555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 59

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by MRL

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by MRL

Buna arian,
Am sa trec repede in revista toate datele problemei.
Analizele au fost facute la sfarsitul anului 2003 inceputul anului 2004:
sotul - normospermie cu astenospermie moderata
eu : analize hormonale in limte normale, analizele zoonoze bune, HSG - uter laterodeviat spre dreapta, de talie in limite normale, opacifiere difuz neomogena, fara probleme de umplere, trompa dreapta permeabila, trompa stanga alungita usor cudata distal este permeabila,proba COTTE intens pozitiva bilateral.
Dupa aflarea rezultatelor, dr mi-a recomandat sa fac instilatii. Eu nu le-am facut deoarece am considerat ca nu este nevoie daca HSG-ul a iesit bine, mai ales ca operatia in sine nu este foarte placuta.
De atunci nu am luat nici un medicament si am incercat sa fiu cat mai calma in ideea ca poate stresul este cauza infertilitatii.
In februarie 2004 am inceput un tratament homeopat pe care il tin si acum. Tratamentul il fac pentru mai multe probleme pe care le am. Cele mai multe le-am rezolvat, mai putin conceperea bb.
Luna asta am incercat si mi-am luat temperatura dimineata si am folosit si teste de ovulatie sa vad daca se intampla ceva.
Am sa descriu mai jos temperatura si simptomele
ziua 9 - 36,7
10 - 36,5
11 - 36,5
12 - 36,5
13 - 36,6 - test ovulatie pozitiv - prestare-, seara dureri mari de ovare partea stanga
14 - 36,6 - test ovulatie usor pozitiv (una dintre linii era cam stearsa) dar eu l-am considerat negativ - prestare -, durere sporadica de ovare
15 - 36,6 - durere sporadica de ovare
16 - 36,8 - durere usoara de ovare, durere de mijloc, presiune in zona ovarelor
17 - 36,8
18 - 36,8
19 - 37,0 - dimineata durere ovare partea stanga, durere ca la ciclu
20 - 37,0 - seara durere de ovare partea stanga, am simtit la un moment dat ca un cleste care prinde si trage, durere ca la ciclu
21 - 36,8 - in timpul zilei senzatie de foame, dupa ce ma scol de la masa in scurt timp parca mi se face foame, seara presiune la sani, parca sunt fierbinti mai ales la sfarcuri, usoara mancarime la nivelul lor dar in timpul zilei parca nu am nimic;
22 - 37,1 - toata ziua senzatie de foame si de greata; la un moment dat am avut senzatia ca mi-a venit ciclul
23 - 37,1 - dupa amiaza senzatie de greata
24 - 37,0 - senzatie de greata, repulsie fata de mancare, sporadic durere de ovare, senzatie ca apare ciclul
25 - 37,0 - am facut un test de sarcina care a iesit negativ, senzatia de greata s-a mai diminuat, in timpul noptii durere foarte mare in partea stanga si pe centru, durere ca la un ciclul "nasol"
26 - 36,8 - sanii sunt tensionati dimineata, usoara durere de ovare - nesemnificativ
27 - 36,8 - sanii sunt foarte fierbinti in timpul noptii, ziua putin tensionati, repulsia fata de mancare persista iar senzatia de greata apare dupa ce mananc, usoara durere de ovare - nesemnificativ
Aici ma opresc cu temperatura pentru ca sunt in ziua 27 si astept sa apara ciclul din cauza scaderii temperaturii.
La mine ciclul variaza intre 28 si 30 zile.
Iata si intrebarile mele:
1. Urmarind temperatura din grafic se poate vorbi de ovulatie si implantare? Ar fi cazul sa incep cu Colstibegyt 2/zi, vitamina E forte si Duphaston din ziua 15 - 10 zile? recunosc ca imi este frica sa iau medicamente din cauza efectelor secundare, dar ca sa obtin sarcina mult dorita as face orice, bineinteles daca recomandarea vine din partea unui medic.
2. De aproape 2 ani incerc sa obtin sarcina si nu se intampla nimic. Ar trebui sa fac testul postcoital? Cum as putea sa imi dau seama ca aici ar putea sa fie problema, in cazul in care nu il fac?
3. se poate ca luna asta sa fi lucrat ovarul stang tinand cont de faptul ca durerile au fost numai pe partea stanga? Pana acum aveam probleme majore pe partea dreapta, dar luna asta ovarul drept nu m-a suparat deloc.
4. este obligatoriu ca la implantare sa apara o mica sangerare?

Multumesc anticipat pentru raspuns si iti doresc numai bine.
LilianaM



--------------------------------------------------------------------------------
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by arian



LilianaM,

1. Momentul ovulatiei nu reiese clar din curba menotermica, dar pozitivarea testelor de ovulatie demonstreaza ca foarte probabil aceasta a avut loc. Cresterea treptata a temperaturii bazale in a doua jumatate a ciclului vine sa confirme aceasta constatare. Graficul termic NU are menirea de a proba implantarea zigotului. Pe baza unei curbe termice, a unui ansamblu de senzatii care ar putea indica prezenta unei sarcini actuale si a unei HSG normale nu te poate sfatui nimeni, mai ales de la distanta, sa procedezi la stimulare ovariana si tratamente hormonale.
2. Daca exista dovezi incontestabile ale existentei ovulatiei (progesteron crescut in a doua jumatate a ciclului menstrual), in conditiile prezentate de tine ar putea fi util un test postcoital (a propos, spermograma sotului a evidentiat fie normospermie, fie astenospermie: una o exclude pe cealalta). Din moment ce exista un test special destinat probarii agresivitatii glerei cervicale asupra spermatozoizilor, este aproape evident ca fara acesta nu iti poti da seama daca la acest nivel exista sau nu o problema.
3. este posibil ca ovarul stang sa fie cel care a ovulat luna aceasta, desi durerile periovulatorii nu au neaparat aceasta semnificatie. Oricum, in fiecare luna "lucreaza" ambele ovare, dar numai unul ovuleaza (in conditii normale).
4. nu, nu este obligatoriu ca implantarea sa fie insotita de sangerare exteriorizata. De fapt, in majoritatea cazurilor nu apare nici macar colorarea rozalie a secretiei vaginale.

