Mamici de ianuarie-februarie 2007 (40)
Raspunsuri - Pagina 5
roandre spune:
Liuda si cele care mai intrebati de dop...dc apare, mai mult ca sigur o sa-l recunoasteti. E ca mucii, transparent sau maroniu cu firisoare de sange si il veti gasi pe hartie sau tamponul zilnic pt ca nu se absoarbe ca orice alta secretie...deci negresit il veti vedea.
La mine e momentan alb transparent si de 2 zile de cate ori merg la baie mai gasesc cate o bucatica cam de dimensiunea unui bob de porumb.
La prima nastere (prematura) am inceput sa pierd dopul cam cu o saptamana inainte si apoi mi s-au fisurat membranele.
Eu ma simt destul de rau, ma dor toate cele si simt bebele ff jos cum tot apasa. Mai si e asa agitat copilul asta de pur si simplu nu mai rezist de la atata miscare.
Am si greturi, stari de voma si colac peste pupaza vad ca am si racit si-mi curge nasul.
Eu acum spun sincer ca m-am saturat si de abia astept sa nasc.
Romaria, o sa fie bine si la 37 sapt. Prietenei mele i-au facut cezariana acum 2 sapt tot la 37 sapt si totul a fost ok si bb a avut 3450 gr.
Utile pt burtici, viitoare mamici
aelita spune:
romaria,stai linistita,ac medicii stiu ei mai bine!!!! noi intrebam si noi,ca deh,ni se pare devreme,dar nu stim noi ce e de facut mai bine decat medicii care au hotarat asta!
nu te nelinisti,ca nu te puneau ei sa faci doar asa de moft.
hai,ai incredere in ei,ca oricum nu se intampla nimic,putea fi si mai devreme.sunt care se nasc mai devreme,fara sa vrea,si nuaunimic.
medicii stiu ei,in cazul tau , cabebe e probabil maricut sitocmai bun de scos.
stai cuminte,ca os a fie totul bine.
important e sa fie bebe bine,si tu apoi sa te recupeezi repede!
iti tinem pumnii!
hai,fii cumintica!
roandre,imi pare rau ca nu te simti bine!sper sa iti treaca,nu stiu ce sa faci..
36+
criss68 spune:
oana_bucur, ma intreb si eu, apropos de reteta ta cu miere si usturoi, daca cineva nu suporta combinatia, ce-ar fi daca le-ar consuma separat? Eu personal nu vad nici un motiv pentru care sa functioneze numai in aceasta combinatie.
In legatura cu conservarea cordonului omblical, cui ii da mana, mi se pare o chestie super tare. Eu personal nu mi-as permite asa ceva. Mai bine fac copilului o asigurare, nu stiu cum o sa-l sustin la 60 de ani cand va fi in plina perioada a studiilor.
belle vue, bine ca problemele tale au fost trecatoare, si eu am mai avut parte de asa ceva chiar in timpul sarcinii si tot pt bebelus mi-am facut griji. Oricum cu ajutorul in casa si multe altele m-am obisnuit demult, nu-mi convine dar nici nu vreau sa ma las afectata - stiu ca nu ajung la nici un rezultat. Mai apar uneori situatii noi insa.
Luna plina vad ca nu m-a afectat cine stie ce, am adormit relativ usor, dar am avut multe de rezolvat incat nu mi-am permis sa dorm mai mult. Sotul meu insa a facut noapte alba si azi a stat juma' de zi acasa!!!
Liuda, Gabriela_s, roandre, eu nici nu-mi permit sa ma vait ca vreau sa scap de burta! Ce, credeti ca ar fi mare greutate sa nasc acum? Bebita e mica, as naste-o natural, usor - dar destul de mare pentru varsta ei, deci cu sanse maxime sa fie ok. Insa eu nu am nimic gata la ora asta, toate sunt doar incepute, abia am asteptat sa-mi vina sotul acasa sa ma ajute ca imi era tare greu, dar m-am straduit sa fac cat mai multe in lipsa lui. Insa el a venit cu o lene... nimic nu are chef sa faca. Si doar treaba lui nu e dcat sa mai dea un telefon, sa mai umble, deci nu munca fizica in sine, pe care nici nu o concepe. Ufffffffffff imi vine sa-l bat!
Am adormit aseara scriind acest mesaj! Il trimit acum si mai continui diseara cand ma intorc acasa in masura in care o sa pot.
