555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 76

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by diana69

Salut.
Mentionez ca in data de 11.10.2005 am avut o sarcina oprita din evolutie pentru care mi s-a facut un chiuretaj. Apoi pe data de 24.10 mi s-a facut din nou un chiuretaj deoarece ramasese un rest ovular. De atunci si pina la data de 11.12.2005 am tot singerat cam din doua in doua saptamini. am fost la un medic, conferentiar doctor din Iasi si mi-a dat sa iau Duphaston di a 14 zi a ciclului pina in a 25a zi. Problema e ca eu nu mai stiu cind este prima a zi a ciclului ca la 14 zile eu tot singerez. Deci am singerat pe data de 13 noiembrie, apoi pe 27 noiembrie apoi pe 11 decembrie.
Daca singerez am voie sa iau Duphaston?
Problema e ca de fiecare data cind am singerat nu a fost ca la un ciclu normal ci doar vreo 3 zile si redus cantitativ. Credeti ca e bine ca am inceput sa iau Duphaston de ieri, adica de pe 12.12 cind au inceput din nou singerarile?



Raspuns in topicul identic din radacina Clinicii Virtuale.
A propos, daca nu ma insel, crossposting-ul este interzis pe aceste liste de discutii...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by secret

Acum 2 luni am avut toate simpomele unui avort spontan,deci sunt sigura ca asta a fost.Am avut niste dureri absolut insuportabile,cheaguri inchise la culoare,ameteli,dureri de cap,instabilitate....Am spus ca a trecut,si totul s-a terminat.Acum 2 zile am avut din nou dureri foarte mari si am eliminat nitse bucati marisoare de cca 4 cm de piele mai groasa....un fel de cartilaj...cu cheaguri de sange...Sunt ingrijorata de unde provin si ce reprezinta...Va rog sa ma ajutati.



Unica atitudine corecta in conditiile manifestarilor de acum doua luni ar fi fost sa te prezinti rapid la ginecolog. La momentul respectiv se putea pune un diagnostic de certitudine. Acum nu raman decat supozitii. La fel si in ceea ce priveste cel de-al doilea episod hemoragic descris.

Cum in clipa aceasta banuiesc ca sangerarile au incetat, ramane drept idee de retinut faptul ca daca evenimentele se repeta, trebuie sa te prezinti la specialist in timpul desfasurarii lor. Evident, o vizita la ginecolog pentru o examinare "de rutina" este mai mult decat indicata cat de repede posibil.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

Postez prezentul anunt pentru a evita ulterioare discutii cu o utilitate indoielnica.

Am posibilitatea a raspunde intrebarilor pertinente adresate in cadrul acestui subiect (555-OB-GYN), carora nu li s-a mai dat raspuns in trecut, pana sambata 07.01.2006. Nu pot preciza in acest moment gradul de disponibilitate a subsemnatului ulterior acestei date.

Reducerea semnificativa a numarului si frecventei raspunsurilor oferite sau chiar sistarea acestora pe o perioada de timp nedefinita, ulterior datei mentionate, trebuie acceptate ca atare chiar in absenta vreunui mesaj suplimentar pe aceasta tema.

Cu multumiri pentru intelegere, etc etc etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Carmen.cita

Buna seara! Ma bucur mult ca ai revenit, Arian! Am si eu o intrebare si iata, am sansa sa-mi raspunda cineva in cunostinta de cauza... Pe scurt, la varsta de 34 ani inca incerc sa raman insarcinata si sunt ingrijorata ca nu mai am mult timp la dispozitie (am auzit de atatea cazuri de menopauza precoce, incat nu pot sa nu ma gandesc la asta)... am refacut analizele hormonale si in ziua 3 a c.m. aveam FSH 6,48 (VN 3,5-12,5) si estradiol 93,63 (VN 46-607).
In urma cu 3 ani in ziua 10 FSH-ul era 4,94 (VN 4-13) iar in urma cu 2 ani in ziua 14 FSH-ul era 5,76 (VN 5-22)... desi nu sunt facute in aceea zi a c.m., totusi nu pot sa nu constat ca valoarea lui a crescut in timp... Daca se poate sa ma lamuresti, oare e acesta un semnal de alarma?

Multumesc anticipat!
Sarbatori Fericite!

