Când copilul nu aude şi nu vede…

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andruscka spune:

Ohoooooooo.
Ce faci Cristina pe unde va plimbati?
Ca nu mai stiu nimic despre voi.
Si multam tare mult pentru link-ul respectiv.
Noi gata am "absolvit" gradinita, din toamna suntem boboci.
La serbare Andra a cantat un cantecel in germana.
Am tras o portie zdravana de plans, la terminarea serbarii.
Inca nu am terminat dosarul pentru inscrierea le scoala, pentru ca eliberarea certificatului de orientare scolara dureaza o luna, habar nu am de ce dureaza atat.
In rest suntem bine, i-am facut Andrei ochelari de protectie ca s-o impiedice in a mai sta cu mana la ochisor.
Va pup pe amandoua si sper sa ne vedem cat de curand.

Cand este intalnirea urmatoare, ca eu trebuie sa-mi fac timp si plus de asta trebuie sa plecam in concediu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_t spune:

salut andruscka, ne-am plimbat pe la mare si acum mai pe langa casa :-)
din cate stiu eu au fost intalniri in decembrie si iunie, si nu ma astept sa fie alta prea curand, dar oricum te anunt in momentul in care stiu ceva, ca si data trecuta. Concediu placut!
am si eu o curiozitate in legatura cu orientarea scolara, a evaluat-o cineva pe Andra din punct devedere psihopedagogic ? sau te-au intrebat doar de diagnostic, adresa, salariu si asata e toata mareata evaluare ?

Mergi la inceput

Buna Cristina.
Va plimbati ce va pasa? Si cum a fost la mare???
Mai avem si noi un pic si plecam in concediu, cam peste o luna.
Referitor la ce m-ai intrebat tu, dna de la gradinita trebuie sa dea o "caracterizare" in care se specifica cam pe unde este evaluat copilul si plus de asta Dna Chirculescu (care este psihopedagog) a recomandat inscrierea Andrei la scoala. Dna Chirculescu era singura care-si putea da seama de progresele Andrei, mai ales ca are experienta.
In urma acestei caracterizari si a celorlalte documente (adev.salariu parinti, certificat medical A5, copie certificat nastere, copie CI parinti, cerere vizata de scoala in care se solicita inscrierea copilului in clasa I) se obtine acel certificat de orientare scolara.
Si dupa ce treci de acest hop, urmeaza altul, dosarul pentru scoala.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Salut!
@andruscka,imi poti spune mai multe despre ochelari? Unde i-ai facut/comandat, ai avut nevoie de recomandare, ceva? Of course, cat au costat ar fi relevant...As vrea si eu ceva de genul asta pentru al meu.Please, daca ai vreme, detaliaza putin.
Sa stiti ca eu am mai multe linkuri pentru comenzi de produse specifice, atat din Sua cat si din Europa. Dar asta e primul romanesc de care am aflat. Daca va intereseaza produse ce nu le gasiti aici putem cauta si la altii.
De asemenea, am venit din tabara( care chiar a meritat!) cu ceva linkuri utile intrun fel sau altul, trebuie doar sa stim putina engleza:
http://www.aph.org/index.htm
sau cursuri braille pentru parinti:
http://www.hadley-school.org/2_h_braillecourses.asp
http://www.familyconnect.org/parentsitehome.asp

Mergi la inceput

Buna Diuna
Am fost cu Andra la dna dr.Nascutzy la IOMC,(aveam nevoie de certificatul medical A5 pentru certificatul de orientare scolara) si atunci am intrebat-o pe dna doctor ce putem face pentru ca Andra sa nu mai stea cu mana la ochisor si ne-a recomandat acesti ochelari, care se pare ca sunt dintr-un plastic mai special (eco spunea dna doctor).
Ce pot sa spun e ca sunt cam scumpi, dar ce sa facem?
O sa-ti trimit pe PM mai multe detalii (pretul, numele cabinetului si nr.telefon).

