Fetele din Austria (19)
Raspunsuri - Pagina 11
gabrielle74 spune:
buna fetelor
am o rugaminte la voi daca se poate sa mi procurati ,vaccinul new pulpin.mama lui este in austria/germania.
Acesta este pt parodontoza .Dr mi-a zis ca nu se mai gaseste la noi si sunt disperata trebuie sa-l fac in februarie daca nu dintii mei se duc incet dar sigur pe apa sambetei.il platesc nu degeaba
am 4 dintii care se clatina iar acest vaccin face sa incetineze avansarea bolii ....aveam dintii super frumosi sia cum cand ii vad cum arata imi vine sa -i jelesc ,iertati-ma ca am indraznit sa scriu aici.
AYLLA spune:
Buna fetelor!Intru si eu cu o intrebare.As vrea sa merg cu sotul de pasti intr-o statiune montana in Austria si nu ne putem hotara ce sa alegem.Ne gandisem la zell am see .Ce ziceti e o alegere buna?
Daca puteti dati-mi si mie niste recomandari ca pe siteurile agentiilor toate statiunile sunt prezentate ca fiind atractive si suntem in dilema.
Va multumesc anticipat ptr raspunsurile voastre!!!
PS:recunosc ca nu am citi tot capitolul,deci daca ati mai scris despre asta imi cer scuze.
dya
Gabitza1977 spune:
Buna fetelor,
Va rog sa ma ajutati, daca aveti idee cumva, cu o informatie: eu lucrez cu contract de munca in Austria, sotul meu este cu mine aici, insa deocamdata nu lucreaza (doar invata germana, dupa care va cauta ceva), insa are, ca si mine, Aufenthaltsbewilligung.
Cineva mi-a spus ca ar putea avea dreptul la un ajutor de la statul austriac, avand permis de sedere...
Sincer, eu ma indoiesc ca este posibil, dar am zis sa intreb, poate, cine-stie...
Merci mult!
va pup!
ank_miki spune:
Gabitza,ajutor de la statul austriac nu primeste,eu nu am auzit de asa ceva.Sa caute ceva de lucru,cam greu,pt.ca austriecii nu au deschis inca piata muncii pt romani.Ca sa poata lucra,are nevoie de Arbeitsbewilligung.Depune acte pt.prelungirea vizei(Niederelassungsbewelligung)la Magistrat,si mai nou odata cu viza ii da si dreptul de munca(in spatele cardului sta scris daca are drept de munca-"Freier zugang zum Arbeitsmarkt".Daca nu-i da dreptul de munca scrie-"Arbeitsmarktzugang nur mit Arbeitsmarktdokument".Este la prima viza?
Cand intra Flavia sau Babe,te vor informa ele,mai bine ca mine.
Fetele,suna bine intalnirea de martisor,si vorba lui Babe sa ne strangem cat mai multe.Eu una nu am nimic in plan.
Cami,Caro speram sa ne dati vesti bune despre examenul de germ.
Flavia,nici eu nu stiu,cum razbesc cu atatea pe cap.Ma mai tracaseaza si mama,sa-i cumpar nu stiu ce si nu stiu cate,sa-i duc in iulie cand ne ducem in concediu.Offf,toata Austria o sa io duc!!!
Gata ,nu mai stau,ma duc sa-i dau lui Miki sa pape.
Va doresc la toate care sunteti bolnavioare,multa sanatate si speram sa fiti bine pt.intalnirea de martisor.
Va pupic.
Ank si"Cei patru muschetari"
www.dropshots.com/miki_1
Gabitza1977 spune:
Buna seara,
ank_miki, iti multumesc mult de tot pt. informatii!
Din pacate scrie "Arbeitsmarktzugang nur mit Arbeitsmarktdokument" .
Asa ca nu sunt foarte multe sanse sa gaseasca ceva de lucru foarte curnd, din pacate... Sa vedem, in conditiile date, daca vom sta mai mult de un an pe aici (eu am contractul pe 2 ani, cu posibilitatea de prelungire, dar...vom vedea, ca e greu sa te descurci doar cu un salariu prea mult timp).
Si eu as vreau tare mult sa vin la intalnirea din martie, sa va cunosc pe toate!
Va pup!
Gabi.
ank_miki spune:
Gabitza,se poate ca dupa a doua,a treia viza prelungita sa-i dea si dreptul de munca.Deci nu-ti pierde inca speranta.Sotul tau sa se puna bine pe invatat germana,cei de la magistrat ii vor cere sa vorbeasca bine,ii va cere si diploma de unde a facut cursul(asta o stiu sigur,e lege data,ca cei care vor viza,sa stie bine limba germ.).Va urez mult noroc,cu rabdare si speranta,realizezi multe!
Alinah,sunt putin suparacel pe tine(glumesc),numai eu nu sunt in lista voastra,eeeee.
Celelalte fete ce mai fac?Sunte-ti bine,sanatoase?Copilasii ce va fac?
Ai mei fac numai dracii,Miki,pe zi ce trece face cate ceva nou.
Ieri a pictat cu Iulia,si pe o foaie au facut amprentele palmelor si a talpilor,si in mijloc sa pun poza lui Miki.Cand e gata fac o poza sa vedeti pe drop.
Pupici,ma duc la bucatarie,fac niste placinte turcesti cu branza,fooooaaaaarte delicioase.
Pa si pe curand.
Ank si"Cei patru muschetari"
www.dropshots.com/miki_1
Gabitza1977 spune:
Buna fetelor!
Toate bune la voi?
Pe mine nu ma lasa deloc raceala asta...
Gatul nu ma mai doare, insa tusea si nasul infundat (care mai si curge tot timpul, bineinteles) nu trec, desi ma straduiesc sa scap cu toate fortele! Si a inceput de miercurea trecuta...dureaza deja cam de multisor!
Treaba mai rea este ca toata lumea la serviciu este racita...
Va pup, pe curand!
Flaflo spune:
Buna fetelor! Nu prea am mai dat nici un semn de viata, am avut o stare de nestare.... Oricum noutati noi nu avem, la gradinita e ok, chiar merge cu placere!
Gabitza, si noi am fost cumplit de racite, pina acum nu mi s-a mai intimplat asa ceva. Bianca a tusit aproape trei luni, de ajunsesem in pragul disperarii. Nici nu e de mirare ca toata lumea e bolnava la temperaturile astea! Insanatosire grabnica!
Gabrielle74, ai dat informatii insuficiente despre vaccin. Se numeste de fapt NEYPULPIN, sint mai multe concentratii si nu se elibereaza in Austria fara reteta. In Bucuresti se facea acest vaccin aici: http://www.tridental.ro/index.php?lang=RO
Daca nu, incearca la fetele din Germania, poate reusesti acolo. Dar informeaza-te inainte exact de ce ai nevoie....
Deci cum ramine cu intilnirea de martisor?
Frumosii mei
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca
Gabitza1977 spune:
Buna din nou!
Flaflo, eu una abia astept sa va cunosc, asa ca, oricand se stabileste intalnirea, voi veni cu mare drag!
Va mai bat la cap cu o intrebare: am auzit cum ca aici ar trebui facut un vaccin care te protejeaza de nu-stiu-ce soi de capuse periculoase, care transmit meningo-encefalita! Este adevarat? Voi ati facut un astfel de vaccin?
Pupici!!!
Flaflo spune:
Gabitza, asa este, vaccinul se numeste "Zeckenimpfung" si se face in fiecare an, primavara. Ai un doctor de familie?
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca