555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 53

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ariadna33

quote:
Originally posted by arian

quote:
Originally posted by ariadna33

Buna seara,
Am 33 ani,sunt casatorita de 12 ani si incerc sa raman insarcinata de aprox.2 ani, dar nu am luat in serios problema decat de 1 an (respectiv am inceput sa fac investigatii medicale). Am inceput cu cele hormonale: z.10: FSH 5,85 mUI/ml, prolactina 380,1 mUI/mL, z.14: LH 8,98 , prolactina 16 ng/ml, z.21: progesteron 27,51 ng/ml, spermograma sotului 25 mil/ml, mobili 55%. Uter laterodeviat stanga, in anteroversie, omogen. O sarcina intrerupta la cerere in urma cu 11 ani.Ciclu de 28 zile, exceptie cateva luni pe an cand intarzie max.10 zile. Mi s-a dat tratament cu Duphaston 2/zi z.16-25, pe care nu l-am urmat, nici sarcina nu a aparut inca 6 luni.
In luna in care m-am hotarat sa fac o HSG (din proprie initiativa)am constatat ca sunt insarcinata!!! M-am bucurat 2 zile, pt.ca am inceput sa sangerez, la medic ecografia arata sarcina de 6 saptamani, tratament cu Duphaston, No Spa, Gravibinon, dupa 7 zile ecografia arata ca nu a evoluat, drept pentru care fac Beta-HCG care dovedeste ca sarcina s-a oprit din evolutie.
Apoi chiuretaj pe 3 iulie 2004, urmatorul ciclu pe 6 august. In acea luna medicul imi propune stimulare cu clostilbegyt 2/zi z.5-9, pregnyl z.12, monitorizare ecografica z.14: folicul de 17 mm ovar dr., 16 mm ovar stg., endometru 7 mm, mai fac un pregnyl in ziua 17, si in ziua 18 creste temperatura. La 1 sept. Beta-HCG 16,83 , 7 sept. 44,58 , 9 sept. 28,2 , iar pe 5 sept.am avut o sangerare maronie 5 zile. La ecografie, medicul a spus ca a fost avort menstrual.
Luna respectiva nu am mai facut nici un fel de stimulare, dar surpriza: ciclul intarzia (mentionez ca graficul de temperatura arata similar cu cel din luna precedenta, cu ovulatie in ziua 18), test pozitiv pe 5 octombrie, dar DIN NOU sangerare, de data asta cu cheaguri si dureri pe 9 octombrie. La medic: verdict a fost sarcina (ma si intreaba ce fac de-i pierd asa repede!!!!).
In tot acest timp am facut tot felul de analize din proprie initiativa(cand am intrebat medicul daca e nevoie sa fac noi investigatii mi-a raspuns ca NU): AC.ANTI ADN, FAN, TOXOPLASMA, TOXOCARA, CMV, AC.RB., VDRL, TPHA, LISTERIA, AG.HBS- negative, AC.ANTI-CARDIOLIPIN, PROTEINA C REACTIVA, COMPLEMENT C4, C3, APTT, LAC, CREATININA, GOT, GPT normale.
Ceea ce ma induce in deruta este faptul ca medicul mi-a propus o noua stimulare incepand cu data de 13 oct. (cu OVAMID). Dar de ce, daca eu am ovulatie (chiar si sarcina) fara stimulare? Apoi, alta opinie (a altui medic) este ca trebuie sa fac pauza minim 6 luni!!
Va rog, sunt disperata, nu am mai facut stimulare si mi-e teama sa nu aiba repercursiuni aceste avorturi asupra fertilitatii si asa indoielnice. Ce sfat imi dati? Sa continui stimularile, sa fac pauza, sau sa mai fac investigatii medicale?


Ariadna,

Uneori stimularea ovariana limitata este benefica chiar si in cazul in care exista ovulatie sponatana. Stimularea creste eficienta expulziei ovocitului din folicul, in momentul pontei ovulare. Din moment insa ce spui ca ai obtinut sarcini in absenta oricarei stimulari, ma indoiesc de necesitatea unei asemenea terapii.

Inteleg ca cel putin una din sarcinile obtinute a fost sustinuta hormonal imediat dupa constituirea ei. Prin urmare avortul, cel putin in cazul respectiv, nu a avut o etiologie hormonala. Vad de asemenea ca numarul spertozoizilor mobili este destul de redus in sperma sotului. Nu faci nici o mentiune referitor la morfologia spermatozoizilor. De asemenea, mai inteleg ca ovulezi in fiecare luna, spontan si aparent eficient. Una peste alta, aceste elemente, adaugate avorturilor spontane repetate pe parcursul primei luni de sarcina, ma duc la ideea ca NU o problema hormonala sau fizica a ta ar fi cauza starii de fapte prezentate. Daca si serologia pt Toxoplasma, Toxocara, Ureaplasma, Mycoplasma, Listeria si CMV a infirmat existenta unei infectii in curs cu acesti microbi, singura directie in care mai pot privi este cea a geneticii.

