici, cand am nascut eu, care se mulgeau (ciudat suna ) singure... nu stiu cum reuseau... eu n-am putut...
Exista si pompe micute (sunt maxim 20 ron)... dar eu nu m-am descurcat cu ea deloc... Din asta am avut: http://www.chicco.ro/index.php?obj=front&action=produs_detalii&categorie_id=2&subcategorie_id=9&produs_id=45
Si acum am schimbat modelu' ... mai ales ca o sa fie doi bb-ei si probabil voi pastra lapte in biberon si ii voi hrani cu schimbul la san, in timp ce sotul ii da celulilalt la biberon (in cazul in care vor accepta biberonul )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Problema nu este de unde sa o comand eram curioasa ce pompa sa folosim si ce preturi sunt pe internet ca am de unde sa o cumpar aici sunt magazine cu zecile cum de fapt cred ca sunt si acasa doar ca la cate avem de cumparat ma gandeam ca prin internet e mai ieftin dar nu este. In legatura cu subiectul zilei aici nu se da nimic nici la medici nici la asistente deci nu imi fac probleme in legatura cu asta. In schimb se cumpara cadouri de craciun la toti cunoscutii rude etc. Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Salutare burticutze

Sa raspund si eu in legatura cu subiectul de ieri: la ni sarcina a venit pe neasteptate - nu ca nu ne-am fi dorit - dar am nasit de doua ori in vara asta si am zis sa trezcaq nuntile si apoi ne apucam de treaba. Bebelina nu a asteptat sa decidem noi cand vine eea ci a hotarat singura deci minunea s-a intamplat si dupa ce am terminat cu naseala am aflat si veste.

Este primul nepot in ambele familii si va dati seama ca toata lumea a fost super incantata.

Deoarece eu am piedut anul trecut o sarcina, acum toata lumea a fost exagerat de grijulie cu mine. Sotul meu este de nota 10 face multe lucruri pe care ar trebui sa le fac eu dar nu ma lasa pe mine pt ca ii e frica. Colegii mei ma rasfatza toti, prietenii la fel.
Lucrul cel mai important dupa ce am aflat a fost ca m-am lasat de tigari si am reusit cu brio- am mai pufait la inceput cate un fum, dar sunt foarte manddra ca acu,m nu mai simt nevoia

Una peste alta sunt o rasfatata si nu-mi displace mai ales acum cand am inceput sa ma ingreunez si sa simt nevoia de ajutor

La doctora o sa-i duc dar in ianuarie ca atunci ne mai vedem, o sa aflu de la voi si ma voi inspira.

In rest noi suntem bine, maine plecam la munte cu firma 3 zile, cheful de sfarsit de an si sper sa ma simt bine.

Pupici si nu mai vorbim decat luni

Un weekend placut si sa aveti grija de voi

Merg la bagaje acum. Paaaaaaaaa

Diana + bebelina

Mergi la inceput