Mamici de ianuarie-februarie 2007 (40)
Raspunsuri - Pagina 6
Catalina spune:
Mai fetelor, revin si eu cu o intrebare cam ... scarboasa ... dar nu gasesc pe nicaieri amanunte ... . Ma scuzati daca va scarbesc dar vroiam sa va intreb daca ati remarcat cumva o culoare mai inchisa a scaunului la voi. Ca io da si ma intreb daca o fi normal ... in conditiile in care mananc normal ... adica nimic special in perioada asta ... Voi ce ziceti?
Cata 36
Daconst spune:
Neatza si de la mine!
Inca o zi in care m-am trezit bine...deci nu ma pot plinge prea mult.
Imi pare rau ca va aud cu probleme...dar eu tot cu asta ma consolez,ca greul incepe dupa ce iese bb afara.
Aelito,nu mai ai voie sa pleci decit cu bliet de voie...ai vazut ce sperietura ne-ai tras.
Vad ca toate fetele de afara sunt la fel de habarniste ca mine cind e vorba de analize.Pe mine sa nu ma puneti sa va zic ceva ca-s pe linga.
Aici nu-ti arata analizele si cred ca bine fac...ce-mi trebuie sa ma incarc aiurea cu date pe care oricum nu le pricep.
Eu ma bucur ca dr zice cuvintele magice...adica sarcina decurge bine si-s fericita.
Restul sa citeasca dr ca de aia au facut scoala.
Hainute bb ,caruciorul
Dana 35+
anis spune:
Criss merci de raspuns..
Chiar m-am framantat toata noaptea din cauza stafilococului.Treaba e ca am o analiza in care mi-a iesit stafilococul de grup B si una in care am stafilococul auriu...naiba stie.Indiferent ce e ,imi e clar ca e din spital..asa am patit-o si data trecuta.
Sunt f ingrijorata normal, de ieri nu mai am chef de nimik, imi e frica s-o n-o dau in bara cu sarcina tocmai acum la sfarsit...
AniS 33+ Iarina-Elisa
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
marinar spune:
neata burticoase
bai eu mor de somn, m-am trezit de la 6 si nu mai m-am culcat ca am mers si eu la analize de sange. luni merg si pt cultura de col, cu toate ca dr de fam mi-a zis sa nu merg ca nu ar fi bine sa se umble la col acum. fetelor, care ati facut cultura de col acum in sarcina avansata, ati avut probleme, sangerari ceva?????????
Salina eu am luat de la sensiblu vata potionata, asa am cerut pt ca asa am auzit ca este. ma gandeam ca ste portionata fix ca pt tampon, asa...mai cu simt de raspundere, dar este ceva de genul hartiei igienice care se rupe din loc in loc (nu stiu daca m-am exprimat a. i. sa intelegi). deci nu este vata si invelita in tifon. oricum eu mi-am pregatit deja tampoane din astea dintr-un pachet de vata normala, neportionata. am portionat-o eu cat am crezut de cuviinta si apoi am infasurat-o in tifon.
Marina 33+ Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe
dianamizzi spune:
buna dimineata fetele! am venit si eu repede repede cum m-am trezit sa vad daca a venit aelita vad ca esti bine, draguta, ne-am intrebat toate pe aici unde esti. de... daca ne-ai invatat sa te gasim aici
A.ALINA- n-are rost alina sa iei de pe acum mocheta, nu acoperi tot, lasa sa se aeriseasca bine acolo, ca oricum bebe nu o sa atinga parchetul in urmatoaree luni... mai e pana la vara i apoi vezi tu cum faci. eu am gresie si e mai naspa, ca tine frig, dar iau un covoras mic, ca oricum e mobila in restul camerei si nu are rost sa pun covor pe sub mobila. oricum bebe o sa stea cu noi in dormitor la inceput, apoi vedem noi cum facem. oricum sa stii ca nu o sa stea bebe singurel la el in camera pe covor ehe, o sa se tarasca dupa tine oriunde mergi, ce crezi...
ROMARIA- nu iti face griji mai, ca stie doctora ce stie. eu zic ca te-a pus la data aia, ca atunci are ea timp. la mine la fel mi-a zis cand se duce ea la spital, ori pe 29 dec ori pe 3 ian, si dpn ul meu e 13 ian. oricum bebe e la termen la 37 saptamani, deci nu are rost sa iti faci griji... pai asa cum vine treaba, doctora face chestia asta ca sa evite sa intrii in panica, sa stii precis ceva, sa te pregatesti acolo sufleteste, si tu o iei mai rau pe alaturi
asa ca ... ne pregatim de galerie, "pe cai ca se filmeaza" (o vorba dintr-un film vechi de tot )
CRISS68- cred ca amestecul de miere cu usturoi are o reactie ceva acolo, tre sa fie ceva ce fac impreuna, nu separat. eu stiu de la amestecul de usturoi cu lamaie care se face iute rau de tot, e cel mai picant sos pe care am pus gura (si merge cu pui la cuptor super)
CATALINA- despre treaba aia colorata iti zic eu de la ce e.... de la FIER , daca iei pastile cu fier sau e continut de prenatalele tale. mi s-a intamplat si mie, si chiar scrie pe prospectul pentru fier ca da reactia asta.