PS: Nu am mai mentionat celelalte analize hormonale si de alta natura, datorita faptului ca ele se incadreaza in limitele normale, cauza infertilitatii se pare ca este una masculina, oligoastenospermie severa. Problema noastra este legata de timp de 'incercari', inainte de a face pasul spre FIV.



Intr-un caz de infertilitate a cuplului, investigarea hormonala a partii feminine trebuie sa contina minim trei dozari hormonale pe parcursul aceluiasi ciclu menstrual. Evolutia valorior in cadrul ciclului este esentiala in interpretarea corecta a fenomenelor. Prin urmare, valori individuale ale unuia sau altuia dintre hormoni in prima jumatate a ciclului menstrual are o valoare extrem de limitata. Ceea ce se poate intelege din cele prezentate de tine ar fi ca hipofiza functioneaza normal iar ovarul raspunde corect stimulului hipofizar. Nimic mai mult. Este si asta ceva, dar nu mare lucru, tinand cont ca nu avem practic nici o informatie privind eventualitatea producerii ovulatiei - element sine qua non al aparitiei unei sarcini. In ceea ce priveste valorile crescatoare ale FSH in cele trei masuratori efectuate, aceste sunt datorate (cel putin aparent) momentelor diferite din cadrul ciclurilor menstruale cand a fost prelevat sangele pentru analize. Deci nici o alta semnificatie, buna sau rea.

Incearca sa dai un search in topicul acesta, din cate imi amintesc am scris candva pe larg si totusi destul de accesibil cum functioneaza sistemele hormonale sexuale feminine - vei intelege astfel mai bine de ce am scris cele de mai sus.

Inca o mentiune, desi am scris despre asta mai ieri intr-unul din subiectele din radacina Clinicii Virtuale. Menopauza precoce este rar intalnita. Contrar opiniilor neavenite vehiculate pe aici in ultima vreme (dupa cum am constatat), tendinta evidenta in populatia feminina este intarzierea marcata a varstei de instalare a menopauzei naturale, nicidecum reducerea ei. Drept urmare te-as sfatui sa incerci sa rezolvi problema cu care va confruntati direct in momentul de fata si sa nu iei atitudinea celor din povestea cu drobul de sare, a propos de menopauza precoce.

Nu-ti urez "La multi ani" - e prea banal. Cred ca mult mai nimerit ar fi sa-ti doresc succes in obtinerea unei sarcini cat mai curand pe parcursul anului viitor!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by alina_bubulina

Buna seara,
Eu tocmai vin de la medic si tot nelamurita sunt...da' de ficare data mi-se intampla asta.
Asa ca apelez si eu la dumneavoastra poate pricep ceva.
Am fost la un control in care mi-sa spus ca sunt in regula asta asa cat se poate avand doar un ovar, (dupa o torsiune de chist pe ovar si extirparea unuia dintre ovare), dupa aceasta tragica experienta am urmat un tratamnt cu antic Yasmin 5 luni.
Acum am facut testele care se fac inaintea unei sarcini inclusiv HSG, si medicul a dat verdictul ca-s ok acum si ca pot lucra la proiectul bebe, dar totusi m-a lasat in ceata spunandu-mi ca uterul meu este cam mic...,(mereu am cate ceva) am tot cautat, am citit dar nu pricep cu multipari, nulipari poate ca-s grea de cap
In concluzie vreau sa va intreb daca aceste dimensiuni pe care le am eu sunt mici? se incadreaza la uter infantil? am sanse sa duc o sarcina la capat (cu tratamet binenteles)?????

Uter in avf cu axul longitudinal al corpului uterin 3.3 cm. Diametrul antero- psterior 2.6 cm si diametrul transvers 3.8 cm.endometru grosime 4 mm.
Mentionez ca-s si o mana de om la 47 kg,la 1.5 m poate ca conteaza

Va multumesc tare mult ca ne ascultati vaicarelile fiecareia si ca aveti timp si rabdarea sa ne scrieti.
Nu sunt de mult pe forum dar va urmaresc din umbra



Pierderea unui ovar nu este chiar o tragedie. Experienta respectiva este indiscutabil neplacuta, dar dpdv functional situatia este cu o buna aproximatie similara ca eficienta cu cea de dinaintea interventiei chirurgicale (si a bolii cale a determinat-o). Cu alte cuvinte, ovulatia are loc (in conditiile unei functionari normale a tuturor componentelor sistemului endo- si exocrin genital) in fiecare luna. Diferenta consta in faptul ca acelasi ovar va elibera ovocitul in fiecare luna. Dpdv al posesoarei, aceasta diferenta este insa transparenta. In fine, existand ovulatie lunara, exista posibilitatea obtinerii unei sarcini.