Intrebarile tale imi creeaza impresia (sau mai degraba certitudinea) ca nu intelegi corect modul de functionare al aparatului genital feminin si mecanismele aferente instalarii unei sarcini. Nimeni nu are pretentia ca intelegerea fenomenelor mentionate sa aiba o profunzime "profesionala", dar daca tot te lovesti de atatea intrebari cred ca ar trebui sa-ti cladesti un bagaj de cunostinte minimale care sa te lamureasca macar in ceea ce priveste principiile evenimentelor fiziologice genitale si a investigatiilor paraclinice si de laborator legate de acestea. Si cum sunt de principiu ca esti de mai mare ajutor atunci cand inveti pe cineva sa pescuiasca decat atunci cand ii aduci pestele gata prins, te sfatuiesc sa parcurgi cele este 30 pagini de intrebari si raspunsuri din cadrul acestui topic.

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre personalul medical calificat. De asemenea, ele nu reprezinta sub nici o forma o modalitate de initiere a unei relatii medic-pacient cu finalitate materiala.

--------------------------------------------------------------------------------

Arian, in primul rand multumiri pentru rabdarea de a citi cele postate de mine. In al doilea rand scuze ca am indraznit sa pun intrebari fara a parcurge cele 30 de pagini postate anterior. Cu scuzele de rigoare, cred ca aceasta impresie lasata de mine cum ca ” nu intelegi corect modul de functionare al aparatului genital feminin si mecanismele aferente instalarii unei sarcini” se datoreaza raspunsurilor pe care le-am primit de la “n” doctori ginecologi pe la care am trecut. In afara de “totul este in regula, hai sa incercam cu Coltibegyt si VitaminaE” (fara monitorizare), “hai sa mai asteptam cateva luni bune, poate nu mai ai nevoie de alte analize” iar lista poate continua nu poti scoate de la ei. Parca le este greu (sau poate un stiu sa explice) atunci cand vrei sa primesti o explicatie. De cele mai multe ori am fost la medicul ginecolog (nu la medicul de familie) pentru a cere o trimitere pentru o anumita analiza. Un alt exemplu ar fi diagnosticul spermogramei sotului. Pe fisa scrie clar normospermie cu astenospermie moderata iar tu imi spui "spermograma sotului a evidentiat fie normospermie, fie astenospermie: una o exclude pe cealalta)". Eu ce sa mai cred? Fisa a fost data de o clinica privata si semnata de un doctor. Si exemplele pot continua.
Eu ma confrunt cu o problema de infertilitate de cuplu si de cele mai multe ori sunt agitata atunci cand primesc raspunsuri diferite la o intrebare. Nici un mai stiu pe care sa o iau de buna, pentru ca de cele mai multe ori parerile sunt impartite.
Am indraznit sa scriu la acest topic pentru a cere o parere, pentru ca de cele mai multe ori raspunsul l-am gasit aici, pe DC cu explicatiile de rigoare si pe intelesul tuturor, nu in termeni medicali, care, pe noi, pacientele de cele mai multe ori ne cam baga in ceata. Drept sa spun nu ma asteptat sa fiu expediata sa citesc mai intai cele 30 de pagini pentru a-mi cladi un bagaj de cunostinte minime care sa ma lamureasca. Nu vreau sa supar pe nimeni, stiu ca iti rupi din timpul liber de a raspunde intrebarilor noastre, care de cele mai multe ori sunt stupide. Mai intai trebuia sa citesc regulile acestui forum si apoi sa iti scriu. Vina este a mea. Scuze inca o data pentru ca ti-am rupt din timpul liber. Sunt sigura ca daca o sa citesc cele 30 de pagini am sa gasesc si raspunsurile la intrebarile mele. Inca o data multumiri si mii de scuze.
Nu in ultimul rand iti doresc un an nou fericit, plin de impliniri profesionale si sa auzim numai de bine. La multi ani!
LilianaM





LilianaM,

Din ceea ce se vede in citatul de mai sus, am inceput precedentul meu mesaj adresat tie tocmai cu raspunsurile la intrebarile pe care le-ai adresat. Prin urmare, comentariile tale sunt nu numai inutile, dar de-a dreptul deplasate. Si daca tot ai adus vorba, nu ma voi ascunde dupa deget si voi spune cat se poate de clar ca ma deranjeaza. Iar daca te-a suparat trimiterea la lectura unor informatii medicale disponibile aici si care aparent te preocupa, m-as bucura sa pot spune ca imi pare rau, dar... nu o pot face! In conditiile in care interpretezi o indicatie de dobandire a unor cunostinte care iti sunt necesare drept "expediere" spre lectura, iarta-mi rogu-te sinceritatea dar ma bucur ca am facut "expeditia" respectiva! Principiul in virtutea caruia a fost facuta este mentionat chiar in locul in care am facut trimiterea.

Cu alte cuvinte, singurul lucru pt care as putea (cu ceva efort) sa-mi cer scuze ar fi faptul ca am indraznit sa apelez la prezumptiva ta dorinta de cunoastere si in consecinta am facut greseala de a-ti recomanda un minim efort de studiu al unor texte scrise intr-un limbaj accesibil neprofesionistilor in domeniul medical. Mea culpa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Liana30