si la mine sughite bebe, e normal, chiar unii bebei sunt foarte sughitatosi, cum a mai zis cineva inainte. e normal. am auzit de la o fata de la cursuri ca al iei sughite in cel putin 10 reprize pe zi, mult timp, si i-a zis doctorul ca e normal. nu cred ca are de-a face cu ceva ce faci tu, doar ca bebe inghite acolo la lichid in vreun fel diferit...
bineinteles ca se poate face cezariana daca se incepe travaliul. daca ti se rupe apa, incep contractii, tre sa pleci imediat la spital , nu mai astepti nimic, te iau in primire, si hop la sectionare. numai ca in cazul asta anestezia o sa fie generala cred. parca asa am inteles si eu. stai linistita. si eu am ceza programata si ma gandesc ca ma apuca in alte zile si ma duc la spital si nu e doctora mea acolo, uf... da asta e, cum o vrea dumnezeu, si bebe...
SALINA - vad ca esti din bucuresti, si la voi e mothercare. eu de acolo am luat maternity pads , tampoane imense pentru dupa nastere. si au si chiloti de unica folosinta, sa ii dai la gunoi dupa aia. am luat si din aia.
DACONST - asa e cu analizele, care suntem in afara romaniei nu stim nimic de din astea. vorba ta, sa isi faca ei griji ca de aia au facut scoli. acu sincer fetelor... daca stiti rezultatele dinainte sa vorbiti cu doctorul la ce va foloseste, ca oricum faptul e consumat, ce rost are sa te agiti. doamne ajuta la bine, si ne descurcam noi cu orice o fi. ca stiu ei doctorii mai bine ca noi, de aia cotizam. pupici la toate, si nu va faceti griji! n-aveti voie
MESSA - saraca , iar n-ai dormit. vezi si tu , poate dormi acu de dimineata, macar sa te odihnesti. da pe afara mai iesi la o plimbarica? macar sa stii ca te obosesti seara si poate dormi si tu.
si mie mi se pare ca am febra musculara de la intors de pe o parte pe alta. eu care ma tranteam ca vaca in pat , asa cu avant , inainte, acu ma misc in reluare asta e, vorba sotului... la ce te astepti acu, ca esti aproape de sfarsit, e normal...
hai pupici la toata lumea, sa avem o zi super frumoasa!
diana
cristiana70 spune:
ADELA, ce faci, cred ca te-ai indragostit de patut de nu mai dai nici o veste... Hai, cum e?
CATALINA, important e sa nu fie negru, asta s-ar trage de la hemoragie digestiva, s-ar putea sa fie de la suplimente, cum zice MONU.
cristiana 31+ David Cristian
oana_bucur spune:
Buna dimineata, fetelor.
Romaria eu nu pot sa-ti spun decat ce mi-a zis doctorelul si anume ca ar fi foarte bine ca eu sa ajung cu sarcina pana in sapt 37...si a adaugat "chiar si 35 ar merge".
Deci...sapt 37 pare sa fie ok.
Cristiana70 cel mai mult ne-am prezentat si povestit despre noi la curs (suntem 5 burtici mari...eu sunt cea mai mica). Apoi ne-a povestit tanti cat de important este tot ce facem in sarcina ptr dezvoltarea bebelului (inclusiv in latura psihica). Ne-a aratat ceva experimente, printre care si unul care arata diferenta de reactie a copilului cand mama lui este intr-o dispozitie vesela placuta si apoi in dispozitie trista si stresata...nici nu va imaginati ce diferenta...
Apoi am facut masaje: ale sanilor, umerilor si gatului si apoi al burticii. Si ultima parte a constat in exercitiia de respiratie ptr nastere, pozitii favorizante si inducerea starii de calm (care este foarte importanta la nastere...ptr bebe in primul rand).
A fost placut.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
32+
anis spune:
Am citit titlul cu "am pierdut o sarcina in 34 de sapt" si m-a apucat frica..si din cauza analizei asteia idioate
AniS 33+ Iarina-Elisa
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Liuda spune:
neata!
da vorbarete mai santeti
ma eu nu stiu cum se introduce in lista aia telefonul - ziceti-mi cine se pricepe si il trimit sa-l aveti acolo - ca eu m-am uitat dar tot degeaba!!!
cica de la sarcina mi se trage!
am plecat la cafea - nu mai scriti in nesimtire....
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 33 sapt 4 zile