555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 52

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by totha

Draga Arian,

Iti multumesc pentru raspunsul dat, acum imi este totul mai clar.
Dar intre timp s-a intamplat o minune. Am facut doua teste de sarcina si ambele sunt pozitive. Mie mi se pare un miracol.Aztazi ma duc si la ecograf, sa vad daca intradevar sunt insarcinata.
Cu multe, multe multumiri,
Andrea.


Andrea,

Sincer, am oarece indoieli ca intr-adevar ti-e totul mai clar acum, dupa raspunsurile date de mine. Motivul? Consideri ca o eventuala sarcina ar fi un miracol. Este drept, realizarea este cu totul deosebita, te felicit din suflet pt reusita, dar asta nu ma poate determina sa o trec in domeniul "miracolelor". In orice caz, iti multumesc pt feed-back, cele intamplate confirma judecata mea medicala si deci constituie indiscutabil un motiv de maxima satisfactie profesionala pt subsemnat. A propos, daca testele de sarcina sunt pozitive, este imposibil sa nu existe o sarcina. Ecografia este mai mult decat indicata, atat pt a stabili normalitata sarcinii, cat si pt a determina varsta exacta a acesteia. Nu-mi ramane decat sa-ti urez tot succesul posibil pe noul drum de 40 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Natasa

quote:
Originally posted by arian

[quote]Originally posted by Natasa

In cazul in care mama s-a nascut cu luxatie de sold( bilaterala), ce sanse sint sa nasca normal? Exista riscuri? Multumiri anticipate.


Natasa,

Exista doua directii in care se poate indrepta intrebarea ta.

Daca ma intrebi daca exista posibilitatea ca fatul sa se nasca cu luxatie de sold ca si mama, raspunsul este afirmativ. Aceasta deoarece orice fat poate fi afectat de aceasta problema articulara. Cu alte cuvinte, riscul unei luxatii congenitale de sold la un copil nascut dintr-o mama care a avut o astfel de problema NU este mai mare decat in cazul copiilor din mame indemne la nastere.

Daca ma intrebi daca TU ai posibilitatea sa nasti in conditii normale, raspunsul este similar precedentului. Sunt sigur ca reducerea luxatiei s-a facut in timp util si ca nu exista vreun fel de modificari la nivelul bazinului osos. Pornind de la aceasta premisa, nu exista nici un motiv sa te astepti la vreun fel de complicatii articulare in timpul sau dupa naste


Intrebarea se referea la modul in care pot sa nasc. Sa inteleg ca trebuie evaluat bazinul pentru a se da un verdict. Nu stiu daca este in cea mai buna stare tinind cont ca operatia s-a facut dupa ce am inceput sa merg si am ramas cu mici sechele( schiopatez usor). Va multumesc mult pentru timpul acordat si pentru raspuns.


Natasa,

Bazinul de schiopatare este intotdeauna un bazin oblic-ovalar. O apreciere atenta a gradului de afectare a canalului de expulzie este mai mult decat necesara. Imediat inaintea nasterii, radiografia de bazin este permisa si se poate dovedi foarte utila in cazul unor modificari minime de bazin. Daca ovalizarea bazinului este apreciabila, ea va fi detectata cu usurinta in timpul tactului vaginal si radiografia nu mai este necesara: vei naste prin operatie cezariana.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Liana30

quote:
Originally posted by Liana30

quote:
Originally posted by arian

[quote]Originally posted by Liana30

Draga arian!
am fost la doctor dar avind ecograful deja facut nu mi-a mai facut am sa-ti scriu rezultatul de la eco:
--uter-Avf cu endometrie dr,cavitatea uterina deformata,cu aspect de uter bicorn.
-colul-cu grosime normala,bine delimitat fata de rect,cu structura neomogena,cu citeva chisturi Haboth,superficiale pe exocol si in profunzime cu "fi"(scuze dar nu gasesc semnul pe tastatura)-2-2,5mm,un chist Haboth mai voluminos de 6,3mm in peretele posterior istmic.
-secretie redusa in lumenul(cred ca asa scrie nu prea inteleg)canalului cervico-istmic
-endometrul "fi"Ap 8 mm(mai mare decit ceea ce mi s-a vazut la eco la Timisoara)in strat dublu,stratul posterior mai ingrosat decit cel anterior,,nu prezinta colectii pelviperitoneale.
-dilatatii vasculare miometriale(cred)predominent venoase si flux in arterele bazale si drepte in limite normale
loja ovariana dreapta sensibila.
Ovarul drept max 3cm,cu foliculi redusi cu pina la 4mm.
Ovarul stang maxim 3cm,foliculi de 4,4mm si unul dominant de 12,5mm
Colectie lichidiana redusa in fundul de sac Douglas.
Mentionez ca eco l-am facut in ziua a 11 a de ciclu..
mi-a dat sa fac analizele acestea:
-anticorpi Toxoplasma-Ig G Elisa-absenti
-anticorpi Toxoplasma -Ig M Elisa-absenti
-anticorpi Chalamydia trachomatis Ig A-absenti
-anticorpi Chlamydia Trachomatis IGG-7,5
Rubella anticorpi Ig G eLISA -4,6
CYTOMEGALOVIRUS ANTICORPI iGg eLISA -2,11
Herpes Simplex Virus Elisa anticorpi Ig-absenti
Deci asa cum iti spuneam nu a mai considerat sa-mi faca eco si mi-a spus ca imi face decit Videocolposcopie:
-TEST ACID ACETIC-POZITIV
-test LUGOL-pozitiv
vreau sa-mi spui parerea ta ...si inca ceva la videocolposcopie nu se vedeau chisturile????daca erau???nu s-a vazut nimic...decit o secretie abundenta si mi-a spus ca este vorba de citomegalovirusul acela...
Multumesc,,,astept raspunsul tau...

