Mamici de ianuarie-februarie 2007 (40)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Alina,mocheta nu e buna,daca zici de aia din perete in perete,decupata.ca se aduna praf rau in ea,sub ea,oricat ai aspira-o.daca tii neaparat,ii pui covor,dar nu peste tot,pe ala il poti ridica si aspira si pe dedesupt,sau il poti spala.
in plus,deocamdata bebe nu va merge ! asa ca nu da banii,deocamdata e nevoie sa nu fie praf si o sa iti prinda mai bine si mai lejer sa speli pe jos cu mopul,pe parchet,si sa fie mereu curat,decat sa freci cu aspiratorul o mocheta sa iti vina rau.
apoi,cand va merge,oricum copilul nu va sta in acmera lui,si oricum s eva obisnui sa stea farac ovor si sa nu alunece.crezi ca il vei tine tu pe mocheta in camera lui?acolo va intra doar cand vei sta cu el,in rest,se va plimba de-a buselea dupa tine prin casa,si mai tarzi pe picioruse.
nu cade pe parchet,la mine a venit nepotelul de doar 6 luni!!! care merge de-a buselea pe parchet,si se ridica singur in picioare,tinandu-se de masa,si nu aluneca,sta si aduna tot de pe masa.daca nu aluneca la 6 luni,iti dai seama mai tarziu ca nu va aluneca!
asa ca ii pui un covoras asa de fenta,la copil,pe care il poti scutrua,spala,aspira peste tot,dar e mai bine cu parchetul proaspat spalat zilnic !!

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

A.Alina sa nu uit...tocmai ce am vorbit azi ca e cazul sa evitam substantele volatile (mai ales cele puternice) gen vopsele, diluanti, uleiuri chiar si aracet caci provoaca iritatii ale sistemului respirator ale bebelului.Cand ma gandesc ca in luna 3 am vopsit tevi vreo 4 zile caci imi sunt dragi mirosurile astea...si nu mai departe de acu o sapt miroseam de zor carpa cu diluant ptr lemn cand curatam semnele de pe mobila din bucatarie..mai ca mi-era sa n-am moment de scapare sa-l bag in gura...
Nu m-am gandit ca reuseste sa ajunga la el cat sa ii faca un posibil rau...
Mai nou am pica pe cleanul ptr geamuri...mda...nu pot zice ca m-am tacanit acum caci imi placeau si inainte....

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Acum vad si ultimul mesaj al tau...A.Alina tin sa iti spun (cu parere de rau) ca spunea doctorela ca daca patutul sau ceva din camera copilului e tratat cu ulei de ex ar trebui tinut vreun an ca sa ii dispara mirosul cat sa nu agaseze sistemul respirator al bebelui...chiar si de salteaua cu iarba de mare ne zicea ca ar trebui luata cu luni inainte si lasata la aerisit caci emana miros puternic...
Ce sa-ti mai zic?! Sper sa nu-ti fi dat cu parul in cap...eu de abia azi am aflat partea asta...

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Buna fetele,
Am venit de la doctor acum si vreau sa va anunt ca pe 18 decembrie ora 10 am programata cezariana..mie mi se pare cam devreme la 37 saptamani si 4 zile cam asa vine. Am intrebat-o daca nu cumva e prea devreme si ea a zis ca e bine sa nu intru in travaliu.
Am niste emotii de inebunesc nici frunzele nu se mai vad la morcov.

Va pupic,
Romaria 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Romaria si eu cred ca e cam devreme.Aici se face cezariana electiva in sapt.39, daca intri in travaliu ar exista pericol mai mare de infectare, da' las ca au ei canadienii antibiotice bune si oricum se da intravenos dupa cezariana in toate situatiile.

De ce oare crede doctorita ta ca vei intra in travaliu inainte de sapt.38? Exista motive?
O sa-ti facem galerie negresit!! Si mie mi-a fost teama de operatie, mai ales dupa ce ma "informasem" cite riscuri exista la cezariana pentru mama.Sa ai incredere ca in realitate foarte rar se ajunge la complicatii de la cezariana si acelea sunt in majoritate rezolvabile.

Mariana 28+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.Alina spune:

Aelita, Oana,

Multumesc de sfaturi. Voi sta fara mocheta si covor pt un timp. in ce priveste paluxul, parchetul e programat sa fie paluxat saptamana viitoare. Ar trebui sa am o luna sa aerisesc bine camera. Cei drept ca am sanse mari sa iasa mirosul mai repede daca nu acoper parchetul cu mocheta.

Romaria,
Si la mine cezariana va fi programata la 38 de saptamani fix. Acum 3 zile in minus nu cred ca e atat de important. In plus de Craciun veti fi acasa. Bafta multa. S-ar parea ca vei fi a doua mamica de la noi , dupa Flavia.

Apropo de Flavia. Cine mai stie ceva de ea si de fetite? Sper ca fetele au mai crescut.

Alina 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.Alina spune:

Oana,
Nu am ce face. Eu un an nu mai tin sarcina; nici daca as putea, nu mai vreau!

Alina 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

romaria si mie mi se pare cam devreme,la 37 de saptamani.nu ca s-ar intampla ceva,dar nu stiu dece sa il scoti de acoloa sa devreme.mai cere si alte pareri,la medici.
nu mai stiu,mai da-ne detalii.tu ai ales cezariana,sau e neaparat nevoie si sa nu riscati travaliul ?

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Romaria, bafta multa! Ai incredere ca o sa fie bine!

Roxana, 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Am intrebat azi pe doctora daca nu cumva e devreme..offf sunt asa speriata. Va fi cezariana pentru ca am si o aritmie si puls marit si le e frica sa nu intru cumva in panica si sa nu mai ma pot controla.
Acum dupa cum ziceti aici parca ma sperii ca este asa devreme :(((

O sa mai citesc si ma mai interesez. Ideea este ca nu cre ca gasea programare mai tarziu habar nu am....asa sunt de speriata acum.

Romaria,35+

Mergi la inceput