quote:
Originally posted by arian

quote:
Originally posted by Liana30

quote:
Originally posted by Liana30

quote:
Originally posted by arian

[quote]Originally posted by Liana30

Draga arian!
am fost la doctor dar avind ecograful deja facut nu mi-a mai facut am sa-ti scriu rezultatul de la eco:
--uter-Avf cu endometrie dr,cavitatea uterina deformata,cu aspect de uter bicorn.
-colul-cu grosime normala,bine delimitat fata de rect,cu structura neomogena,cu citeva chisturi Haboth,superficiale pe exocol si in profunzime cu "fi"(scuze dar nu gasesc semnul pe tastatura)-2-2,5mm,un chist Haboth mai voluminos de 6,3mm in peretele posterior istmic.
-secretie redusa in lumenul(cred ca asa scrie nu prea inteleg)canalului cervico-istmic
-endometrul "fi"Ap 8 mm(mai mare decit ceea ce mi s-a vazut la eco la Timisoara)in strat dublu,stratul posterior mai ingrosat decit cel anterior,,nu prezinta colectii pelviperitoneale.
-dilatatii vasculare miometriale(cred)predominent venoase si flux in arterele bazale si drepte in limite normale
loja ovariana dreapta sensibila.
Ovarul drept max 3cm,cu foliculi redusi cu pina la 4mm.
Ovarul stang maxim 3cm,foliculi de 4,4mm si unul dominant de 12,5mm
Colectie lichidiana redusa in fundul de sac Douglas.
Mentionez ca eco l-am facut in ziua a 11 a de ciclu..
mi-a dat sa fac analizele acestea:
-anticorpi Toxoplasma-Ig G Elisa-absenti
-anticorpi Toxoplasma -Ig M Elisa-absenti
-anticorpi Chalamydia trachomatis Ig A-absenti
-anticorpi Chlamydia Trachomatis IGG-7,5
Rubella anticorpi Ig G eLISA -4,6
CYTOMEGALOVIRUS ANTICORPI iGg eLISA -2,11
Herpes Simplex Virus Elisa anticorpi Ig-absenti
Deci asa cum iti spuneam nu a mai considerat sa-mi faca eco si mi-a spus ca imi face decit Videocolposcopie:
-TEST ACID ACETIC-POZITIV
-test LUGOL-pozitiv
vreau sa-mi spui parerea ta ...si inca ceva la videocolposcopie nu se vedeau chisturile????daca erau???nu s-a vazut nimic...decit o secretie abundenta si mi-a spus ca este vorba de citomegalovirusul acela...
Multumesc,,,astept raspunsul tau...

Liana


Liana,

Ecografia pare a evidentia un uter cvasinormal dpdv functional, dar cu o particularitate anatomica (bicorn - cele doua unghiuri ale corpului uterin, numite dealtfel "coarne", seamana cu doua podoabe bovine, iar cavitatea uterina este modificata ca forma in consecinta). Grosimea endometrului e buna pt ziua 11. Ovarele arata bine. Chisturile Naboth se pot evidentia ecografic fie la suprafata, fie oarecum in profunzimea colului uterin, dar niciodaa la nivelul istmului uterin. Eventuale ectazii glandulare la acel nivel nu se mai numesc chisturi Naboth, desi au aceeasi semnificatie.

Chisturile mentionate (evident, cele situate la suprafata exocolului) trebuia sa fie vizibile la colposcopie. Probabil ca au si fost, dar acest lucru nu s-a mai mentionat in descrierea facuta in scris (si care astfel este incompleta...).

Cu Toxoplasma se pare ca nu ai avut contact vreodata. Serologia de Chlamydia este buna, dar nesemnificativa pt o chlamydioza genitala (am discutat despre acest aspect de nenumarate ori). Pt rubeola ai imunitate. Acelasi lucru pt CMV - nu stiu de unde si pana unde concluzia ca el exista in momentul de fata. Cu virusul herpetic nu ai avut contact.

Asta-i parerea mea...







Multumesc pentru raspuns..
Mai am cateva zile pina termin tratamentul si voi repeta analiza pt CMV sunt tare curioasa sa vad cum va iesi,,
si inca ceva mi-a mai dat sa fac niste analize in a 7-a zi si a 19-a zi de ciclu..cum primesc rezultatul iti voi scrie..
si mi-a zis ca dupa tratament daca nu mai am Cmv imi va face histero..
inca o data multumesc mult..


Liana
[/quote


Buna!
am primit rezultatul analizelor si asa cum am promis le voi scrie mai jos asteptind cu nerabdare raspunsul tau.
FSH-7,27
LH -2,84
Prolactina-509,5
17-hidroxi-Progesteron-0,305
acestea au fost facute in ziua a7-a de ciclu.
si:
Progesteron-13,78 in ziuz a 19-a de ciclu..
Multumesc pentru atentia acordata..

Liana


Liana,

Analizele hormonale sunt bune dpdv al rezultatelor. Prolactina are valori apropiate de maximul admis, dar se pare ca nu are importanta: valorile progesteronului din ziua 19 indica fara echivoc ca ovulatia a avut loc. Despre CMV nu mai spui nimic, vad... Prin urmare, altceva nu mai am de comentat nici eu.








Buna arian!
Iti multumesc pentru raspuns..imi cer scuze ca am intirziat cu multumitul dar nu am avut acces la net..
Nu ti-am mai spus nimic de CMV pentru ca nu primisem rezultatul..cind am fost sa iau rezultatul mi-a spus doctorita ca au iesit valorile la "granita"...exact asa mi-a spus si ca nu poate sa-mi spuna nimic...chiar nimic...nici macar un un rezultat...o valoare acolo chiar daca era la "granita"...

Nu stiu eu m-am lasat pagubasa in privinta aceasta...

Vreau sa stii ca atunci cind am facut colposcopia am si insistat sa mi se spuna daca se vad sau daca sunt acele chisturi...si nu erau..iti jur...
Nu mai stiu ce sa mai cred ...eu imi urmaresc ovulatia incontinuu..si trag tare...dar nimic...
Nu stiu cat voi mai rezista //sunt ani buni de cand tot incerc si nimic...ma rog la Dumnezeu sa fiu tare si sa merg mai departe dar tare imi este teama ca voi "renunta"...Nu mai pot...sincer iti spun..
Inca o data iti multumesc pentru tot..
Iti doresc tot binele din lume..

