Mamici de ianuarie-februarie 2007 (41)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

quote:
Originally posted by adela2006

ma intreb cum vor fi ale noastre ? si nu cred ca depinde doar de noi ptr ca vor merge la gradi , la scoala vor fi cu alti copii ........

Stai linistita adela si celelalte mamici -- modelul pe care copilul il vede in familia proprie e dominant pana la 6-7 ani si pana atunci poti sa-i insufli suficiente valori "sanatoase". Gradi o alegi tot tu in functie de criterii care iau in considerare si jocurile/jucariile pe care le au.

La drept vorbind, ganditi-va cate mamici nu au ele insele obsesii legate de slabit si de moda, cati tatici nu pierd ore in sir cu jocuri violente la calculator, cati parinti nu-si abandoneaza copii in fata televizorului fiindca sunt ocupati etc? Dar sunt si desene animate frumoase, distractive si educative in acelasi timp, adecvate varstei de 2-3-4-5 ani (sau mai mult), sunt si destule jucarii formative in sensul bun. Eu nu sunt impotriva uitatului la TV din cand in cand, dar copilul nu trebuie sa se uite singur, ci cu mami sau tati. In felul asta se creeaza o obisnuinta de comunicare despre mesajele televizuale, iar parintele stie exact ce vede copilul si nu ridica pur si simplu o bariera de interdictie in fata copilului.

Reclamele de pe strada sau din ziarele pe care le mai vede prin casa sunt un fapt social pe care n-ai cum sa-l excluzi, dar astea sunt din nou explicabile intr-un CONTEXT pe care mediul familial e cel care-l defineste.

Totul tine de directia pe care o imprimi de la bun inceput dezvoltarii dorintelor, imaginatiei copilului si, repet, modelul personal al parintilor e decisiv aici.

Altfel spus, aveti incredere in voi.

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

AJUTOR!

E off-topic cu totul, dar am o mare problema. Trebuie sa primesc un plic din tara care a fost trimis ca recomandat acum vreo 10 zile si e cu o gramada de acte importante. Sunt foarte ingrijorata -- iar la posta au zis ca sa mai astept vreo saptamana si pe urma ii inregistreaza mamei (care le-a trimis) reclamatia -- dar poate dura si 3 luni ca sa le gaseasca... Web-site-ul postei romane la mine nu merge -- zice ca e ceva neinregula cu conexiunea.

Va rog frumos incercati si voi sa-l deschideti (www.posta-romana.ro) si sa puneti urmatorul numar la Track & Trace: RN270198393RO. Daca functioneaza, spuneti-mi si mie ce raspuns va da. Poate prin alte servere sa mearga...

Multumesc frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

AVENTURA,si eu am sucit pe toate partile atat ordonanta cat si legea, dar asta nu m-a impiedicat sa ma perpelesc azi noapte... Cum si tu, din cate stiu, stai cu ochii pe banii aia, iti dai seama prin ce panica am trecut. Iar colac peste pupaza am de gand sa depun dupa nastere cerere pentru bonusul de nastere, adica un salariu, intr-adevar avem mare nvoie de ei.

Subscriu la STELUTE, daca si mie mi s-a parut deplasata ideea cu plozii... ce sa zic? Iar cu UE eu zic sa o lasam mai moale, ca si asa nu ne iau de drag.

Apropo de reclame si TV, frate-meu in SUA a renuntat la cablu, are doar vreo doua-trei posturi nationale, copiii lui sunt foarte activi la scoala, sportivi, iubitori de aer liber. Pur si simplu le-a refuzat "tratamentul media" si acasa.

cristiana 31+ David Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Subscriu la ceea ce a spus belle_vue...are dreptate si veti vedea asta.E bine sa fiti atenti ca parinti la comportamentul vostru in preajma copilului si veti observa ca, practic, copilul absoarbe ca o sugativa ceea ce vede si simte in sanul familiei.

Catalina nu toata lumea stie...desi am risc de nastere prematura eu inca nu stiu cum am sa nasc si unde...probabil ca am sa vorbesc despre asta cu doctorul de abia sambata asta.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

quote:
Originally posted by belle_vue

AJUTOR!

E off-topic cu totul, dar am o mare problema. Trebuie sa primesc un plic din tara care a fost trimis ca recomandat acum vreo 10 zile si e cu o gramada de acte importante. Sunt foarte ingrijorata -- iar la posta au zis ca sa mai astept vreo saptamana si pe urma ii inregistreaza mamei (care le-a trimis) reclamatia -- dar poate dura si 3 luni ca sa le gaseasca... Web-site-ul postei romane la mine nu merge -- zice ca e ceva neinregula cu conexiunea.

