dupa operatie-cezariana
Raspunsuri - Pagina 2
parpalak spune:
Bebelusho, vreau sa-ti zic ca sint in aceeasi situatie ca si tine si deja am aplicat sfaturile fetelor.. Si deja se vede..
Prima zi inca aveam efectele anestezicului. De a doua zi au inceput sa-mi dea pastile de dureri.. In mintea mea: care dureri? Alea care au inceput din ziua a treia. In ziua a patra, cind am venit acasa, parca eram paralizata. Asa ca am aplicat-o pe aia cu sculatul din pat si intorsul de pe o parte pe alta si spre surpriza mea totala, nu m-am rupt. Incercarile urmatoare au fost mai usoare. Nu chiar asa de usoare incit sa nu bodoganesc, dar am mari sperante cind vad cit de rapide sint efectele. Si faptul ca ma dau singura jos din pat e asa o chestie formidabila!
compi spune:
Eu scriu pe user-ul sotului meu pentru ca mi-am uitat parola.
Ma numesc Loredana si am facut cezariana pe 4 februarie anul acesta pe
la 4 dupa amiaza.A doua zi dimineata ,strangand din dinti,am coborat din pat.In urmatoarele 3 zile am facut poteca pe holul spitalului,dar
m-am refacut foarte repede.Problema mea cea mare era coborarea din pat pentru ca la Filantropia sunt paturi din acelea din fier prea ridicate.
Sfatul meu este sa te ridici din pat si sa mergi cat mai mult.
Dupa 3 luni eu nu mai am nici un fel de probleme,nu mai simt nici o durere.De fapt,dupa 2 saptamani de la operatie nu mai simteam nimic.
Curaj!
adita spune:
LA mine e a treia zi de la operatie,dar m-am dat foarte repede jos din pat, simteam ca as fi putut s-o fac chiar la vreo trei ore de la operatie, dar n-am vrut sa exagerez. Astazi am venit acasa si a trebuit sa urc sapte etaje pe scari, dar a fost bine. Mai greu a fost cand a trebuit sa dau jos baiatul de 11 kg de pe patutul celei mici. Sper sa nu mai fie nevoie sa fac asa ceva.
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
Saso spune:
eu am acum o luna de la operatie..
sint bine.. usturimile pe care le simti.. eu am simtit ca o arsura...sint de la ranile interioare.. care sint adinci...si se vindeca dar mai incet.. si acum am momente cind mai simt asta dar nu .. tot timpul...asa ca niste spasme care trec... sau pe care eu nu vreau sa le iau in seama! si mie mi-a fost greu cu genunchii de aia am vrut sa plec repede din spital.. ma omora inaltimea patului! acum ma ridic si ma las in pat ca si atunci cind eram gravida.. adica ma pun pe dunga si ma folosesc de maini pt a-mi lasa si ridica greutatea corpului...si de pe dunga.. imi folosesc muschii picioarelor mai mult sa-mi ridic picioarele...si apoi ma pun pe spate... incearca!
dr meu zice ca e bine sa incepi cu bagare de seama cu muschii de la burta.. totusi am avut o taietura acolo.. asa ca incet...incet.. sti tu .. cu rabdarea treci marea.. si nu uita ca bb are nevoie de acum in colo de o mami sanatoasa.. sa aiba grija de el..
incet.. ai grija de tine...de dragul lui bb dar si de dragul tau!
Altfel nu stiu cum sa te incurajez!
pupici..
ps.. unde ai poze? ce ingeras aveti.. fetita sau baietel?
IMPORTANT...
refacerea dupa cezariana!!!
aici se zice ca cel mai bine e sa stai intinsa sau sa te plimbi... sa nu sezi.. e cea mai cacacioasa pozitie.. si nu face bine!
eu a incercat sa respect!!