Un singur element are un risc functional semnificativ mai mare: afectiunile ovarului restant si ale tubei uterine de aceeasi parte au un impact mult mai serios asupra fertilitatii feminine. Altfel spus, orice afectiune care impiedica ovulatia in ovarul unic sau care impiedica tranzitul tubar al spermatozoizilor si ulterior zigotului va determina pierderea fertilitatii. Nu mai exista ovar si tuba "de rezerva".

Din moment ce examenul clinic si investigatiile paraclinice si de laborator au dovedit existenta ovulatiei si permeabilitatea tubei, este foarte probabil ca o sarcina sa fie perfect posibila. Referitor la dimensiunile uterine, si eu am fost tentat sa spun initial ca este indiscutabil un uter infantil; recitind insa cele scrise de ecografist, am remarcat faptul ca precizeaza ca lungimea mentionata se refera strict la corpul uterin. In aceste conditii, dat fiind si tipul constitutional mignon pe care il amintesti, uterul are dimensiuni suficiente pt a putea oferi conditiile necesare dezvoltarii pana la termen a unei sarcini de dimensiuni normale.

Prin "dimensiuni normale" nu inteleg doar dimensiunile fetale, ci ale sacului gestational in intregimea lui (deci conteaza si cantiatea de lichid amniotic). Sarcina va trebui supravegheata deci cu mai multa atentie decat uzualul. Aceasta nu este insa o recomandare generata de un uter realmente infantil - ea se adreseaza tuturor pacientelor mai... "marunte" ca statura.

In privinta termenilor in care aparent te-ai incurcat, nu e mare filozofie. Nulipare sunt femeile care nu au nascut niciodata. Primipare sunt cele la prima nastere. Multiparele au nascut de doua sau mai multe ori. Relatia dintre acesti termeni si ceea ce te intereseaza pe tine consta in faptul ca pe masura cresterii paritatii (cresterii numarului de sarcini duse la termen si finalizate prin nastere) cresc si dimensiunile uterine. De asemenea, o precedenta sarcina terminata prin nasterea unui fat normal reprezinta un element clinic de "proba naturala" a capacitatii uterine de a face fata solicitarilor de pe parcursul gestatiei.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Leditia

Buna seara.
Am si eu o intrebare :de ce nu-mi ies testele de sarcina?
Am fost insarcinata de 3 ori(le-am pierdut din pacate,am descoperit recent ca sufar de sindromul de hipercoagulabilitate a sangelui) ,insa testele nu mi-au iesit niciodata cum ar fi trebuit..desi le-am facut exact cum scria pe prospect.
De obicei le faceam dupa 10 zile de intarziere..sau pe la 6 sapt.Am citit de multe ori pe forum ca multe fete si-au facut chiar inainte de menstruatie cu 2-3 zile..si le-a iesit.
Din pacate cand am fost la medic am uitat sa-l intreb si despre aceasta problema.
Multumesc anticipat.



Testele de sarcina evidentiaza prezenta unui hormon (HCG) secretat de catre trofoblast (viitoarea placenta) in urina. Fiind secretat de o structura care exista NUMAI in timpul sarcinii, hormonul cu pricina (sau, mai bine zis, fractiunea beta a acestuia) reprezinta un foare bun indicator al acestei stari. El este deversat in sange, de unde se elimina la exterior pe cale renala, adica prin urina. Asa ca, desi se poate doza si in sange, din motive practice este preferata identficarea lui in urina.

Ca in orice asemenea identificare, trebuie ca respectivul hormon sa aiba o anumita concentratie in urina pentru a putea determina reactiile necesare pe banda de test, astfel incat culoarea acesteia sa se schimbe. Acesta este si motivul pt care se recomanda efectuarea testului la minim 14 zile de la posibila fecundatie (pe masura cresterii sarcinii, si cantitatea de HCG secretat si deci si eliminat creste), cu prima urina de dimineata (care contine toata cantitatea de hormon eliminata in ultimele 6-8 ore). Altfel spus, daca titrul (concentratia) HCG in urina este prea mic, testul va iesi negativ, chiar daca exista o sarcina.

