Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (65)
Raspunsuri - Pagina 10
atudor spune:
Roxanica, am inteles...eu am lapte ce sa zic...asa, de amagire; bebe suge 10 min din fiecare dupa care sanii mei sunt goli, asa ca de saturat, nici pomeneala. Si el plange uneori la san, fie ca nu-i vine suficient, fie ca e infometat, fie ca e pur si simplu lenes (vine mai usor de la biberon), dar nu ma las, il chinui cel putin 20 de minute
Ana lui Tiberiu Mihai
poze Tibi
lory32 spune:
Buna fetelor! Abia acum am reusit sa intru si eu cu chiu cu vai, Deliuta mea s-a frichingit toata ziua, ce-i drept s-a invatat in brate si chiar daca suntem trei(eu, mamaia si tataia)ne termina deja. Data nasterii mele este 01.08.1974, iar scorul Apgar al Deliutei a fost 9- pentru listuta.
Roxanica 2006inteleg ca si tu ii dai lapte praf bebeului, si eu la fel, nu am avut deloc san, eu ii dau Topfer deocamdata; in ceea ce priveste cantitatea ce scrie pe cutie este teoretic, dar stii ca practica ne omoara, fiecare copil are felul lui de a manca, asta mica a mea mananca cum vrea ea, cand 100 ml, cand 80, astazi la pranz tipa de mama focului dupa ce mancase deja 100 ml asa ca i-am mai facut 30 si l-a basculat imediat. Atata vreme cat mananca si ia in greutate, doarme, e totul ok, nu poti sa fortezi copilul sa manance de fiecare data cat scrie la carte.Va pup si mai vorbim.
dolores spune:
la o sapt de cand am nascut nu am mai pus nimic..am lasat liber,dupa dush imi dau doar cu spirt
quote:
Originally posted by roxanica2006
Fetelor cu cezariana, eu tot imi pun la dus un pansament peste operatie, panica asta... Voi la cat timp ati facut dus lejer, adica poate ajunge apa pe cicatricea aia fara probleme sau nu? Ca dr. mi-a explicat de o suta de ori, dar eu fiind mereu depresiva am uitat.
Si pentru cat trebuie asteptat dupa cezariana?? 6 saptamani????
ROXANA si DAVID MIHAI
dolores si David Cristian
poze dolores
dolores spune:
nu e obligatoriu sa coboare.sora mea o avea
f sus la 40 de sapt
quote:
Originally posted by m_monique
fetelor care ati nascut, inainte de nastere burta a coborat?
ca la mine parca urca, nu coboara. eu am burta asa de sus ca simt ca ma sufoc.
39 + cu
Nunta noastra
dolores si David Cristian
poze dolores
Lavinia_P spune:
Atudor, ti-am admirat flacaul..sa-ti traiasca..e frumusel si grasunel..Sa stii ca pediatra mi-a zis sa nu-l ating pe fata si in nici un caz sa nu ii dau cu apa in care face baita.
Al meu are deja eritem pe fata si barbita (parca e acneic) si cica numai apa fiarta sau ser fiziologic.Voi folositi ceva?
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by roxanica2006
Ruxandra sb, am citit despre problemele pe care Grigore al tau le-a avut si te admir pentru puterea si taria pe care le-ai avut, sa va ajute Doamne Doamne sa fiti sanatosi si sa cresteti mari. Grigore al tau papa san sau te mulgi si ii dai cu biberonul?
Mey!!! Da' numa' io nu alaptez??? Ca iar ma apuca crizele! Vad ca le mai dati bebicilor lapte praf, dar numai drept completare dupa titi, dar eu??? Ma duc acum la David si il chinui iar cu o tata in gura, desi...
Multumim Roxanica2006.
Mey, nu te stresa!!!
Si eu am dat in depresii cu cvasi-alaptatul si la Matei si nu vreau sa dau si la Grigore.
Cum zisei: noi alaptam asa mai mult simbolic (15 minute, cate un san la o masa, ies cam 10-40 ml) si apoi da-i cu biberonul.
Din fericire Grigore are reflexul de supt f dezvoltat (imi suge si nasul, daca i-l dau ) si inca doreste sa suga, adica inca nu s-a lenevit, sa refuze sanul. Sper s-o mai tinem asa.
Este de dorit sa bea macar niste ml de laptic de la tine pt anticorpi si restul minunilor pe care numai laptele de mama il are.
Cum zice si pediatra noastra: "macar un strop"!