Liana


Liana,

Te inteleg cat se poate de bine in ceea ce priveste dezamagirea care te-a cuprins. Nu te inteleg insa in privinta incrancenarii de a obtine o sarcina pe cai naturale. Aparent ovulezi luna de luna, deci este de cantarit posibilitatea unei inseminari artificiale. Tot ovulatia prezenta spontan deschide calea posibilitatii unei fertilizari in vitro. Deci eventualitati alternative la sarcina naturala exista. Este drept ca procedurile mentionate costa multi sau foarte multi bani. Daca problema se reduce la una financiara, treburile sunt si mai simple: incearca sa te gandesti DE CE vrei atat de mult un copil. Si raspunde-ti absolut sincer (oricum, nimeni nu te aude). Cand vei sti cu adevarat DE CE vrei ceea ce vrei, vei fi iesit din cercul vicios in care se pare ca te invarti de o buna bucata de vreme. Si tot atunci vei putea sa cantaresti daca eforturile (de tot felul) trecute, prezente si viitoare sunt justificate de eventualul rezultat final.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Fanta

Buna arian,
Eu sunt cea cu miomectomia, luna asta se implinesc 6 luni de la operatie si se pare ca m-am capatat cu o raceala (parametroanexita).
Revin la bunavointa si amabilitatea ta de a-mi mai raspunde la cateva din nedumeririle mele.

Dr.meu mi-a pus diagnosticul de parametroanexita (daca am inteles eu bine) si tare mult as vrea sa-mi explici ce inseamna .
A doua problema este ca urmez tratament cu medroxiprogesteron (pentru reglarea CM) 2/zi din a 11-a zi a CM 15 zile/luna. Luna decembrie este a 2-a luna de tratament si ultima pana cand voi merge iarasi la DR. Dupa terminarea CM care a durat 6 zile, dupa 2 zile am inceput sa am sangerari mici e normal ? Uitasem, chiar si inainte de tratament aveam unele sangerari mici dupa terminarea CM.
Sunt foarte nedumerita si nu stiu ce sa mai inteleg, ce se intampla cu sangerarile astea.
Avand in vedere ca nu mai e mult si sarbatorile de iarna ne bat la usa si mai ales Sf.Stefan (caci numele meu de botez este Stefana) as vrea sa stiu daca sunt interzise bauturile alcoolice la tratamentul cu medroxiprogesteron (e mai bine sa intreb un DR. decat sa ascult spusele altora).
Multumesc mult pentru raspuns.
Fanica


Fanta


Fanta,

Desi exista si parametrita, care se poate asocia cu o anexita ca sa rezulte o parametroanexita, inclin sa cred ca doctorul tau a diagnosticat o metroanexita. Toate sunt forme de manifestare ale SIP (sindromului inflamator pelvin), cu diferenta de localizare a procesului inflamator: in parametrita este afectat parametrul (adica tesutul conjunctiv ce se afla in pelvis de o parte si de alta a uterului), in anexita este afectata anexa uterina (adica ovarul - ovarita si tuba uterina sau salpingele - salpingita), in metrita este afectat peretele uterin (mucoasa uterina sau endometrul - endometrita; mucoasa si musculara - metrita; mucoasa, musculara si seroasa - panmetrita). De cele mai multe ori, sursa inflamatiei este o infectie bacteriana, deci tratamentul de baza va consta in antibiotice si antiinflamatoare.

In ceea ce priveste micile sangerari se "prelungesc" menstruatia (menstruatie sau flux menstrual este termenul utilizat pt pierderea lunara de sange, in timp ce ciclul menstrual este perioada dintre inceputurile a doua menstruatii succesive), ele nu sunt expresie neaparata a existentei vreunei patologii. In cazult tau particular, dat fiind faptul ca deja esti tratata cu un progestativ, as putea presupune ca este vorba de o receptivitate estrogenica exagerata a endometrului. Dar tinand cont si de faptul ca ti s-a diagnosticat o inflamatie uterina, inclin sa cred ca sangerarile mentionate sunt datorate acesteia. Urmeaza tratamentul indicat pt metroanexita, mergi la control dupa aceea si urmareste daca dupa menstruatia urmatoare apar aceleasi manifestari.

Poti consuma alcool in cantitati rezonabile chiar in timp ce administrezi Medroxiprogesteron (iar "rezonabil" nu se refera la cazutul sub masa, ci la acea cantitate maxima de alcool care inca nu te ameteste).




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by mihai799

Salut,
Am postat in mai multe sectiuni din acest forum si am zis sa incerc si aici, daca ma puteti ajuta cu sfaturi.
De acum 3 luni sotia mea face tratament pentru anexita cu polidin (cate 2 pe zi),ampicilina si indometacin supozitoare.
Am constat luna aceasta ca nu i-a mai venit ciclul, si este insarcinata(test barza pozitiv).Ciclul trebuia sa ii vina pe 8 si ea a facut injectiile de pe 3 pana pe 8.
Se pune urmatoarea problema: sunt in dubii daca sa pastreze sau nu sarcina, pentru ca am inteles ca polidinul este f puternic si afecteaza sarcina, si nu as vrea sa fac experimente; mai bine sa imi para rau acum decat toata viata...
am fost cu ea la ginecolog, dar a zis ca inca nu poate sa faca nimic pt ca sarcina este prea mica si inca nu a cazut in trompe.
ce sfaturi imi dati ?
sa pastreze sau nu?
multumesc


Mihai,

Polidinul este un vaccin nespecific, nu se pune deci problema ca ar fi "tare" sau "moale". Oricum, in afara vaccinului antitetanic administrat obligatoriu la 28 saptamani, nici un alt vaccin nu este permis in sarcina.

Ma abtin a-mi manifesta uluirea la auzul unei terapii de trei luni (!!!) pt o anexita, si trec la un exercitiu de gandire: din spusele tale reiese ca Polidinul a fost administrat pe parcursul celei de-a doua saptamani a existentei oului fecundat. In aceasta perioada diferentierea celulara se reduce la doua mari tipuri de celule. Afectarea diviziunilor intense ce au loc duce la modificari atat de severe ale structurii embrionare, incat acesta nu este viabil si in general este eliminat. Conform celor spuse, daca exista o afectare embrionara datorata vaccinului administrat, ea va deveni in scurt timp atat de severa incat va conduce la avort spontan. Daca nu apare avortul spontan, este de presupus ca embrionul este neafectat. Bineinteles, exista si exceptii de la cele spuse mai sus, fapt pt care, cum bine ti-a fost indicat, trebuie de asteptat cresterea varstei sarcinii, cu efectuarea de ecografii repetate pt a urmari daca dimensiunile sacului gestational corespund varstei cronologice a sarcinii. Acesta, iar nu faptul ca zigotul nu ar fi migrat inca din trompe in cavitatea uterina la 3 saptamani dupa fecundare (afirmatie care nu corespunde realitatii) este motivul indicatiei primite.

