Piticodromul de sept - oct 2005 (157)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Gabi, imi pare rau ca e Tudu bolnav. Cum se aud suieraturile? Intreb pt. ca paranoia mea spunea acum cateva saptamani, cand era Matei mucios, ca respita suierat. La dr. n-am ajuns of course. Dar el nu a tusit.

Ruxandra, mama de Matei (13 sep. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Ruxandra, eu zic sa-i scrii Mosului Craciun o scrisorica si sa-i explici treaba cu somnul; cine stie, poate merge strategia.
Bafta prietenei tale, poate naste chiar acum!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Gata, am luat si ultimele cadouri.
Anul asta MC vine de la TCM.

Mai am de cumparat cadou ptr Victor. In rest, trebuie sa le impachetez si sa astept sa vina MC.

Casuta e tare frumoasa, le-as lua si eu copiilor, dar nu avem loc ptr ea.
La o alta casa.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Meme mama eroina .

Miflore am admirat-o pe Ana Banana si casuta ei. Si bravo tie ca ai facut analizele! Poti sa-mi zici dimensiunile aproximative ale casutei? Ca ma bate un gand... la kidex Vlad s-a jucat fascinat in casute .

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Miflore, mai mult decat ti-a spun d-na dr (banuiesc ca ai fost la dr Anca) nu am de adaugat. Pentru ca e o imagine ecografica ccc care nu spune nimic altceva.

Ina, n-am inteles bine: copilul are bronsiolita, adica "haraie in piept", tuseste, se sufoca, nu respira bine? ca atunci nu e de joaca. Trebuie aerosoli. A mai avut episoade la fel? Cate si cum s-a manifestat?

Dea, poti sa te plangi cat doresti pe-aici. Toata lumea o face. asa ca lasa rusinea. Tu esti chiar privilegiata, ca ai 2 copilasi, dintre care unul la purtator.

Meme, imi pare rau ca aveti asa probleme. Se pare ca nu laptele tau era problema si ca defapt asa e ritmul Anei de crestere. Nu te mai stresa, ca nu ai ce sa-i faci. Conteaza mai mult sa se dezvolte normal dpdv psihomotor.

Alina 10+, mamica d-rei Anya (1 an)

Mergi la inceput

Gabi, mi-e greu sa-ti raspund aici. Mai am nevoie de date. mai bine ma suni daca doresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

salutari si de la noi!
mie nu-mi mai ajunge ziua, nu mai am timp deloc....dar gata, nu ma mai plang ca deja mi-e rusine, unele dintre voi aveti 2 copii , asa ca eu trebuie sa ma descurc, nu?
Andrei e bine, mofturos cu mancarea, eu tot incerc sa-i gatesc tot felul de mancarici si muncesc 2 ore si arunc tot, ca printul nu mananca.....el ar manca numai vesnica supa de legume cu carne.....ma rog, e bine si asa....
in rest e foarte activ, vesel si jucaus, vorbeste dar nu foarte multe....cred ca e un pic dezorientat ca acasa vorbim romaneste si afara toti vorbesc cu el italiana, asa ca spune si cateva cuvinte in italiana

Mary si Andrei(29.09.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Dr Alina, esti draguta ca ma ajuti.
Uite cum e intreaga poveste:
1) varicela Ilincai de la inceputul lui septembrie s-a suprapus peste o raceala. A fost prima oara cand in prima seara de raceala avea respiratie suieratoare. Am fost la pediatra, a zis ca-i varicela si raceala plus o usoara acumulare de ser in urechea dreapta, nu ne-a recomandat atunci aerosoli ci doar sirop de tuse, paracetamol pentru febra daca e cazul si niste picaturi oftalmologice de picurat in ureche.
2) La sfarsitul lui octombrie a mai facut o raceala, iar in prima seara avea respiratia suieratoare, ne-am dus la alt pediatru homeopat, care ne-a trimis si la analize, inclusiv de sange si teste pentru alergie. Diagnosticul a fost de bronsita (nu bronsiolita) si ne-a recomandat aerosoli cu Ventolin, kinetomasaj si un antibiotic oral daca mai face febra. Le-am facut pe toate. Analizele i-au iesit bine, doar o anemie si fara alergii. I-a trecut si asta, s-a reintors la cresa.
3) Dupa doua saptamani (jumatatea lui noiembrie), bronsita plus otita la urechea dreapta, i-a trecut insa dupa o saptamana infectia s-a mutat la stanga. Le-am tratat pe amandoua cu picaturi in ureche (doua feluri de picaturi, dupa cum otita a perforat la o ureche si nu la cealalta), iar pentru bronsita am facut aerosoli 10 zile cu Bisolvon de data asta si masaj kineto.
4) S-a intors vindecata la cresa saptamana trecuta luni si vineri seara a reinceput distractia. Au vazut-o doi doctori ieri, pediatra si medicul de la cresa viitoare. Medicul a zis ca e bronsita si sa urmam tratamentul dat de pediatra ei. Pediatra ne-a recomandat aerosoli cu ceva pe baza de cortizon. De parca Bisolvonul sau Ventolinul erau floare la ureche

