Help! Par ondulat!... dar nu destul...
Raspunsuri - Pagina 2

emaaimee spune:
si eu am parul ondulat.daca il aranjez imi sta cret.dar baba sufera la frumusete.deci sa va spun cum il aranjez cand il vreau cretz.spalat cu sampon,apoi crema tratament de par in loc de balsam.il sterg putin prin tamponare usoara.il pieptan cu mana sau cu un pieptan cu dintii rari,dau un pic de ser de varfuri si un leave in,apoi il usuc sistematic cu foehn-ul la viteza mica.usuc parul numai cu capul in jos,caldura vine numai de jos in sus.imi impart parul in 6 sectiuni,prind fiecare parte cu clama si usuc pe bucati.s-a uscat o sectiune, trec la alta.inainte sa o usuc verific sa nu fie uscata si infoiata din cauza precedentei uscari.daca s-a uscat prea tare parul il mai umezesc si ma apuc de treaba si tot asa pana termin.
sper ca ati inteles ceva
astept poze cu voi cretze

m-am facut maricica

emaaimee spune:
si dupa procedura nu il pieptanati.ca ati muncit degeaba.

m-am facut maricica

smaranditza spune:
Cu mine 8!
Aceeasi problema, numai ca parul e mai lung putin de umeri. Destul ca sa arat ca o bufnita!
Acelasi par: firul gros, aspru, par mai mult decat muuuult , ondulat putin dar nu cat sa stea cret, ci doar cat sa-mi arate capul ca o claie de fan.
Eu am incercat cu sampon Herbal pentru par uscat. Ultima data cand m-am tuns, coafeza a folosit ceva ulei de la L'oreal, care nu doar ca mi-a facut parul neted si "lins", dar i-a si redus considerabil din volum. Miercuri ma duc iar la tuns, si cred ca mi-l si cumpar; chiar daca e mai scump, macar nu dau banii pe toate prostiile de creme ce nu ajuta la nimic. AM mai folosit ceva crema de la Garnier, dar nu am fost deloc multumita.
Oricum, va urmaresc cu interes si astept sa vad cum rezolvati problema parului buclucas.

kittygreeneyed spune:
Pt. nr 8 - smaranditza - intrebare: cum te tunzi? Adica drept (ceea ce nu cred, avand in vedere "infoiala" din capul tau / al nostru ) sau in scari/trepte (sau cum ii mai zice...) ????
emaaimee - cred ca ai un dulap special in baie pentru produse pt. par.... Citeam undeva ca e mai bine sa folosesti un singur produs dintr-o categorie: daca folosesti balsam, nu folosesti creme tratament (sau invers), daca folosesti spuma nu mai folosesti si gel, etc.
Si inca ceva: la uscat folosesti o perie rotunda, ondulator, ceva, pentru "buclisoare" ?
Eu folosesc de obicei samponul Advance Technique de la Avon si mai nou , tot de la Avon, balsam hidratant - ca citisem ca parul ondulat / cret sta mai bine si mai frumos atunci cand beneficiaza de hidratarea optima... Nu am folosit niciodata produse pt. par cret tocmai pt. ca nu mi-l cosider cret. Oare ar ajuta la ceva?
Kitty, mamica de Adi si Robi

Qamar spune:
si eu, si eu
dar eu am trecut de faza intermediara, acum il am destul de lung, daca il aduc in fata e pana la buric insa tot nu prea sta el..doar in ziua in care il spal; il spal cu Elseve, balsam de la Nivea sau tot Elseve, il pieptan, dupa care il smotocesc bine cu prosopul si il las asa sa se usuce, nu il pieptan din nou. Creme: Pantene pentru bucle, Sunsilk nu v-as recomanda, e apa de ploaie si il imbacseste...
Si spalat pe cap cat mai des
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam

emaaimee spune:
quote:
Originally posted by kittygreeneyed
Pt. nr 8 - smaranditza - intrebare: cum te tunzi? Adica drept (ceea ce nu cred, avand in vedere "infoiala" din capul tau / al nostru) sau in scari/trepte (sau cum ii mai zice...) ????
emaaimee - cred ca ai un dulap special in baie pentru produse pt. par.... Citeam undeva ca e mai bine sa folosesti un singur produs dintr-o categorie: daca folosesti balsam, nu folosesti creme tratament (sau invers), daca folosesti spuma nu mai folosesti si gel, etc.
Si inca ceva: la uscat folosesti o perie rotunda, ondulator, ceva, pentru "buclisoare" ?
Eu folosesc de obicei samponul Advance Technique de la Avon si mai nou , tot de la Avon, balsam hidratant - ca citisem ca parul ondulat / cret sta mai bine si mai frumos atunci cand beneficiaza de hidratarea optima...Nu am folosit niciodata produse pt. par cret tocmai pt. ca nu mi-l cosider cret. Oare ar ajuta la ceva?
dap,am muuulte prod de par.asta nu inseamna ca le folosesc pe toate.prin rotatie. folosesc numai 2 prod de styling.in cantit f mica.ser varfuri obligatoriu+ altceva:balsam leave-in cand nu am timp de trat de par dupa sampon(nu ma dau cu balsam obisnuit de par niciodata)/leave in pt par cret/spray stralucire/f rar crema de styling care nu apreteaza

nu folosesc perie de nici un fel, nici ondulator.nici gel de par,fixativ, spuma,crema de stralucire.nu imi place sa am parul lipicios.nu folosesc nimic care fixeaza.poti folosi prod de par cret sa vezi daca iti priesc.eu nu am parul firul atat de tare si gros.insa tot Tina Turner supertapata arat daca dupa ce ma usuc la par ma si pieptan.cand ma gandesc ca am umblat toata adolescenta mea asa ca nu stiam cum sa mi-l aranjez.iar sapunul de casa imi facea parul si mai batos

m-am facut maricica

smaranditza spune:
Cum sunt tunsa: cred ca se numeste ceva de genul "hippie" dar nu stiu sigur...NU stiu cum este in Romania, dar aici tot la cativa metri vad pe strada inca una tunsa ca mine .
Mie nu imi place sa am breton, asa ca am fost tunsa in scari, in asa fel incat tot volumul parului sa fie sus, in dreptul capului, iar de la gat in jos cat mai putin. Nu prea stiu cum sa explic, sa nu va imaginati cine stie ce freza groaznica .
In adolescenta eu am umblat mereu cu parul prins in coada, pentru ca era un adevarat cosmar sa-l vad desfacut. Tuns scurt nu imi placea cum arat.... Am gasit apoi un stilist bun care mi-a explicat ca parul meu nu trebuie sa aiba volumul la varfuri (sau mai jos de gat) ci la baza lui, cativa centimetri de la scalp. Astfel, am ajuns sa am in varful capului o lungime a firului de 3 degete, apoi putin mai lung, si mai lung, si tot asa....Este o foarfeca zimtata care se foloseste special pentru a reduce din volumul parului si a inlatura firele uscate. Uneori e nevoie sa-i sugerati coafezei sa o foloseasca, pentru ca ea nu o face intotdeauna cand e nevoie...
.
Nu sunt buna deloc la explicatii ce tin de freza, asa ca pentru cele care nu au inteles nimik din toata "polologhia" mea, pot trimite o poza, dar numai pe PM.

BillyBilly spune:
Ma declar in grupul viitoarelor pletoase cu parul cret
Date statistice: lungime - pana la vf nasului; latime - variaza; inaltime - relativa; rata de crestere/luna:2-3 cm (cred)
Dupa ce-am citit ce-au scris emaaimee si smaranditza, am ajuns la concluzia ca-mi trebuie un stilist neaparat
emaaimee, fii te rog buna si explica-ne si noua, nestiutoarele, mai cu cuvintele noastre, cum este cu serul pt. varfuri si cu balsamul leave in si parca ai mai spus crema de styling. Ca sa ne fie mai clar, spune-ne si ce marci folosesti. Nu imi este clar ce fac fiecare si la ce folosesc.
Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

BillyBilly spune:
quote:
Originally posted by Noe
si eu, si eu
dar eu am trecut de faza intermediara, acum il am destul de lung, daca il aduc in fata e pana la buricinsa tot nu prea sta el..doar in ziua in care il spal; il spal cu Elseve, balsam de la Nivea sau tot Elseve, il pieptan, dupa care il smotocesc bine cu prosopul si il las asa sa se usuce, nu il pieptan din nou. Creme: Pantene pentru bucle, Sunsilk nu v-as recomanda, e apa de ploaie si il imbacseste...
Si spalat pe cap cat mai des
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam
Noe, cred ca suntem pe invers

Oricum, eu recunosc ca daca nu-mi pot stapani podoaba capilara in acest moment este pt. ca nici nu m-am spetit prea tare sa o inteleg

Hai fetele, sa ne lungim pletele!!

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

kittygreeneyed spune:
BillyBilly - Pana ajunge emaaimee pe aici, imi dau si eu cu parerea: serul pt. varfuri e pentru a nu avea fire despicate sau uscate la varfuri. Balsamul leave-in este balsamul pe care nu il clatesti dupa ce te dai cu el. Crema de styling nu stiu exact, dar cred ca e oricum pt. arajarea parului, un fel de gel/spuma/ceara...dar crema. V-am ametit, nu-i asa?
Cine stie mai bine, sa ne dea si noua niste informatii stiintifice exacte.
emaimee - nu ma intelege gresit, nu am nimic impotriva dulapului tau special, chiar te admir ca reusesti sa te ingrijesti asa de bine si in detaliu de parul tau. In plus, cred ca se si vede acest lucru...
Eu, printre trei baieti( de 4, 5 si respectiv 31 de ani) ma consider fericita cand pot sa ma relaxez cu o baie si sa ma rasfat cu o lotiune de corp. E bine totusi ca am un par sanatos (zic eu) si nu e necesar sa-l intretin mereu cu tratamente sau alte cele - desi nu i-ar strica, din cand in cand.
smaranditza - chiar sunt curioasa. Poti sa-mi arati o poza? Poate ma inspir si eu...
Pana una alta - spor la crescut...pletele