555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 83

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuci spune:

quote:
Initial creeata de arian

Dam drumul din nou cabinetului de ginecologie de la coltul strazii... Bateti si vi se va deschide

Postati aici intrebarile sau comentariile din domeniul obstetricii si ginecologiei adresate lui <arian>. Alte mesaje, in functie de continut, vor fi mutate in radacina "Clinicii Virtuale" sau vor fi sterse. Intrebarile (si evident si raspunsurile) vor aparea incepand de la pagina 17 a prezentului topic.

Cei mai pudici, sau care au de adresat intrebari cu un caracter mai intim, pot folosi fara retineri adresa mea de e-mail. Raspunsurile vor sosi pe aceeasi cale, asigurand astfel deplina confidentialitate a dialogului. Am rugamintea insa a folosi de preferinta forumul, o intrebare si un raspuns public pot fi utile unui numar sporit de utilizatori. Si mai am rugamintea a parcurge raspunsurile deja existente in topic inainte de postarea unei noi intrebari, de asa natura incat sa incercam evitarea post-urilor repetitive, referitoare la acelasi subiect.


Pentru simplificarea cautarii si evitarea redundantei intrebarilor (care apar si in cadrul raspunsurilor aferente), voi sterge intrebarile al caror raspuns se gaseste in topic.

Deci daca ati postat o intrebare si nu o mai gasiti, inseamna ca raspunsul trebuie sa existe undeva mai jos... Daca intrebarea persista in forma initiala, inseamna ca inca nu i s-a raspuns...

Teo, aka <Arian>

*****************************
Dr. Teo Leonte a acceptat rolul de colaborator 'online' pe site-ul www.desprecopii.com - ocazie care ne da prilejul sa ii multumim public pentru timpul, pasiunea si interesul afectat acestei comunitati.

Pentru a usura schimbul util de informatii -iata citeva reguli care trebuiesc respectate de utilizatorii care solicita consultanta online.
1. Cititi cu atentie intrebarile si raspunsurile existente in topic. Dr. Leonte nu va raspunde intrebarilor asemanatoare.
2. Nu 'bombardati' cu intrebari! Doctorul nostru are un timp limitat afectat acestei comunitati. Daca vi s-a raspuns odata - se va acorda prioritate altei peroane.
3. Nu uitati ca Dr. Leonte isi petrece timpul (si banii) stand online cu noi. Nu primeste nici un ban de la noi - asa ca are urmatoarele drepturi: - sa selecteze intrebarile - sa amine raspunsurile - sa ignore unele intrebari.
4. Va rugam fara referiri personale sau atacuri. Acest lucru duce automat la blocarea IP-ului si incapacitatea de a mai viziona acest site.

va multumim pentru intelegere !



*********************************
2.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

Trimis la - 08/04/2006 : 00:00:16
--------------------------------------------------------------------------------


Buna seara,d-le dr.As dori sa aflu cate ceva despre HIPOSPADIA,daca ma puteti ajuta.Sa va spun pe scurt care e problema:sotul meu s-a nascut cu aceasta malformatie a uretrei iar la varsta de 6 luni a suferit interventia de reconstructie uretrala(cred ca spun bine).Acum orificiul uretrei se afla mai jos,sub gland.
Ne-am temut ca aceasta problema s-ar putea sa influenteze fertilitatea,dar acum spre bucuria noastra am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamani.
am inteles ca aceasta malformatie se poate transmite genetic si la copilas,daca este baietel.
Va rog din suflet,daca ma puteti ajuta cu ceva informatii despre aceasta afectiune si ce riscuri,statistic vorbind, sunt sa se transmita la bebelus?
Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare sa primesc raspunsul d-voastra.
Adresa mea de mail este:deea2006hd@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

va rog mult sa ma ajutati cu ceva informatii in cazul in care stiti despre ce poate fi vorba...
eu sunt in Z17 la un ciclu foarte regulat de 28 zile
mi-am facut toate analizele: toxo, chalimidia, urina, sange, rubella, CMV, papa nicolau, etc - toate au iesit super bine!
vreau sa raman insarcinata ...

insa acum in Z17 (dupa ovulatie conform metodei calendarului), mi-a aparut pe hartia igienica o scurgere albicioasa - maronie deschis
asa ceva nu mi s-a mai intamplat niciodata!!!
stie cineva de la ce poate fi??

va multumesc!


bubuleana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Domnule doctor, ieri am facut chiuretaj in urma unei sarcini oprite din evolutie. Am insa mari semne de intrebare: prima zi a ultimului ciclu a fost 17 februarie 2006; la eco endovaginal pe data de 3 aprilie este vizualizat sacul gestational (pozitionat in fundul uterului) de 6,3mm fara vizualizarea embrionului (sarcina clinic 6 saptamani si 3 zile, ecografic 5 saptamani si 3 zile); pe 10 aprilie tot endovaginal GSD 9,5mm fara vizualizare embrion, pe 11 aprilie abdominal tot nu este vizualizat embrionul. Diagnosticul stabilit pe 10 aprilie: sarcina oprita din evolutie. In data de 26 martie a debutat gripa cu 38,5 urmand apoi o saptamana cu o stare generala foarte proasta, pe 5 spre 6 aprilie am eliminat o bucata de tesut rosu inchis dar nu negru de 2 cm (prin presare nu se dizolva ca un cheag de sange). Pentru dumneavoastra este evident diagnosticul pus sau trebuia sa mai astept o saptamana avand sanse sa apara vizibil embrionul? Va multumesc anticipat.
Nu stiu daca are importanta dar toate analizele facute cu o luna inainte de a ramane insarcinata(citomegalovirus...)au iesit bune, am aproape 34 de ani si am deja un copilas de 7 ani - prima sarcina fiind absolut fara nici o problema (iar in primul trimestru de sarcina fara absolut nici un semn de graviditate). Gratiela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuci spune:

Buna,daca se poate sa-mi de-a si mie cineva adresa de la cabinetul d-lui dc. Teo Leonte....va multumesc si astept un raspuns.....bye-bye.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia19740 spune:

Stie cineva daca mai raspunde Arian la intrebarile noastre?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns O fata de la mare spune:

Citeste subiectul "Ginecolog bun in Constanta", postat tot in Clinica Virtuala acum cateva zile.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2207 spune:

M-am dus la un control periodic de rutina la ginecolog, pentru analizele periodice (Papanicolau, secretie, etc.) si medicul mi-a spus ca am un polip endocervical care ar trebui scos cit mai repede.
Mi-a recomandat sa fac intai o ecografie transvaginala iar dupa o sa decidem impreuna cind o sa aiba loc interventia.
Mi-a mai spus ca dupa interventie "formatiunea" va fi imediat trimisa la biopsie.
Sint cam speriata, asta o fi procedura standrad sau ar trebui sa ma gindesc la ce e mai rau, mai ales ca mi-a spus sa ma misc repede, sa n-o iau in gluma.
N-am avut nici un fel de simptome care sa ma ingrijoreze (nici dureri, nici modificari de menstruatie absolut nimic), pur si simplu m-am dus la un control de rutina...
Ma gindeam sa ma duc cu rezultatul de la ecografie si la un alt medic, sa aud si o a doua opinie, nu de alta dar parca nu m-as duce la "cutit" din prima, am inteles ca e un fel de chiuretaj....

Poate imi da si mie un specialist din clinica virtuala un sfat, please.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2207 spune:

Am cautat pe google, am gasit o chestie care mie mi se pare ingrijoratoare:
"Leziuni tumorale benigne : sunt considerate a fi stari precanceroase polipii cervicali mucosi si fibrosi. "
Acum eu am polip endocervical, ce-am gasit se refera la polip cervical, care e diferenta? Asa din analiza cuvantului cred ca cel endocervical e prins undeva in interiorul colulul iar cel cervical e chiar pe col...
Endocervical e mai nasol?




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2207 spune:

Am gasit pe site-ul Hervard Medical School informatii despre polipii cervicali si endocervicali.
Poate ajuta pe cineva care, ca si mine, pune o intrebare si nu primeste raspuns.

Cervical Polyps

What Is It?

The cervix is a tubelike channel that connects the uterus to the vagina. Cervical polyps are growths that usually appear on the cervix where it opens into the vagina. Polyps are usually cherry-red to reddish-purple or grayish-white. They vary in size and often look like bulbs on thin stems. Cervical polyps are usually not cancerous (benign) and can occur alone or in groups. Most polyps are small, about 1 centimeter to 2 centimeters long. Because rare types of cancerous conditions can look like polyps, all polyps should be removed and examined for signs of cancer.

The cause of cervical polyps is not well understood, but they are associated with inflammation of the cervix. They also may result from an abnormal response to the female hormone estrogen.

Cervical polyps are relatively common, especially in women older than 20 who have had at least one child. They are rare in girls who have not started menstruating. There are two types of cervical polyps:

Ectocervical polyps can develop from the outer surface layer cells of the cervix. They are more common in postmenopausal women.
Endocervical polyps develop from cervical glands inside the cervical canal. Most cervical polyps are endocervical polyps, and are more common in premenopausal women.
Symptoms

Cervical polyps may not cause any symptoms. However, you may experience:

Discharge, which can be foul-smelling if there is an infection
Bleeding between periods
Heavier bleeding during periods
Bleeding after intercourse
Diagnosis

If you have a cervical polyp, you probably won't be able to feel it or see it. Cervical polyps are discovered during routine pelvic exams or evaluations for bleeding or while getting a Pap test.

Expected Duration

Sometimes a polyp will come off on its own during sexual intercourse or menstruation. However, most polyps need to be removed to treat any symptoms and to evaluate the tissue for signs of cancer, which is rare.

Prevention

Visits your doctor for an annual Pap test and for regular pelvic exams. A direct examination is the best way to identify cervical polyps.

Treatment

Cervical polyps are removed surgically, usually in a doctor's office. The doctor will use a special instrument, called a polyp forceps, to grasp the base of the polyp stem and then gently pluck the polyp with a gentle, twisting motion. Bleeding is usually brief and limited. Nonprescription, mild pain medication such as acetaminophen (Tylenol and others) or ibuprofen (Advil, Motrin and others) can help to relieve discomfort or cramping during or after the procedure.

The polyp or polyps are sent to a laboratory for examination. You may receive antibiotics if the polyp shows signs of infection. If the polyp is cancerous, treatment will depend on the extent and type of cancer.

Large polyps and polyp stems that are very broad usually need to be removed in an operating room using local, regional or general anesthesia. You will not need to stay in the hospital overnight. Cervical polyps may grow in the future from different areas of the cervix, usually not from the original site. Regular pelvic examination will help to identify and treat polyps before they cause symptoms.

When To Call A Professional

If you experience vaginal discharge, bleeding after intercourse, or bleeding between periods, make an appointment to see your doctor as soon as possible for a pelvic exam.

Prognosis

The outlook is excellent. The vast majority of cervical polyps are not cancerous. Once removed, polyps usually don't come back.




Mergi la inceput