Când copilul nu aude şi nu vede…

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Buna dimineata!
Nu s-a trezit lumea si prind putin timp de povesti la cafea...
@andruscka, si noi avem o cerere care poarta acceptul scolii. Deci suntem ca si inscrisi. Iti multumesc mult pentru contactul de la secretariatul scolii, cu dumneaei vorbisem si noi, la indrumarea Cosminei, forumista sufletista careia ii multumesc pentru incurajari si sustinere!
Am intrebat daca mi se mai elibereaza un certificat medical in baza actelor odata depuse, mi s-a zis ca nu, ca vin cu alt dosar, dar ca, din cate stiu ei, la scoala ar trebui copie. Oricum, eu sunt departe de orientarea scolara, imi trebuie intai certificatul de handicap, si mai vad...Am un filing ca nu voi fi gata la timp cu actele, ceea ce va atrage dupa sine intarzierea inceperii anului scolar de catre copilul meu. Si eu sunt cateodata asa satula de hartii..

Mergi la inceput

Buna dimineata!
Nu s-a trezit lumea si prind putin timp de povesti la cafea...
@andruscka, si noi avem o cerere care poarta acceptul scolii. Deci suntem ca si inscrisi. Iti multumesc mult pentru contactul de la secretariatul scolii, cu dumneaei vorbisem si noi, la indrumarea Cosminei, forumista sufletista careia ii multumesc pentru incurajari si sustinere!
Am intrebat daca mi se mai elibereaza un certificat medical in baza actelor odata depuse, mi s-a zis ca nu, ca vin cu alt dosar, dar ca, din cate stiu ei, la scoala ar trebui copie. Oricum, eu sunt departe de orientarea scolara, imi trebuie intai certificatul de handicap, si mai vad...Am un filing ca nu voi fi gata la timp cu actele, ceea ce va atrage dupa sine intarzierea inceperii anului scolar de catre copilul meu. Si eu sunt cateodata asa satula de hartii..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruscka spune:

Buna Diuna
Vin cu vesti noi.Azi am inscris-o pe Andra la scoala.
Uite cam ce-ti trebuie pentru inscriere
Se fac doua dosare:
1.dosar pentru scoala:
- certificat grad handicap (original)
- certificat orientare scoalara (original)
- certificat medical A5 (original)
- copie certificat nastere (copil)
- copie CI (parinti)
- copie certificat casatorie parinti
- adeverinta de salariu parinti(original)
- copie dupa actul de proprietate (locuinta)
- fisa sintetica, de la medicul de familie, in care este "descris" istoricul medical al copilului de la nastere si pana in prezent.
2.dosar pentru dir.de.prot.soc.sector 2 aceleasi documente dar nu e neaparat nevoie de original, noi am depus copii.

Sper sa nu fi uitat nimic.
Si inca ceva la inceperea scolii trebuie aviz epidemiologic de la medicul de familie.

Va pup
Andruscka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

DIUNAsunt aici daca aveti ceva nelamuriri

Mergi la inceput

Diuna pe unde esti?
Da-mi un semn de viata.
Cosmi1975 cred ca am primit cu ceva timp in urma un email de la tine. Gresesc? M-am uitat la pozele atasate si am vazut un baietel pe care-l cheama Dragos si care a fost coleg cu Andra. Stii cumva daca Dragos merge la toamna la scoala?
Cred ca ar fi coleg cu Andra si cu baietelul Diunei nu?

Va pup pe toate
Andruscka

Mergi la inceput

Salutari!
Sunt prin zona, @andruscka, doar ca noi abia am depus dosarul pentru certificat si orientare scolara, suntem in urma cu temele.
Hai ca-mi permit sa raspund eu in locul Cosminei: da, Dragos va fi coleg cu Andra. Nu stiu daca si cu al meu in aceeasi clasa, dat fiind ca Tudor are si ceva neurologic, un mic retard, acolo...Noi am fost cu Dragos la Vatra Dornei, sigur ti-a povestit Cristina despre LightIntoEurope, si stiu sigur ca merge la scoala la toamna. Am inteles ca a fost coleg cu Andra un an de gradi...? Cosmina l-a avut prescolar, un copil deosebit, dar o las pe ea sa si-l laude...Au aparut impreuna si la TV, cauta pe siteul TVR 1 emisiunea si ii vezi

Mergi la inceput

Buna Diuna
Dragos a fost coleg cu Andra la acelasi centru.Apoi Dragos a mers la gradinita din Str.Austrului.
Am vazut emisiunea la televizor si chiar ma bucur pentru acesti copii ca intalnesc oameni care pun mult suflet.
Eu cred ca vor fi toti trei in aceeasi clasa,asa ca in toamna e musai sa ne vedem.
Dupa cat timp se elibereaza certificatul de orientare scolara? Ca aici in Bucuresti dureaza exact o luna.

Va pup
Andruscka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

daca as apuca sa vb despre Dragosm ati da afara de pe aicidar numai el este un supper copil...am avut la grupa de gradii nist e copii extraordinaride la care eu am invatat mmulte,si faptul ca parintii isi dadeaua tot sprijinul m a facut sa mi fie tare greu cand s aterminat gradinitade la noi de la grupa sunt 4 copii care merg la clasa 1 vor face echipa buna cu ai vostrii...eu parca m as baga sa iau si clasa 1 dar sa vedem pana in toamna

Mergi la inceput

Buna @andruscka, Cosmina, buna tuturor! Noi nu incepem scoala chiar de maine pentru ca nu s-au perfectat inca actele intre forurile brasovene si cele bucurestene responsabile cu cazarea copilului in internat, deci nu avem inca unda verde. Avem asigurari din Brasov ca saptamana viitoare se va termina si cu asta. Tudor se bucura ca va merge la scoala( nu stie ce-l asteapta...!) Eu, in schimb, nu sunt la fel de incantata. @andruscka, fetita ta facea la gradinita orientare si mobilitate?Notiuni de orientare in spatiu cu ajutorul zgomotelor, cu ajutorul bastonului alb? Si as vrea sa te mai intreb ce faceau la orele de educatie fizica, sau cum s-or numi? La fel, la muzica erau incurajati sa studieze un instrument muzical? Stiu ca gradinita la care a fost Andra este foarte buna si sunt curioasa cu ce vine in plus/minus scoala , pentru ea. Ca sa nu am asteptari prea mari si sa pic de la inaltime...

Astept sa-mi povestiti cum a fost la deschiderea scolara!!!

Mergi la inceput

Buna Diuna
Astazi a fost prima zi de scoala a Andrei.
Am fost emotionata, nu stiam cum va fi.
Andra nu cred ca si-a dat seama cam ce o asteapta.A fost cuminte, a stat in banca.
In clasa sunt sapte copilasi, unul mai frumos decat celelalt, sunt patru fetite si trei baieti.
Ce pot sa va spun, ca nu prea am cuvinte.Ca-n prima zi, prezentari, din pacate dna care trebuia sa preia clasa Andrei este in concediu medical, sa speram ca va reveni repede la cursuri,
Este totusi cineva care ii tine locul.Colectivul mi s-a parut extraordinar.In clasa intai sunt deja doua clase, in clasa noastra toti sunt din Bucuresti, doar o singura fetita este din judetul Ilfov.
Vin cu mai multe detalii maine dupa prima zi de cursuri.
Din pacate cred ca nu esti singura, nici noi nu stim cum se procedeaza cu sistemul asta semi-internat.

Va pup

Mergi la inceput