555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by twety

Draga nimeni am o intrebare pentru tine sunt insarcinata in 25 saptamani la 24 am facut o eco de morfologie la dr. Pop si mi-a spus ca gradul de imbatranire al placentei este 2-3 cu grosimea max.3cm. Cand doctorita cu care urmeaza sa nasc a vazut rezultatul sa mirat deoarece mi-a zis ca la nastere ar trebui sa am gradul 2-3 iar acum 0. Care sunt stadiile de imbatranire ale placentei? Multumesc.



Twety,

Stadiile de imbatranire sau maturare ale placentei sunt definite ecografic, adica aspectul ecourilor returnate de placenta in cadrul acestei investigatii este cel ce contureaza un anumit grad al maturitatii placentare. Nu cred ca ti-ar folosi la ceva sa-ti spun care sunt elementele de diagnostic ecografic care definesc fiecare stadiu de imbatranire placentara. Cred ca ceea ce iti este util tie ar fi sa stii ca exista 4 astfel de stadii, notate de la 0 la 3. Stadiul 3 este caracteristic perioadei termenului si semnifica iminenta acestuia, stadiul 2 apare putin inaintea termenului si anunta apropierea lui, iar stadiile 0 si 1 se intalnesc in restul sarcinii (stadiul 1 numai in cea de-a doua jumatate a sarcinii).

La 24-25 saptamani placenta ar trebui sa se gaseasca in stadiul 0, cel mult 1 de maturare. Prezenta unor stadii ecografice avansate evidentiaza o imbatranire precoce a placentei, cu formare de mici trombi care eventual sufera si un proces de calcifiere (care dealtfel sunt responsabili de aparitia ecourilor specifice vazute la ecografie). Aceasta presupune o reducere a schimburilor transplacentare intre mama si fat, si deci la un anumit grad de suferinta fetala in utero.

Tinand cont de explicatiile sumare de mai sus, putem concluziona totusi ca daca nu exista semne de suferinta fetala, este vorba probabil de o interpretare eronata a gradului de maturare al placentei. Acest lucru este perfect posibil, dat fiind faptul ca diferentele intre aspectele ecografice ale celor 4 stadii de maturare sunt relativ mici si deci pot fi usor confundate. Este drept, diferenta intre stadiul 3 si stadiul 1 este semnificativa, dar erori date de artefacte ecografice apar relativ frecvent. Eu as sugera investigarea unei eventuale suferinte fetale, dupa reefectuarea ecografiei de sarcina cu restabilirea gradului de maturare placentara.

Nu te agita prea tare deocamdata, sansele majore sunt ca rezultatul ecografic sa fie eronat. Tine-ma, te rog, la curent cu evolutia lucrurilor, OK?



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by iuliana

Revin si eu cu o noua intrebare si cu multumirile de rigoare pentru raspunsul dat la o intrebare anterioara. Sint insarcinata in 34 de saptamini si de vreo 4 zile a inceput sa ma manince pielea ingrozitor pe tot corpul. Mentionez ca nu e vorba de o intoxicatie sau ceva de genul asta. La ultimul control imi iesisera proteine in urina, plus ca mi se umfla picioarele ingrozitor. Am inteles ca in cazul picioarelor umflate un remediu ar fi repaus la pat de vreo 3-4 ori pe zi, plus reducera sarii din alimentatie. Dar pentru mincarimile de piele ce as putea face? In afara de o crema pe care mi-a recomandat-o dr, in privinta alimentatiei as putea face ceva? Si care ar fi cauza acestor mincarimi? Multumesc!!!



Iuliana,

Din cele scrise de tine inteleg ca ai o disgravidie de ultim trimestru, forma edematoasa. Pentru aceasta intr-adevar repaosul prelungit la orizontala reprezinta un element esential in prevenirea aparitiei sau in determinarea disparitiei edemelor membrelor inferioare. Reducerea aportului de sare este utila doar daca ai avut o afectiune cardiovasculara anterioara sarcinii si in cadrul terapiei acesteia ti-a fost prescris regim dietetic hiposodat, altfel este un chin inutil sau chiar daunator. Sper insa ca valorile tensiunii arteriale sunt in limite normale - te rog verifica acest aspect, este extrem de important.