Pupici la burtici!
criss 33+ cu Ligia
criss68 spune:
nadiutapm, analizele tale arata ca si cum ai fi baut apa inainte de analize, dar in sarcina oricum suntem incarcate lichidian f mult, deci de-aia se poate sa apara asa. Ureea si creatinina e rau daca sunt prea mari.
anis, stafilococul auriu nu e la fel de periculos ca streptococul beta, poti sta linistita. Dar oricum e bine sa-ti administreze inainte de nastere antibiotic, daca l-ai luat din spital cu ocazia cerclajului, ala e un germen rezistent, de spital si nu s-ar trata usor.
Mariana1976, bacteriile nu mor la frig ci la caldura, uneori fff mare. Virusurile mor la 50-60 grade, deci daca alimentele sunt bine preparate cum spui scapi macar de una in mod cert (virusurile sunt cele mai periculoase). Bafta multa cu nasterea, dar eu nu am inteles de ce ti-e teama acum, esti la un an, nu la 6 de nasterea precedenta. Problema e ca e prea putin timp de la cezariana, insa daca medicii considera ca e bine sa incerci asa, poate stiu ei ce stiu.
Romaria, iti tinem pumnii sa ne aduci vesti bune dupa ce vii acasa.
A.Alina, sunt si eu cu casa incurcata, nu mi-ar trebui nastere acum sub nici o forma, cu toate acestea as avea si un plan B, sper ca si tu te-ai gandit la asa ceva.
Acum chiar ies, ma duc la cafea! Sa aveti o zi buna
criss 33+ cu Ligia
Salina spune:
'Neata!!!!
Vad ca e activitate mare, nu glumea pe-aici. Deja incep emotiile, stresul etc. Eu numai cand ma gandesc ca luni intru in sapt. 37 ma ia cu fiori . Para-s nebuna, ma astept din clipa in clipa, desi nu prea am voie sa stau pana mi se declanseaza travaliul. Dar n-am stare sa zac in pat, ma plictisesc de mor, plus ca mi se pare ca mai am o gramada de chestii de facut. In primul rand bagajul pt spital, care-mi sta pe creier rau de tot. In special partea cu tampoanele acelea speciale de vata invelita in compresa sterila, parca zicea cineva ca se gasesc la Sensiblu. Stiti exact ce si cum, ca sa nu ma duc sa intreb si sa se uite alea la mine ca la o ...
Am spalat ieri hainutele pt bebe si le-am intins pe balcon, mi-era asa drag!!!!!! Le-am spalat cu Persil Sensitive, la 50 de grade, dupa spalare, le-am mai pus la o spalare scurta doar cu apa si tot a mai iesit ceva spuma la clatit . Si mi-am promis sa nu fiu exagerata si vad ca deja am inceput
Mariana - si eu as fi speriata daca as fi in locul tau. Eu am 3 ani si jumatate aproape de la ultima cezariana, acum tot prin asta voi trece si am niste emoti cumplite. Nu-mi doresc decat sa ma intorc sanatoasa cu bebelina acasa, la baietelul meu. Tu chiar esti curajoasa. Eu zau ca nu m-as risca la o nastere naturala dupa cezariana. Insa tu avand o fire sportiva esti avantajata!
Romaria - parerea mea e ca la problemele tale cel mai bine e sa-ti asculti dr. ca stie ce face, cel mai bine e sa nu risti nimic. Eu stiu ca la sfarsitul celor 37 de sapt. bebe e considerat la termen. Poate ca va fi ceva mai atent supravegheat dupa dar va fi bine, vei vedea. Hai, linisteste-te! Conteaza foarte mult sa fii linistita cand intri in sala.
Criss - foarte frumoasa povestea ta asa scurtata si romantata cum ne-ai impartasit-o
Messa - ai grija ce-ti doresti . Mai bine stai tu cumintica si mai indura oleaca ca mult a fost, putin a mai ramas. E drept ca parca ultima luna e crancena. Eu am inceput sa ma simt foarte gravida cand am intrat in 35 de saptamani. Am retinut si apa, parca ma misc in reluare, n-am putere si chef de nimic, obosesc si gafai...Tot tacamul. Dar incerc sa ma tin tare, uneori mi-e si ciuda ca nu ma rasfat mai mult pt ca, vazandu-ma asa, sotul meu are impresia ca sunt flu-flu. In schimb o tot vaita pe o colega de serviciu ca are arsuri, ca nu poate sa respire etc. I-am zis "mai, omule, am si eu din astea...numai ca nu ma vait!!!" Acum sa vezi ca atunci cand am eu nevoie de atentie imi amintesc de toate neajunsurile sarcinii si incep si eu cu vaicareala. Sa vezi rasfat pe fundu' meu ... Dar in fine, nu pot sa ma plang de el, ca as fi nedreapta, ma ajuta foarte mult. Dar eu as vrea si mai mult, si mai mult
A.Alina - eu votez pentru mocheta dar asta in special dupa ce incepe bebe sa mearga de-a busilea. Ma gandesc ca pe un parchet nou si proaspat paluxat va aluneca ca pe patinoar. Eu am mocheta si mi se pare foarte usor de intretinut. E drept ca atunci cand David era micut si statea foarte mult pe jos o aspiram zilnic. Mi se pare mult mai comod asa. ah, si inca ceva. Peste cativa ani, cand te plictisesti si vrei sa schimbi decorul, o poti schimba si poti pune covor. Sa fiu sincera si mie imi place cum arata un parchet lucios si frumos, dar nu e la fel de practic ca o mocheta. Pt bebe, zic.
