Când copilul nu aude şi nu vede…
Raspunsuri - Pagina 16
cristina_t spune:
Salut,
scumpa de Andra, ma bucur sa aud ca este bine si ca s-a bucurat de serbare!
Si noi suntem in forma, ne rasfatam cu vacanta asta, am invatat sa mergem pe bicicleta fara roti ajutatoare si ne caznim si cu rolele :-)
Cu scoala ...noi mai avem 2 ani de gradinitarit, asa ca nu ne batem capul prea rau .
Va pup!
elisten spune:
Bun gasit!
V-am citit mesajele si ma bucur de existenta acestui forum.
Doresc sa va anunt ca exista n nou grup de discutii pentru parinti care au copii cu deficiente de vedere.
Daca doriti sa va inscrieti, va rog trimiteti un mesaj la
pontes-parinti-subscribe@yahoogroups.com
Va rog, spuneti si altor mamici despre acest grup. Va multumesc si va astept pe grup.
andruscka spune:
Nu am mai scris cam de ceva timp. Vin cu vesti noi.
Ne pregatim de serbare,din pacate ultima de la gradinita, pentru ca din toamna incepem scoala.
Deja am inceput "alergatura" pentru inscrierea la scoala.
Andra este bine, deja scrie in Braille si vad ca-i place mai mult matematica.
Norocul meu este ca am o prietena in USA care mi-a cumparat cubaritm, punctator si tablita.
Din pacate in Romania nu se gaseste nimic pentru copii nevazatori, singura solutie este sa ai rude sau prieteni in straintate.
In rest s-auzim numai de bine.
Cristina nu mai stiu nimic de voi.Ce face Cristinica?
Va pup
Andruscka
diuna spune:
Oau, felicitari Andrei!! Si mamicii ei, bineinteles! Felicitari si gradinitei care a ajutat-o sa se dezvolte asa frumos ( din cate mi-aduc eu aminte ea a facut la Essmi, nu?)!
Mai vrei sa ne povestesti cate ceva, please...? Va merge la scoala speciala? Ce inseamna exact "alergatura" pentru scoala? Si, nu in ultimul rand, cum a fost la serbare?
Eu chiar te-as ruga sa-mi impartasesti cat mai multe, pentru ca si noi incepem scoala la toamna si am un nod in gat pe chestia asta...Multumesc
andruscka spune:
Buna Diuna
Si eu am un nod in gat, deja am emotii de pe acum.
Andra va merge la scoala pentru nevazatori de pe str.Austrului.
Iar in ce priveste alergatura, trebuie sa aducem la scoala mai multe acte, se fac doua dosare.Am fost la scoala si am depus o cerere de inscriere in clasa I.
Acolo ne-a spus cam ce acte ne mai trebuie: certificat medical A5, copii CI parinti, Copie certificat nastere copil, copie certificat casatorie (parinti), copie dupa actul de proprietate al locuintei (nu inteleg pentru ce !!!), certificat de handicap in original, de la medicul de familie al Andrei tot istoricul ei de la nastere (in care tb sa se mentioneze si vaccinurile), adeverinta de salariu pentru parinti, iar inainte de inceperea scolii aviz epidemiologic de la medicul de familie.
Sper sa nu fi uitat nimic. Astea toate trebuie in doua exemplare, pentru ca se fac doua dosare.
Si eu sunt recunoscatoare Dnei CHIRCULESCU de la Centrul ESSMI pentru tot ce-a facut pentru Andra ( si nu numai pentru ea). Este un OM deosebit.
Voi unde mergeti la scoala?
Ne mai auzim
Va pup
andruscka spune:
Mai sa fie, ca sa vezi cat de mica e lumea.
Diuna (din cate am vazut la profilul tau) esti din Brasov?
Atunci puiutul tau va sta la internatul scolii?
va pup
diuna spune:
Da, Tudor va sta la caminul Neghinita, aproape de Austrului. Curatel, frumusel, dar...departe de noi. In cele mai multe weekenduri posibile vom fi la Bucuresti sau il vom aduce la Brasov. El a mai stat in Cluj o vreme si i-a placut mult. Dar acolo am considerat ca e, totusi, prea departe...Ne vom obisnui si cu Bucurestiul, nu? Asa cum sunt obisnuiti atatia altii ne invatam si noi. Problema cea mai mare ramane tot instrainarea, pana la urma.Deocamdata nu ne putem permite o mutare in alt oras. Sper ca macar puiul sa se adapteze la fel de bine ca la Cluj si apoi mai vedem.Dar, intai de toate, sa ne vedem cu actele facute.
Cum a fost serbarea? Si ce faceti in vacanta?
Cu Cristinuta ne-am mai intalnit, e o dulce si o isteata! Si Gina, mamica ei, e o tipa super, asa ca are cui ii semana!
M-as bucura daca ar mai povesti si altii care mai e viata copiilor lor cu deficiente de vaz, poate din cei mai "batrani", sau poate altii noi pe forum...
cristina_t spune:
Salut andruscka , salut diuna, si scuze pentru intarziere
Pai ce sa zic, felicitari absolventilor de gradinita, si sa se bucure de scoala de la toamna! Noi vom mai "copilari" un an, vad ca majoritatea copiilor merg la scoala dupa ce implinesc 7 ani, plus ca fiica-mea e si tare firava si slabuta - o mai creste si ea macar 5 cm si o mai pune un kg in anul asta sper :-). Totusi, o sa schimbam gradinita in toamna, asa ca emotii o sa avem si noi gramada!
Cristinuca e bine, se bucura de vacanta, a devenit mai independenta - merge in vizita la alti copii, merg impreuna cu bicicletele in parc etc.
Andruscka, sper sa poti veni data viitoare la intalnirea LightIntoEurope!
cristina_t spune:
Ne-am tot vaietat pe topicul asta ca nu putem cumpara nimic din ce le trebuie copiilor nostri aici in Romania. Uite ca a aparut un magazin online cu produse pentru nevazatori:
http://www.anjo.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=52