Va pup pe amandoi

Andruscka

Mergi la inceput

Multumesc mult, @andruscko!
Certificatul de orientare scolara A5 e acelasi cu cel pe care-l duci la inscriere? L-ai facut in mai multe exemplare? Sau se accepta copie, la scoala?
Eu acum am depus actele sa-l obtin de la Spit. de Pediatrie, dar am depus pentru unul singur, care imi va folosi atat pentru certificatul de handicap, cat si pentru orientarea scolara. Mai departe...cica sa contactez scoala DUPA ce iese orientarea scolara.

Mergi la inceput

Pentru putin Diuna
Diuna cred ca e o confuzie.
Certificatul medical A5 se obtine de la medicul oftalmolog. Cu acest certificat se obtine certificatul de orientare scolara, e la fel ca la certificatul de handicap.
Eu am scos acel certificat medical in doua exemplare, unul pentru scoala si unul pentru obtinerea maretului certificat de orientare scolara.
Si pentru ca veni vorba de acest certificat de orientare maine sunt "vizitata" acasa, ca sa vada ce?
Si abia pe 23 iulie imi elibereaza acel certificat.
Partea cea mai interesanta este alta, ca in noiembrie trebuie sa scot certificatul de handicap, si iar alergatura pentru certificatul medical.
Stie careva cat timp este valabil certificatul medical A5?
Ca mie mi s-a spus ca este valabil doar trei luni.
O mare aberatie, oare ei cred ca in trei luni copii nostri cu probleme grave de vedere incep sa vada ???
As fi preferat sa nu am nevoie de toate asa zisele facilitati.

Va pup

Andruscka

Mergi la inceput

@andruscka, nu cred ca e o confuzie, cred ca procedurile de obtinere sunt altele in Brasov, certificatul e acelasi. Oftalmologul si neurologul( Tudor are si o afectiune neurologica asociata) completeaza o hartie pe care o depun la Sp de Ped, de unde, dupa 2 sapt, ridic certificatul A5. Eu acum ii fac si certificatul de handicap, deci voi folosi aceeasi hartie pentru ambele. Dar nu mi-a trecut prin minte sa-l cer si pentru scoala. Oare il pot solicita in baza acelorlasi acte...? Ziceai ca la scoala trebuie 2 dosare. Ai nevoie si de doua certificate A5? Deja sunt in ceata...Saptamana viitoare ma duc sa-l ridic si intreb. Numai sa am cu cine vorbi.... Si da, e valabil 3 luni. Iar pe mine nu m-a vizitat nimeni acasa, i-am facut si anul trecut orientarea scoala si nu s-a invitat nimeni.
Ce faceti in vacanta? Tudor e la centru si luna asta, e foarte fericit ca recunoaste cateva litere in braille

Mergi la inceput

Diuna s-ar putea sa ai dreptate, cred ca difera procedurile de obtinere.Oare nu este aceeasi lege pentru toti? Hmm...
In Bucuresti pe langa oftalmolog noi mai "obtinem" si un coeficient de dezvoltare QD de la psiholog (un fel de IQ).Nu ma intreba cum se calculeaza acest QD ca nu am habar.
Poate stie vreo mamica de pe DC.
Eu am uitat sa te intreb, cand ai depus actele pentru certificatul de orientare scolara, nu ti-a cerut cumva si acceptul scolii, care de fapt este o cerere in care soliciti inscrierea copilului la scoala.Pe cererea asta eu am acceptul scolii, cu stampila si semnatura.
Da si mie mi-au zis ca trebuie doua dosare unul ramane la ei, si unul la protectia sociala sector 2. Din cate imi aduc aminte parca trebuie un dosar in original si unul in copie, dar nu mai retin exact.
Ca ne innebunesc cu atatea hartii.
Daca vrei iti pot da un numar de telefon al unei doamne de la scoala, iti trimit pe PM (o suni si o intrebi)
Noi plecam in concediu pe la jumatatea lunii august, si as vrea sa ajungem in Bucovina si Maramures.

Va pup,

Andruscka

Mergi la inceput

Noi tocmai ne-am intors din Bucovina...!
Acum plec la munca, iti povestesc cu actele cand vin inapoi.
Toate bune!

Mergi la inceput