In tabloul clinic al disgravidiei de ultim trimestru nu au fost descrise mancarimile de piele pe tot corpul (prurit generalizat, in termeni medicali) deci sincer sa fiu nu CRED ca ele sunt consecinta gestozei. Daca mancarimile nu sunt insotite de nici un fel de eruptie cutanata (roseata, bubite, etc), nu ma pot gandi decat la eventualitatea unui icter, stare putin probabila, caci banuiesc ca intr-o atare situatie mi-ai fi mentionat coloratia galben-aurie a tegumentului.

Cum cauze de prurit generalizat idiopatic (adica fara cauza evidenta) sunt o multime, mi-e absolut imposibil sa te orientez intr-o directie sau alta. Presupun ca ti-a fost prescris un unguent cu corticoizi, in a carui utilizare te-as ruga sa fii mai mult decat ponderata, hormonii continuti in medicament trecand cu relativa usurinta in circulatie si deci si la fat. Cum una din cauzele cele mai des intalnite de prurit idiopatic este cea nervoasa (stress prelungit), ma gandesc daca nu ar fi utila administrarea unei cantitati reduse de Diazepam (Valium), de exemplu 1/2 tableta la fiecare 12 ore.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Pisoias

Draga nimeni, eu folosesc pastile anticonceptionale(Diane35) de 4 luni, luna aceasta am luat 11 pastile si am uitat sa mai iau, si la vreo 2-3 zile dupa ce am intrerupt mi-a venit ciclul, este normal? Pana acum am avut un ciclu regulat(28-29 zile).
Cu multumiri, pisoias.



Pisoi,

Lasand deoparte aspectul ca joaca cu pilulele contraceptive, care sunt amestecuri de hormoni, nu este indicata, si deci nu trebuie sa se mai repete vreodata, aparitia menstruatiei la cateva zile dupa intreruperea administrarii anticonceptionalului oral este o reactie normala a organismului, ale carui cicluri hormonale sexuale au fost profund deranjate de "medicatia" aplicata.

In afara de acest aspect, te rog spune-mi si mie, Diane 35 a fost prescris de un medic, sau le iei din proprie initiativa? Daca a fost un medic, el este ginecolog sau dermatolog/endocrinolog? Iar daca e ginecolog, ce a determinat alegerea lui Diane-35 (cosuri, seboree, pilozitate excesiva)?

In final: copii, nu va jucati cu pilula!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ina_nz

Dragii mei nimeni, Nimeni, teo, Teo Leonte, arian....etc,
Va multzumesc la totzi pentru raspunsuri si va pup pe fiecare in parte!

Toate cele bune,


Ina



mai vrem!!! mai vrem!!!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by diana904

Dle. doctor, va multumesc mult pentru timpul acordat. Intr-adevar am peste 30 de ani, mai precis 33 si 2 copii nascuti prin cezariana. Nu am avut nici un fel de probleme in urma operatiilor ( a 2-a a fost acum 2 ani) necazurile au aparut de citeva luni. Nu am nici un fel de dureri, nici febra, frisoane, numai aceasta singerare. Un control ginecologic s-ar impune, intr-adevar, avind in vedere ca ultimul l-am facut la 6 saptamini dupa nastere (rusine sa-mi fie), dar comoditatea e mare. VA multumesc inca o data pentru rabdarea cu care m-ati "citit" si m-ati indrumat.



1. aici sunt, acum, arian... nu "d-le doc". Ce mi-as putea dori mai mult decat sa fiu un arian adevarat???
2. ma bucur daca v-am lamurit sa mergeti la un examen ginecologic, datele pe care vi le-am schitat sunt doar niste directii grosiere in care se orienteaza diagnosticul in astfel de situatii, deci nu pot fi luate drept element de referinta.
3. mult succes si numai sanatate!!!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Lala26

Buna domnule nimeni!:) desi mai mult ca sigur ca nu esti un "nimeni"...Primeste si multumirile mele pentru rolul pe care ai ales sa-l joci pentru comunitatea acestui site .

Am indraznit sa te abordez in urmatoarea problema: sunt insarcinata in 10 saptamani , am contactat doctorul meu de familie in vederea evaluarii starii mele de sanatate. Acesta mi-a recomandat analize de sange si urina precum si o vizita la ginecologul meu. Zis si facut: toate bune si frumoase pana acum. Mai am un copilas de aproape doi anisori si mi-e teama ca venind in contact cu alti copii (la joaca, la cresa) s-ar putea imbolnavi de una din bolile copilariei si m-ar putea molipsi - ceea ce ar avea efecte necontrolate si nedorite asupra sarcinii (fatului). Am citit ca as putea sa fac analize pentru anticorpii acestor boli (otita, rubeola, rujeola) plus altele (gen toxoplasmoza). As vrea sa stiu :

- daca sunt teste uzuale si le pot face la orice spital/clinica;
- de ce nu mi le-a recomandat medicul de la bun inceput (ptr ca imi fac realmente griji acum, mai am doua sapt si inchei primul trimestru si vreu sa inchei cu bine acesta perioada sensibila ptr fat si intreaga sarcina)?