Liana


Liana,

Ecografia pare a evidentia un uter cvasinormal dpdv functional, dar cu o particularitate anatomica (bicorn - cele doua unghiuri ale corpului uterin, numite dealtfel "coarne", seamana cu doua podoabe bovine, iar cavitatea uterina este modificata ca forma in consecinta). Grosimea endometrului e buna pt ziua 11. Ovarele arata bine. Chisturile Naboth se pot evidentia ecografic fie la suprafata, fie oarecum in profunzimea colului uterin, dar niciodaa la nivelul istmului uterin. Eventuale ectazii glandulare la acel nivel nu se mai numesc chisturi Naboth, desi au aceeasi semnificatie.

Chisturile mentionate (evident, cele situate la suprafata exocolului) trebuia sa fie vizibile la colposcopie. Probabil ca au si fost, dar acest lucru nu s-a mai mentionat in descrierea facuta in scris (si care astfel este incompleta...).

Cu Toxoplasma se pare ca nu ai avut contact vreodata. Serologia de Chlamydia este buna, dar nesemnificativa pt o chlamydioza genitala (am discutat despre acest aspect de nenumarate ori). Pt rubeola ai imunitate. Acelasi lucru pt CMV - nu stiu de unde si pana unde concluzia ca el exista in momentul de fata. Cu virusul herpetic nu ai avut contact.

Asta-i parerea mea...







Multumesc pentru raspuns..
Mai am cateva zile pina termin tratamentul si voi repeta analiza pt CMV sunt tare curioasa sa vad cum va iesi,,
si inca ceva mi-a mai dat sa fac niste analize in a 7-a zi si a 19-a zi de ciclu..cum primesc rezultatul iti voi scrie..
si mi-a zis ca dupa tratament daca nu mai am Cmv imi va face histero..
inca o data multumesc mult..


Liana
[/quote


Buna!
am primit rezultatul analizelor si asa cum am promis le voi scrie mai jos asteptind cu nerabdare raspunsul tau.
FSH-7,27
LH -2,84
Prolactina-509,5
17-hidroxi-Progesteron-0,305
acestea au fost facute in ziua a7-a de ciclu.
si:
Progesteron-13,78 in ziuz a 19-a de ciclu..
Multumesc pentru atentia acordata..

Liana


Liana,

Analizele hormonale sunt bune dpdv al rezultatelor. Prolactina are valori apropiate de maximul admis, dar se pare ca nu are importanta: valorile progesteronului din ziua 19 indica fara echivoc ca ovulatia a avut loc. Despre CMV nu mai spui nimic, vad... Prin urmare, altceva nu mai am de comentat nici eu.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Mersi Teo, stiu ca nu se inventeaza roata pentru mine inca o data....asa este,nu prea sunt metode alternative, si cum sunt profund nesatisfacuta de cele conventionale, ... probabil ca asa o sa si raman


Cat despre faptul ca ma tachinezi in legatura cu inclinatia mea de a despica firul in 14, ce sa zic....o merit, si pentru ca ma aflu intr-o dispozitie generoasa acum la inceput de weekend si la o ora matinala, iti urez iaca 7 femei pe-un picior, 7 si pe celalalt, si ca sa nu se risipeasca urarea cu purecii o redirectionez catre patruped, proprietarul de drept al faunei topaitoare

Iar daca semnatura mea ridica atatea semne de intrebare, ma intreb, oare nu este in pericol de a se procopsi cu vreo hernie ?


"sanatace"

lia

http://community.webshots.com/user/alias4444

"Infrant nu esti atunci cānd sangeri,
Nici ochii cānd īn lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
Sunt renuntarile la vis."