Prin urmare, eu ti-as indica o pauza de cca 3 luni, in care atat tu cat si sotul sa efectuati un examen al cariotipului (si eventuale teste serologice din cele mentionate mai sus, pe care nu le-ai facut deja). Un tratament al sotului cu Vit.E si testosteron (recomandat de urolog!) in aceasta perioada ar fi benefic. Mai mult, pe parcursul acestor 3 luni as suprima ovulatiile prin administrarea unui contraceptiv oral combinat. Daca nu sunt probleme de cariotip aparente, incercarile se pot relua din prima luna dupa intreruperea contraceptivului.



Multumesc mult pt.raspuns.
Mi-era teama intr-adevar sa nu fie o cauza genetica... O sa fac cariotipul (stiu unde se poate face).

Luna aceasta mi-am reinnoit analizele hormonale si aveti dreptate, exista sustinere hormonala: z.11: FSH 5,85 Prolactina 380,1 mUI/ml; z.16: Estradiol 1279, LH 30,23 si astept progesteronul care data trecuta era oricum in limite normale (ziua 23).

Referitor la morfologia spermatozoizilor: 40% forme tipice, 20% amorfi, 20%piriformi, 10% microcefali, 5% bicaudali, 5% megalocefali. Mentionez ca sotul a avut in luna ianuarie nr.spermatozoizi 6 mil/ml si in urma tratamentului cu Undestor si Vit.E a ajuns la 25 mil/ml.

Recunosc ca nu am facut inca Ureaplasma, Mycoplasma si Chlamydia (urmeaza, pt.ca am ajuns la sapa de lemn cu cheltuielile pe analize), dar am facut hemoleucograma cu formula leucocitara (nr.leucocite in parametrii normali, precum si celelalte, mai putin neutrofile segmentate 71% v.n.45-63% si indicele eritrocitar CHEM 30,5 v.n.33,4-35,5). Nu am nici un fel de scurgeri dubioase sau mancarimi.

Exista oare posibilitatea (sper si eu, ca asta mi-a mai ramas) ca cele 2 avorturi menstruale sa fie totusi cauzate de faptul ca sarcinile au intervenit prea curand dupa chiuretaj (respectiv dupa 1 luna si dupa 2 luni) iar stratul bazal al endometrului nu s-a refacut suficient ca sa sustina embrionul? Intreb asta, pt.ca luna asta am avut ovulatie si s-ar putea sa survina sarcina deoarece nu m-am protejat, dupa 3 luni s-ar fi putut reface endometrul astfel incat sa o sustina? In cazul in care nu e totusi o cauza genetica (iar sper), in ce fel pot influenta cele 2 avorturi menstruale aparitia unei sarcini?

Sper din suflet ca nu v-am sacait prea tare si multumesc inca o data pentru raspuns.


Ariadna,

Spermograma sotului este departe de perfectiune, insa suficient de buna pt a permite obtinerea unei sarcini. Voi comunica ideea tratametului cu Undestor in oligospermie urologului cu care colaborez, nu am vazut niciodata o prescriptie de genul acesta eliberata de el sotilor pacientelor mele.

Ureaplasma si Mycoplasma nu determina infertilitate, dar pot afecta negativ o eventuala sarcina. Chlamydia poate infecta si fatul si, in cazul infectiei genitale cronica, determina si infertilitate definitiva. Deci daca este vorba de economii serioase, poti renunta deocamdata la primele doua teste. Poti sari si peste cel de-al treilea, daca ai o histerosalpingografie (HSG) cu tube permeabile (proba Cotty pozitiva). Oricum, chlamydioza genitala este de departe mult mai frecventa decat infectia mycoplasmatica si ureaplastica si ar trebui sa cantaresti de doua ori daca merita sa renunti la testul de evidentiere (din secretia cervicala!!!). Lipsa, in opinia ta, a leucoreei si pruritului vulvo-vaginal nu reprezinta criterii solde de eliminare a infectiilor genitale mentionate.

Foarte putin probabil ca avorturile menstruale diagnosticate sa fie consecinta refacerii incomplete endometriale postchiuretaj uterin, daca sarcinile respective nu s-au instalat chiar in cursul ciclului menstrual imediat urmator interventiei (adica pana la aparitia primei menstruatii dupa chiuretaj). Avorturile mensturale nu sunt cauze, ci manifestari ale infertilitatii (cauzele care le provoaca sunt responsabile de starea de infertilitate a cuplului respectiv).

Sperantele tale se adeveresc: nu m-ai sacait catusi de putin! :)





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by andan

Draga Teo,

Multumesc pentru raspuns . Si ca sa raspund si eu metodic, chiar daca nu punctual:


Fara un examen fizic (pe masa ginecologica), completat cu o ecografie si eventual dozari hormonale este practic imposibil de stabilit un diagnostic de certitudine.


Sunt perfect constienta de asta, dar avand in vedere ca examen fizic s-a facut (la fiecare vizita la ginecolog), ecografie s-a facut (si abdominala si vaginala), se pare ca mai lipsesc dozarile hormonale pentru a se putea stabili un diagnostic cert. Ceea ce m-a dus la urmatoarea intrebare: de ce nu mi-au fost recomandate? La care tu raspunzi:


Unul dintre motive ar fi acela ca analizele mentionate sunt costisitoare si doar partial acoperite de asigurarile de sanatate. Un altul, mult mai obiectiv, ar fi acela ca s-a ajuns la concluzia clinica a inutilitatii unor astfel de investigatii.