Acest lucru se intampla in sarcinile normale daca testul este efectuat prea devreme. Dar se intampla si in acele sarcini in care secretia de HCG este prea redusa. Ori, aceasta situatie poate fi determinata de o multitudine de factori, multi dintre ei incompatibili cu viabilitatea sarcinii in cauza.

Fapt pt care eu, unul, ma gandesc daca nu cumva cauza pierderii sarcinilor anterioare nu a fost alta decat sindromul hipercoagulabilitatii. Sau SI alta... Sincer, sidromul in cauza este cumva "la moda" in momentul de fata, iar eu am convingerea personala (adica nebazata pe absolut nici o data stiintifica, ci doar pe experienta) ca importanta acordata lui in avorturile spontane in momentul de fata va diminua semnificativ in anii ce vin. Mai pe scurt, ti-as recomanda sa purcezi la investigatii ample (in cazul in care nu ai facut-o pana acum - presupun insa ca da), inclusiv efectuarea cariotipului tau si al sotului.

In rest, mult succes pe viitor!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by papu

dl.doctor,
am nascut acum 5 luni. nastere normala cu epidurala care nu a prins nu stiu din ce motive. problema mea e urmatoarea:
pe parcursul sarcinii nu prea m-am menajat pt ca aveam casa in reparatii si am tot facut efort. cu o zi inainte de nastere m-a apucat o durere infioratoare la sold in partea dreapta.
in timpul travaliului care a fost lung de 10 ore abia puteam sa merg pe hol din cauza durerii de sold.

mai greu a fost dupa nastere: primele 3 saptamani n-a putut sa ies din casa. ma tineam de pereti ca sa merg. ma durea soldul infiorator chiar si atunci cand stateam in pat. am fost la un ortoped care mi-a zis ca am facut o luxatie in timpul nasterii si ca o sa-mi treaca cu timpul.

din pacate nu a fost asa. desi durerea s-a mai ameliorat, dupa 3 luni inca ma durea destul de tare ca era un chin sa ies cu caruciorul la plimbare. am fost la alt ortoped. acesta mi-a facut o radiografie si mi-a zis ca am o inflamare. mi-a dat tratament si in 2 saptamani mi-a trecut durerea. acum insa la 5 luni de 1 saptamana m-au luat niste dureri insuportabile de coloana si sold de nu pot nici sa dorm.

apar des asemenea probleme dupa nastere? trec de la sine sau trebuie iar sa consult un ortoped? ce ma sfatuiti sa fac?

un an nou plin de realizari profesionale.
va multumim ca existati!



Luxatiile de sold in timpul nasterii sunt raritati, mai ales in conditiile in care soldul cu pricina nu suferea de vreo afectiune care sa determine modificarea suprafetelor articulare sau a ligamentelor periarticulare. Din cele descrise insa nu cred ca a fost vorba de o luxatie de sold propriu-zisa, ci mai degraba o suprasolicitare articulara - ceva in genul unei entorse. Nu ma pricep la aspecte de ortopedie, dar oricum daca ai fi parasit masa de nasteri cu soldul luxat nu ai fi putut pasi deloc.

Refacerea in asemenea conditii este de lunga durata, mai ales in situatia in care articulatia afectata nu este imobilizata. Ceea ce imi atrage atentia este insa faptul ca mentionezi ca de curand durerea si-a schimbat intrucatva caracterul, pornind de la coloana vertebrala si coborand pe soldul cu pricina. Asta ma face sa ma intreb daca nu cumva exista o leziune vertebrala (o hernie de disc intervertebral, osteofite lombare ,etc) care, in conditiile suprasolicitarii mecanice a coloanei lombare in timpul trimestrului III de sarcina si apoi si mai mult in timpul nasterii, sa nu fi generat manifstarile descrise. Asta ar explica posibil si efectul terapiei antiinflamatorii urmate, ca si recurenta durerii dupa incetarea acestuia.