Lia,

Nu prea inteleg ce vrei sa spui cu "... probabil ca asa o sa si raman": conventionala sau gravida???

Iar despre urarea in format nou, prima parte este de-a dreptul incantatoare, in schimb finalul imi ridica o noua intrebare: ce ai cu sarmanul Otto, nici macar n-a avut oportunitatea sa te capseze vreodata!!??

Si iaca mi-o trantisi din nou in final: crezi tu ca taman hernia imi lipsea?! :)

Probabil ca sa nu te dezminti, te contrazici apoi cu acel "sanatace" din final... :-P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Gandacel

Buna, Arian!
Imi cer scuze dinainte, ca o sa fie o scrisoare taaaare lunga. Am sa scriu si eu in cele ce urmeaza o multime de rezultate de analize pe care le-am facut, exact asa cum sunt trecute in buletinele pe care le-am primit de la laborator. Deci:
Ziua 3: Estradiol - 96
Hormon luteinizant - 5.34
Prolactina - 21.27
Tiroxina - 7.09
TSH - 1.773
Triiodotironina - 1.08
Hormon de stimulare foliculara - 5.98
Ziua 21: Progesteron - 8.55
Test de chlamydia - negativ (Ac. igG, Ac. IgA negative)
Sotul a facut spermograma, cu rezultat de "normograma" (sau normosperma, ar fi ma logic... nu mai tin minte)
Am facut si un test postcopulatoriu, unde mi s-a spus ca totul e in limite normale, doar ca "produsul" nu cristaliza suficient si ca miscatorii se cam plimbau, in loc sa alerge.
Am facut HSG, trompele sunt permeabile, insa dilatate (in special drepata, care mi s-a spus ca e teoretic distrusa si nefunctionala). Uterul este ok.
Am facut luna asta (octombrie) o stimulare cu Clostilbegyt (2 tb/zi) in zilele 2-6 de ciclu. Numai in ziua 12 am facut o ecografie, transvaginala, care a aratat 2 foliculi ovar drept (2.18/1.89; 1.91/1.29 cm) si doi foliculi ovar stang (2.08/1.65; 1.46/1.70 cm) si endometru 9.7 mm trilaminar.
Mi s-a dat sa iau Utrogestan (intravaginal, 3 cps/zi seara) din ziua 16, timp de doua saptamani.
Ca sa va faceti o idee si mai clara, sa spun si ca ciclul dureaza la mine intre 25-27 zile, iar femeile din familia mea intra la menopauza in jur de 40 de ani. La mama au inceput dereglerile imediat dupa ce a nascut-o pe sora mea, la 38 de ani... Era sa uit ce era mai important in context: fac 33 de ani in decembrie.
Astazi numar a 29 zi a ciclului, si inca nu am inceput un nou ciclu... Sarcina, dn nefericire, nu este, pentru ca mi-am facut pana acum 3 teste de sarcina, in zilele 22, 24 si 29 - azi, adica). Trebuie sa recunosc ca am avut contacte sexuale numai in zilele 8, 10, 12, 13, 14 in perioada fertila de luna asta). Deci am socotit ca cea mai probabila data a conceptiei, ziua de 14. Nu m-am zapacit eu de cap, prima zi a ultimei menstruatii a fost chiar data de 1 octombrie, ca sa imi usureze mie viata!
Ce vreau eu sa stiu suna cam asa:
1. Care ar fi problema, de nu putem sa concepem un copil?
2. Am socotit ca perioada cea mai fertila este (daca fac test de ovulatie) ziua in care testul imi iese pozitiv si inca o zi-o zi jumate dupa aceea. Am constatat ca dupa ce imi iese pozitiv testul intr-o zi, a doua zi e negativ, deci pare-se ca nu tine prea mult... Calculez corect zilele in care trebuie lasati liberi?
3. Doctora mi-a spus ca in timpul lunii de stimulare nu are rost sa-mi fac test de ovulatie, ca nu iese corect, si imi spune ea cand trebuie sa "muncim". Ne-a scris pe reteta s-o facem intre zilele 12-20 ale ciclului!!! Asta in conditiile in care in general in zilele 11-13 eu am ovulatie... Iar in dimineata zilei 12, inainte de a face ecografia, aparuse mucusul cervical, pe care eu il recunosc foarte usor. Eu si cu sotul n-am putut presta mai mult decat am facut-o... Am gresit?
4. Este posibil ca menstruatia sa intarzie din cauza tratamentului urmat?
5. Testele de sarcina pe care le-am facut detecteaza hormonul de sarcina de la o concentratie de 10 mIU... Nu cred sa fie fals rezultatul negativ. E posibil?
6. Cam ce ar trebui sa fac de aici inainte? Intreb, pentru ca am avut tulburari de vedere extrem de serioase cu Clostilbegyt si deja mi-a spus doctora ca nu o sa-mi mai dea, ca ar fi trebuit sa zic cand au inceput (i-am spus abia in ziua 12 despre asta). Insa si clomifenul are o multime de riscuri asociate, daca ma apuc de altele mai "serioase", imi e teama de urmari (asupra mea si asupra sarcinii). As putea oare sa continui sa incerc pe calea 100% naturala? Dureaza cam de 3 ani "munca" asta luna de luna, fara rezultat. Ce sfat imi dati?
Multumesc anticipat.
Nicoleta