Chiar daca sunt costisitoare (which they are ), cred ca este de datoria medicului sa le recomande - evident daca sunt necesare - pentru a putea stabili cauza problemelor. Iar daca nu sunt necesare, cum ramane cu afirmatia de mai sus ca pentru stabilirea unui diagnostic in acest caz ar fi nevoie de examen fizic, ecografie (care s-au facut) si dozari hormonale, bata-le vina!? Daca s-a ajuns la concluzia clinica a inutilitatii lor, logic ar fi (si spune-mi te rog daca gresesc) ori ca e nevoie de alte investigatii, ori ca s-a gasit CAUZA. Si atunci unde e "diagnosticul de certitudine"? Stiu ca asta nu e de competenta ta, dar m-am saturat sa sangerez toata ziua buna ziua si sa nu ma ajute nimeni sa gasesc cauza.


Deficitul luteal stabilit numai pe baza curbei menotermice este destul de discutabil.


Stiu, de aceea am spus ca "ma tem" ca si asta ar fi o problema si am avansat-o doar ca pe o ipoteza care urmeaza sa fie confirmata sau infirmata.


Referitor la pasajul biblic din semnatura ta, as putea spune ca este daca nu idealist, atunci catastrofic... Dupa cum s-a demonstrat cu prisosinta si in cazul Marin Preda.


In primul rand, eu nu as pune semnul egalitatii intre citatul de acum celebru din "Cel mai iubit dintre pamanteni" si textul biblic din 1 Corinteni 13. Mai exact, nu as considera sinonima dragostea care face obiectul cautarii lui Petrini cu dragostea despre care vorbeste apostolul Pavel. Marin Preda si Biblia vorbesc despre doua lucruri complet diferite. Eu am imprumutat, intr-adevar, formularea lui Marin Preda, dar o inteleg si o aplic in sens biblic. Cred ca daca dragoste nu e, nimic nu e; cred ca Dumnezeu e dragoste; si cred ca unde Dumnezeu nu e, nimic nu e.

Si in al doilea rand, sa raspund etichetarii acestui pasaj. Idealist? Poate - din punctul tau de vedere (si nu numai al tau). Pentru mine e pur si simplu realitatea, asa cum o traiesc in fiecare zi. Catastrofic? Ma indoiesc. Nu am auzit niciodata de oameni care sa-si fi trait viata dupa acest principiu si sa fi regretat.

Sincerely yours,
Andan

Daca dragoste nu e, nimic nu e.


Andan,

Ai omis un cuvant din afirmatia referitoare la necesitatea efectuarii dozarilor hormonale, si anume "eventual". Am spus ca trebuie sa fii examinata fizic, sa faci ecografia pelvina (asta aproape sigur este necesara) si apoi EVENTUAL dozari hormonale. Cu alte cuvinte, daca precedentele doua etape diagnostice sugereaza necesitatea unui atare demers.

Indicatia unei investigatii nu o poti face intotdeauna, chiar daca mersul evenimentelor indica necesitatea acesteia. Lipsa posibilitatilor materiale pt multe paciente poate declansa (si chiar declanseaza!) reactii psiho-emotionale deosebit de puternice. Caz in care nu ramane altceva de facut decat sa utilizezi metode indirecte de apreciere a echilibrului (respectiv dezechilibrului) hormonal, intre care si curba menotermica. Oricum, o explicatie mai mult sau mai putin realista trebuie adresata pacientei.

Stabilirea unui diagnostic de certitudine in afectiuni genitale feminine ESTE de competenta mea. Din pacate, nu este si in puterea mea a ajunge la un asemenea rezultat prin "teleconsultatii" virtuale. Ca sa scurtam discutia pe aceasta tema, in opinia mea, daca ai posibilitati materiale, ar trebui sa efectuezi un set de dozari hormonale. Ce anume trebuie dozat in care zi a ciclului menstrual, ca si exlicatiile aferente, gasesti cu usurinta in alte raspunsuri in acest topic.

In privinta semnaturii tale, dat fiind faptul ca avem (aparent, cel putin) opinii diametral opuse in privinta spiritualitatii crestine (cu greu m-am abtinut sa cuprind expresia aceasta intre ghilimele) si nu sunt intr-o stare fizica si emotionala propice unei discutii in aceasta directie, prefer sa nu fac decat o scurta mentiune referitor la ultima ta afirmatie ("Nu am auzit niciodata de oameni care sa-si fi trait viata dupa acest principiu si sa fi regretat"): eu am ajuns la concluzia ca regretele sunt nu vreo exeptie, ci regula.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by dandana

am si eu o intrebare foarte "la obiect"
cum arata secretia rezultata in urma spargerii unui chist (formatiune transonica 37mm)?

ciclu nu-i ca nu seamana, nu am dureri si... nu-i momentul
exact acum 3 sapt am facut un chiuretaj pt o sarcina oprita in evolutie si ieri la eco aveam chistul de mai sus

multumesc!


Dandana,

In general spargerea spontana a unui chist ovarian NU este insotita sau urmata de scurgeri vaginale. In cazul chisturilor hematice, se poate inampla sa apara o sangerare minima pt 1-2 zile.

