logoped in constanta?
Raspunsuri - Pagina 2

Chuny spune:
Buna,
Imi cer scuze ca ma bag peste subiectul asta, dar as vrea sa stiu ( pt cele care isi duc copilul la logoped) cand ati sesizat ca ar avea nevoie de asta ? adica voi ati sesizat sau medicul ?
Mie mi s-a parut intotdeauna copilul meu diferit de ceilalti . Ca nu evolueaza la fel cu cei al cunostiintelor noastre si ca nu face progresele descrise in carti. Abea acum urmeaza sa facem niste teste ( pana acum medicii nu m-au luat in seama) si sa vedem cum il putem ajuta ... Dar nu stiu cum se intampla la alti parinti ... of, is amarata !!!
Sibylle
Nasterea ariciului junior VLADIMIR
Cum a intrat Anna in viata mea ANNA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

arminad spune:
Sibylle,
Eu am remarcat cind avea aproape doi ani ca nu incepuse sa vorbeasca la fel ca alti copii.Initial,pus-o pe seama faptului ca atunci cind avea 1 an am plecat in USA unde am stat vreo sase luni si mi s-a spus /am crezut ca a fost derutat exact in momentul in care ar fi trebuit sa inceapa sa vorbeasca.Dupa alte 6 luni petrecute in Romania ,deci expunerea la o singura limba ,petrecut in medie 4-6 ore pe zi in parc alaturi de copii, rezultatul a fost acelasi .Am mers la pediatru pe la 2ani si trei luni .Pediatrul ne-a trimis la neurolog care a remarcat mai mult partea de hiperactivitate si i-a pus diagnosticul de sindrom hiperkinetic (echivalentul romanesc al ADHD ,presupun)dar partea de intirziere limbaj a tratat-o in maniera "n-aveti ce face la logoped la virsta asta".Am inceput logopedia ,din pacate,foarte tirziu ,aproape de 4 ani,aici cu rezultate imediate .Regretul pt anii pierduti va ramine mereu chiar daca acum e bine.
Abordarile sunt cumva diferite din ceea ce am citit pe aici .In SUA si Canada se merge mult pe interventie timpurie ,chiar si la un an pt copiii la risc(prematurii,copii cu istoric al familiei cu probleme si care par sa aiba la rindul lor un inceput,si alte categorii la risc)
In Romania si cred ca si restul Europei ,cred,sper sa nu gresesc se pare ca se mai asteapta .
Dupa fotografiile din album ,copilul tau nu pare sa fie mai mult de 2-3 ani asa ca nu mai fii necajita ,este inca timp si exista solutii .

arminad spune:
Sibylle,
Eu am remarcat cind avea aproape doi ani ca nu incepuse sa vorbeasca la fel ca alti copii.Initial,am pus-o pe seama faptului ca atunci cind avea 1 an am plecat in USA unde am stat vreo sase luni si mi s-a spus /am crezut ca a fost derutat exact in momentul in care ar fi trebuit sa inceapa sa vorbeasca.Dupa alte 6 luni petrecute in Romania ,deci expunerea la o singura limba ,petrecut in medie 4-6 ore pe zi in parc alaturi de copii, rezultatul a fost acelasi .Am mers la pediatru pe la 2ani si trei luni .Pediatrul ne-a trimis la neurolog care a remarcat mai mult partea de hiperactivitate si i-a pus diagnosticul de sindrom hiperkinetic (echivalentul romanesc al ADHD ,presupun)dar partea de intirziere limbaj a tratat-o in maniera "n-aveti ce face la logoped la virsta asta".Am inceput logopedia ,din pacate,foarte tirziu ,aproape de 4 ani,aici cu rezultate imediate .Regretul pt anii pierduti va ramine mereu chiar daca acum e bine.
Abordarile sunt cumva diferite din ceea ce am citit pe aici .In SUA si Canada se merge mult pe interventie timpurie ,chiar si la un an pt copiii la risc(prematurii,copii cu istoric al familiei cu probleme si care par sa aiba la rindul lor un inceput,si alte categorii la risc)
In Romania si cred ca si restul Europei ,cred,sper sa nu gresesc se pare ca se mai asteapta .
Dupa fotografiile din album ,copilul tau nu pare sa fie mai mult de 2-3 ani asa ca nu mai fii necajita ,este inca timp si exista solutii .