Multumesc inca o data si astept si eu mic raspuns!

Lala & itzu



Lala,

Dozarile de anticorpi anti-rubeolici, rujeolici, varicela, ca si a celor anti-chlamydia, toxoplasma, listeria, citomegalovirus, herpes, etc NU sunt dozari uzuale si mai mult decat atata NU sunt efectuate de orice laborator de spital.

Identificarea acestor anticorpi se face (in primul rand pe criterii economice - analizele respective sunt scumpe sau foarte scumpe pt buzunarul romanului de rand) doar in cazul in care situatia particulara a gravidei lasa loc banuielii existentei unei asemenea boli sau a iminentei instalarii ei (asa cum ar fi in cazul tau). In ceea ce te priveste insa, trebuie sa stii ca daca ai facut bolile copilariei (in copilarie, de obicei... ), sansa majora e ca tu sa fi dezvoltat deja imunitate fata de agentii cauzali ai bolilor respective. Un nou contact cu un bolnav NU va duce la reaparitia bolii, deci NU va constitui un pericol real pt produsul de conceptie.

Pentru linistea ta, daca ai si fondurile necesare, pot face dozari de anticorpi IgG pt rubeola, rujeola si varicela. Acestia dovedesc existenta sau absenta imunitatii reziduale dupa o primoinfectie cu germenul in cauza. Laboratoare care efectueaza aceste dozari si sunt distribuite in mai toate orasele mari din tara sunt cele ale Medicover-Rombel si IDS.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by catia

am si eu o intrebare.deficitul sever de proteinaS cum il "traducem"?
stiu ca e un anticoagulant natural dar n-am mai multe date momentan.sunt insarcinata in sapt 26 si acum o luna la eco am descoperit "dilatatii venoase" la nivelul placentei cu continut semisolid-aspect ace.pana acum am facut tot felul de analize-am desc si listeria pt care am luat 14 zile ampi.si acum asta.sa fie tromb?asta sa insemne?
te rog mult!merci!



Catia,

Deja stii cam tot ceea ce trebuie sa stii. Deficitul de factor S, care este intr-adevar un anticoagulant sanguin, determina hipercoagulabilitate a sangelui, adica acesta "se incheaga" mai repde si mai usor. Coagularea mentionata se produce cu precadere acolo unde ea este favorizata de conditiile de curgere a asangelui, si anume in teritoriile vasculare in care sangele "balteste", adica se gaseste in cantitate relativ mare si are o viteza de curgere redusa. Un astfel de teritoriu vascular este cel venos.

Tromboflebitele superficiale si profunde vor fi deci una dintre cele mai evidente consecinte ale deficitului de proteina S.

In context, este perfect posibil ca venele dilatate cu continut semisolid sa fie intr-adevar vene varicoase datorita unor trombi formati sau mai degraba in formare.

Prezenta unor vene varicoase placentare, ca si a trombilor placentari in numar redus este insa perfect normala la 26 saptamani de gestatie... Nu stiu de ce ai ajuns tocmai la concluzia existentei unui deficit de factor S. Ai fost cumva diagnosticata in acest sens inainte sau pe parcursul sarcinii prezente?

Sincer sa fiu, nu cunosc tratamentul in astfel de situatii, dar banuiesc ca unul anticoagulant ar fi eficient si in conditiile deficitului de factor S. Cred ca ar trebui sa consuti un hematolog care, impreuna cu obstetricianul care iti urmareste sarcina, sa stabileasca terapia de aplicat, in cazul in care ar fi intr-adevar nevoie de o anume terapie.