Nicoleta,

Mesajul tau este intr-adevar lung, dar din pacate nu si complet. Nu inteleg din cele scrise de tine care este motivul pt care s-a stabilit necesitatea stimularii ovariene. Cu un singur set de dozari hormonale efectuate in ziua 3 a ciclului menstrual nu se poate trage nici o concluzie. Nu ovulezi niciodata? Ovulezi cu intermitente? Ovulezi in fiecare luna, dar aparent ineficient (nu obtii sarcini, in ciuda contactelor repetate in perioada fertila)? Din moment ce ciclurile sunt atat de fixa ca durata, inclin sa cred ca este vorba de ultima eventualitate, dar acesta nu este nici pe departe un argument infailibil...

Acum, raspunsurile propriu-zise:

1. Sincer, nu am idee care este problema in cazul tau. Desi se pare ca ati parcurs o buna parte a investigatiilor din infertilitate, din cele scrise de tine nu se prefigureaza nici o cauza probabila a absentei sarcinii. Aceasta nu inseamna ca expunerea ta nu este corecta. Chiar in urma efectuarii intregului set de investigatii, in aproape jumatate din cazurile de infertilitate a cuplului nu se poate stabili un diagnostic etiologic (adica al cauzei generatoare a infertilitatii). De acest lucru, ca si de absenta sau eficienta extrem de limitata a terapiei unora dintre cauzele diagnosticabile, ar fi trebuit sa fii informata inca de la inceputul demersurilor medicale pt obtinerea unei sarcini.

2. Conform unui calcul sumar, perioada contactelor fertilizante ar fi in cazul tau intre zilele 9-16 ale ciclului menstrual. Evident, aceasta perioada nu este matematic de fixa. Mai mult, interventia farmacologica din cadrul stimularii ovariene modifica modelul evolutiv al cicluui ovarian nestimulat. Drept care indicatia doctoritei tale de a avea contact in perioada precizata de ea a fost extrem de corecta.

3. Testul de ovulatie din saliva este intr-adevar inutil pe parcursul unui ciclu stimulat. In aceste conditii, imaginile monitorizarii ecografice precizeaza perioada cand trebuie avut contactul. Chiar daca tie ti s-a parut ca dopul mucos cervical se constituise in ziua 12, se pare ca te-ai inselat: imaginile detectate ecografic au aratat in aceeasi zi ca ovulatia nu avusese loc pana in momentul respectiv! Deci, partial cel putin, ati gresit prin faptul ca ati scurtat perioada contactelor. Nu ati anulat posibilitatea aparitiei unei sarcini, dar ati redus sansele unei asemenea eventualitati.

4. Da, este posibil si chiar probabil ca menstruatia sa apara cu oarecare intarziere in urma stimularii. Aceasta nu exclude posibilitatea unei sarcini incipiente insa.

5. Testele de sarcina din urina se pozitiveaza la CEL PUTIN 2 saptamani de la momentul conceptiei. Cum ultimul test a fost efectuat la 15 zile de la data cea mai probabila a fecundatiei, este posibil ca el sa fi fost negativ datorita precocitatii efectuarii lui. Restul testelor, din zilele 22 si 24, au fost inutile: nu aveau cum sa iasa altfel decat negative. O repetare (pe care banuiesc ca ai si facut-o pana acum) ar fi binevenita.