pe toate, revin, azi sunt un pic mai libera, am terminat cu treburile. Si oricum singurica nu ma mai incumet la nimic, astept ajutoare
ALINA 36+
Catalina spune:
Neata fetelor, noi iar suntem la programul de sughitat. Si la voi sughita atat de des/mult? Ca la mine vad ca devine rutina de dimineata, dupa ce mananc si imi beau juma de cafea cu lapte. Poate ca inghit io prea repede??/ :)
Dupa inca o noapte de cosmar, cu treziri de nu stiu cate ori, mai stau nitel si apoi ma pregatesc sa merg sa imi faca analiza aia de strep B. Sper sa ajung cu bine inapoi.
Mai, cand va aud cu dopuri, cu cezariene peste vreo saptamana si ceva, ma ia cu fiori. Si eu am intrat azi in sapt 37 si ... simt ca ma apropii ... .
Mariana, ce ziceai ca daca se declanseaza travaliul inainte de ceza e pericol de infectie? Ce vroiai sa spui? Ca pe mine vad ca dl dr vrea sa ma lase cel mai devreme inca 3 saptamani. Daca travaliul se declanseaza nu se mai poate cezariana?
Hai va pup, mai vb.
Cata 36
cristiana70 spune:
Cum va simtiti in dimineata asta, burtoase dragi? Eu am patrulat la baie, pe la doua si ceva i-am smuls sotului telecomanda din mana (dormea cu ea in brate ca si cu ursuletul), m-am gandit la Oana si la luna...
Vad ca va grabiti sa scapati de burti, si eu ma chinui tare, ma dor spatele, zona inghinala, oasele bazinului par sa se mai desfaca (si asa am curul mare), noaptea ma intorc de pe-o parte pe alta in modul cel mai grijuliu. Dar as vrea ca puiutul meu sa mai stea acolo, macar vreo sapte saptamani, sunt foarte importante saptamanile astea.
OANA, te-ai facut frumoasa, cum a fost la cursuri?
ADELA, ai patut, uraaa! da povesteste-ne si noua cum e, eu mor de curiozitate.
AELITA, pai m-am speriat cand am vazut ca nu esti de gasit, primul lucru la care m-am gandit e ca nasti. Sa ceri voie cand mai lipseti!
ROANDRE, nu ma pricep, dar 31 e departe de 40, mi se pare devreme, fuguta la doctor sa vezi ce zice, daca e necesar stai cumintica in pat! Nici mie nu mi-ar place, dar daca as fi in situatia asta nici nu as mai sta pe ganduri!
SALINA, chiar exista tampoane de-astea gata pregatite la Sensiblu? Si eu sunt curioasa, dar parca nu-mi vine sa cred, deja ma vad infasurand laa ele. Si mie mia placut mult povestea CRISS-ei, dar sunt sigura ca e greu sa lupti si sa astepti atatia ani. Va felicit pe toate cele care ati trecut prin cosmarul infertilitatii si totusi ati reusit! Da, si eu zic ca merita facut si al doilea!
cristiana 31+ David Cristian
cristiana70 spune:
Fericite cele care mai puteti bea cafea, eu am renuntat fiindca imi vine tot timpul inapoi, bleah! Am trecut la ceai lalait.
Am descoperit fara sa vreau o reteta impotriva constipatiei, in fiecare seara imi fac un suc proaspat de portocale, stors pe aparat de citrice, si la care bag cam toata pulpa de la portocale, sa nu va spun ca aproape-l mananc cu lingura, asa gros e. Se pare ca functioneaza mai bine decat orice Activia de pe piata.
cristiana 31+ David Cristian
Ana_Alx spune:
Catalina nu te speria cu sughitul...la prima sarcina fii-mea sughitza intr-o veselie,si si acum sughite usor din orice...Vad ca bb de acum nu sughite : de fapt niciodata nu a sughitzat.Deci asa sunt unii: sughitzaciosi
31+ + Mimishoru'(2 ani si 8 luni)