PUPICI
Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/
parpalak spune:
Bebelusho, uite, dupa inca o zi de aplicat ce zic fetele pe aici (ridicatul din pat, intorsul de pe-o parte pe alta) - reusesc sa fac chestiile astea fara sa mai bodoganesc!!!! Si nici nu mai am senzatia ca se rupe burta.
bebelusha28 spune:
parpalak,mai nou si eu ma dau jos singura din pat!Dar ma cam seaca la ficatei!Problema e ca din cauza de gabarit imi curge slaninuta pe la operatie si trebuie sa-mi schimb pansamentul de doua ori pe zi si am facut rani de la atata leucoplast!Oare cand mi-o trece Doamne?In primele doua zile si eu am fost cat de cat floricica ,dupa aceea a inceput showul!Super nashpa!Sper ca intr-o saptamana sa fie totul mult mai bine. Va pup si sa avem numai bebici sanatosi,mancaciosi si fara colici! A,am uitat sa va spun ca de doua zile,bebe a mea sta treaza 6 ore dupa care doarme 6 ore!Asta noapte a dormi de la 1 pana la 7.30 dimineata!Ce ziceti?
parpalak spune:
Si bebele meu doarme cite 5-6 ore noaptea. In maternitate mi-au zis ca sa-l scol la 3 ore ca daca nu-i dau sa suga se deshidrateaza si eu, proasta, asa am facut. Rezultatul a fost ca bebele m-a miriit si-a biziit pina cind i s-a facut lui foame, nici vorba sa manince el dupa carte...
Cu operatia, mie mi-au scos pansamentele in ziua a treia si mi-au zis sa pastrez locul uscat. Eu transpir groaznic zilele astea, asa ca incerc mereu sa tin marginea tricoului pe operatie - alte pansamente n-am mai folosit. In definitiv operatia s-a inchis, altfel faceam ceva infectie pina acum. Mi-au dat si verde sa fac dus, dar sa nu spal direct cu sapun zona, asa ca, zis si facut - sint la doua dusuri pe zi si trei tricouri.. Eu zic sa lasi naibii leucoplastul mai ales ca stai destul de mult in pat, nu?
Pupici si succese! :)
Ia vezi tu ca intr-o zi o sa fie mai usor cu datul jos din pat.. Curaj!
iris spune:
foloseste leucoplast pe banda textila , de obicei alba; eu m-am vaitat ca ma doare operatia, dupa o zi , apoi am realizat ca de fapt ma ustura si atunci una din asistente s-a dumirit ca e de fapt din cauza leuocplastului si a trimis infirmiera sa ii aduca dina la de pe raftul X, sa innbunesc.....la a doua operatie le-am somat de la inceput sa puna leucoplast din asta scumpu'.......
quote:
Originally posted by bebelusha28
parpalak,mai nou si eu ma dau jos singura din pat!Dar ma cam seaca la ficatei!Problema e ca din cauza de gabarit imi curge slaninuta pe la operatie si trebuie sa-mi schimb pansamentul de doua ori pe zi si am facut rani de la atata leucoplast!Oare cand mi-o trece Doamne?In primele doua zile si eu am fost cat de cat floricica ,dupa aceea a inceput showul!Super nashpa!Sper ca intr-o saptamana sa fie totul mult mai bine. Va pup si sa avem numai bebici sanatosi,mancaciosi si fara colici! A,am uitat sa va spun ca de doua zile,bebe a mea sta treaza 6 ore dupa care doarme 6 ore!Asta noapte a dormi de la 1 pana la 7.30 dimineata!Ce ziceti?
Corina spune:
Fetelor,eu am avut pansament doar doua zile,dupa aceea mi-au spus "cicatricea la aer!!" si am putut sa fac dus,iar recomandarea a fost sa imi masez usor operatia sub dus ,iar la sfirsit ma stergeam cu o solutie dezinfectanta ,asta a fost tot.Nu am avut nici cea mai mica problema,cu toate ca slaninute am si slava domnului,destule!!
Sanatate si pupici lui bebe mic,Corina
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
pisi_ella spune:
Buna, Bebelusha, ca de mult n-am mai vorbit! Sa stii ca si eu am avut dureri groaznice dupa cezariana...In primele 2 zile mergeam ca melcu', gemeam, ma tineam de burta pentru ca aveam impresia ca o sa-mi crape, ma duceam s-o alaptez pe Emma si in rest, mai mult in pat...Orice pas parca imi sfasia burta...Cam 4 zile m-a durut, apoi mai putin, s-a mai diminuat, apoi am simtit ca ma tine, in sfarsit, toata povestea a durat cam 10 zile, bine, cu dureri mult mai mici...Acum, dupa 2 saptamani, pot spune ca m-am refacut...Oricum, cezariana a fost mai grea decat ma asteptam...Ma gandeam ca e o operatie mai usoara si te refaci mai repede, insa nu e chiar asa...
A trecut insa...Iar acum, cand ma uit la asta mica, pot spune cu mana pe inima ca a meritat!...