6. Aparitia tulburarilor de vedere pe care le mentionezi ar fi impus incetarea imediata a stimularii. Faptul ca nu ai comunicat medicului curant prezenta acestora nu a fost o idee tocmai stralucita. Evident, si celelalte modalitati de stimulare au efectele lor adverse si secundare, dar aparitia unor asemenea fenomene la clomifen nu impune neaparat consecinte similare ale altor tratamente. Personal cred ca sansele de a obtine o sarcina pe cale naturala sunt minime, in contextul celor povestite de tine. Cu toate acestea, inainte de a incerca alte modalitati de stimulare ovariana, daca stii ca ovulezi spontan, eu as mai incerca calea "semi-naturala", ca sa-i spun asa. Blocarea ovariana cu ajutorul unui contraceptiv oral pt 2-3 luni, urmata de intreruperea contraceptiei si instituirea unei noi "serii" de contacte (ghidate de testul de ovulatie) in luna imediat urmatoare ar fi o tentativa de ultima instanta.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by elanis

Buna Teo,

Am o problema careia nu-i dau de cap si te rog pe tine sa ma ajuti. De cand mi-am reluat viata sexuala acum cateva luni, sufer de dureri in bazinul mic, dureri care vin din ambele parti (desi eu nu mai am ovarul stang) si dureri suprapubiene. Durerile au debutat dupa primele contacte sexuale si nu mai dispar deloc. Am remarcat ca ele se manifesta de a doua zi urmatoare contactului, deci nu imediat. Am crezut la inceput ca sunt cauzate de anumite pozitii sexuale si am incetat sa le mai practic pe cele care imi provocau durere la penetrare. In timpul raportului ma simt bine, insa de a doua zi incepe cosmarul. Bineinteles ca am fost la ginecologie si am facut analizele de secretii, ecografia, urocultura, dar nu a iesit nimic rau. Doar un streptococ din grupa B. Doctorita a inteles ca ma doare burta doar la penetrare mai agresiva, dar pe mine practic ma doare burta continuu, fie mai acut, fie mai stins, iar acum durerea este mai intensa pentru ca am cistita. E clar ca e cistita pentru ca urinez des, am usturimi, chiar dureri in toata vulva, dureri de burta pulsatile si junghiuri in rinichi. Nu am avut timp sa ma duc la medic si am inceput sa iau ciprofloxacina 250 mg X 2 / zi. Ce sa fac in continuare?

Multumesc anticipat,
C.M.


Elanis,

Descrierea ta corespunde manifestarilor unei inflamatii pelvine cronice. Diagnosticul propriu si mai ales autoinstiturea unui tratament nu sunt catusi de putin benefice. Chiar daca este vorba de o cistita acuta in momentul de fata, tratamentul antibiotic mentionat de tine este incomplet si prin urmare ineficient. Trebuie sa fii vazuta de un ginecolog, trebuie efectuata eventual o ecografie pelvina si macar un sumar de urina (daca nu urocultura cu antibiograma). Tratamentul aplicat va trebui, in opinia mea, sa se adreseze unui sindrom inflamator pelvin, deci sa utilizeze un antibiotic cu spectru larg, activ inclusiv pe anaerobi, cu buna penetrabilitate in organele genitale interne si in tesutul conjunctiv pelvin (aici intra bine combinatia Ofloxacina + Metronidazol), asociat unui antiinflamator (cu efecte simultane analgezice - Nimesulid ar fi preferatul meu) si eventual unui stimulator al imunitatii generale (Polidin). Pt ca vad ca ai tentatia majora a-ti autoaplica tratamente, nu completez cele de mai sus nici cu doze, nici cu ritm de administrare, nici cu durata terapiei. Acestea, ca si stabilirea terapiei de urmat dealtfel, ti le va comunica medicul care te va examina direct.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by piciulici