In concluzie, nu pot da de la distanta sfaturi de care sa depinda viata unui viitor fat. Totul tine, pana la 14 saptamani de amenoree, de decizia parintilor: daca voi considerati ca riscul asumat este prea mare, puteti proceda la intreruperea sarcinii la cerere; daca doriti acest copil si considerati ca a fi exceptie de la cele scrise mai sus este un risc acceptabil, stati in ceea ce se numeste "expectativa armata", prin urmarirea ecografica a sarcinii la fiecare 2 saptamani.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by sanziana

Buna Arian si bine te-am regasit!
Te rog sa ma lamuresti si pe mine intr-o problema, deoarece abia am primit OK pentru a face un bebe cu bucuria si fericirea de rigoare, ca sa aflu ca am toxoplasmoza, desi eu am dubii (s-ar putea sa gresesc) deoarece analizele mele au mai fost vazute de trei medici si nu mi s-a spus nimic.
Buletinele (pentru ca sunt doua) de analiza arata asa:
-cel facut la Romar: elisa toxoplasma IGG SR 3,60 pozitiv;
elisa toxoplasma IGM SR 0,26 negativ, in data de 08.03.2004
- cel facut la Cantacuzino:elisa IGG 1,49 pozitiv
elisa IGM 0,089 negativ, in data de 09.06.2004.

Pentru cel de la Romar in subsolul buletinului scrie asa:
SR<0,9 negativ, SR (0,9-1.1)incert, SR > 1,1 pozitiv

Pentru cel de la Cantacuzino in subsolul buletinului scrie asa:
DO (450nm)CO=0,200, pozitiv>0,220, negativ<0,180

Nu stiu ce sa fac, din ce inteleg eu analizele au fost interpretate diferit (ca unitate de masura ca sa zic asa). Gresesc?
Si mai vrea sa te intreb daca in conditiile in care nu am toxoplasma dar sunt posesoare de pisica trebuie intradevar sa renunt la ea. Sunt o mare iubitoare de animale, nu stiu daca conteaza, dar probabil o sa trebuiasca sa renunt si la a mai hrani toate animalele de pe strada.
Te rog un raspuns si pentru mine.


Sanziana,

Eu inteleg sa nu-ntelegi cand nu-nteleg, dar nu-nteleg sa nu-ntelegi cand inteleg! LOL

Ambele seturi de rezultate spun unul si acelasi lucru, chiar daca kiturile de lucru au fost diferite (de aceea se dau valorile normale...). Ambele laboratoare ti-au spus ca ai avut contact cu Toxoplasma (IgG pozitiv), dar in momentul de fata NU exista o infectie evolutiva (IgM negativ). Adica cea mai favorabila situatie posibila!

Intrebarea referitoare la pisica este destul de dificila: poti pastra animalutul, dar trebuie sa reduci drastic contactele cu el si mai ales sa elimini la maximum posibilitatea contactului cu microparticulele din fecalele lui. In principiu, matza trebuie obisnuita sa-si paca nevoile afara, intr-o tavita proprie si personala, care sa fie desinfectata (nu simplu spalata!) zilnic.

Mari probleme nu cred ca trebuie sa-ti faci daca respecti regulile de mai sus, analizele efectuae evidentiind clar faptul ca ai dezvoltat o foarte buna imunitate anti-Toxoplasma.

Un sfat final: hraneste mai bine cateii de pe strada, ei au mult mai multa nevoie de ajutor decat matzele, sunt mult mai devotati si nu in ultima instanta mai curati. Ma rog, vezi sa nu te muste vreunul si apoi sa-mi reprosezi indemnul de mai sus!!! LOL




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by rrox3

Arian, te rog, lamureste-ma si pe mine in legatura cu Polygynax-ul asta. Am mai pus intrebarea in pagina principala (nu pe forum) acum cateva zile si chiar am postat un topic separat, dar nu am inca un raspuns si indraznesc sa te bat la cap cu ea.
Deci, sunt insarcinata, saptamana 22. Am o secretie ceva mai abundenta alb-galbuie, fara mancarimi, usturimi sau alte neplaceri. Medicum ginecolog mi-a prescris Polygynax, 1 ovul din 3 in 3 seri, 10 in total. Asta dupa un control, nu dupa analiza secretiei, pe care nu a considerat-o necesara. Presupun ca mi l-a prescris cumva pentru siguranta.
Problema apare fiindca am citit ca Polygynax-ul nu e recomandat in sarcina, nefiind studiat suficient efectul lui asupra fatului.
Am citit un raspuns dat altei gravide cu aceeasi problema, dar era deja in apropierea nasterii si am intelesc ca atunci e recomandat in ideea curatirii traseului pentru bebe. Nu e cazul meu.
Ce parere ai?


Rrox3,

Informatiile pe care le detii referitor la Polygynax sunt corecte. El este indicat in ultimele 2-3 saptamani de sarcina pt pregatirea canalului de nastere. Ca cele mai multe medicamente, nici Polygynaxul nu a fost testat pe gravide, datorita imposibilitatii practice (pe considerente de etica medicala) a acestui lucru. Nu am auzit personal de cazuri care sa fi marcat probleme fetale dupa administrarea acestui medicament, dar nici nu cunosc vreun protocol care sa indice utilizarea lui la gravide in al doilea trimestru de sarcina. Este posibil ca ginecologul in cauza sa aibe propria experienta cu acest medicament, si prin urmare sa stie foarte bine ce face.

Medicamentul ti-a fost prescris datorita faptului ca pe parcursul sarcinii cantitatea si compozitia secretiei vaginale se modifica de asa natura incat favorizeaza dezvoltarea ciupercilor (in special Candida albicans) si a bacteriilor. Cele doua componente active ale Polygynax-ului au rolul de a distruge acesti agenti patogeni. Acesta (adica datele statistice) este motivul pt care medicamentul a fost indicat fara efectuarea vreunui examen al secretiei vaginale. Iar lipsa unei cercetari standardizate asupra efectelor secundare si adverse in timpul sarcinii sta la baza ritmului de administrare indicat (foarte - in opinia mea mult prea - rar).

