Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (65)
Raspunsuri - Pagina 9
atudor spune:
Roxanica, Baby Drink nu contine zahar, e dulce pt ca are in compozitie glucoza; asa il pacalesc. Formula nu tine de sete, doar lapticul de mama (cel de la inceput, mai fara culoare, nu laptele de la sf suptului). Al meu papa la 3 saptamani, 60 de ml Humana 1. acum are 6 sapt (maine) si papa 110 + san, 6 mese pe zi. E cumintel noaptea, doarme cel mai mult, cam 5 ore. Oare o stii ca e noapte? Colici nu prea face (dat fiind mai mult lapte praf). Deocamdata e bine, cine stie mai incolo…cand s-o “trezi” Scorpionul din el
Ana lui Tiberiu Mihai
poze Tibi
ruxandra_sb spune:
Roxanica2006, nici Grigore nu vrea sa bea ceai intre mese.
Se pare ca-i ajunge lapte de la mine+ lapte praf.
Apa ii mai dau cu linguritza cand sughite, ca sa se opreasca.
Ca bb Matei a baut ceai, dar nu i-l faceam cu zahar. Doar apa+plante.
Eventual poti incerca sa-l indulcesti cu glucoza.
Iar despre cat ml a juns sa bea, nu-ti fa probleme.
De exemplu pe cutia de la Humana1 scrie asa pt 2-8 saptamani: 90 ml apa => 100 ml lapte.
Important este sa ia in greutate.
Pt ca unii bb se satura si cresc cu mai mult, altii cu mai putin.
Are mama doi baieti.. Matei (4) si Grigore
alexandra_25 spune:
Multumesc din suflet pentru raspunsuri....Laura,Mirona,Dianocica,
Aelita.......
Azinoapte de abia am putut dormii...m-a speriat o prietena ca mi-a zis ca poate e racit...si de aia face asa....un copil bolnav nu rade ca el si mai ales ca nu ar manca si ar plange intruna...
Dandusa...voi ati facut deja bradul?....ce frumos e.....iar Crinutza e o printesica....cat de frumusica e....!
Dolores.........nici ca se putea sa descrii mai bine...exact asa face si Mark si azi cand am sunat doctorita asa mi-a zis si ea....si eu sunt panicoasa........si bb Mark scoate niste suntete zici ca,canta la trompeta.......multumesc pentru raspuns...
Roxanica.........m-am tot plans pe forum ca nu mai am nici eu timp sa intru si imi e dor sa povestesc cu voi...si tu esti in aceasi situatie...asa ca stii cum e...lapte din belsug...ii spuneam lui Marius ca parca sunt "bruna de maramures"....iti dai seama ca noaptea ud si cearceaful si pe Marius...cine mai e ca mine...fac baie in laptic........Am vazut si eu pozici cu David...ce frumos si grasunel e...
Asiza........cum mai esti?...mai ai un pic si vine Denis...
Felicitari Teutz.....sa-ti traiasca bebelina...
Fetelor nu facem si noi in albumul comun un album numai cu bebeii....asa ne-ar fi mai usor sa-i vedem pe toti....eu numai propun...
alexandra de Mark Andrei
poze cu Mark
poze
burtik 37 saptamani
primii fulgi
Voi fi mamica in curand....
danita spune:
salut fetelor
am citit asa printre randuri ce ati scris si rpd rpd spun si eu probeleme mele :
1. ce concetratie are ceaiul de fenicul ? adika cate seminte si cata apa ....tre sa pun ?
2 . cim imi dau seama ca bb nu se satura de la tzitzi ?
3 . nu ia cazut buricul , prietena mea zicea sa ii pun un tampon cu alcool de 70 grade de fiecare data cand il schimb . ce ziceti ?
4. are o satpamana de cand l-am adus acasa si nu l-am spalat pe cap .. imi e teama sa nu faca cojite . voi ce ziceti ?
cam atat acum ...pupici !!!!
D
BeBelusca
roxanica2006 spune:
Atudor, baby drink e tot un ceai, ca eu am luat baby calm?? Am incurcat deja borcanele...
Ruxandra sb, am citit despre problemele pe care Grigore al tau le-a avut si te admir pentru puterea si taria pe care le-ai avut, sa va ajute Doamne Doamne sa fiti sanatosi si sa cresteti mari. Grigore al tau papa san sau te mulgi si ii dai cu biberonul?
Mey!!! Da' numa' io nu alaptez??? Ca iar ma apuca crizele! Vad ca le mai dati bebicilor lapte praf, dar numai drept completare dupa titi, dar eu??? Ma duc acum la David si il chinui iar cu o tata in gura, desi...
KOKORINA, superbi harbujeii!! Desavarsiti! Ati putea face niste felicitari, sau poze din alea.. artistice, de Craciun. Si tu esti eleganta, aranjata, machiata, pai daca m-ai vedea pe mine.. Parca a trecut trenul peste mine. Tot respectul, jos palaria.. Da' totusi te ajuta cineva? Mama, tata, bunica?? MULTUMESC PENTRU INCURAJARI!!!