Te rog tine-ma la curent cu investigatiile efectuate si rezultatele lor, cu diagnosticele stabilite si terapia aplicata, sunt foarte interesat de ele! Altfel, te rog fii calma si... mult succes, mai e putin pana la strigatul de victorie!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by camelia-daniela

Dragä nimeni, sau Teo...( apropo´ de primele mesajele, legate de numele täu...este specificat chiar la inceput, deci nu este o problemä sä il afli!!! )
Nu vreau sä mä lungesc cu vorba, dar vreau sä-ti spun, cä te admir f mult pt ceea ce faci...si te inteleg si de ce o faci!!!..si iti doresc sä-ti gäsesti jumätatea potrivitä, cä meriti...de ce spun asta?...citind mesajele tale, legate de situatii particulare, mi-am dat seama cä esti un "exemplar rar", cum se mai spune, dupä felul cum "vezi" viata, si cum descrii situatiile....este de necrezut, cum un om poate fi asa "simplu"...si totusi atit de complex!!!
Si eu gindesc ca si tine...si am avut noroc in viatä de un sot bun...si cred cä si frumusetea ta sufleteascä va fi räsplätitä!!!
Dacä nu mi-as fi gäsit jumätatea, ti-as fi fäcut tie curte, eu..tie... cä esti tipul de om pe care-l visam!!!...si cred cä ai vreo 42 de ani, asa cä ar fi fost ideal!!!

Acum, dupä "paranteza" asta, am si eu 2 intrebäri, pt linistea mea...

1. Eu am avut mereu un ciclu, care vine regulat, la 25-26 de zile...
Chestia este cä, in ultimii 2 ani, in primele 2 zile de ciclu, am niste dureri groaznice, cä de multe ori merg incovoiatä! Se manifestä ca o presiune internä f. puternicä ( suportabilä, zic eu ), iar cind este mai critic, ca niste intepäturi puternice de cutit...si am si dureri de mijloc destul de tari. Nici nu stiu de ce sä mä tin, mai intii!!! Momentan, iau niste pastile speciale pt acest gen de dureri ( Dolormin ) si imi trece...
Am 38 de ani si recunosc, cä nu mä duc la doctor decit cind sint bolnavä räu!!! Ce pärere ai, este o chestie serioasä, sau pot sä continui cu "tratamentul" meu diletant? Si incä ceva...mä dor sinii de mor in perioada asta...se fac tari, parcä stau sä explodeze si mä dor si cind ii ating!!!...dormitul pe burtä este exclus!!!

2. In "tinerete", m-am chinuit aproape 4 ani cu medicina traditionalä, sä rämin gravidä....ajunsesem si la sefa cab. de sterilitate pe Ro!!!...dar nimic nu m-a ajutat...aveam o anexitä cronicä bilateralä, care se vindeca, dar care apärea imediat ce incepeam serviciul ( era frig si curent!!!)
Pinä la urmä am reusit, dar pe alte cäi, am doi copii, care au acum 12 si 14 ani...de vreo 3 ani nu mä mai feresc ( antibaby-pille nu suport, spirale, am avut 2, care spre final mi-au inflamat colul )...fac sex, cind imi place mie si mi-am zis cä dacä o fi sä fie, il las...dar nu a fost cazul...
Am observat cä la ciclu, mai curg si niste chegulete de singe, ceea ce mä face sä bänuiesc, cä poate am fibron ( mama mea a avut ), dar nu stiu, dacä se poate rämine gravidä chiar si asa...sau poate am din nou "recidiva": anexita cronicä!!!
Eu personal, nu as vrea sä mai fac un bebe, cu toate cä mor dupä ei!!!...prefer sä mä bucur de situatia asta, aläturi de sot, acum cind copiii sint mari si mai bine mai astept vreo 8 ani si o sä devin bunicä!!!
Dacä ar fi cazul sä am una din douä, eu as läsa asa, nu m-as trata, cä nu mai am chef sä mä feresc!!!...e mult mai comod asa...sper cä mä intelegi...
Pupici,

Cami.



Cami,

Iti raspund intai la "paranteza":
- pe vremea cand am postat mesajele referitoare la numele meu real, acesta nu era mentionat pe nicaieri prin forumul acesta; situatia s-a schimbat evident intre timp;
- daca intr-adevar intelegi pt ce fac ce fac aici, inseamna ca esti una din putinele care a citit toate post-urile mele si a mai si stat sa inteleaga ceva din ele ; drept care iti spun sincer ca te admir;
- sunt un examplar nu rar, ci rarissim, dar in cel mai detrimental mod posibil; de aici si durerile mele de cap (nu atat la propriu, cat la figurat);
- ca sunt simplu si complex e discutabil; oricum, vad ca ti-ai ales de minune tara in care sa traiesti: acolo vei gasi mii de indivizi asemeni mie din punctul asta de vedere; acesta-i spiritul germanic;
- ma bucur sa aud ca ai un sot cumsecade; daca e german nici macar nu ma mir, dealtfel... era ceva normal; oricum, alegerea a fost a ta, deci nu-mi ramane decat sa te felicit;
- frumusetea sufleteasca nu e niciodata rasplatita si nici macar nu asteapta rasplata: ea isi gaseste egalul sau moare incetul cu incetul;
- nu am 42, ci 39
- splendida "paranteza", iti multumesc din suflet pt ea!

Gata paranteza, acum la treaba:

1. se pare ca suferi de unul dintre cele mai raspandite sindroame generate de un dezechilibru minor hormonal, intre estrogeni si progesteron: sindrom dismenoreic (durerea insuportabila la menstruatie). Se trateaza in primul rand printr-un aport minim de substante progestative (adica ce au actiuni similare progesteronului natural). De exemplu eu folosesc Duphaston, 1 tableta pe zi, din ziua 11 in ziua 25 ale ciclului menstrual. Apoi un analgezic-antiinflamtor de genul Refen Retard (2 tb/zi) sau Aulin (2-4 tb/zi), pe care trebuie sa il iei incepand din PREziua menstruatiei si il continui de-a lungul intregii perioade dureroase (respectiv primele doua zile, la tine).

2. nu este exclus ca la varsta ta (NU spun ca esti batrana, nu da cu oua!!!) sa fi dezvoltata o fibromatoza uterina, mai ales dat fiind statusul hiperestrogenic evidentiat de cele povestite la punctul 1. Dar in cadrul aceleiasi hiperestrogenemii de care vorbesc apar si cheagurile mentionate de tine... Asa ca in urma tratamentului pe care ti l-am prezentat mai sus s-ar putea sa dispara si cheagurile menstruale. Nu iti pot spune, cred ca iti dai seama, care este motivul pt care nu ai mai ramas gravida, desi nu te-ai protejat. Oricum, si peste o anexita cronica se poate ramane insarcinata, sa stii... E posibil ca anexita sa fie o problema, care in timp a dus la obliterarea trompelor, iar problema hormonala sa fie o a doua. Eventual fibromatoza poate fi o a treia. Tratarea dezechilibrului hormonal nu ar duce in acest caz la pericolul unei sarcini, dar toate cele de mai sus sunt supozitii, nu chestiuni certe...

Eu as zice sa urmezi tratamentul pe care ti l-am indicat si sa scapi de neplacerile din timpul menstruatiei. Nu cred ca asta va influenta in mod decisiv fertilitatea ta.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by try