Salut, sunt si eu noua pe aici. Nu sunt mamica, doar aspiranta. In vederea avansarii in grad ne-am dus noi la doctor sa verifice daca e totul in regula cu instalatia. si nu prea e, dar nu imi dau seama exact cat de rau e.
Probleme:
1. Vagin inflamat; habar nu aveam, nu ma ustura nimic
rezultate ale analizei secretiei vaginale:
"pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora microbiana patogena
celule epiteliale poligonale-relativ frecvente, izolate si in gramezi, plicaturate, in proportie de aproximativ 65%
celule epiteliale rotunde-rare
celule cu aspect de "clue cell"- absente
leucocite-relativ frecvente
trichomonas vaginalis-absent
levuri-absente
flora microbiana: normala - gradul LBG1"
mentionez ca nu am mai inotat intr-o piscina cu apa cu clor de cateva luni si ca nu folosim prezervativul (intrebari ale medicului). Ce alte cauze mai pot fi? Poate fi de la tampoane interne?
2. Vegetatii la intrarea in vagin, destul de multe din cate am inteles (pe astea urmeaza sa le cauterizeze)
3. la colposcopie: ectopie periorificiala si zone de mozaic iod-negative. Am citit pe forum si pe net ce e cu astea si am inteles ce sunt.
Am facut papanicolau dar inca nu am rezultatele si mai astept rezultatele de la o gramada de analize de sange.
Acum am niste intrebari: pentru zonele acelea de displazie e nevoie sa fac si test HPV si biopsie? am citit ca daca le am e clar ca am HPV si nu se mai face testul. Nu de alta, dar nu e tocmai ieftin.
Am inteles ca daca iese la biopsie ca e moderat sau peste, e nevoie de electrorezectie.
Intrebarile mele sunt:
1. ce fac cu inflamatia vaginala? Timp de o saptamana, pana au venit rezultatele analizelor am facut spala turi cu bicarbonat de socdiu si am pus ovule, dar dupa ce a aflat rezultatele, mi-a zis doctorita ca nu mai e cazul, entru ca nu ajuta la nimic
2. Ce se intampla cu ectopia? Am ce sa-i fac? Care sunt riscurile pentru o eventuala sarcina? O sa raman insarcinata mai greu?
3. Daca este nevoie de electrorezectie, cat timp dupa aceea trebuie sa astept pana la sarcina?
Am 25 de ani, nu ar trebui sa ma grabesc, dar totusi am vrea sa avem cat mai repede un bb. In acelasi timp, as vrea sa pot sa lucrez macar in primele 6 luni de sarcina (munca de birou, nu foarte stresanta), asa ca as vrea sa stiu din timp care ar fi riscurile sa ajung imobilizata la pat. Stiu ca depinde foarte mult si de sarcina, dar banuiesc ca depinde si de starea de sanatatae anterioara (alte date care ar putea fi relevante: am 1,72 si 59 kg, ciclu relativ regulat la 28-35 de zile, dar cateodata, foarte rar, mai uita sa vina, in general cand schimb locatia; am facut ceva sport de performanta la viata mea (inot), dar in ultima vreme am ramas doar cu plimbarile ca nu mai am timp de altceva, in fine, pana sa ma duc la dotor credeam ca sunt sanatoasa tun. repet, mai am de primit rezultate la o gramada de analize de sange, papanicolau si chlamidae si mycoplasme si atunci o sa aflu cat de "tun" sunt).

De vreme ce ai ajuns pana la sfarsitul mesajului, iti multumesc pentru rabdare si te avertizez ca asta e doar o baterie dintr-un lung sir de intrebari. O sa incerc sa nu abuzez. Sunt doar un pic speriata

Numai bine,
pici



Pici (la 1,72 ?!?!?!?),

Din rezultatul analizei secretiei vaginale nu reiese existenta vreunei inflamatii locale. Aspectul clinic insa a fost probabil relevant pt diagnosticul pus. Tocmai contradictia dintre tabloul clinic si rezultatul investigatiilor de laborator a determinat intrebarile suplimentare mentionate: medicul a incercat sa gaseasca o eventuala sursa de inflamatie chimica (clorul din apa de bazin, latexul pezervativului). Astfel de reactii am intalni deseori la paciente utilizatoare fervente ale tampoanelor intravaginale, chiar si din cele scumpe (OB). Cum inteleg ca este si cazul tau, te sfatuiesc sa renunti la ele, sau macar sa incerci schimbarea tipului de tampon utilizat. Pt stingerea inflamatiei existente ar mai trebui sa procedezi la lavaje vaginale repetate (vreo 10 zile, din 2 in 2) cu un antiseptic-antiinflamator vaginal: Tantum Rosa este tocmai bun pt asa ceva.

Vegetatiile veneriene insa nu le-ai dobandit nici de la piscina, nici prin contact protejat, ci tocmai dimpotriva: folosirea prezervativului te-ar fi ferit in proportie de 99% de posibilitatea infectarii. Un lucru este clar: infectia papilomatoasa veneriana este prezenta si trebuie tratata obligatoriu inaintea instalarii unei sarcini. Colposcopia pe care ai facut-o a urmarit probabil si eventuale microleziuni papilomatoase vaginale si cervicale. Daca nu exista leziuni de profunzime, cauterizarea vegetatiilor va merge extrem de simplu.

Nu este necesara existenta unei cervicite papilomatoase pt aparitia ectopiei cu mozaic si zone iod-negative. Acestea din urma tradeaza existenta unui epiteliu anormal dpdv al metabolismului celular. Adica leziuni epiteliale serioase. Pt aflarea cauzei existentei lor, este bine de efectuat un test HPV, mai ales in conditiile inexistentei parazitilor si ciupercilor "clasice" pt vagina. Pt a stabili cu certitudine gradul afectarii cervicale si natura leziunilor existente este necesara biopsia tintita. Deci cele doua investigatii nu se exclud reciproc. Stiu ca nici una, nici cealalta nu sunt tocmai ieftine, dar deh... daca n-ai tinut cont de ideea ca "grija buna trece primejdia rea", a sosit timpul sa afli ca "unde nu-i cap, vai de... buzunare".

In ceea ce priveste relatia dintre o cervicita si sansele de obtinere a unei sarcini am tot vorbit prin topicul acesta. Sansele respective sunt diminuate, dar nu inexistente: mai mult de 70% dintre pacientele carora le intrerup sarcini nedorite sufera de diferite forme de cervicita eroziva, multe dintre ele chiar severe si foarte severe. Aparitia si evolutia unei sarcini va duce la agravarea semnificativa a leziunii cervicale. In timpul nasterii ruptura de col va avea o probabilitate semnificativ mai mare de aritie, iar sutura consecutiva va fi mult mai dificil de efectuat si vindecarea plagii va fi mult ingreunata.

Timpul de vindecare dupa electrorezectia colului depinde de extinderea zonei rezecate si de diagnosticul anatomopatologic ulterior. La fel si riscul unei insuficiente cervicale consecutive rezectiei. In cazul cel mai fericit, perioada de asteptare va fi de o luna. Perioada in cauza, ca si pericolul incompetentei cervicale iti vor fi precizate de medicul tau curant dupa eventuala interventie si dupa primirea rezultatului de la laboratorul de anatomie patologica.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by asteryaro

Buna ziua.
In urma unei HSG (25.10.2004), rezultatul medicului radiolog a fost urmatorul: uter de talie normala, laterodeviat spre stanga, contururi nete, regulate, regiune cervicoistmica largita cu defect de umplere persistent, situat central. Ambele trompe integral opacifiate, permeabile.
Va rog sa-mi spuneti (explicati) ce este cu acel defect de umplere si care sunt sansele de a ramane insarcinata pe cale naturala sau cu inseminare artificiala.
Va multumesc pentru timpul acordat.

Astery


Astery,

Fara a vedea imaginea HSG in cauza (si uneori chiar cu imaginea in fata!) este foarte dificil de stabilit originea defectului de umplere a cavitatii uterine. Este posibil sa fie vorba de un nodul fibromatos submucos, de o sinechie uterina partiala, de un polip endometrial sesil, etc etc etc... In functie de aceasta "origine", sansele de a obtine o sarcina si de a o putea ulterior duce la termen variaza. Dpdv mecanic nu pare a fi o problema majora in acest sens, dar cauza aparitiei defectului de umplere poate avea un impact serios asupra aspectelor mentionate. Investigatiile trebuie deci sa continue. Ecografia pelvina este cea mai la indemana, cea mai simpla si mai ieftina. Ar putea fi nevoie si de o histeroscopie exploratorie. Evident, toate acestea dupa un examen fizic ginecologic.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by raisa

Draga Teo,
te-as ruga daca se poate sa ma lamuresti intr-o privinta, si anume cea a "granulomului de fir". M-am pricopsit cu el acum 8 saptamani, cand am nascut cu altcineva decat ginecologul meu(care by the way, m-a lasat cu fundul in balta). Acest "altcineva" a fost medicul de garda, care, a dormit bine mersi tot timpul si a fost trezita de asistenta aproape in momentul expulziei. A venit ca zuza nebuna despletita, si a taiat/cusut ca vai de ea, dar mai exact - vai de mine.
Mi-am schimat medicul si noua dr. a diagnosticat "granulom de fir", s-a strambat la cusatura mea, eu la ea... si uite asa. Mi-a zis suav, ca se rezolva la al doilea. Dar pe mine nu ma mai prinde nima, ca am ramas sechelata rau, si am si o varsta.Ca se resoarbe, inteleg, dar cand, in cat timp, oare?
Dr. mi-a dat tratament cu colpotrophine si niste irigatii cu tantum rosa. Rezultat? zero... fi... fi barat.
Ai putea sa-mi zici de alt tratament? In cat timp se vindeca epiziotomia lui peshte? Ca pe mine ma doare si cand il tin pe bebe in brate, daramite cand incerc ceva cu sotzul...
Am vazut si alte raspunsuri, legat de discutia cu Dorsilia despre contraceptive, mie mi-au fost recomandate niste ovule spermicide Pharmatex se numesc. Eu tare le-as incerca, din dispret fata de pilule. Imi poti zice ceva de ele? Si legat de Mirena.... ce probleme ridica? e totusi un corp strain in organism,nu?


Astept cu rabdare si interes... 10x
Raisa


Raisa,

Granulomul de fir este o excrescenta alcatuita din tesut conjunctiv aberant, dezvoltat in jurul unui fir neresorbabil sau cu resorbtie tardiva. Prezenta timp indelungat a firului (un corp strain) determina activarea celulelor tesutului conjunctiv inconjurator care au rolul de a determina proliferarea acestui tip de tesut. Scopul final al acestei actiuni este de a ingloba firul intr-o teaca conjunctiva, adica de a-l izola de restul organismului. Declansarea unui atare proces nu este dependenta de proprietatile firului de sutura (acestea sunt facute din nylon sau catgut cromat, complet lipsite de antigenicitate) si nici de calitatea suturii, ci de reactivitatea organismului si de eventualele infectii ale mediului in care se gaseste firul (vagina, presupun, in cazul tau), cu alte cuvinte de "materialul clientului".

Tratamentul granulomului de fir este exclusiv chirurgical si consta in excizia acestuia. Interventia este in majoritatea cazurilor extrem de simpla, de asa natura incat pregatirea dureaza mai mult decat procedura propriu-zisa. Lavajele vaginale cu substante antiinflamatorii pot fi utile in vederea stingerii inflamatiei locale si prin aceasta indepartarea eventualelor senzatii neplacute asociate prezentei granulomului. In nici un caz ele nu vor determina disparitia acestuia.

In privinta plagii de epiziotomie, ea s-a vindecat (daca nu au existat complicatii locale) in 4 zile, adica inainte de a fi externata din maternitate. O anumita sensibilitate locala persista in mod inerent si este resimtita mai mult sau mai putin in functie de gradul de sensibilitate al lauzei. Evident, o plaga neglijata, care s-a prelungit spontan in momentul expulziei, sau care a fost incorect dusa, sau nu a fost suturata cu respectarea perfecta a anatomiei locale, are posibilitatea de a genera senzatii neplacute cu intensitate si durata mari. In timp situatia revine la normal insa si in aceste cazuri. Rezistenta ulterioara a perineului nu isi va reveni insa niciodata: acestea sunt cazuri care ocupa primele pozitii in candidatura a ceea ce se numeste "ruptura veche de perineu (RVP)" si a consecintelor acesteia (incontinenta urinara la efort - IUE).

In legatura cu pilulele spermicide, dupa cum i-am spus si Dorsiliei, nu am nici o experienta cu ele si deci nu pot decat reproduce ceea ce am citit in alte parti despre ele. Motivul acestei lipse de experienta deriva din protectia deficitara pe care acestea o asigura impotriva sarcinilor nedorite. Dispretul fata de pilula contraceptiva este complet neavenit si nu poate avea nici un fel de consecinte pozitive.

Mirena nu ridica, cel putin din datele publicate de producatori, aproape nici o problema. Cazurile de intoleranta a sistemului sunt atat de rare incat sunt prezentate drept mari exceptii. Tinand cont de pretul unui asemenea sistem, o astfel de eventualitate (care implica necesitatea indepartarii lui din cavitatea uterina) nu este catusi de putin o bucurie financiara. Dpdv medical insa, disparitia imediata a simptomatologiei de intoleranta dupa extragerea sistemului reprezinta un mare avantaj: rezolvarea completa a cazului cu minim de efort medical si practic fara suferinta din partea pacientei. Dupa mine, Mirena este minunea contraceptiva a acestui inceput de mileniu.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by nique15

Draga Arian,
iti multumesc foarte mult pentru raspuns... acum fiind in ziua a 10-cea as fi vrut sa stiu care sunt analizele hormonale pe care trebuie sa le fac (ce hormon si in ce zi) si daca are relevanta in cazul in care nu le fac pentru acelasi ciclu (i.e. ciclul acesta pe cele din zilele 14 si 21, iar ciclul urmator cele din ziua 4)???
Si inca o intrebare: pentru un ciclu de ~ 40 zile nu ar trebui decalate zilele clasice pentru analize?

Multumesc pentru raspuns.

Ioana


Ioana,

Dozarile hormonale sunt cu adevarat relevante atunci cand sunt efectuate in cadrul aceluiasi ciclu menstrual. Chiar daca menstruatiile sunt regulate si similare cantitativ, ca durata si ca aspect al sangelui eliminat, ciclurile menstruale nu sunt identice hormonal.

Evident, pt cicluri diferite ca lungime de standardul de 28 zile, este necesara recalcularea zilelor de efectuare a dozarilor hormonale. Aceasta insa numai si numai in cazul in care INTOTDEAUNA ciclurile menstruale au aceeasi durata, diferita de 28 zile (cu o marja de abatere de +/- 3 zile). Pentru cicluri de 40 zile, dozarile se vor efectua in zilele 3/4, 25/26 si 32/33. O mentiune insa: astfel de cicluri lungi, mai ales urmate de menstruatii abundente cu sange rosu cu cheaguri mari, precedate de dureri semnificative, sugereaza lipsa ovulatiei. Motiv pt care eu unul as cere determinarea titrului progesteronului seric atat in cadrul setului de dozari din z25/26, cat si din z32/33.



Mergi la inceput