ROXANA si DAVID MIHAI
atudor spune:
Roxanica, nu renunta la alpata! 5, 10 minute acolo, lasa-l sa suga; daca se chinuie foloseste mameloane; la mine merg de minune. Baby Drink tot ceai e, dar e imbunatatit cu glucoza si sucroza pt gust probabil; combina-le cum ti-am zis: ceai Baby Calm (o cana) + un pliculet de baby drink pt gust; efect garantat; surplusul il bagi la frigider si il incalzesti cand e cazul
Ana lui Tiberiu Mihai
poze Tibi
roxanica2006 spune:
Danita, eu i-am pus spirt pe buricutz pana cand a cazut si cateva zile dupa, asa m-a sfatuit pediatrul. Pe caputz l-am spalat din prima seara cand am sosit acasa si nu a facut cojitze.
Cu titi nu stiu ce sa te sfatuiesc, ca eu sunt mama aia denaturata care nu alapteaza, dar nu e vina mea!!!
Acum, de ex., David a baut din biberon 40 ml lapte muls de la mami si a adormit, desi strategic era pregatit si biberonul cu 60 ml Milumil. Doarme de o ora jumate, deci s-a saturat putintel. Inseamna ca intr-adevar cantitatea consumata difera de la o masa la alta , nu trebuie sa fac o tragedie daca nu termina tot din biberon.
Imi mai spunea o prietena ca ar trebui sa renuntam la o masa de noapte si sa inlocuim cu ceai, dar daca bebe se trezeste la 3 ore plangand si mananca cu pofta lapte, de ce sa nu-i dau??? Poate treptat va renunta el singurel si va dormi mai mult, nu?
ROXANA si DAVID MIHAI
doradora spune:
quote:
Originally posted by danita
salut fetelor
am citit asa printre randuri ce ati scris si rpd rpd spun si eu probeleme mele :
1. ce concetratie are ceaiul de fenicul ? adika cate seminte si cata apa ....tre sa pun ?
2 . cim imi dau seama ca bb nu se satura de la tzitzi ?
3 . nu ia cazut buricul , prietena mea zicea sa ii pun un tampon cu alcool de 70 grade de fiecare data cand il schimb . ce ziceti ?
4. are o satpamana de cand l-am adus acasa si nu l-am spalat pe cap .. imi e teama sa nu faca cojite . voi ce ziceti ?
cam atat acum ...pupici !!!!
D
BeBelusca
pai sa iti rasdpund unde stiu:
2. urla in continuare, sau isi suge cu mare pofta mainile, sau maneca - a mea asa se manifesta deocamdata, sau cere mancare mai des decat de obicei.
plus ca o sa vezi daca ia sau nu in greutate
3. noua ne-au zis si de la spital, si pediatra sa curatam in jurul buricului cu alcool de 70 de grade in fiecare zi. o sa cezi ca intre cutulitele buricului se aduna multe chestii maro, cred ca e sange coagulat. ideea e sa nu lasi necuratat locul, ca se poate infecta.
4. noi avem instructiuni clare sa o spalam pe cap zilnic. bsnuiesc ca daca face cojite inseamna ca nu e bun produsul pe care il folosesti, si atunci vorbesti cu pediatrul sau iei tu altu altul. asa, de unde stii ca nu face cojite sau alte minuni si pe restul pielii de la sapun, de exemplu? eu zic sa incerci, nu se intampla nimic grav in cazul in care apar cojitele, banuiesc ca se remediaza repede problema.
chris + alexandra
bebe alexandra
roxanica2006 spune:
Ana, dar nu vreau sa renunt la alaptat, oricum sunt frustrata pana la Dumnezeu si inapoi din cauza asta, ca nu pot alapta, dar David nu vrea san, plange ca din gura de sarpe cand vede san, daca ar putea cred ca ar fugi! Acum de doua zile a tras din nou de titi de doua trei ori si iar un tipat, iar vreo trei ori si tot asa, mi se rupe inima. Am incercat si cu mameloane, dar le rontaie doar nu suge, nu simt ca exercita presiune pe sfarc, intelegi??
Dar tu ai lapte, te storci dupa ce suge?
Merci de pontul cu baby drink.
ROXANA si DAVID MIHAI
danutz spune:
Buna fetelor,
Asiza, Ingeras, Ruxandra multumesc din suflet de incurajari!!!
Aelita, azi fac 41 saptamani fix fix fix, deci de maine intru in a 42-a saptamana! daca nasc joi cand or sa ma interneze, o sa am 41 sapt. si 3 zile.Frumos nu?!
Bebe nici un semn...si sa mai zici ca baietii se grabesc sa iasa...Cu moralul stau mai bine, cel putin la ora asta, nu se stie cum o sa fie peste cateva ore.
Teutz, felicitari, sa fie sanatos bebe si papacios!
Chris, m-ai facut din nou sa rad, stiu ca nu-i nimik de ras dar nu ma pot abtine...Eu stiam ca ai dreptul la toate cele 126 zile de concediu platite cu 85%, poate dr.tau nu stie ca nu le-ai luat, cerere de intrerupere contract de munca faci dupa ce termini toate cele 126 zile. Cel putin asa stiu eu...
Va pup pe toate!
Danutz, 41 sapt. fix fix fix