De vreo luna luam biofer pentru anemie. La ultimele doua bronsite nu mai suiera respiratia. Se aude un harait in piept si a respirat foarte greu o zi sau doua (ceva in genul lui Darth Vader)pana ce secretiile s-au fluidizat. De data asta n-a facut nici febra, deloc. A facut doar cand cu otita.

De asta ma gandesc sa n-o mai indop cu toate alea, ci sa incerc s-o dreg fara, cat timp nu are febra, mucii putem sa-i tinem sub control, respira aproape normal, are pofta de mancare si e vioaie. Prefer sa-i fac aerosoli tot cu Bisolvon, sa-i dau sirop de cimbru pentru fludizarea secretiilor si masaj kineto dar nu mai vreau s-o indop cu medicamente.
O data pe saptamana ii dau Docilococcinum care e un fel de Oscilococcinum.
Sper sa nu gresesc prea tare? Dar patru bronsite (sau una netratata corespunzator) din 10 septembrie pana in 10 decembrie mie una mi se pare prea mult chiar si pentru un copil care merge la cresa.
E adevarat ca e cu greutatea aproape la limita vreo 9,300 kg, noi o ingrasam dar dupa ce revine la cresa iar slabeste. S-a lungit destul de mult, are 82 cm. Si, cum spuneam, usor anemica.
Pe de alta parte banuiesc ca nici la cresa nu se omoara cu grija lor dar macar faptul ca doi din nepotii patroanei, care merg la aceeasi cresa, au ajuns cu pneumonie la spital ar fi trebuit sa-i dea acesteia de gandit. Cam toti copilasii au fost sau sunt bolnavi, mai ales in ultima luna si au stat mai mult acasa decat la cresa.

Mergi la inceput

Hai ca mi-am facut o idee, din descrierea ta.
Diagnosticul de "bronsita" ma mira un pic, pentru ca la copiii sub 2 ani practic el nu exista. Exista intr-adevar bronsiolita, care se trateaza cu aerosoli, cu diverse substante: ser fiziologic, ventolin, cortizon etc, in functie de gravitate. dar este usor de recunoscut dupa greutatea in respiratie si respiratia suieratoare, predominant in expir.Copilul are tendinta spre alergii si astm bronsic si de cele mai multe ori exista in familie un teren atopic. Ea este in peste 90% dintre cazuri virala.
Ei, daca nu sre simptome de bronsiolita, dar tuseste, face febra, are stare proasta, poate fi tot o infectie de cai respiratorii superioare, o rinofaringita acuta, sau inferioare, cel mai adesea o pneumonie, in diverse grade.
denumirea diagnosticului are o mai mica importanta, dar am facut aceste precizari tocmai pentru a face diferenta intre infectiile "cu suierat" si cele fara, pentru ca tratamentul este diferit.
Avand in vedere starea ei de acum, cred ca te-ai gandit sa procedezi corect. Si oricum preparatele homeopate ii mai intaresc imunitatea care este destul de subreda dupa atatea raceli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Sarumana Alina , daca ai stii cum asteptam raspunsul tau!
Iti dai seama ca pentru belgieni o mama care-si duce copilul la pediatru la orice raceala si din 2 in 2 saptamani e paranoica de-a dreptul! Dar ma dispera aceste repetate raceli, rinofaringite, bronsite sau cum le-or mai fi numind doctorii.
Eu cred ca sunt in continuare datorate in mare parte neglijentei. De asta am si decis s-o tinem pe Ilinca pana in ianuarie acasa. Cresa noua este intr-adevar noua, luminoasa si aerisita iar grupele de copii sunt mai mici (pana in 10 copii). Plus ca-i vor tine mai mult afara, chiar si in anotimpurile mai reci, ca au unde.
Sper sa pot raporta peste o luna macar un kilogram in plus la greutatea ei de acum. De fapt visul meu e sa ajunga macar la 11 kg.
Si mai ales, nici o raceala.

Mergi la inceput