Ca sa nu mai lungesc vorba, eu obisnuiesc sa recoltez secretie vaginala, sa obtin un rezultat de la laborator si sa administrez in caz de candidoza vaginala Gynozol ovule de 0,400g timp de 3 zile, urmate de ovule de 0,200g timp de alte 6 zile. Producatorii Gynozolului sunt singurii, dupa cunostintele mele, care au facut studii sistematice ale efectelor medicamentului lor in sarcina si au ajuns la concluzia indubitabila ca totul este OK. Detin copii ale articolelor care au publicat rezultatele, deci nu vorbesc din auzite de la "radio shantz".




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by salomea

Domnule doctor, abuzez si eu un pic de timpul dumneavoastra, sper sa nu o fac prea grav...
Noi incercam sa ajungem la o sarcina de aproape un an asa ca am mers pe la niste doctori si ne-am facut ceva investigatii de unde n-au iesit cine stie ce probleme, decat:
- la sot: o oligoastenospermie moderata (cu 36 mil/ml, 30%foarte mobili, 25% mobili si 15% lenti) si asa numita Escherichia Colli depistata din secretie uretrala
- la mine: ceva microchisturi, hormonal stau OK (zilele 3 si 21), urmeaza sa mai fac monitorizarea ovulatiei si HSG-ul).
Prima intrebarea a noastra catre dumneavoastra ar fi urmatoarea: acest tablou prezentat de mine pe scurt ar putea constitui o explicatie pentru sarcina ce intarzie sa apara sau nu e asa grav?
O a doua intrebare-rugaminte ar fi: Mi-ati putea spune ce e cu aceasta Escherichia Colli? Doamna doctor ne-a dat tratament cu antibiotice la amandoi. Problema e ca nu am apucat sa facem tratamentul si eu sunt deja in perioada fetila. Acesti coli se transmit pe cale sexuala? Putem sa incercam si luna asta sau sa asteptam sa luam antibioticele?
Si daca se poate mai am o ultima intrebare. Mi-ati putea spune daca si cat de importanta e viata sexuala in afara perioadei fertile in vederea obtinerii undei sarcini? Adica e calitatea actului reproductiv afectata de frecventa raporturilor sexuale din afara (sau din cadrul) perioadei fertile?
Multumesc anticipat si sper ca nu v-am retinut foarte mult.


Salomea,

Oligospermia mentionata este mai mult teoretica (la peste 20 milioane spermatozoizi/ml numarul este bun). Astenospermia este intr-adevar "moderata", un calcul simplu evidentiind faptul ca 30% din spermatozoizi sunt imobili si mai mult de jumatate din restul au mobilitatea diminuata. Oricum, numai acestea nu pot constitui o cauza reala de infertilitate.

Prezenta microchisturilor poate impieta bunul mers al ovulatiei sau eficienta acesteia (ovocitul poate fi expulzat din folicul, dar nu suficient incat sa fie captat de trompa uterina). Din moment ce hormonal afirmi ca ti s-a spus ca totul este OK, nu ar mai ramane decat posibilitatea unei etiologii mecanice a infertilitatii. Prin urmare, este putin probabil ca modificarile descrise mai sus sa constituie cauza reala a problemei cu care va confrntati, dar nu este nici imposibil.

E. colli este o bacterie comuna ce populeaza in mod normal tractul digestiv. Identificarea ei pe traiectul uretrei ii confera insa caracterul de agent patogen, deci intr-adevar trebuie urmat un tratament antibiotic in atare conditii. Transmiterea E. colli pe cale sexuala este posibila doar in doua circumstante: prin contact sexual vaginal, cu o vagina infectata anterior colibacilar, sau prin contact sexual anal, datorita existentei naturale a germenilor la nivel rectal.

Tratamentul antibiotic anticolibacilar nu este compatibil cu sarcina. Chiar daca risurile de afectare a zigotului in diviziune sunt mici, eu unul as prefera amanarea contactului fecundant pt urmatoarea perioada fertila de dupa rezolvarea uretritei colibacilare mentionate.

Contactele sexuale in afara perioadei fertile au impact asupra posibilitatii obtinerii unei sarcini numai prin secarea rezervorului de spermatozoizi. In mod normal, sperma dobandeste parametrii optimi fecundanti la 72 ore dupa o ejaculare. Contactele mai frecvente duc la degradarea numarului, mobilitatii, morfologiei si vitalitatii spermatozoizilor, deci la reducerea capacitatii fecundante. Prin urmare, calitatea actului reproductiv este posibil a nu fi afectata, dar eficienta lui este diminuata in mod sigur!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ariadna33

Buna ziua,

In primul rand va multumesc pt.raspunsurile anterioare.
Iata ca revin dupa o serie de analize. Nu am mai copiat postarile anterioare, pt. ca mi se par mult prea stufoase, si o sa va prezint cat mai pe scurt situatia mea:

Am 33 ani, in urma cu 11 ani am avut prima sarcina pe care am intrerupt-o la cerere la 8-9 sapt., in urmatorii 5 ani am folosit ocazional diverse mijloace contraceptive (exceptie anticonceptionale orale), apoi 6 ani nu am mai folosit nici un mijloc contraceptiv (poate doar cateodata "abstinenta"), dar in ultimii 2 ani chiar am dorit sa concepem un copil, ceea ce nu am reusit nici pana in prezent.

In luna iunie am avut o sarcina care s-a oprit din evolutie la 6 sapt.urmata de chiuretaj (la 3 sapt.de la chiuretaj Beta HCG a revenit la 0). In august am avut un avort menstrual (sarcina survenita dupa stimulare cu clomifen si prengyl) iar in sept. de asemenea inca un avort inainte de 5 sapt. (de data asta fara nici o stimulare), ambele fara chiuretaj, s-au eliminat complet. Toate avorturile au debutat cu sangerare si am urmat la indicatia medicului tratament cu utrogestan si no-spa (la prima si gravibinon).