Sangerari la distanta de un chiuretaj uterin apar adesea. Daca nu exista dureri in etajul abdominal inferior, daca nu au aparut febra si/sau frison, daca sangele pierdut nu are un miros urat si nu contine cheaguri, nu sunt motive deosebite de ingrijorare. Un control ginecologic, preferabil la medicul care a practicat chiuretajul uterin, ar fi totusi indicat.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by monu

Stimate dl dr. am si eu o intrebare.
la varsta de 7 sapt si 3 zile am facut echo la bb, care era ok, cu o mica problema - prezenta unor multiple lacuri vasculare pe placenta. puteti sa imi spuneti va rog frumos ce inseamna / presupune, daca exista consecinte asupra dezvoltarii bb? va rog frumos. mentionez ca urmez un tratament zilnic cu clexane pentru sindrom antifosfolipidic si ca sunt la a 3-a incercare.
Monu si bb


Monu,

La 7 saptamani nu exista inca placenta! Exista trofoblast microcavitar care evolueaza spre formarea placentei (proces numit placentatie). In cazul in care lacurile vasculare trofoblastice sunt vizibile ecografic, exista o tulburare a acestui proces. In cazul in care exista doar cateva (2-4) asemenea lacuri vasculare vizibile, si acestea nu sunt extinse, sanse majore exista sa fie vorba despre un trofoblast putin mai agresiv, care a erodat vase uterine de dimensiuni medii (cu presiune sanguina mai mare). Daca lacunele vasculare sunt numeroase si extinse, exista posibilitatea unui defect de formare a placentei. Prin urmare, aspectul trebuie urmarit prin ecografii repetate.

Consecinte asupra produsului de conceptie nu vor exista in prima situatie descrisa: lacunele vor diminua si vor disparea in timp. In cea de-a doua situatie, caracterizata ecografic prin persistenta sau chiar extinderea si inmultirea zonelor lacunare, se poate ajunge la insuficienta placentara, atat dpdv secretor cat si al schimburilor materno-fetale, cu suferinta fetala consecutiva.

Sincer, nu am idee daca Clexane ar putea avea vreun rol in cele constatate: am citit farmacologia medicamentului si nu am gasit nici specificatii in clar in cest sens, nici nu-mi pot imagina vreo interferenta cu procesul de placentatie. Cred ca trebuie sa va adresati unui obstetrician semnificativ mai doct decat mine. Daca locuiti in Bucuresti, va recomand sa il contactati pe Prof. dr. Ancăr Virgiliu (la Medsana sau la Sp. Sf. Pantelimon), este un obstetrician desavasit (de fapt, este dumnezeul obstetricii romanesti in momentul de fata).




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by letizia

Buna Teo,

Revin cu doua intrebari scurte:
1. Rezultatul analizei cu care te tot "amenint" de ceva timp; bref, in septembrie, situatia mea era asa:
-test Pap, rezultat CII inflamator
-secretie vaginala: flora microbiana grad III, spori Candida.
Tratament: nizoral, oral, 5 zile (400 mg/zi) + clotrimazol ovule, 12 zile (1/zi). Partenerul nu a urmat nici un tratament, deoarece doctorita a insistat ca nu e nevoie decat daca apar simptome de infectie si la el, si nu a fost cazul.
Azi, rezultatul analizei arata asa (da, stiu, am repetat analiza dupa trei saptamani, merit sa ma pui la colt, doar sa nu stau si cu genunchii pe coji de nuca): frecvente leucocite, frecvente celule epiteliale, flora polimorfa prezenta, rare micelii.
Intrebarea mea este daca ma poti ajuta cu o schema serioasa de tratament, inteleg ca miceliile se refera tot la drojdii, deci lighioana n-a disparut, ceea ce nu numai ca ma exaspereaza, dar ma si ingrijoreaza. Mai adaug ca simptomele sunt destul de nezgomotoase, dar cred ca asta nu-i motiv de bucurie, mai degraba un semn de cronicizare a infectiei (?)-azi sunt tare inteleapta- iar dupa terminarea tratamentului, am reluat activitatea sexuala cu protectie, deci de vina pentru recurenta nu pot fi decat I, me and myself...(unde/ce gresesc??)

2. La intrebarea nr. 2 renunt deocamdata, ca m-am lungit deja prea mult cu nr. 1, si cum m-am ars la capitolul “detalii” acum suflu si-n “generalitati”.

Mii de multumiri anticipate si numai bine.

Letizia



Letizia,

Din rezultatul examenului secretiei vaginale inteleg ca situatia locala nu s-a modificat cu nimic dpdv bacteriologic in urma tratamentului urmat. Deductia conform careia lipsa manifestarilor zgomotoase indica tendinta spre cronicizare este mai mult decat corecta. Nu pot spune ca tratamentul descris de tine nu a fost corect: in mod uzual el duce la disparitia sau cel putin la inhibarea activitatii Candidei (care nu mai apare sau apare in forma exclusiv sporulata). Este posibil sa fie vorba de o tulpina mai rezistenta la tratament, caz in care acesta se va prelungi pe parcursul mai multor etape, sustinute de antimicotice diferite. Cu alte cuvinte, lipsa eficientei terapeutice nu este neaparat vina ta. In mod secundar, constat ca tratamentul adminsitrat nu a tintit si catre bacteriile prezente in secretia vaginala. Si indiferent de prezenta sau absenta manifestarilor locale, el (tratamentul) trebuia sa se adreseze in egala masura si partenerului.

