dupa operatie-cezariana
Fetelor,stiti la cat timp dupa operatie nu te mai dor muschii de parca ti s-ar rupe?Eu am deja 6 zile si nu ma pot ridica singura din pat,si nici nu ma pot intoarce pe o parte.Exista remedii mai rapide?
Va pup,
mamica de Corinuta
Raspunsuri
iris spune:
trebuie sa lasi deoparte ideea ca se rupe ceva, nu se rupe nimic, e nevoie de exercitii, si cu cit mai multe cu atit mai repede te obisnuiesti si va trece si durerea curind; mai ai rabdare citeva zile cu tine, apoi va pune bebi stapinire pe tine si vei vedea ca va fi bine;
tinatache spune:
Da, singurul si cel mai rapid remediu e miscarea, chiar daca ti se pare ca ai sa te rupi in doua trebuie sa te misti. Eu am fost singura cu Andra imediat dupa nastere si nu am avut de ales, a trebuit sa ne ocupam cum putem, dar in felul asta mi-au trecut destul de repede durerile. Hai ca o sa treaca si astea. Sa auzim numai de bine. pa.pa.
Cristina, mamica cu burtica
mamaruta mica spune:
hm... mai usor de zis decat de facut, nu?
si mie mi-a fost tare greu sa ma ridic dar fetele au dreptate... oricat am amanat momentul (si l-am amanat!) nu s-a schimbat nimic. tot greu a fost. muschii au nevoie de exercitii care sa ii puna in miscare. daca nu ai complicatii (eu am acvut- febra, granuloame de fir etc.) cred ca cel mai bun lucru pe care poti sa il faci e sa exersezi... dupa cateva zile totul va merge de la sine. garantat.
succes si sper sa auzim de progresele tale.
un zambet
mamaruta mica
dana d spune:
Draga Bebelusa, depinde mult de organism, unele se refac mai repede, altele mai incet, stii cum se zice " sunt mai bune de carne" sau nu. Pe mine m-a durut mai tare (doar la efort, ca altfel nu ma durut nici imediat dupa operatie) doar cateva zile, cel mult o saptamana, apoi din ce in ce mai putin doar cand incordam muschii la ridicarea din pat. Cand te ridici din pozitia culcat incearca sa nu soliciti muschii, tine-te de un genunchi de exemplu sau cere ajutorul cuiva. Nu te ingrijora, inca e devreme, eu am trei saptamani si nu ma mai doare deloc, de la 10 zile car caruciorul pe scari cu bb in el, aprox 15 kg.
sanatate multa si sa-ti traiasca comoara. Dana
karol spune:
Trebuie sa faci miscare, numai asa te recuperezi.Eu la cateva ore dupa cezariana, ma plimbam prin salon cu fetita mea in brate.Stiu ca e dureros dar trece.Incearca sa te relaxezi si durerea o sa treaca.
Recuperare rapida si sa te bucuri de bb tau
laura111 spune:
Draga Bebelusha, cum au spus si fetele mai inainte , e important sa te misti cat mai mult, DAR NU CARA GREUTATI MARI IN PRIMELE 6 SAPTAMANI.
Adica plimba-te cu copilasul in brate, dar nu mai mult. Eu dupa ce am nascut prin cezariana am facut prostia sa car copilul in port-bebe (in fata)si am avut vreo 2 zile niste dureri de credeam ca-mi ies matele pe afara. Eu am cam exagerat cu caratul copilului, adica la o saptamana de la operatie am facut o plimbare de 2 ore cu copil de 4 kg. in port-bebe. Ceea ce vreau sa spun e ca tie iti e recomandat sa te misti cat mai mult , dar nu ridica decat bb-ul si nu-l tine in brate timp indelungat.
Te pup si-ti doresc refacere grabnica !
Laura - mama lui Vlad
bebelusha28 spune:
multumesc pt raspunsuri-toata lumea zice sa ma ridic din pat dinandu-ma de genunchi dar eu nu pot sa ridic genunchiul!Si mai nou ma ustura pielea de la cusatura de mor!!!Mie mi se pare ca e din ce in ce mai nashpa in loc sa fie mai bine! Am deja o saptamana si alte fete ziceau ca mutau muntii din loc!Iar eu nici pe mine nu ma pot muta fara sa urlu!!
Sabina spune:
Draga mea,
felicitari pentru BebeCorinuta! Pai daca te-ai miscat pana la computer, tot e ceva!
Am o sugestie, da-te cu Betadine la operatie, asa mi-a sugerat doctorul, ca sa nu se infecteze ceva pe-acolo.Si nu dispera, peste o saptamana va fi mult mai bine!
Sabina & Sofia Galagia
adi69 spune:
Si eu am avut ceva complicatii(din cauza "slaninii")si am mers doua luni la doctor sa ma curete si sa -mi schimbe pansamentul,dar asta nu m-a impiedicat sa-mi duc odorul in brate si sa mishun peste tot.
De altfel cred ca problemele pe care le-am avut au fost din cauza ca nu aveam liniste.La sase ore dupa operatie eram cu bb in brate si cu asistenta dupa mine,si mai purtam si meci cu pediatra ,cu care de altfel nu m-am inteles de loc.
Dia si bebe Rucsi
coryna spune:
Mie mi-a fost groaznic doar a doua zi, cind am reusit sa ma "mobilizez" doar pe la 4 dupa amiaza, pina la toaleta, sprijinita de o asistenta si de al meu sot. Dupa ce m-au mutat in rezerva mi-am facut dintr-un cordon de la un halat de acasa un mijloc mai comod de ridicare din pat, asa ca din a treia zi am hotarit ca trebuie sa incerc sa ma misc cit pot de mult. Greu era pina dadeam jos din pat, ca de mers mi se parea floare la ureche, in a patra zi am urcat scarile pina la bebe, iar in a cincea am plecat acasa, unde am facut un dus linistita, fara sa mai fiu stresata de curatenie, m-a mai tinut Catalin cind trebuia sa ma spal pe picioare si pe cap, dar a fost excelent. Bineinteles ca la 7 zile m-am dat viteaza si m-am dus la bucatarie (nu am avut pe nimeni sa ma ajute nici macar cu un pahar cu apa, in afara de sot pe care i-l trimiteam dupa toate alea in oras), iar urmarea a fost o zi in care nu m-am putut misca deloc si ma ustura infiorator. Dupa aceea am considerat ca pot minca si mezeluri si supa de legume facuta de sot, asa ca in 10 zile ma simteam mult mai bine, iar la doua saptamini de la operatie deja incepeam sa uit. Nu dispera, incearca sa te odihnesti dupa ce faci citiva pasi prin camera, iar in ceea ce priveste aspiratul prin casa mai amnina-l vreo 2 saptamini, cind te vei putea apleca. Numai cind trebuia sa ma mulg ma mai durea mai tare decit burta, dar durerea se va estompa in timp, ai sa vezi!Curaj si sanatate tie si la bebe!