Evident, toate cele de mai sus sunt pure presupuneri. Se poate ca, intr-adevar, sa fie vorba despre o artrita sau periartrita pe care orice ortoped o va trata fara probleme majore - dar in timp. Nu ar fi insa rau sa te vada si un neurolog, care probabil iti va recomanda o pereche de radiografii ale coloanei vertebrale lombare. Nu stiu insa nici asta cu siguranta. Singura afirmatie de certitudine pe care o pot face este ca ceea ce se intampla iese din domeniul obstetricii si ginecologiei... drept care cel mai bine ar fi sa ma abtin de la alte comentarii si sa-ti doresc insanatosire grabnica!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by aissa

Daca mai apucati sa ne raspundeti si noua.... as vrea sa imi indicati cateva cauze care pot avea ca efect lipsa menstruatiei, in afara unei sarcini (am 2 teste negative). Azi e ziua 53 de la ultimul ciclu, de regula aveam ciclu cam la 30-32 de zile, maximul a fost 42.
Voi merge la dr cat de curand, astept sa treaca aceasta perioada a Sarbatorilor, dar pana atunci nu am liniste si fac scenarii...
Ce poate fi?



Cele mai frecvente cauze de amenoree secundara, in afara sarcinii, ar fi tulburarile echilibrului hormonal sexual feminin si afectiunile inflamatorii genitale.

Dezechilibrele hormonale mentionate apar fie in cazul existentei unor formatiuni secretorii la nivelul ovarelor (cum ar fi asa-numitele chisturi functionale sau corpul galben restant), fie printr-o tulburare a secretiei hipofizei sau hipotalamusului (tulburare ce poate fi tranzitorie sau definitiva), fie prin disfunctii majore ale altor glande endocrine din organism (tiroida, suprarenala). Diagnosticul se stabileste finalmente prin interpretarea valorilor dozarilor hormonale.

Inflamatiile pelvine sa insotesc de obicei cu dureri abdominale joase, secretie vaginala modificata ca aspect si cantitate, eventual stari subfebrile sau chiar febra si frison. Diagnosticul in aceste cazuri este eminamente clinic.

Si intr-un caz, si in celalalt, diagnosticul de probabilitate (si implicit directia abordata in investigatiile ulterioare) este stabilit prin examen clinic, adica prin discutie cu ginecologul si prin examinare directa pe masa ginecologica.

Exista numeroase alte potentiale cauze de amenoree secundara, dar insirarea lor aici nu ti-ar fi de nici un folos, concluzia unica fiind una si aceeasi: trebuie efectuat examenul clinic ginecologic.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by mamagiuliei

Arian, poate apuci sa-mi raspunzi si mie ...
Iau anticonceptionale Desorelle, pentru evitarea unei sarcini, dar mai ales a chisturilor, avand un singur ovar (cel`lalt s-a dus odata cu cezariana, am avut un chist dermoid de 8 cm. In cazul in care as mai incerca sa am un bb, cum as putea elimina riscul chisturilor in perioada in care nu iau ac ???



Chistul dermoid l-ai "posedat" din nastere, nu este o afectiune dobandita ulterior. Deci administrarea de contraceptive orale combinate nu este menita a te proteja de recidiva bolii, la nivelul celuilalt ovar. In principiu, riscul ca ovarul restant sa dezvolte formatiuni chistice banale este mai mare decat atunci cand exista ambele ovare (cel restant "suplineste" activitatea celui absent) - de aparitia acestora te protejeaza intr-o buna masura pilulele anticonceptionale. Si reusesc sa faca acest lucru stopand activitatea ovarului restant, pe cale hormonala.

Evident, metoda nu mai poate fi utilizata daca se urmareste obtinerea unei sarcini. In principiu, daca totul functioneaza normal, o sarcina va aparea in primele 3 luni de la incetarea adminstrarii contraceptivelor (errr... in conditiile existentei contactului sexual, desigur...). Nu este nevoie de protectie impotriva aparitiei chisturilor ovariene pentru o perioada asa de scurta.