betiana spune:
Din pacate, la noi, in Romania, aceasta specializare este destul de putin cunoscuta si suntem foarte putini pe tara.Nu exista o facultate de logopedie. Notiuni de logopedie se fac in cadrul facultatii de psihologie si psiho-pedagogie speciala. Ar trebui sa existe azi masterate macar in logopedie. Exista doar unul la Iasi. Suntem putini, lucram peste norma de copii stabilita prin regulament, lucram si cu copii cu cerinte educative speciale si cu cei cu intelect normal, copii integrati in scolile si gradinitele de stat. Vorbesc de logopezii din centrele logopedice interscolare. In sanatate sunt si mai putini logopezi. In ultima vreme cazuistica s-a amplificat, iar interventia timpurie a devenit din ce in ce mai imperios necesara.

stelutsa spune:
Buna.Sunt noua pe forum si as vrea si eu daca se poate numarul de telefon al logopedului Elena Folnea.multumesc anticipat

Dorsilia spune:
scuze ca scriu si eu aici, dar nu vreau sa mai deschid un subiect separat.
Stiti cumva daca e cazul de mers la logoped in situatia in care un copil de aproape 5 ani nu poate pronunta litera R sub nici o forma?
merci

Alina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dorsilia scuze ca scriu si eu aici, dar nu vreau sa mai deschid un subiect separat. Stiti cumva daca e cazul de mers la logoped in situatia in care un copil de aproape 5 ani nu poate pronunta litera R sub nici o forma? merci |
Lia,eu zic ca e cazul de mers,adica timpul ideal.
Fiica-mea nu-l zicea bine pe r-ul romanesc,clar(pina spre 5 ani l-a zis in cuvintele romanesti pe l in loc de r) si am dus-o la logoped pe la 5 ani si 4 luni,in 6-7 sedinte s-a rezolvat.
Ea pe la 5 ani a spus "r"-ul nemtesc,cel graseiat.
Noroc ca pediatra noastra e romanca si a inteles exact ce vreau,pt ca pt pronuntia germanei il zicea perfect si toti ma intrebau de ce duc copilul la logoped iar logopeda vorbea si limba turca(era din familie de turci dar nascuta si scolita aici)asa ca a inteles exact ce exercitii trebuie facute.
Iti doresc succes!
Alina,mami de printesa si

betiana spune:
Draga Dorsilia, nu mai astepta.R-ul iese foarte greu si cu multa gimnastica a limbii.

monabia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kamymamy EU merg la un logoped si sunt multumita noi avem 2.6 ani, se numeste Fulea Elena langa institutul de marina daca te intereseaza iti dau nr de telefon |
Buna.Sunt noua pe forum si as vrea si eu daca se poate numarul de telefon al logopedului Elena Folnea.multumesc anticipat

Dorsilia spune:
multumesc, deci gimnastica a limbii?
hmmm, chiar nu stiu cu ce se mananca asa ceva. Nu stiu daca va coopera pt ca el dupa spitalizarea, prima din viata lui, de anul trecut de la terapie intensiva, are un stres cand merge la medic, de nu se poate. Stiu ca logopedul nu e un medic propriu zis, cu halat alb si stetoscop de gat, insa daca merge sa stea singur fata-n fata cu un strain sigur o sa fie stresat tare.
O sa ma interesez sa gasec o logopeda tanara si frumoasa, ca sa goe agreabila, stiu ca nu suporta nici educatoarele batrane, nici bonele...la el conteaza tare mult sa aiba o fata friendly, tanara, amabila, frumoasa, sa fie parfumata :)
Am tot incercat sa-l pun la exercitii ce mi-au trecut mie prin cap, sa raraie, insa nu merge deloc, si limbuta ii e scurta parca, fata de cea a fetitei de 2 ani jumate, care cand o scoate sa-si linga cioclata intinsa pe langa gura, isi poate aproape linge barbia sau narile...el nici vorba, e scurta, parca fara varf. Cand il pun sa-mi arate limba s-o scoata cat poate din gurita, o scoate insa pare cumva tinuta dedesubt pt ca nu-i poate ridica varful in sus sa il lipeasca deasupra buzei de sus de exemplu. Ma gandesc sa nu fie fraul limbii implicat si asta sa-l impiedice in pronuntie....