Ca si noi de crescut am inceput sa crestem... de la Humana...
Asta cu inlocuitul unei mese de noapte cu ceai...no way!
Poate mai incolo, dupa ce faceti 3-4-5 luni, treceti de 6 kg si nu mai aveti nevoie de papa de noapte, dar bb inca o cere.
Dar acum, cand bb tre sa creasca?!
Danita:
1. o lingurita rasa (sau chiar mai putin) la 200 ml apa, eu puneam nici jumatate de lingurita.. depinde cum ii place lui bb
3. buricul tb sa stea descoperit, noi am curatat cu fasa sterila+alcool 70 gr, am facut baie de cum am ajuns acasa, cu buric necazut cu tot.
4. de ce nu l-ai spalat pe cap?
Si noi il spalam zilnic pe cap.
Am gasit un sampon de la Mustella, special pt nou-nascuti, care cica ar preveni aparitia cojitelor.
Are mama doi baieti.. Matei (4) si Grigore
dandusa spune:
Vai fetelor,incep sa dorm din ce in ce mai bine,aseara a fost o super noapte.Am dormit aproape 10 ore cu pauzele de masa,trei la numar...,asa cum este si normal...A mincat ,a rigiit si a adormit brusc.Mie nu-mi venea sa cred,dupa ce aseara Claudiu bagase feonul in functiune de vreo cinci ori...,stateam cu voi de vorba si el incerca s-o impace...,dar nu prea reusea,dupa care zicea tare"bine,sa incercam operatiunea feonul",eu ma prapadeam de ris.Ce calm mi s-a parut aseara,era si el odihnit saracul,ca alfel...,nu prea reuseste sa se abtina...,el se enerveaza ca o doare ce o doare pe bbelina si in 15 min mi-o da mie.Acum va citeam ci incercam sa o adorm..,dar nu mai vrea..,cit sa doarma si ea mititica?!?Aum sta frumos ca un copil cuminte in pat si se joca.
Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)
poze crinuta
poze dandusa
bamboletta spune:
Salutare
Am fost la plimbare si acum dormim am dezbracat-o si nici macar nu s-a trezitii prieste aerul
Lavinia_P-inca nu l-ai scos afara?eu am scos-o imediat dupa ce i-a cazut buricul la inceput cate 15 min apoi tot mai mult,noua pediatra ne-a zis sa o scoatem de 2 ori pe zi,dim si dupa amiaza ,eu o imbrac asa :body,pantalonasi,bluzita,alt costum de-a intregul,caciulita si in final costumul de cosmonaut gros plus o caciula mai groasa si ii pun un fularas la gurita si cam atat,acum e destul de cald afara,profita si iesiti la plimbare
Roxanica-si eu ma chinui cu bebelina cu sanul,nu am lapte destul cat sa se sature si nici nu vrea sa suga la fiecare masa ,suge numai cand vrea ea ,am fost si eu tare dezamagita dar nu am ce face asta e,bine ca papa si ia in greutate
Alexandra25-ce norocoasa esti curge laptele singur mai trimite si pe la noi ceva
Danita-eu am curatat buricul cu spirt de 70 grade in fiecare zi si am pus baneocin pudra si a fost ok
mai este un pic pana la prin oras e asa o atmosfera,se cunosc ca vin sarbatorile se impodobesc braduti pacat ca nu va fi zapada mie imi place tare mult
Bamboletta si Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by Lavinia_P
Al meu are deja eritem pe fata si barbita (parca e acneic) si cica numai apa fiarta sau ser fiziologic.Voi folositi ceva?
Si Grigore e plin de bubitze pe frunte.
Si Matei a trecut printr-o faza asemanatoare prin luna a 2 a. N-am facut nimic, este normal sa apara.. se obisnuieste pielea cu poluarea, blabla.
Pe barbita zici? Ma gandesc si c-ar putea fi de la laptele curs din guritza? Dar daca are si pe restul fetzei..
Are mama doi baieti.. Matei (4) si Grigore
atudor spune:
Lavinia_P, mercic pt complimente. De ce sa nu-i pun mana pe fata? Ma spal pe maini cred ca de 30 de ori pe zi..si sa vezi ce mi-l pup…..doamne doamne Si al meu a facut niste mici bubite, ori de la frecusul de san, ori de la caldura, in orice caz pediatra mi-a recomandat Triderm si vad ca functioneaza
Dandusa, nu se sperie de la feon?
Ana lui Tiberiu Mihai
poze Tibi