Daca totusi se constata ca sarcina nu apare, va trebui sa se procedeze la investigarea cauzelor care determina situatia. Aceste investigatii vor include si dozari hormonale, care contraindica administrarea oricaror tratamente cu hormoni sexuali. Daca se exclude cauza hormonala, se doreste continuarea incercarilor de obtinere a unei sarcini si in acelasi timp obtinerea unei protectii relative impotriva unor potentiale chisturi ovariene, orice ginecolog iti va prescrie un anumit progestativ care nu afecteaza negativ o eventuala sarcina incipienta, pe care va trebui sa ti-l administrezi secvential (adica intre zilele 16-25 ale fiecarui ciclu menstrual), intr-o doza stabilita de medicul curant.

Succes!!!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by giulia71

La Multi Ani dle doctor!
Pe scurt o sa va spun "of"-ul meu.
Am 34 de ani, casatorita un copil de 6 ani. Din luna august sunt cu familia in Franta...toate bune pana aici!
In luna octombrie ciclul imi vine la timp, adica pe 7 oct dar nu se mai opreste vreo 3 saptamani. Iau calea doctorilor pe aici, si dupa n-investigatii , imi spun ca am trei fibroame (doua subseroase in uter si unul pedicular langa ovarul drept). Doctorul ginecolog de aici imi da sa iau Lutenyl -una pe zi , timp de 20 zile pe luna apoi pauza 7 zile.
Am urmat acest tratament trei luni, dar nu mi-a mai venit ciclul deloc si mai mult, tot sangerez (ceva maro sau rose). Ma intorc la gineco, ii spun ce se intampla, imi face control si echo si imi spune ca e normal ! Urmatoarea vizita 23 ianuarie!
Mie, zau dom' doctor mi-e tare neclar: cum adica e normal???
Sa nu mai am ciclu de trei luni, sa iau in greutate 6 kg, sa am spoting-urile astea ciudate si in final sa mi sa spuna ca e normal?
Nu stapanesc franceza la perfectie, si stiu ca asta e o bariera de comunicare(altele nu sunt,ca avem asigurari private medicale),dar mediciide aici nu trateaza fibroamele alea? Faptul ca nu am ciclu de 3 luni imi da o stare de rau, de tensiune interioara, nu mai zic de pofta de mancare acuta pe care nu reusesc sa o stapanesc!
Va rog dati-mi un sfat, ce sa fac sa-mi revina ciclul si sa nu mai am spoting-urile acelea.
Va multumesc anticipat,
Iulia



In primul rand, administrarea de Lutenyl CONSTITUIE tratament al fibromatozei uterine! Modalitatea de administrare este logica si corecta. Experienta redusa pe care o am cu medicamentul in discutie ma face sa exprim o opinie pe care eu insumi o pun sub semnul incertitudinii: cred ca 1cp/zi este cam putin pentru inceputul tratamentului. Asta ar explica si lipsa de stopare a sangerarii uterine.

Absenta menstruatiei este consecinta a sangerarii minime permanente existente, dar si a unui raspuns inadecvat al endometrului la terapia hormonala aplicata. In cele 7 zile de pauza in administrarea pilulelor ar fi trebuit sa inceapa, in fiecare luna, o menstruatie; aceasta ar trebui sa fie redusa cantitativ, dar totusi existenta.

In al doilea rand, cresterea ponderala se datoreaza mai degraba indirect terapiei urmate. Lutenyl-ul creste apetitul alimentar: surplusul de greutate se datoreaza in cea mai mare masura ingestiei exagerate de alimente. Evident, aici autocontrolul este singurul antidot aplicabil. Pe de alta parte, Lutenyl-ul determina si retentia unei cantitati de apa in organism: aceasta contribuie la cresterea greutatii cel mult 2-3kg, si numai pe parcursul administrarii pilulelor. In sapatamana de pauza, mictiunile vor fi mai dese, iar greutatea corporala va reveni la valorile initiale.

Cred ca vei intelege daca iti voi spune ca nu iti pot recomanda vreun tratament in conditiile de fata... Singurul sfat ar fi ca, pe baza celor scrise mai sus, sa te intorci la ginecologul care a prescris Lutenyl-ul si sa-l intrebi direct daca nu considera ca sporirea dozei ar avea rezultate pozitive. Stiu ca este greu de comunicat cu francezii in alta limba decat a lor (inclusiv cu medicii), dar o asemenea intrebare presupun ca este usor de formulat... Nu stiu cum vei intelege raspunsul, insa... Tine-ma la curent, te rog!



Mergi la inceput