Deserturile Nataliei (12)
Raspunsuri - Pagina 28
amiss_zip spune:
iar strig help
fac acum Brownies iar dar!! Nu mi-a mai iesit blatul ca prima data! Sta de 25 de3 sferturi de ora in cuptor si nu se mai coace. Nu s-a mai facut asa ca o "paine" ci e mai cleios. Pe scobitoare ramane crema parca si nu firmituri. Ce se intampla? S-a format si o crusta deasupra, care se sfarama cand o ating....Of!
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss
amiss_zip spune:
Nu-mi vine sa cred! Se stinsese cuptorul...si nu mi-am dat seama pentru ca aveam mancare si pe aragaz.
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss
gabiarama spune:
Amiss , cum ti-a iesit blatul in cele din urma ?
Al meu are deja 5 ore de cind am pus crema peste el si e tot crocant .Explicatia mea e ca tava nu a fost de 20/20 cum spune Natalia ci de vreo 20/30 .Blatul e subtirel si poate nu trebuia tinut 25 de min .
GABI21+ ,de 3 ori mama
Poze
iedul cel mic
tumpi spune:
Natalia, o rugaminte am la tine.
Am ramas cu niste albusuri si nu le-as arunca.Ceva retete de praji in care sa am nevoie doar de albusuri sau mai multe albusuri decat galbenusuri....Acum nu-mi aduc aminte nici o reteta.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
amiss_zip spune:
s-a stricat blatu'
s-a facut tare ca piatra
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss
amiss_zip spune:
quote:
Originally posted by gabiarama
Amiss , cum ti-a iesit blatul in cele din urma ?
Al meu are deja 5 ore de cind am pus crema peste el si e tot crocant .Explicatia mea e ca tava nu a fost de 20/20 cum spune Natalia ci de vreo 20/30 .Blatul e subtirel si poate nu trebuia tinut 25 de min .
GABI21+ ,de 3 ori mama
Poze
iedul cel mic
prima data a iesit foarte bun. Parca era ca de turta dulce. Putin "moale" si ferm. L-am tinut atunci cam 30 min
Acum, pentru ca mi s-a oprit cuptorul, mi s-a topit zaharul si s-a intarit. Altfel nu imi explic de ce a iesit asa.
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss
amiss_zip spune:
quote:
Originally posted by tumpi
Natalia, o rugaminte am la tine.
Am ramas cu niste albusuri si nu le-as arunca.Ceva retete de praji in care sa am nevoie doar de albusuri sau mai multe albusuri decat galbenusuri....Acum nu-mi aduc aminte nici o reteta.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
tumpi parca laptele de pasare e cu mult albus.
ia vezi.
Poti sa pui mai mult albus! iese foarte bun!
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss
amiss_zip spune:
gabiaramasieu am pus in tava de 20/30
nu e de la tava. Eu cred ca de la zahar...sau prea putina faina?...
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss
strumfi2004 spune:
Hi, hi, Ioana, si eu am fost in situatia asta azi: maine il sarbatorim pe Stefu si i-am pregatit un blat pt tort - pandispanul Nataliei, desigur - numai ca inainte de a-l combina cu albusurile, au venit amandoi strumfii deodata in bucatarie si Maria a rasturnat castronul cu blat PESTE FRATE-SU si implicit in toata bucataria
am luat-o de la capat - dupa smotrul de rigoare, incusiv baia strumfului.
Asa ca mi-au ramas 6 albusuri si dupa o cautare - ca aveam doar o reteta de fursecuri din albusuri si vroiam altceva - am gasit urmatoarele doua (sunt testate amandoua pe situl sursa), si am acum in cuptor checul cu ciocolata:
Chec din albusuri cu nuca
6 albusuri, 6 linguri pline cu zahar pudra, 6 linguri pline cu faina, mirodenii, 100 g nuci prajite (sau 50 g nuci + 50 g migdale)
Se bat cu mixerul albusurile pana se umflu frumos ca la bezea, se adauga zaharul in ploaie, idem faina, mirodeniile, nucile si migdalele prajite si taiate fin. Se pune compozitia intr-o tava de marime medie (unsa si tapetata cu faina). Se coace timp de aproape 50 minute la foc potrivit avand grija ca primul sfert de ora sa nu deschidem cuptorul pentru a nu se lasa checul. Cand a capatat o culoare de un auriu frumos checul este copt.
Chec cu ciocolata din albusuri
5 albusuri
225 g zahar
225 g faina
2 lingurite cacao
coaja rasa de lamaie
un praf de copt
100g ciocolata
Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se ameteca de sus in jos cu faina amestecata cu praful de copt turnand treptat. Punem putin din albusul batut spuma intr-un castron si adaugam 2 lingurite de cacao. Adaugati in restul de albus coaja de lamaie. Ciocolata o taiati bucatele si o adaugati impreuna cu nucile dupa lamaie. Puneti in forma unsa cu unt si tapetata cu faina si adaugati deasupra albusul cu cacao.
Se baga la cuptor la 180 grade timp de 40-45 minute.
eu i-am pus si nuca.
poate iti sunt de folos.
Sper sa nu ma bata Nati...
Gratiela, mamica strumfilor "Ayla" si "Nunutz"
Balbina spune:
Ami, chiar vroiam sa-ti sugerez anume asta, ca e focul stins. Ma bucur ca ai descoperit devreme.
Gabi, uita de prajitura pina miine dimineata. Ea se inmoaie continuu, poimiine (daca mai ajunge ) va fi mai moale decit miine.
Nu e de forma, eu mereu fac in tava de 20/30.
Ioana, din albusuri poti face bezele (la care, recunosc, nu sint deloc specialista). Le mai poti folosi la fursecuri de cocos, adica sa pui albusuri in loc de oua intregi. Fursecurile ies mai crocante si mai light. Mai poti face www.cooldesserts.com/2005/05/angel-food-cake-with-berry-sauce.html" target="_blank">Angel food cake, n-am incercat reteta inca, dar imi face demult cu ochiul.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze