Când copilul nu aude şi nu vede…

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_t spune:

andruscka, ti-am trimis P.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

Ptr. diuna: parerea mea este ca degeaba te adresezi celor de la protectia copilului pentru orientare scolara, la fel este in zadar si sa te adresezi celor de la inspectoratul scolar. Tu esti singura care decizi in ce forma de invatamint trebuie incadrat copilul tau. Sunt de parere , ca daca aveti in oras, o gradi. speciala , sau un ong care se ocupa de integrarea ed. a copiilor sa te adresezi acolo.eu de cite ori mergeam , si cautam un loc unde sa-mi duc fetita, imi spuneau ca nu sunt birou de informatii. Asa ca, astazi dupa 4 ani de munca, nu mai alerg sa ma rog de nimeni sa ma ajute sa-mi integrez copilul. Am creat impreuna cu alte mamici, o asociatie, si am infiintat 3 grupe speciale si un cabinet de psihopedagogie. Daca vrei sa vezi ce am facut pina acum uite citeva imagini:
http://www.youtube.com/watch?v=3kiNFHXoXKA
http://www.youtube.com/watch?v=lv7BLNe9GxM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruscka spune:

Cristina am primit email-ul de la tine, si dupa cum vezi ma conformez. Multumesc tare mult.
O sa vedem ce zice si dr.Burloiu.
Smabata cumnata-mea a fost cu Stefanut la dr.Nascutzi si care i-a spus cu totul altceva, nici vb de cataracta congenitala.
Offff

Diuna bine ai venit pe DC.
Sa stii ca si eu am descoperit cu totul intamplator acest forum si aici poti vorbi cu mamici indiferent daca au copii cu probleme sau nu.Tb sa stii ca si pe mine nu m-a indrumat nimeni nicaieri.Am descoperit gradinita Andrei cu totul intamplator.
Fetita mea merge de un an la gradi si chiar a facut progrese, nu foarte mari dar se vad.In primul rand a inceput sa-si dezvolte si celelalte simturi, a invatat sa pipapie foarte mult, miroase orice-i pui in mana, si este foarte curioasa.
In al doilea rand anul acesta am reusit sa scapam de pampers, si tot datorita gradinitei, in special al dnei educatoare care a insistat foarte mult.
A inceput sa puna intrebari, e drept nu foarte multe pentru ca Andra abia acum "invata" sa vorbeasca.
Trebuie sa avem rabdare cu ei. In general nu sunt optimista, dar acum vazand progresele ei sunt sigura ca va fi din ce in ce mai bine.
Daca vrei putem vorbi si pe PM, sau pe email.

Pupici

Si s-auzim de bine

Andruscka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

@zetapompilia:Recunosc ca m-a podidit plansul cand am vazut prima oara imaginile.Credeam ca lucrurile acestea se intampla numai la tv, ca trebuie sa fii un nume sa realizezi ceva de genul. Felicitari!!
In Bv nu e gradi speciala, dar la fundatii si onguri voi incerca.Cu multe greutati si la cativa ani de la demararea proiectului o fundatie a reusit sa deschida un centru de zi ptr copii nevaz., pe care l-a incredintat dupa deschidere catre protectia copilului Bv.Acest centru a fost si este un loc minunat pentru copilul meu, dar numai pe moment.In mai putin de un an trebuie sa urmeze o forma de invatamant si pana atunci vreau sa aflu si chiar sa probez cat mai mult. multumesc si tinem legatura.

@andrushka:Am citit multe despre tine pe acest forum; tine-o tot asa.

Mergi la inceput

Eu am mai deschis un subiect"gradinite pentru nevaz.",mai colaboram si acolo.Cati ani are fetita ta?Chiar as dori sa vorbim si prin mail sau mess. iti trimit adresa mea.Multumesc pentru contact.

Mergi la inceput

Diuna fetita mea are cinci ani si trei luni.
La fel ca si baietelul tau si Andra inca nu stie sa puna intrebari, dar am speranta ca totul va fi bine.
Fac o comparatie cum era Andra anul trecut si cum este acum.Si poate ca ma repet dar acesti copii au nevoie de un ajutor de specialitate si nu numai ei ci si noi ca parinti.Trebuie sa stim cum sa-i invatam "sa vada".
Autoritatile nu fac nimic sa te ajute, trebuie sa ne documentam singuri, si sa incercam sa-i ajutam sa se comporte ca si niste copii normali.Eu cel putin asa o consider pe Andra si sfatul meu ar fi ca si tu sa faci acelasi lucru.
Stiu ca e greu pentru ca nu poti sa ramai indiferenta la rautatile din jur, dar nu avem ce face trebuie sa ne ducem crucea.
Si eu sunt revoltata uneori cand vad pe strada oameni care o privesc pe Andra altfel si de multe ori vin acasa si plang, si tot singura ma incurajez.
Trebuie sa luptam pentru acesti copii care au probleme, ei au nevoie de noi.
Si inca ceva si Andra are o forma usoara de parapareza spastica, merge uneori pe varfuri, dar daca ii atrag atentia merge corect.
Am facut si eu o perioada gimnastica de recuperare, insa sa fiu sincera nu am vazut nimic schimbat.
In rest s-auzim numai de bine.
Si aveti grija de voi.