-analize hormonale (luna oct.): z.11: FSH 5,85 mUI/mL (VN faza foliculara 3,5-12,5), prolactina 380,1 mUI/mL (VN 127-637), z.16: estradiol 1279 pmol/L (VN ovulatie 315-1828), LH 30,23 mUI/mL (VN ovulatie 14-95,6), z. 23: progesteron 52,89 nmol/L (VN faza luteala 5,3-86).

-spermograma (luna dec.): nr.22 mil/ml, mobilitate 70% (35 f.mobili, 20 mobili, 15 lenti), morfologie: 60% forme tipice, 15% microcefali, 10% amorfi, 10% piriformi, 5% bicaudali.

-ecografie abdominala: uter laterodeviat stanga 44/65/34 in anteroversie, omogen.
-la nici o ecografie cu sonda vaginala nu mi s-a mentionat existenta vreunui chist sau fibrom (ultima am facut-o pe 10 dec.

-analize de secretie (luna oct.): PAP: frotiu negativ pt.o leziune intraepiteliala sau maligna (frotiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare fara anomalii nucleare), CHLAMYDIA, MYCOPLASMA, UREEAPLASMA -negativ.

-imunologie-virusologie (luna sept.-oct.): Ac ADN, FAN, Ac Rubeola, Ac Cardiolipin, Toxoplasma, Toxocaroza, CMV, VDRL-RPR, Listeria, Hepatita B AgHBs -negativ.

-hematologie (luna sept.-oct.): Proteina C reactiva, Complement C3,C4, aPTT, hemoglobina cu formula leucocitara, creatinina, GOT, GPT-normal; grupa AII, Rh pozitiv; Thrombin Time BC Thrombin 41,6 (VN 16-21), Lupus Anticoagulant1 61,1 (VN 30-51) (pentru cele 2 din urma am primit tratament cu Aspenter).

Si nu in ultimul rand, la sfatul dvs. (si pt.linistea noastra) am facut analizele genetice (luna nov.): cariotipul meu si al sotului -"nu s-au detectat anomalii numerice sau structurale ale cromozomilor", Analiza Y Microdeletii (sot): "Deletii identificate-NU".

In luna nov. am avut o intarziere de 18 zile a CM, UM 23 nov., in aceasta luna am mers la monitorizare foliculara (fara stimulare): z.14: endometru 5,4 doi foliculi O.Stg.15 si 12mm; z.18: endometru 7,3, un folicul O.Stg. 14,3mm, in conditiile in care 4 CM aproape consecutive (intrerupte de luna cu chiuretajul) am avut ovulatia in ziua 17 (confirmate ecografic, cu/fara stimulare). Pana azi (z.23) nu am nici un semn de ovulatie (imi urmaresc temperatura).

Intrebarea mea este: ce alte investigatii ma sfatuiti sa mai fac (daca e cazul, bineanteles)? Care credeti ca sunt sansele de avea totusi un copil, luand in considerare cele de mai sus?

Cu multa incredere,
Va multumesc,
Adriana.




Ariadna,

Uneori stimularea ovariana limitata este benefica chiar si in cazul in care exista ovulatie sponatana. Stimularea creste eficienta expulziei ovocitului din folicul, in momentul pontei ovulare. Din moment insa ce spui ca ai obtinut sarcini in absenta oricarei stimulari, ma indoiesc de necesitatea unei asemenea terapii.

Inteleg ca cel putin una din sarcinile obtinute a fost sustinuta hormonal imediat dupa constituirea ei. Prin urmare avortul, cel putin in cazul respectiv, nu a avut o etiologie hormonala. Vad de asemenea ca numarul spertozoizilor mobili este destul de redus in sperma sotului. Nu faci nici o mentiune referitor la morfologia spermatozoizilor. De asemenea, mai inteleg ca ovulezi in fiecare luna, spontan si aparent eficient. Una peste alta, aceste elemente, adaugate avorturilor spontane repetate pe parcursul primei luni de sarcina, ma duc la ideea ca NU o problema hormonala sau fizica a ta ar fi cauza starii de fapte prezentate. Daca si serologia pt Toxoplasma, Toxocara, Ureaplasma, Mycoplasma, Listeria si CMV a infirmat existenta unei infectii in curs cu acesti microbi, singura directie in care mai pot privi este cea a geneticii.

Prin urmare, eu ti-as indica o pauza de cca 3 luni, in care atat tu cat si sotul sa efectuati un examen al cariotipului (si eventuale teste serologice din cele mentionate mai sus, pe care nu le-ai facut deja). Un tratament al sotului cu Vit.E si testosteron (recomandat de urolog!) in aceasta perioada ar fi benefic. Mai mult, pe parcursul acestor 3 luni as suprima ovulatiile prin administrarea unui contraceptiv oral combinat. Daca nu sunt probleme de cariotip aparente, incercarile se pot relua din prima luna dupa intreruperea contraceptivului.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by adelamaria

Am si eu o intrebare pentru domnul doctor.
Care ar fi influentele sarcinii asupra unei mastite fibrochistice? Se poate accentua aceasta conditie(mastita)? Mi-e destul de greu si asa, cu dureri zilnice, permanente, nu suport sa ma ating pe sani, nu pot dormi pe burta decat cu o perna sub mine...Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa fie si mai rau! Mi-e pur si simplu groaza sa ma gandesc ca in timpul sarcinii si apoi pe timpul alaptarii ar fi si mai rau!
Si inca ceva: exista pericolul ca din cauza acestei mastite sa nu am lapte pentru bebe?

Astept cu nerabdare un raspuns.
Va multumesc


Adela,

Mastita este inflamatia mamelei, in timp ce boala de care se pare ca suferi tu se numeste mastoza fibro-chistica. Aceasta este o afectiune degenerativa caracterizata prin condensarea tesutului conjunctiv mamar, cu strangularea consecutiva a canalelor galactofore care duce la dilatatia acestora si transformarea glandelor mamare in chisturi pline cu propria secretie. Stagnarea secretiei glandulare, tulburarile de vascularizatie si tractiunile mecanice datorate tesutului conjunctiv in exces si indurat sunt factorii care genereaza durerile despre care vorbesti.