Va rog frumos incercati si voi sa-l deschideti (www.posta-romana.ro) si sa puneti urmatorul numar la Track & Trace: RN270198393RO. Daca functioneaza, spuneti-mi si mie ce raspuns va da. Poate prin alte servere sa mearga...

Multumesc frumos!

Am incercat si eu si nu-mi afiseaza nimic. Cred ca e problema de la ei. Imi pare rau...

Mergi la inceput

Belle_vue am introdus codul tau dar din pacate nu-mi afiseaza nici un rezultat. Am incercat de cateva ori si degeaba...se deschide pagina si meniul dar nu apare nici o informatie.
O sa mai incerc...
Imi pare rau.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

33+

Mergi la inceput

Cristiana70 sa insisti ptr drepturile tale fara jena si pana in panzele albe. Nu merita nicicum sa te lasi la cheremul altora care sunt dispusi sa isi asume consecintele nerespectarii legii...astea sunt genul de procese care se castiga destul de usor in ultima vreme. Stiu ca numai procesele va mai trebuie voua acum...dar daca asta va poate aduce castig de cauza....si destul de repede...

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Belle_vue, uite aici ce apare:

Raport sumar:
Numarul trimiterii RN270198393RO
Denumire serviciu Scrisoare recomandata ext
Subunitate postala de expediere Oficiul Postal Bucuresti 57
Tara destinatie M.BRIT., GU.,ILE MAN.,JE.
Data expedierii 04.12.2006
Stare actuala Expediat din tara
- BSI Bucuresti

04.12.2006 08:41 In prelucrare - Oficiul Postal Bucuresti 57
04.12.2006 11:43 In prelucrare - Oficiul Postal Bucuresti 57
04.12.2006 17:58 Iesit din tara - BSI Bucuresti

Succes sa-ti recuperezi pachetul!

Numai bine la toate mamaicile,
Roxana, 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

Belle_vue ,
am reusit, uite raportul:
Raport sumar:
Numarul trimiterii RN270198393RO
Denumire serviciu Scrisoare recomandata ext
Subunitate postala de expediere Oficiul Postal Bucuresti 57
Tara destinatie M.BRIT., GU.,ILE MAN.,JE.
Data expedierii 04.12.2006
Stare actuala Expediat din tara
- BSI Bucuresti

pupici,
wanna& bebe din burtika 31w & 3 days

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Cata dreptate aveti cu reclamele, jocurile inadecvate, cu barbie etc. Imi amintesc ca finuta mea de la 4 anni zicea ca e femeie, nu fetita, ca isi doreste sa-i creasca sani, sa faca un copil si un telefon mobil, dar pt asta mai are rabdare!!! E clar ca din mijloace media i se trage, maica-sa nu avea sani mai deloc. Si statea non stop la tv, parintii f incantati ce copil cuminte au... uffffffff
greu sa fii parinte, nici nu stii cum sa procedezi uneori.

Catalina, sigur ca e ok sa simti cum misca bb, dar cand ai simultan contractii la fiecare pas, iti mai da si niste suturi de le simti exact in col, credeam aseara ca nasc! Mai ales ca sapt asta a nascut o profesoara de la fac, care sigur era cu DPN-ul mult dupa mine - m-a speriat un pic.
Vreau sa nasc muuuuuuuult de tot, dar parca dupa sarbatori. Si dupa ce termin casa de aranjat. Se intrevad sanse. Am pus mana pe niste nr de tel si de nu-i bat la cap zilnic... (pe cei de care depinde finalizarea lucrarilor, evident)

Daconst, bafta vineri la control, parca atunci ai zis ca te duci. Sunt curioasa si eu ce-ti zice, ca sunt cam in aceeasi situatie.

Cele stresate cu strept beta, eu l-am facut ca am vrut, dr s-a exprimat exact asa: il facem, daca tot e asa la moda... Dar ce m-a suparat a fost ca nu au cautat DECAT strept B, scria pe foaie "flora microbiana abundenta", dar ce mai era acolo... neinteresant. Stiu ca poate fi perfect normal, dar nu au pus la incubat decat atat cat am cerut. Acum o sa sun dr sa intreb daca sa nu folosesc preventiv niste ovule neagresive pt per. ac a sarcinii in scop dezinfectant. Nu stiu nici macar daca am candida, desi nu pare - ce-i drept.

oana_bucur, sa-i traiasca fetita prietenei tale! Ce grasunica......

mirela73, si tie bafta multa, sa fie fara probleme si un bb sanatos si mancacios.

cristiana70, cred ca daca esti suficient de incisiva, hotarata, cu legea in mana ii poti intimida un pic pe sefii tai. In ziua de azi patronii incearca orice sa fie in avantajul lor.

Cam atat deocamdata, va las, fiti cuminti

criss 34+ cu Ligia

Mergi la inceput