Pupici

Andruscka

Mergi la inceput

Astazi am stat de vorba cu psihologul centrului de zi la care merge Tudor si parerea lui e ca cel mai bine ar fi ca Tudorel sa invete acolo pana la scoala, chiar daca nu e, practic, o gradinita.Va scriu argumentele pro:
-copilul beneficiaza de educatie 1:2 (un psihopedagog la doi copii)
-se afla sub permanenta observatie si consiliere a unui psiholog
-face kinetoterapie
-avand in vedere ca e un copil cu retard motor, dar si psihic(IQ=64)nu tocmai moderate,personalul care deja il cunoaste(merge acolo de un an)va sti cand poate incepe cu Tudor studiul limbajului preBraille[un fel de liniute si bastonase in Braille]
-poate frecventa linistit centrul pana cand va fi pregatit ptr scoala, oricat de tarziu va fi asta
-SI E ACASA
In ideea ca toate acestea ar fi date exacte si perfect realizabile, mai are nevoie de gradinita? Este gradinita, la modul oficial vorbind,o etapa obligatorie?Care ar fi deosebirile intre gradinita si centru(ma refer la educatia formala)?
Va multumesc tuturor acelora ce va veti oferi parerile, chiar si nefiind in cauza. @zetapompilia, tu ce spui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

Da diuna , poate frecventa centrul fara a merge la gradinita, daca acolo beneficiaza de continuitate, daca se lucreaza si pe socializare si daca tu esti multumita de schimbarile pe care le-ai observat la copilul tau de cind mergi. In centrul de la noi din oras, copiii nu aveau continuitate. Li se facea un contract pe o perioada de 4 luni sau 6 , ori aceasta perioada nu este suficienta. Asa ca daca pe noi dumnezeu ne-a ajutat si am inviintat grupele noastre speciale, unde beneficiaza de serviciile unui educator specializat, si din aceasta toamna am infiintat si cabinetul de psihopedagogie, am renuntat de recuperarea la centru. Dar depinde de ce va ofera si centrul vostru! Mai vorbim , la revedere!
Sa stiti ca daca vorbesc de progresele pe care le-am facut noi ca si asociatie, o fac ca sa va arat ca totusi se poate sa realizati ceva si daca nu aveti un nume. e suficient sa doresti sa realizezi ceva , ca se poate. Nu toate ONG, au planuri ascunse. Noi suntem doar parinti care avem copii cu dizabilitati.

Mergi la inceput

N-a mai scris nimeni de ceva vreme si as vrea sa mai stiu de voi si copiii vostri.Tudor merge cu consecventa la centru, e a doua casa pentru el. Acum se pregateste ptr serbare, nu vrea si nu vrea sa repete cu noi cantecele si poeziile de acolo.D-nele care se ocupa de el zic sa nu-mi fac probleme, ca el stie versurile tuturor copiilor.Da cand ma gandesc ca anul trecut n-a vrut nici macar sa asculte cantecele celorlalti...Statea cu palmele pe urechi si zicea tot timpu:"nu vrei sa cante, nu vrei sa cante".Daca-i luam palmele de pe urechi tipa.La un moment dat a zis si "vrei acasa" asa ca am plecat.Oricum ne trasesem deoparte ca venise televiziunea locala si nu voiam sa le stricam si celorlalti serbarea.Stiu ca atata am plans acasa...si de mila lui, si din neputinta de a-l face sa socializeze, si ca nu putea arata tuturor ca acasa e altfel si multe.Acum sunt mult mai relaxata, stiu ca e un luptator si va veni si ziua in care va spune ferm ce-i place si ce nu, ca face ceva din placere sau din complezenta, ca tipa de furie, nu de incapatanare... Abia astept sa-l vad la serbare si sa stau in public, nu langa el. Va povestesc!
Dar astept ceva miscare si de la voi.Cum au mai progresat puii vostri? @andruscka?
Sau v-ati reunit pe alt subiect si eu nu l-am gasit?

Mergi la inceput

Diuna astept cu nerabdare vesti despre puiutul tau, sa ne povestesti cum a fost la serbare.
E adevarat nu prea am mai scris in ultima perioada, dar citesc aproape tot (in limita timpului).
Noi progresam incetisor.Andra a avut serbare vineri, si facand o paralela cu serbarea de anul trecut se vad unele diferente.Acum Andra a spus si ea o poezie, a cantat, a fost alfel fata de anul trecut.A cantat si la orga doua cantecele, e adevarat la unul s-a incurcat putin dar am fost foarte fericita.
Nu pot sa exprim in cuvinte ce am simtit noi parintii cand am vazut trei mogaldete care au incercat sa ne transmita tot ce au invatat ei si au reusit.
A primit de Mos Craciun un punctator si o tablita pentru scriere in Braille, si incerc s-o invat sa scrie, nu prea intelege ea cum este cu alfabetul Braille, dar sunt multumita ca incearca sa scrie.
Nu mai este reticenta ca la inceput, acum pipaie orice, miroase orice, si-a dezvoltat oarecum si celelalte simturi.
Diuna si Andra facea la fel anul trecut, si uite ca dupa un an de gradinita a facut progrese.
Asa ca o sa vezi ca si Tudor va face progrese.Rabdare trebuie sa avem cu acesti copii.
In rest s-auzim numai de bine.
Sanatate multa

Pupici
Andruscka

Mergi la inceput