Mamici de ianuarie-februarie 2007 (41)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

cristiana70, stai linistita, sunt bine pusa la punct cu chestia asta:

Ordonanta de urgenta Nr. 158 din 17 noiembrie 2005-actualizata-

"CAP. 4
Concediul si indemnizatia de maternitate

ART. 23
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.
(2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care nu se mai afla, din motive neimputabile lor, in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (1), daca nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. Faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei in cauza se dovedeste cu acte oficiale eliberate de catre angajatori sau asimilatii acestora.
(3) In situatiile prevazute la alin. (2), baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza carora s-a calculat contributia pentru concedii si indemnizatii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calitatii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.
ART. 24
(1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
(3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, incepand cu luna a 6-a de sarcina.
(4) In situatia copilului nascut mort sau in situatia in care acesta moare in perioada concediului de lauzie, indemnizatia de maternitate se acorda pe toata durata acestuia.
ART. 25
(1) Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10.
(2) Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate."

"ART. 10
(1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni pe baza carora se calculeaza, conform legii, contributia pentru concedii si indemnizatii, din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare."

Legea Nr. 399 din 30 octombrie 2006

"5. Articolul 6 va avea urmatorul cuprins:
ART. 6
"(8) Baza lunara de calcul a contributiei pentru concedii si indemnizatii pentru persoanele prevazute la art. 1 alin. (1) nu poate fi mai mare decat produsul dintre numarul asiguratilor din luna pentru care se calculeaza contributia si valoarea corespunzatoare a 12 salarii minime brute pe tara."

Aventura 31+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Oribile papusile alea, Messa. Si pentru baieti sunt pusti, pistoale si jocuri in care se bat cu sabii si isi fac capetele sa explodeze. Cred ca toate astea sunt feluri de promovare a violentei (si imbracamintea papusilor mi se pare...violenta).

Ivona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Cristiana, gasesti tot la http://www.casan.ro/default.asp?id=13

Aventura 31+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

mi-am amintit de fetita sefei mele care are 4 ani si dansa langa o bara in cabinetul nostru si o intreaba maicasa "Oana ce faci ?" la care ea foarte senina " dansez sexi " de era sa lesine sefa mea

cand mergeam la lucru treceam pe langa o gradinita si intr-o dupamasa iesea o mamica cu fetita ei tot la 3 - 4 ani si o intreaba ce a mancat la gradi la care aia mica " nimic ca aveau macaroane si ingrasa " de era sa pic

ma intreb cum vor fi ale noastre ? si nu cred ca depinde doar de noi ptr ca vor merge la gradi , la scoala vor fi cu alti copii ........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Hello fetele,
Deci m-am decis si eu cu cine si unde am sa nasc.
FLORINA MIHALACHE SPITALUL CFR2 16 FEBRUARIE.
Cred ca sunt ultima dintre voi .....Asta este....Doctorita a zis ca nu sunt semne sa nasc mai devreme avand in vedere placenta,colul,pozitia bebitzei si ce mai o fii.M-a chemat pe 10 ianuarie din nou la control ptr ca a zis ca sigur nu vor fii probleme pana atunci.
Acum trebuie sa ma hotoarasc cum voi naste pana pe 10 ianuarie.
Si eu votez ptr stElUte.

30+saptamani http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

Dragelor...intr-adevar reclamele si jucariile, desenele animate, jocurile pe calculator distorsioneaza perceptia pe care copiii nostri o vor avea despre mediul inconjurator...
Am vazut si eu papusile...adevarate centuriste...horror. "Modele" pt fetite si baieti. Si asta nu e tot. Desene animate la care eu una nu pot privi (mi se par hidoase: omuleti cu dintii cat placile de faianta si ochii cat cartofii, bubosi si hidosi). Sau jocurile pe calculator cu crime si accidente... Oare avem vre-o sansa sa protejam bebeii de toate aceste influente???

Va multumesc pentru raspunsuri si incurajari, chiar m-a ajutat sa stiu ca sunt normale velorile pt sarcina. In plus am vorbit cu dr si astept rezultatul de la urocultura - se pare ca de la infectii urinare (ff frecvente pe perioada sarcinii) creste fibrinogenul.

Inteleg eu bine sau deja din 18-20 dec vom avea mamici cu "stelute" in brate(subscriu la stelute)? Ce cadouri minunate de Craciun!
Va pup,
wanna& bebe din burtika_ 31 w & 3 days

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

am revenit!

am fost la plimbarica,am mai cumparat una altane-am luat pompita de san,scutece micute de unica folostina si inca doua paturici frumoase pentru galuscuta:)

stati linistite in legatura cu indemnizatiile,vad ca a postat aventura legislatia.legea e lege,mai da-i in spanac de nesimtiti,ca oricum banii astia pentru pre si postnatal sunt suportati practic din fondul de asigurari sociale de sanatate.chiar daca firma vi-i vireaza,ei platesc mai putin la asigurari.eu sunt foarte revoltata pe tema asta,am auzit de la una din pacientele gravidute ale lui taica meu ca magarii de la servici nu vor sa ii plateasca tot postnatalul.s-a dus la servici pana cand a nascut si vroia sa isi ia dupa nastere toate cele 126 de zile,dar ei nu vor sa ii plateasca decat cele 42 obligatorii ,ca pe urma cica TREBUIE sa intre in CIC!dar ea nu vrea asa ceva.............niste marlani!!!!

www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank"> filmulete cu bebe in burtica

37 fix!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Dana - sa le ia naiba de saptamani, asta in primul rand! Le-am pus pe ale doctorului, asa cum le socoteste el dupa cerculetul lui Totusi UM a fost 12.04 si toate calculatoarele, inclusiv "Cand vine barza" de la DC, imi arata acum 33 de sapt si chiar de azi voi intra in 34.

Suzeta cu piston am primit-o din America, daca aveti pe cineva prin strainatate poate gaseste mai usor acolo, si arata cam asa:
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762314476408/photo/294928803968314307/29
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762314476408/photo/294928803968324105/30

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 36+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

ylilimic, nu rade de mine..dar cum si pt. ce se foloseste suzeta cu piston???
wanna & bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Salina, ce povestesti tu despre David este exact chestiunea de care imi e frica si mie. Sper sa nu se ajunga acolo ca sigur auziti de Radoi pe la tv. Oricum sper sa fiu mai insistenta miercuri si sa facem niste planuri ca asa nu se mai poate.
Cam toata lumea vad ca stie incotro se indreapta numai io sunt in ceata ca aeroporturile din tara acu vreo saptamana.

Va pup,
Cata 36+

Mergi la inceput