Desi cateva scheme de tratament sunt de gasit in alte raspunsuri din acest topic, hai sa nu te obosesc prea tare cu cautarile si cu adaptarile, asa ca:

Tratamentul va avea doua componente: generala (pilule de luat pe gura) si locala (lavaje si ovule/creme). El se va adresa atat tie, cat si partenerului numai in ceea ce priveste lupta antimicotica. Bacteriile care se pot dezvolta in mod patologic in vagina nu rezista in majoritatea lor covarsitoare in mediul reprezentat de suprafetele mucoase peniene; cu alte cuvinte, la barbat infectia bacteriana peniana se stinge de la sine.

TRATAMENTUL GENERAL va consta in administrarea unui antimicotic oral. Aproape orice forma de Fluconazol in capsule de 0,150g este buna (in ordinea crescatoare a preturilor: Flucoric, Diflucan, Diflazon). NU recomand preparatul romanesc Flucovim, care in "compensatia" pretului ridicol de mic ofera o eficacitate terapeutica inobservabila. Vor fi necesare 2 cutii pt tine si alte 2 cutii pt partener. Fiecare cutie contine cate o capsula. Atat tu, cat si partenerul veti inghiti cate o astfel de capsula in zilele 2 si 6 de tratament (numaratoarea zilelor incepe cand vrei tu, nu are relatie cu zilele cicllui menstrual; preferabil ar fi sa incepi insa tratamentul imediat dupa menstruatie, pt a nu avea de infruntat neplacerile pierderii de sange in cadrul tratamentului local). In plus fata de precedentul, numai tu (nu si partenerul) vei lua un antibacterian cu actiune pe anaerobi: Tinidazol in comprimate de 0,500g (preparate comerciale: Tinidazol, Tinizol, Fasigyn). Vei avea nevoie de 4 cutii a 4 comprimate (total 16cp). Tinidazolul va fi administrat de doua ori pe zi. In prima zi de tratament, vei lua de doua ori cate doua comprimate (total 4cp - doza de atac). Incepand de la a treia administrare, se va adminstra un singur comprimat de doua ori pe zi. Cele 16 comprimate vor acoperi astfel o perioada de 7 zile. Pe parcursul administrarii Tinidazolului si 3 zile dupa aceea (deci un total de 10 zile) este absolut interzis consumul oricarei forme de alcool, nici in cantitati infime. Manifestari de genul greturilor (chiar varsaturi) si senzatiei de gust metalic sunt obisnuite pe parcursul administrarii de Tinidazol si nu au vreo semnificatie alarmanta.

TRATAMENTUL LOCAL PT TINE consta in lavaje vaginale cu un antiseptic vaginal si administrarea intravaginala a unor ovule.

Lavajul vaginal se efectueaza cu solutie de Septovag. Vei cumpara o cutie de Septovag. In ea vei gasi 24 pliculete cu o pulbere albicioasa. Pulberea dintr-un plic se dizolva in 0,5-1l apa calduta (cum am inteles ca locuiesti intr-un oras mare, apa NU trebuie fiarta si racita, cum se specifica pe pliculete). NU faci lavaje vaginale cu apa rece - daca nu ai apa calda la ora programata pt tratamentul local, incalzesti inainte de dizolvarea pulberii. Restrictia mentionata nu se refera la solubilitatea medicamentului, ci la efectele nocive ale spalaturii vaginale cu apa rece pt celelalte organe genitale interne (cu alte cuvinte, nu este cazul sa iei atitudini spartane in acest sens). Ar fi preferabila adaugarea unei linguri cu varf de bicarbonat de sodiu (din cel disponibil in alimentara pt prajituri) la solutia de Septovag. Solutia astfel obtinuta va fi utilizata IMEDIAT dupa preparare. TOATA cantitatea de solutie va fi utilizata la un lavaj. Lavajul se efectueaza cu ajutorul unui irigator, utilizand canula vaginala (adica piesa de plastic cu varful usor bombat si cu numeroase orificii). Daca nu ai deja un irigator, iti recomand procurarea unuia clasic (vas cilindric cu tub de cauciuc la care se ataseaza canula): in afara de pretul mic, este si cel mai fiabil. CANULA trebuie introdusa in vagina cat de adanc posibil (adica pana ajunge in fundul vaginei). PRESIUNEA cu care se ejecteaza solutia din irigator (reglabila la dispozitivul clasic prin ridicarea sau coborarea vasului in raport cu vagina) trebuie sa fie cea mai mare suportabila (adica presiunea cea mai mare la care nu exista senzatii neplacute). Lavajele vaginale vor fi efectuate in aceasta etapa de tratament zilnic, preferabil seara imediat inainte de culcare. Vagina NU se usuca in nici un fel dupa efectuarea lavajului.