Tot tabloul de mai sus se datoreaza unei stari de hiperestrogenism. Cum pe parcursul sarcinii nivelurile estrogenilor cresc la valori mult mai mari decat inainte, iar dezvoltarea sanilor este stimulata si de cresterea secretiei de prolactina, starea unei mastoze fibrochistice se agraveaza semnificativ.

Prin urmare trebuie aplicat mai intai un tratament al mastozei de care suferi, si abia apoi ar trebui ridicata problema unei sarcini. Tratamentul unei mastoze severe (cum pare a fi cea pe care o descrii tu) dureaza luni de zile, frecvent mai mult de jumatate de an. Nu specifici varsta pe care o ai, dar s-ar putea ca aceasta sa fie la randul ei un factor care sa-ti limiteze posibilitatea optiunii unui tratament medical (datorita dureatei lungi a acestuia). In fine, exista posibilitatea ca raspunsul la tratamentul medical sa nu fie cel scontat, caz in care daca durerile mamare (mastodiniile) nu cedeaza va fi necesara interventia chirurgicala.

In functie de gradul de afectare al tesutului glandular mamar si al canalelor galactofore, exista posibilitatea sa apara probleme majore in alaptarea la san (daca totusi te aventurezi spre o sarcina in conditiile descrise). Oricum, investigarea mamara prin palpare, examen ecografic si eventual mamografic sunt absolut necesare pt stabilirea gradului de severitate a bolii (durerile sunt subiective si deci nu constituie un argument imbatabil in acest sens).

Problema secundara care deriva din existenta mastozei o reprezinta celelalte afectiuni cu aceeasi etiologie (hiperestrogenismul): chisturile ovariene si fibromatoza uterina. Inainte de a purcede la incercari de obtinere a unei sarcini ar fi cazul sa te supui unui control ginecologic complet, care sa poate infirma sau diagnostica astfel de afectiuni, care pot influenta atat fertilitatea ta, cat si evolutia unei eventuale sarcini.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by MadaS

Dupa 3 luni de diagnostice contradictorii pentru dureri puternice in dreapta (o trecere in revista scurta: apendicita-pt ca durerile radiau in picior, chist hemoragic- asa parea la o eco abdominala, anexita, infectie urinara (neconfirmate de analize repetate f.bune, sumar+urocultura, si nici de consultul a doi urologi), asta pt ca am uneori o contractie pelviana dureroasa de cateva fractiuni de secunda in momentul urinarii,mai nou ultimul urolog vazut a emis o nou varianta-endometrioza. Mi-am facut o programare pt eco transvaginala la un ginecolog cu renume in domeniu eco, si astept curioasa un nou diagnostic....abia in ianuarie am obtinut programarea.
Istoric acum: dupa o prima luna (oct) de crize violente (colici) in partea dreapta, am inceput tratamentul cu Diane. Durerile puternice au incetat, persista o durere/arsura temporara dreapta (ovar) de mica intensitate.
Am un istoric de 5-6 ani de ovare polichistice, atent urmarite, care se resorb relativ rapid in perioadele cand iau contraceptive (inclusiv un "record" de chist de 6 cm pe teribilul ovar drept care s-a resorbit complet dupa cateva luni de contraceptive-Diane, spre surpriza (placuta) a tuturor medicilor)
Eco abdominala recenta (2 chiar) (oct) nu indica decat o inflamatie a ovarului drept si un folicul de 2 cm (asta in momentul inceperii tratmentului cu Diane).
Care este metoda sigura de a diagnostica cauza acestor dureri (inflamatia persista) si unde este limita diagnosticarii dintre o anexita si endometrioza? asta eliminand toate diagnosticele neconfirmate descrise
O simpla eco transvaginala poate lamuri sau e nevoie de laparoscopie pt clarificare?
Mi-e teama ca asteptand dupa programari la medici renumiti (asta in Bucuresti!)in 3 luni se pot croniciza efectele descrise...
Mentionez ca analizele hormonale recente sunt OK, ciclul este f regulat (28) atat cu/fara contraceptive, nu am avut niciodata (pana in oct) dureri sau menstruatie abundenta.
va multumesc mult, cerd ca incep sa am ma multa incredere diagnosticele virtuale decat cele urmare a unui consult...


MadaS,

Ultima ta fraza contine o eroare majora: este ilogic sa ai mai multa incredere intr-o opinie formata pe baza unor descrieri ale unor neprofesionisti si, colac peste pupaza, de la distanta! Ce scriu eu aici sunt lucruri "de inspiratie" - exista posibilitatea de a nu avea nici un fundament real. Prin urmare posibilitatile de eroare sunt imense, comparativ cu cele din cazul unor examene si investigatii efecuate direct.

In ceea ce priveste endometrioza ovariana, ea are un aspect ecografic necaracteristic. Combinarea ecografiei simple bidimensionale cu o Doppler-ultrasonografie poate aduce elemente de diagnostic noi. Evident, efectuarea acestor investigatii pe cale transvaginala imbunatateste cu mult sensibilitatea metodei. Certitudinea diagnosticului nu poate fi data insa decat prin explorare laparoscopica.

Dpdv clinic, endometrioza se caracterizeaza prin dureri de multe ori foarte puternice care preced cu cateva zile si apoi se suprapun peste perioada menstruala. Cazurile de endometrioza fara dureri in perioada menstruala nu sunt insa rare. La fel si cele cu dureri in afara perioadelor pre si intramenstruala.

Daca totusi am inteles gresit si durerile descrise apar intr-adevar in perioadele mentionate, exista proba terapeutica a administrarii de contraceptive fara pauza intre cutii. Menstruatia va lipsi. Daca durerile nu apar (sau nu se accentueaza) pe perioada tratamentului, se poate presupune ca este vorba de o endometrioza (in conditiile existentei si a altor elemente de diagnostic).

Limita diagnosticului intre anexita si endometrioza ovariana? In unele cazuri, poate fi stabilita numai prin laparoscopie...

In concluzie, ai incredere in cei care te investigheaza, diagnosticul care trebuie stabilit sau infirmat nu este nicidecum unul usor si deci erori sau incercari terapeutice ineficiente se pot produce!




Mergi la inceput