555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 66

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oltean spune:

Arian,

Am nevoie de incurajari si niste sfaturi. Situatia mea e in felul urmator. Am 26 de ani, anul trecut, in august, am avut o pierdere de sarcina (aproximativ 2 luni), nici acum nu stiu cauzele. Doctorii de aici mi-au spus ca sunt sanatoasa iar ca pierderile de sarcina sunt normale, ca se intampla des, fara motive serioase. Ma rog, am trecut peste asta.
Problema este ca acum vrem un copil, anul asta. Ne gandeam sa incercam prin aprilie-mai.
Puteti sa-mi spuneti ce teste ar trebui sa-mi fac inainte de a ramane insarcinata? Am facut acum o saptamana testele de sange, si totul a iesit perfect (Thyroptopin -TSH, Chlamidia, CBC with differential, Sed Rate, Comprehensive metabolic). Astea le-a comandat un doctor de aici.
Si o alta problema pe care o am de mai mult de 1 an de zile: dureri de coccyx/tailbone. Asta ma sperie cel mai mult. Am fost la doctor si nu au gasit nimic in neregula. Urmeaza sa fac un xray. Intrebarea este: oare pot sa am o sarcina normala cu durerile astea de tailbone? Pentru ca tratamente nu exista, pacientul nu poate decat sa astepte ca durerea sa treaca de la sine. Iar eu nu pot sa astept la nesfarsit ca durerea sa treaca. Vreau sa am un copil.
Va multumesc.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lupu veronica spune:

Buna!
Toata ziua m-am chinuit sa aflu cum pot sa-ti trimit un mesaj si iata ca am reusit, ma bucur nespus ptr. ca sunt fff nelinistita si am nevoie de niste raspunsuri la intrebarile care ma framanta.
O sa incerc sa fiu scurta si precisa in relatari.
Sunt insarcinata in 24 sapt. Sarcina mea este mentinuta cu utrogestan 4/zi si no-spa 3/zi din sapt. a 13, cand au aparut primele dureri mai puternice (si anterior am avut dureri, dar credeam ca-s normale, mai ales ca nu am avut sangerari, doar cateva pete maronii in sapt. a5).Prima eco la 10 sapt, cand m-am prezentat prima data la medic, normala. Am simtit nevoia acestei introduceri, care poate va fi necesara.
Azi am facut prima eco de morfolgie fetala, iar unele rezultate ma ingrijoreaza.

in fisa la rubrica pol cefalic: ventricul lat. dr.- corn posterior dr. 6mm, la cel stg. nu e completat nimic, de asemenea la sinus transversal. 6mm ESTE NORMAL?
placenta: lateral dr., grad de maturatie I. depozit de fibrina la niv. supafetei amniotice~2cm. CE REPZ., CARE ESTE CAUZA SI DACA AFECTEAZA FATUL?
biometrie fetala: DBP-61mm, 24sapt. LF-42mm, 23sapt 3z.
PC-224mm, 24 sapt. CA 212mm, 26 sapt. cerebel 27mm, 23sapt.6z
AS VREA SA STIU CE REPZ. SI DACA VALORILE SUNT NORMALE?
Multumesc anticipat!
veronica



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_a spune:

D-le doctor am si eu o intrebare: sunt insarcinata in 21 saptamani si am ureaplasma. Doctora care ma are sub observatie mi-a dat klacid (claritomicina) dar am vazut ca e totusi din clasa C(macrolide) a antibioticelor, pe prospect scrie ca nu e sigur in sarcina si ma tem sa iau.
Am consultat o alta doctora care mi-a spus sa iau augumentin. Problema e pe antibiograma mea ureaplasma e sensibila la: Doxycyclina; Josamycima, Tetracyclina; Clarythromycina; Pristinamycina e intermediara la Ofloxamicina si Azithromycina si rezistenta la Erythromycina si Ciprofloxacina. Pana acum nu am luat nimic probabil ca deja e un pic cam tarziu. Multumesc anticipat pentru raspuns si ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorubro spune:

<Arian> am shi eu o rugaminte! Vreau sa contactez pe dl.Dr. Romeo Stanescu. Cum sa fac? Scuze pt. d-na(d-ra) Teo dar cred ca sunt din aceeasi localitate cu dl. doctor. Thanks and all the best...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daisy spune:

Arian,

Am o problema f. stringenta: de ieri de la pranz, am niste dureri infioratoare in partea stanga a burtii (cam opusul apendicelui) si am inceput sa sangerez, dar nu este culoarea menstrei (care a trecut de 1 sapt.) ci este sange curat.
Eu sunt de sambata pe trat. cu antibiotice deoarece am avut gripa cu febra mare iar cand tusesc (caci am ramas cu o tuse destul de urata) trebuie sa ma gheia o pauzasc caci alfel simt ca mor.
Problema e ca durerea este ascutita si localizata. Ma ingrijoreaza si sangerarea. Ce e de facut cu atat mai mult ca aici (sunt in Canada), pana ajung la un specialist pot si sa mor intre timp???
E cazul de ingrijorare, sa ma duc la Urgente?
Am uitat sa-ti spun ca iau si Mastodynon, sa-l mai iau?
Mersi mult,
Bianca

Cea care spera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

In urma unui tratament cu Macmiror tablete si ovule am dureri de rinichi, care au inceput din ziua a doua a tratamentului. E posibil ca acesta sa fie un efect secundar al pastilelor si ce anume ar putea sa fie?
Nu ajung la medic decat saptamana viitoare si pana atunci as fi avut nevoie de o lamurire.

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaA spune:

Buna,
As avea si eu o intrebare.Am nascut in urma cu trei luni.Acum sunt din nou insarcinata.Cat timp mai pot sa alaptez copilul la san si daca il afecteaza in vreun fel sarcina laptele de mama.

Cu Ioana de 3 luni
Poze de la botez
http://pg.photos.yahoo.com/ph/angelairinab/album?.dir=/6d84

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nem spune:

Am si eu o mare rugaminte...Puteti sa-mi spuneti si mie valorile normale la triplu test pt saptamana a 15 - a de sarcina?Va rog din tot sufletul....Mi-a iesit HCG 6131, mult prea mic si ce inseamna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elanis spune:

Buna ziua domnule doctor,

Spuneti-mi, va rog, infectia cu Chlamydia se depisteaza facand analiza secretiei vaginale sau e necesar alt tip de analiza?

Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Domunle Doctor,

Va scriu pentru ca sunt sincer ingrijorata si pentru ca nu stiu cui altcuiva sa cer un sfat.
Am luat timp de 6 ani anticonceptionale (in ultimii 2 ani jumatate - Novinette) si am descoperit un aspect pe cre nu am reusit sa-l rezolv in nici un fel.
Cand am inceput sa iau pastile, obisnuiam sa am chiar cu o zi inainte de ciclu o scurgere maronie, cateva pete si atat. Astfel stiam ca in ziua urmatoare urma sa imi vina ciclul (care era destul de regulat, dar cu dureri mari). Dupa un timp de la inceperea tratamentului cu anticonceptionale, am observat ca perioada in care aveam acea scurgere maronie cantitativ nesemnificativa, a inceput sa se prelungeasca. Adica incepea cu din ce in ce mai multe zile inainte de CM si se termina cand incepea CM...Astfel am ajuns ca in ultima vreme sa am scurgerea respectiva la o saptamana dupa prima pastila de anticonceptionale si sa dureze 3 saptamani.
Acum 2 luni am renuntat la pastile si am incercat sa imi monitorizez un pic organismul, mai ales ca intentionez sa raman insarcinata. Am observat ca acea scurgere maronie (de care crezusem ca am scapat)a reinceput exact la mijlocul ciclului (presupun eu ca a fost chiar perioada in care am avut ovulatie); februarie e a doua luna in care fenomenul acesta se repeta...pur si simplu ma patez o data, de doua ori pe zi...si nu stiu ce sa mai cred.
Imi e teama pentru ca am citit cate ceva despre lipsa de progesteron si cum eu intentionez sa am un bebe...mi-e tare teama!
Va rog mult de tot, recomandati-mi ceva, o analiza, dati-mi o sugestie!
Va multumesc din suflet!

Mergi la inceput