Ovulele vaginale pt aceasta etapa de tratament vor fi reprezentate de Polygynax. Sunt necesare 2 cutii a cate 6 ovule (total 12ov). In primele 3 zile de tratament se va introduce un ovul imediat dupa lavajul vaginal (in vagina uda) si un al doilea la cca 12 ore, fara o spalatura vaginala prealabila (deci 2ov pe zi). Din a 4a zi de tratament (adica dupa terminarea primei cutii de Polygynax) se renunta la ovulul din cursul zilei si se continua doar cu cel introdus imediat dupa lavaj, seara. In total vei introduce aceste ovule 9 zile.

In seara celei de-a 10-a zi, vei efectua un ultim lavaj vaginal (pt eliminarea medicamentului introdus cu o seara inainte), dupa care vagina va fi lasata in repaus absolut timp de minim 48 ore (adica fara contact, fara spalaturi vaginale, fara tampoane intravaginale, fara dispozitive de stmulare sexuala vaginala). Poti face dus/baie, poti recurge la igienizarea cu apa si sapun a reginii vulvare, dar NU vei introduce nici jetul de apa al dusului, nici degetul in vagina. Dupa aceasta perioada de repaus vaginal te vei prezenta (fara a spala vagina in prealabil!!!) la un laborator pt recoltarea secretiei vaginale si efectuarea unui nou examen microscopic al acesteia (asa-numita "lama de control").

TRATAMENTUL LOCAL PT PARTENER consta in lavaje peniene repetate, urmate de aplicarea unei creme antimicotice.

Lavajul penian se efectueaza cu apa si sapun din abundenta. El vizeaza cu precadere glandul penian (capul penisului), santul balanopreputial (gatul penisului) si preputiul. Evident, pt indeplinirea acestor deziderate este necesara decalotarea prealabila a penisului (indepartarea preputiului de pe gland). Sapunul se indeparteaza prin clatire cu apa din abundenta (atentie: remanenta sapunului pe mucoasele peniene detrmina iritarea acesteia si aparitia unor senzatii intens neplacute, care vor determina aproape sigur abandonul tratamentului!). Penisul decalotat se usuca prin tamponare cu un prosop din bumbac (atentie: uscarea NU se face prin frecare - aceasta determina microleziuni mucoase care se vor suprainfecta, vor determina usturimi si vor determina un alt pretext pt abandonul tratamentului).

Pe penisul astfel preparat se aplica un strat consistent de Lomexin crema. Crema se aplica fara masaj - ea nu este menita a penetra tesuturile. Aplicatia se face la nivelul glandului si mai ales a santului balanopreputial si este urmata imediat de recalotarea penisului (daca subiectul nu este evreu). Parte din crema se va lichefia si va curge la exterior - partenerul trebuie informat, pt a nu intra in panica la ideea gresita a unei scurgeri uretrale masive. Din acelasi motiv este indicataplasarea unor comprese in interiorul chilotului, pt a evita patarea (definitiva?) a acestuia.

Tratamentul local va fi aplicat si de partener zilnic, cel putin 10 zile.

Este preferabil ca pe parcursul acestei etape terapeutice sa nu existe contacte sexuale (de la inceperea tratamentului pana la recoltarea secretiei vaginale pt lama de control).

Cam asta ar fi, cu maxim de detalii, tratamentul. Compara cu ce ai facut tu si-ti vei putea raspunde singura intrebarii "unde/ce gresesc??"... Astept sa revii cu rezultatul lamei de control.

In final, o mentiune scurta: nu te-ai ars cu nimic la capitolul "detalii"... Daca stii tu altfel, fii atat de buna sa-mi explici si mie. Daca nu, da-i bataie in continuare!





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Svetli

Multumesc mult pentru explicatii si pentru timpul acordat.
-Probabil ca prima masuratoare a fost gresita(la primul eco. medicul a vazut un chist; doar la control s-a dovedit a fi fibrom.Al 2-lea medic pe care l-am consultat n-a avut incredere in masuratoare ptr. ca la control lui i s-a parut ca dimensiunile fibromului ar fi mai mari de 2,7 cm.Cam acelasi lucru am simtit si eu cand mi-a spus sa pun mana pe burta, era cam de dimensiunea unui fruct kiwi.de aceea s-a decis ca la inceputul tratamentului cu orgametril sa-mi mai fac o eco. Rezultat: "uter bicorn, lateral deviat dr. prezinta in portiunea inf. a marginii dr. o deformare de contur prin prez. unei margini ovalare cu dim=2,3/1,7 cm mai hipoecogena...". Bietul domn doctor s-a crucit si m-a urcat a 2-a oara pe capra la control. Nici vorba de uter bicorn .Oricum, mi-a recomandat orgametril, 2/zi, timp de 15 zile si dupa un nou eco. se decide ce-i de facut. Mi-a vorbit despre o metoda mai noua folosita in Bucuresti de injectare a unui ser(?!) pe vena ce alim. fibromul ser ce provoaca'otravirea" si deci disparitia fibromului(imi cer scuze dar nu stiu cat de bine am retinut ceea ce mi-a explicat d-nul doctor).
-La acest nou control nu s-a constatat a fi vorba despre nici un polip;
-la fiecare ecograf pe care l-am facut mi s-a repetat acest lucru ("nu prea aveti sanse sa pastrati o sarcina"); e drept ca nu un medic specialist in ob-gyn isi spunea parerea dar la un novice ca mine orice remarca venita din partea unui medic lasa un mare semn de intrebare.
-buletinul de analiza al secretiei vaginale: frecv. cel. de descuamare, rare leucocite, prezenta trichomonas vaginalis.
Medicul mi-a recomandat Macmiror 10 zile si ptr. partener Fasygin; fara alcool si fara activitate sexuala pe perioada tratamentului... si cam atat.E suficient?! Ar trebui sa refac analiza secr. vag. la sfarsitul tratamentului?!Ce parere ai despre tratament?

