Deserturile Nataliei (12)
Raspunsuri - Pagina 13
Balbina spune:
Ortansa, bravo ca nu te-ai pierdut cu firea si ai reusit sa valorifici bunatate de crema. Cumpara-ti alta cana de masurat si apropo, cantitatea necesara de frisca pt. compozitia de trufe in ml este de 80, asta in caz ca ai cintar.
Mirela, ce fel de brinza ai folosit? Daca Almette, atunci de care? Stiu ca aia cu iaurt nu merge, ca iese crema prea moale cu ea. Almette cu smintina e perfecta, sau Philadelphia, daca ai.
N-ai gresit cantitatile? Crema inca n-ai turnat-o pe prajitura, am inteles bine? Nu stiu cu ce ai putea s-o ingrosi, hm, daca era frisca, merge cu intaritor, dar asa.. Poate s-o lasi la scurs intr-un tifon: asterni 2 straturi de tifon deasupra unei site/strecuratori si torni crema. Apoi legi capetele tifonului si pui strecuratoarea (bineinteles, deasupra unui vas) la rece pentru vreo ora, doua. Ar trebui sa se scurga surplusul de lichid si crema sa devina mai groasa.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
bumbacel spune:
Sau sa incerce sa mai adauge usor, usor, inca putina branza. Probabil crema va avea un gust mai pronuntat de branza dar cred ca se intareste.
bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...
mirela alina spune:
Am folosit exact cantitatile din reteta si am folosit Almete cu samantana.(2 cutii la dublu)Zaharul mi s-a parut cam mult (un pahar jumatate- pudra)dar asa scrie in reteta!!!!
Multumesc fetelor pt. sfaturi
mirela alina spune:
Am pus tot zaharul odata peste branza amestecata cu untul?
Asta sa fie cauza?
Nu am nici tifon in casa nici alta cutie de branza asa ca...
Am pus un start de crema si am bagat la frigider...sper sa se mai intareasca.Am sa o scot mai tarziu si mai pun un strat.....si tot asa.
imi place ff tare prajitura asta si ma intereseaza sa aflu unde am gresit, din aceasta cauza va stresez cu intrebari.
Balbina spune:
Mirela, eu pun zaharul treptat. Dar nu cred ca asta are vreo relevanta. Sincer, si eu am patit-o sa-mi iasa bine o prajitura in cantitatile originale, iar la portie dubla sa faca figuri. Hm, e un mister aici.
Sper sa se intareasca crema asa in straturi cum o pui.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
adriana_mihnea spune:
Am facut tortul, l-am aranjat si am realizat si trufele.
Am folosit numai cioco amaruie, asa ca trufele sunt cam amare. Pentru mine sunt ok, dar cred ca fac altele maine, cu cioco cu lapte, ca sa fie mai mancabile pentru restul populatiei...
Poza mai tarziu...
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare
Balbina spune:
Adriana, bravo! Cum ti-au iesit foile, ai intimpinat greutati la coacerea lor?
Eu acuma fac diplomatul dupa reteta ta numai ca am facut ciulamaua din ouale intregi si o sa pun piscoturi.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
adriana_mihnea spune:
A fost mai mult de munca cu foile pentru ca le-am copt pe fundul unei tavi cu pereti detasabili.
Adica luam fundul cu diametrul de 24 cm, il "pensulam" cu ulei si tapetam cu faina si puneam vreo 3 lg de aluat.
Bagam la cuptor si dupa vreo 6-7 min. scoteam, departam marginile care se lipeau si desfaceam foaia. Spalam fundul si repetam operatiunile!
Pare greu, dar amers repede. Eram deja invatata de la foile de tort Dobos, asa ca...
Am incercat si cu hartie de copt, dar mi-era mai greu...
Oricum, mi-au iesit 8 foi cu diametrul de 24 cm.
Am facut sirop in cantitate dubla si le-am insiropat cu pensula.
Am refacut trufele cu cioco de lapte, dar n-am avut indeajuns si a iesit o compozitie mai moale. Aaaa, nu ti-am zis: le-am dat prin cacao, ca mi s-a parut mai usor. Plus ca se terminasa ciocolata, chiar si aia neagra!
Daca topesc maine niste cioco si amestec cu restul?? Crezi ca merge asa?
Iese bun diplomatul, chiar si cu oua intregi. Iar cu piscoturi, super!
Uite si poza cu tortul cu trufe de cioco amaruie.
Te pup si spor la treaba,
Edit: nu mi-a ajuns crema pentru margini si am pus niste cioco rasa. Nu arata cine stie ce, dar merge. ;)
Uite si o poza de aproape...
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare
Balbina spune:
Adriana, chiar ca pare greu, cel putin pentru mine. Mie imi e mult mai comod sa intind aluatul in cercuri desenate pe foaie de copt. Important e ca a mers repede.
Privitor la trufe: eu de multe ori le fac separat, fara tort, si atunci le dau prin cacao. De altfel, le-am glazurat o singura data pina acum, cind am facut prima data tortul. E mult mai simplu de dat prin cacao, ai dreptate, si n-arata rau.
Nu bag mina in foc pt. compozitia de trufe, daca se va intari in caz ca mai adaugi ciocolata topita. Incearca si apoi scrie impresiile, sa stim si noi.
Am gustat din Diplomat, imi ramasese crema si piscoturi, asa ca am incropit un mic tortulet pentru consum anticipat . E absolut demential la gust. O parte din piscoturi le-am insiropat cu suc de cirese, ca fructe am folosit un cocktail exotic, la conserva. Foarte foarte bun, un deliciu! O sa fac poza la tortul principal, dupa ce il ornez.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
adriana_mihnea spune:
S-a intarit, dar nu ca cealalta (oricum difera si procentul de cacao, un factor foarte important, zic eu...)
O sa incerc sa iau cu lgta si sa le dau prin cacao, dar nu promit ca le voi trage in poza... Cred ca vor intra in stomacelul nostru, inainte de revelion....
Te cred ca-i bun tortul... Mai am niste frisca acasa, poate incerc si-un diplomat, daca mai am timp.
Suna bine fructe exotice si piscoturi!! Abia astept poza!
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare