Când copilul nu aude şi nu vede…
Raspunsuri - Pagina 14
diuna spune:
m stat in public. Tudor a zis poezia cu intonatie, a cantat mai mult imboldit de pedagoaga, ca el uita ca tre sa cante, mititelu'. A fost impresionant. Doar ca pe toata durata serbarii el a stat pa scaunel, ca din picioare pleaca la plimbare, nu sta in rand, si a facut miscarile de scuturare ale capului si mainilor pe care le face cand se bucura. numai ca acum le-a facut aproape tot timpul. Nu stiu ce inseamna medical si cum se trateaza, asa ca il luam ca atare. Poate reusesc sa postez un filmulet sa vedeti exact despre ce vorbesc si poate ma ajutati cu lamuriri si indrumari despre asta.
Oricum, a fost minunat! Am un copil minunat!
angelavlaicu spune:
quote:
Originally posted by cristina_t
andruscka, ia uita-te la pozele astea:
http://www.essmi-nevazatori.ro/index.php?command=galerie
angelavlaicu spune:
quote:
Originally posted by cristina_t
andruscka, ia uita-te la pozele astea:
http://www.essmi-nevazatori.ro/index.php?command=galerie
Buna, va pup pe toate. Eu sunt noua pe forum, dar ma confrunt cu aceesi problema ca si voi. Fetita mea Raluca este nevazatoare si are 5 ani. Cautam si nu stiu de unde putem cumpara o tablita si un punctator pentru scrierea in Braille. Cunoasteti pe cineva care ne poate ajuta? Va multumesc mult.
andruscka spune:
Angela bine ai venit printre noi.
Si eu am cautat punctator si tablita dar din pacate nu am gasit, insa a primit de la gradinita cadou de mos Craciun.
Din cate am aflat in Romania nu prea gasim nimic pentru copii cu probleme de vedere, insa daca ai cunostinte prin strainatate problema se poate rezolva.
O sa mai intreb si eu, si daca aflu ceva te anunt.
La ce gradinita merge fetita ta?
Diuna mai da-ne vesti despre Tudor.
Din pacate in ultima vreme abia am reusit sa intru sa citesc mesajele voastre.
Pupici
Andruscka
diuna spune:
Buna mamici de pitici! Tudor are la centru tablita, da nu stie s-o foloseasca, iar ultima oara cand am mai intrebat parca se terminase hartia.Lui ii place zgomotul, altfel nu prea stie el cu ce se mananca Braille asta.In schimb recunoaste toate literele alfabetului latin, acelea din plastic.Absolut pe toate. De Mosu a primit la centru o papusa ce semana cu un clown si pe burtica avea cele 6 puncte braille pe care le puteam ridica sau cobora, formand astfel literele alfabetului. Am incercat sa-l invat asa, dar nu avea rabdare. Jucaria era noua si avea alteeee multeee particele de pipait la ea.Si cand am reinceput activitatea am dus-o la centru.
Altfel, incet, dar sigur.Ma intreaba ce sunt diferite obiecte ce le ia in mana ("aia e...?"), imi povesteste cum a fost la kinetoterapie, la masaj dar la genul"si tu ce-ai zis?, Si Sanda ce-a raspuns? si ti-a placut? si el raspunde monosilabic. Dar e f mult pentru noi.
Se apropie momentul cu scoala si...greu.
Vad ca avem mamici noi: bun venit!
Piticii vostri ce mai fac, ce mai zic, ce realizari mai au?
waltraud spune:
Buna mamicilor!
Dupa cum vedeti nu am mai scris la acest topic, deoarece eu am avut marele noroc ca copii mei( tripleti care si ei au fost nascuti la 26,5 saptamini cu greutate de 800 gr, 1031 gr, sio 950 de gr)sa fie snatosi si ne-a ferit D-zeu de aceasta boala.
Insa am mai incercat de cite ori am putut sa ajutam familii care aveau situatii deosebit de grele si cu copii cu probleme. Ma gasesc momentan la un caz duin Ocna mUres. Fetita doamnei respective are 3 ani si 8 luni. (am vazut pozele de la voi si chiar seamana tare Stefania (fetita nevazatoare), cu una dintre fetitele voastre.
Neavind bani saraci parinti nu au fost decit o data la Cluj si o data la Bucuresti cu fetita si nu prea stiu ei sa explice ce a zis doctorul, fiind niste oameni simpli de la tara cum se spune.
Urmeaza ca sapt aceasta la sfirsitul saptaminii, sa merg L aRomania si la sfirsitul lui marie (30 martie), sa ma intorc inapoi la Vien si o sa o aduc pe ea si pe mama ei cu mine.Am vorbit aici cu un medic oftalm. si a zis ca daca va putea face ceva pt fetita va face fara sa trebuiasca sa dam ceva bani. Acum dupa ce am tot citit aici la voi si am vazut ca operatiile se fac doar in Belgia, sint foarte curioasa sa vad daca vor putea face medicii ceva aici pt Stefania. Oricum o sa va tin la curent.Rugamintea mea este sa-mi scrie cineva daca se poate cit a costat operatia in Belgia? si toate cheltuielile. In caz in care nu voi putea face nimic aici o sa incerc sa string fonduri pt a o trimite in Belgia. Va multumesc foarte mult
sa stiti ca sint alaturi de voi si va inteleg, caci mi se rupe sufletul cind o vad pe aceea dragalasa de fetita cum pipaie cind merge. (A trebuit sa merg cu ea la Alba IUlia pt a-i inainta actele de pasaport, caci altfel nu o pot scoate din tara- asta a fost intre sarb. de Craciun si revelio-- si in fata unui magazin era un Mos Craciun foarte mare care cinta si se misca, iar mama fetitei spune cu lacrimile pe fata::_ ce pacat ca nu poate Stefania sa-l vada si ea!!!!! la care fetita repeta si ea tacit- Ce pacat ca nu poate vedea fetita!!!!)= de atunci aud mereu cuvintele ei in gind. -Ce pacat ca nu poate sa vada fetita!!!![[red][/red][
http://s165.photobucket.com/albums/u70/floareaiclozan/
andruscka spune:
Buna seara
Waltraud multa sanatate piticilor tai si mult noroc in strangerea banilor.
Nu vreau sa-i descurajez pe bietii parinti dar mi se pare cam tarziu pentru operatie,pentru ca fetita are 3 ani si opt luni.
Mie mi s-a spus ca cu cat mai repede cu atat mai bine, se pare ca retinopatia avanseaza foarte repede, si e foarte probabil ca ajunsa la stadiul V operatia sa nu aiba nici un rezultat.
Eu am operat fetita in Belgia in ianuarie 2003 iar atunci operatia a costat cam 3000 euro pentru un ochisor, si pentru cel de-al doilea ochisor era cam 2500 euro.(Andra a fost operata doar la un singur ochisor de retinopatie).
In aceasta suma erau incluse spitalizarea, costul operatiei si hrana pentru mine.
Pe langa astea mai trebuie si biletele de avion si plus ceva bani de buzunar ca nu se stie Doamne fereste ce probleme mai apar.
Sa dea Dumnezeu sa fie bine si sa nu apara complicatii.
Pupici
Andruscka
diuna spune:
Andruscka, ce mai faceti voi? Ce mai e nou? Mai povesteste-ne despre Andra.
Tudor e un haios, face poante, dar si un fixist...Ultima vizita la neurolog ne-a confirmat retardul psihomotor. Are varsta mentala 3-4 ani.Trebuie lucrat mai mult cu el.Sunt un pic necajita acum. Hai mai zi de voi, d-alea bune...
andruscka spune:
Diuna noi suntem bine.Andra face in continuare progrese, ea inca nu merge singura decat daca are un punct de sprijin, insa in ultima perioada a inceput sa mearga mai bine, trece dintr-o camera in alta, practic doar sterge peretele sau mai bine zis se ghideaza pe unde sa mearga.
Si noi suntem la fel in ceea ce priveste dezvoltarea psiho-motorie, dar nu-mi fac griji, pentru ca ceva imi spune ca va fi bine.
Fac o comparatie cum era Andra acum un an cand am dus-o la gradi si cum este acum.Este o mare diferenta.
A inceput sa comunice mai bine, e dornica de explorare, cauta peste tot, nu ma intrebati ce ca nici eu nu stiu.
Ii place foarte mult cand mergem in parc sa se dea in leagan, o cam pacalesc putin ca s-o pot lua de la leagan.
Mult curaj Diuna si nu te lasa doborata.Tudor are nevoie de tine.Si eu imi fac singura curaj.
Imi spunea o prietena ca ea nu ar fi putut sa mearga mai departe, ca ar fi clacat si ca ma admira pentru curaj.Ce raspuns as fi putut sa-i dau?
Parca avem de ales.Mergem inainte pentru ca acesti copii au nevoie de noi.
Nu stiu cat de mult inteleg ceilalti prin ce trecem noi ca parinti, dar...
Asta e.Capul sus si sa speram ca va fi bine.
Pupici
Andruscka
waltraud spune:
fetelor va salut si va multumesc foarte mult pt rauns
Ma intersa foarte, cit a costat operatia la Belgia caci tre sa facem un calcul aici daca va venii fata si daca este mai ieftin aici, daca se face asa o operatie, etc, etc. Multumesc din suflet inca o dsata caci macar am habar acuma, si astept cu nerabdare sa aduc fetita aici sa vedem ce parere au Doctorii. O sa va tin la curent cu ceea ce o sa se intimple. Dupa tot ceea ce am citit pe forum si eu cred ca nu prea sint mari sperante dar totusi daca nu incercam .... macar va avea certitudinea aca asa este si sa vedem care vor fi urmatorii pasi. O sa va scriu din nou dupa cum am spus pe la inceputul lui aprilie. Va pup si va doresc din suflet toate cele bune voua si la copilasii vostrii, putere sa puteti sa-i ajutati mai departe si numai bine si bucurii.
http://s165.photobucket.com/albums/u70/floareaiclozan/