Svetli



Svetli,

Nu stiu (si nici nu vreau sa stiu) in ce localitate a tarii asteia locuiesti tu de exista atata confuzie in diagnostice: uter cu colecist, chist cu fibrom, fibrom de 2cm cu fibrom de 10cm, uter bicorn cu uter normal conformat... Sincer, prefer sa cred ca de fapt confuzia aceasta generala iti apartine si nu isi are originile in opiniile medicale exprimate.

Necrozarea fibroamelor a inceput sa se practice in unele clinici din Bucuresti, este adevarat. Exista insa, bineinteles, limite ale procedurii privind in primul rand numarul si dimensiunile fibroamelor astfel tratate. Din pacata nu cunosc inca nici unde se practica asemenea proceduri, nici limitele mentionate. Si nu cunosc nici pretul, care in mod cert trebuie sa fie apreciabil. De asemenea, nu stiu nici care sunt consecintele asupra rezistentei mecanice a peretelui uterin si deci in ce masura acesta este capabil a mai duce o sarcina la termen.

Tratamentul pt trichomoniaza vaginala diagnosticata nu corespunde cu ce as fi dat eu ca terapie de prima intentie, dar este in limite largi... antitrichomoniazic. Urmeaza-l si vezi ce se intampla. Adica da, trebuie sa faci o lama de control la sfarsit.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by piciulici

scuze, nu imi dau seama exact in ce ordine raspunzi la mesaje (adica stiu ca e oridne cronologica, dar nu stiu daca eiei in calucl si completairle care apar inainte sa dai raspuns la mesajul anterior al aceleiasi persoane), asa ca vin cu cateva completari: rezultate de la o parte din analize. Daca mi-ai raspuns deja la celalalt mesaj inainte sa ajnugi la asta, atunci ignora-l pur si simplu.

Test chlamydia trachomatis: negativ
test mycplasma hominis: negativ
test ureaplasma urealyticum: negativ


Babes-Papanicolau I, totul in limite normale. Dar cum de apar totusi leziunile alea pe col?

nu te plictisesc cu toate celelalte analize de sange si urina care au iesit bine cu exceptia unei cantitati un pic prea mari de creatinina. Mai astept rezultatele la ganganii: CMV, toxo, rubeola etc.
Singura chestie e ca mi-au iesit in ziua 21:
estradiol 309.6
progesteron 2.69
prolactina 967.9

Am citit raspunsul tau la o intrebare pe aceasta tema pus pe pagina principala. Singura mea intrebare legata de rezultatele astea este: e posibil sa fie doar din cauza stresului si a oboselii (pentru ca intr-adevar am cam fost stresata in ultima vreme)?

Si mai vroiam doar sa adaug ca mi se pare extraordinar ce faci tu aici. Nu stiu cata lume ar face asta in locul tau.




pici

toti suntem un pic copii


Pici,

Raspund in ordine strict cronologica, in limita timpului disponibil. Nu ignor nici un mesaj, nici macar cele provenite de la membre ale forumului care dintr-un motiv sau altul (sau pur si simplu fara motiv!) imi sunt antipatice.

Testul Babes-Papanicolau nu a fost efectuat corect. Fie nu s-a recoltat din regiunile de interes (cel mai probabil), fie citirea lamelor s-a efectuat defectuos. Este imposibila coexistenta displaziilor cervicale cu un Pap-test tip I. Evident, ar mai putea fi vorba de absenta displaziei cervicale, si atunci colposcopia a fost incorect efectuata. Dar mult mai probabila este prima eventualitate.

Din dozarile hormonale din ziua 21 (de ce s-a dozat estradiolul nu pot pricepe) intuiesc ca nu ai ovulat si ca prolactina are valori semnificativ crescute (constituindu-se intr-o foarte probabila cauza a anovulatiei). Spun "intuiesc" pt ca nu ai specificat unitatea de masura la nici unul dintre rezultate. Nu cred ca stressul poate fi unic factor in problema ovulatorie; factor asociat altora poate fi insa considerat.

Pana sa te apuce "periajul", erai grozav de simpatica...




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by jul

Buna Teo,
Indraznesc si eu cu o intrebare. De ceva timp simt uneori disconfort in timpul si dupa contactul sexual. Am observat ca am un fel de nodul tare pe peretele posterior al vaginului. Ce ar putea fi si cum s-ar putea trata? Bineinteles, voi folosi raspunsul in scop informativ, neexcluzand o vizita la cabinetul ginecologic.
Mentionez ca iau anticonceptionale.

Multumesc


Jul,

Cauze ale unor "noduli" vaginali pot fi multiple. Nu vreau sa le enumar aici pt a nu-ti stimula imaginatia in directii nedorite. Oricum, in majoritatea cazurilor astfel de noduli sunt simple leziuni determinate de unele infectii vaginale (contagioase totusi) sau tumorete fibroase (similarul fibroamelor uterine). Ceea ce poate da de gandit este asocierea cu dispareunia mentionata in inceputul mesajului tau. Poate fi o asociere intamplatoare, iar durerile pe care le acuzi sa fie consecinta unei simple inflamatii pelvine. Dar nu pot fi sigur de o atare eventualitate. Fapt pt care unicul sfat pe care ti-l pot da de la distanta este, asa cum ai intuit, sa te duci repejor la ginecolog. Nu de alta, dar grija buna trece intotdeauna primejdia rea.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by lulu75

Ieri am avut o scurgere maro inchis si am crezut ca este vorba de o sarcina. Azi insa am inceput sa sangerez. Care sa fi fost cauza scurgerii maro de ieri? Mentionez ca s-a mentinut intreaga zi.
Va multumesc!

Luminita


http://photos.yahoo.com/lumylorv


Luminita,

Scurgerea maron inchis avuta nu este altceva decat sange modificat, adica sange care s-a acumulat si a stagnat ceva timp in cavitatea uterina, pt a fi eliminat ulterior. Aceasta dovedeste existenta unei sangerari minime in cavitatea uterina cu debut cu 1-2-3 zile inaintea aparitiei scurgerii respective. Faptul ca ulterior ai pierdut sange rosu evidentiaza faptul ca debitul sangerarii s-a marit si presiunea intracavitara a crescut suficient pt a drena imediat prin canalul cervical. Inteleg ca sangerarea s-a oprit dupa numai 24 ore. Mai mult decat consideratiile de mai sus, este absolut imposibil de precizat altceva despre sangerarea in cauza, bazandu-ne doar pe cele scrise de tine. Aceasta deoarece cauzele metroragiilor sunt atat de numeroase si din domenii atat de variate ale patologiei ginecologice si obstetricale, incat fara un examen fizic si alte investigatii diagnosticul nu poate fi nici macar orientat intr-o anumita directie. Concluzia? Cat mai degraba la ginecolog!





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by cami_alex

Buna ziua,

Am avut dureri mari de burta, stari de oboseala si o stare de slabiciune imediat dupa ziua ovulatiei ( incepand cu ziua a 16-a).Aceleasi simtome le-am avut si in sarcina trecuta din cauza asta eram sigura ca sunt insarcinata.
Am fost la control ginecologic in ziua 24 a ciclului sa vad ce se intampla ( ginecologic mi-a spus ca e in regula iar pt sarcina a spus ca e prea devreme sa-si dea cu parerea....ovulatie a fost, membrana insa era subtire) , iar in ziua 25 am avut scurgere foarte mica de culoare inchisa.Ieri( ziua 26) de dimineata am avut o scurgere mai intensa tot de culoare inchisa.De la amiaz si pana seara a mai fost insa doar cat sa pateze tamponul.
Azi e ziua 27 , peste noapte nu a fost nimic insa de dimineata am avut o mica scurgere sub forma unui cheag de sange de culoare foarte inchisa ( neagra).
Am avut tot timpul ciclu regulat de 28 de zile, a fost prima data cand am avut asa o scurgere in ziua 25.

Ce semnifica acesta scurgere de culoare inchisa?
E necesar sa merg iar la un control ginecologic?
Pot sa fi fost insarcinata si sa fi eliminat fara sa stiu?
Cum se recunoaste un avort spontan?

Multumesc
cami



Cami,

Sangele negricios este sange vechi, acumulat in cavitatea uterina si eliminat la exterior dupa un timp mai lung de 1-2 zile. In cadrul sarcinii este posibila aparitia unor sangerari in perioadele corespunzatoare menstruatiilor, pana in luna a IV-a, fara vreo semnificatie patologica. Adesea aceste sangerari sunt mult mai importante decat cea prezentata de tine, simuland adevarate menstruatii. Deci, in cazul in care esti intr-adevar insarcinata, sangerarea mentionata nu are semnificatie obligatorie de alarma. Dar, pe de alta parte, nici nu este de ignorat. Prin urmare un control ginecologic cat mai curand posibil este absolut obligatoriu.

Desi nu pot exclude nici un avort menstrual, nici o sarcina extrauterina incipienta, nu cred sa fie nici una, nici cealalta. Ambele evolueaza in general cu dureri semnificative in partea de jos a abdomenului si cu sangerari mult mai importante decat cea descrisa de tine. In ambele cazuri este necesar examenul fizic ginecologic si investigatii paraclinice (ecografie) si de laborator (test de sarcina, eventual dozare HCG). Apoi, astfel de sangerari pot aparea in endometrite, dezechilibre hormonale sexuale, etc etc etc... Oricum, pt a raspunde direct intrebarii tale finale, un avort spontan nu poate fi diagnosticat decat prin examen ginecologic, nu este o chestiune de "recunoscut" de catre pacienta.





Mergi la inceput