Nimeni, nu-ti face probleme pentru raspunsul tau. Nu era o problema care sa necesite urgenta. Vroiam doar sa mai aflu o parere in plus, caci niciodata nu strica si pe de alta parte nu ma simt foarte satisfacuta cu raspunsurile de pana acum.
Nu mai stiu nici eu ce sa cred. Dupa cum imi spui si tu, asa stiam si eu, inca din tara, ca ar trebui sa urmeze o curatare ulterioara unei pierderi de sarcina, dar:
- medicul de familie mi-a zis ca nu-i necesar si nici medicamentatie asta dupa ce a vazut rezultatele ultrasunetelor (pelvic si intrauterin). Ea este cea care mi-a spus ca putem sa incerca din nou oricand (si mie mi s-a parut suspecta treaba asta).
- medicul de la urgente a sustinut aceeasi teorie dupa ce la 17 ore de la pierderea sarcinii am inceput sa am dureri si crampe (eu deja eram speriata de dureri, asa ca m-am dus la urgente - era 3 noaptea), fara ca sa ii spun ce-mi spusese medicul de familie. El mi-a spus apoi ca aceste dureri si crampe sunt normale. La urgente am mai facut inca o data ultrasunete: rezultatele au fost aceleasi: fara resturi ramase, uter marit (normal caci fusesem insarcinata).
- la 5 zile de la eveniment am fost si la ginecolog (am reusit sa-mi pastrez programarea care o aveam pentru sarcina, chiar daca o peirdusem (aici ramai in grija medicului de fam. pana la 3 luni de sarcina, asta daca n-ai avut antecedente neplacute). Uitandu-se peste rezultate mi-a zis acelasi lucru, nu e nevoie de medicamente, e ok fara chiuretaj atat timp cat ultrasunetele arata ca nu a mai ramas nimic inauntru. Ginecologul mi-a zis insa ca trebuie sa astept 2 cicluri si apoi ne putem relua eforturile de a ramane din nou insarcinata.
Deci pana acum toate cele trei pareri au fost independente unele de altele (ginecologul nici nu stia ca pierdusem sarcina), eu nu le-am zis recomandarile de la unul la altul ca sa ma pot baza pe neinfluentare in raspunsurile lor.
Sangerarea care a urmat pierderii de sarcina (si care am inteles ca nu-i considerata menstra) a fost bine-nteles diferita de ciclurile mele obisnuite: abundenta, chiaguri destul de multe si dureri groaznice (deja cand aud de dureri ma crispez toata). In ultimele doua zile ale acestei sangerari (a durat 6 zile cu tot cu ziua in care am pierdut sarcina) m-au durut ovarele cum n-am crezut ca-i posibil vreodata. Aveam crampe ascutite in ele, era o durere localizata (puteam sa desenez un cerculet pe burta mea in dreptul fiecarui ovar).
Cu cine am vorbit din tara au fost toti mirati ca nu mi s-a facut chiuretaj dupa si ca nu am primit nici un fel de medicamentatie ulterioara.
Asa ca nu stiu ce sa mai zic. Astia aici, dupa cate am vazut eu, merg mai mult pe "lasa natura sa-si fac treaba, iar daca ea nu poate atunci o ajutam noi".
Cel putin data viitoare voi fi mai impacata caci de acum am "bad history" la capitolul sarcini si voi fi luata sub supraveghere inca de la 6 sapt, plus ca mi se va da medicamentatie (pe baza de hormoni) pentru a evita riscurile unei noi pierderi de sarcina. Astea sunt lucruri de care m-a asigurat ginecologul.
Nici nu stiu daca ce ti-am scris eu acum mai necesita vreun raspuns din partea ta, mai mult ia-o ca o completare a mesajului meu anterior. Plus ca am aparut de destule ori aici cu intrebari si, vorba celorlalte, mai exista si alte femei cu alte probleme care vor sa-ti adreseze intrebari.
O sa mai revin in momentul in care voi fi din nou insarcinata (sper ca pana atunci totul sa mearga bine si sa nu mai fiu nevoita sa-ti adresez intrebari).
Spor la munca si succes in viata personala.

Try




Try,

Decizia incorecta a fost cea a medicului de familie. El era obligat sa te trimita spre internare intr-o sectie de ginecologie in cazul constatarii unui avort. Ecografia nu poate evidentia toate resturile ramase in cavitate dupa avort, deci nu poate inlocui controlul instrumental ala acesteia (chiuretajul).

Tot incorecta a fost decizia medicului de la urgente. Faptul ca tu prezentai dureri intense la 17 ore de la un avort spontan e cea mai buna dovada ca acolo existau resturi pe care uterul se straduia sa le elemine prin contractii puternice (de aici durerile mentionate). Faptul ca in ultimele zile ale hemoragiei postabortum au durut intens si ovarele evidentiaza faptul ca ai facut o reactie anexiala postabortum datorita lipsei medicatiei antibiotice-antiinflamatorii necesare.

Ginecologul care te-a vazut la intervalul de 5 zile a avut insa dreptate: in conditiile unui avort spontan vechi de 5 zile si cu reactie anexiala bilaterala deja dezvoltata nu se mai procedeaza la chiuretaj uterin. Trebuia sa-ti dea insa medicatia corespunzatoare pt anexita reactiva pe care o dezvoltasei.

Pt cultura mea generala, in ce tara esti tu, de se trateaza in felul asta avorturile spontane?? Se vede clar ca nu au pic de experienta in complicatiile avortului, din moment ce iau asemenea atitudini "economice". Le trebuie si lor o micuta epoca Ceausescu, sa invete



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by simanoro

quote:
Originally posted by arian

quote:
Originally posted by simanoro

Teo,

Permite-mi sa expun minunata poveste a sarcinii mele gemelare de 29 saptamani, adresandu-ti rugamintea de a ma asigura ca lucrurile merg bine.

Am inceput sarcina cu greutatea de 53 kg, 167 cm inaltime si 64 cm in talie. Ultima menstruatie a inceput pe 2.12.2002. Pentru o micoza plantara, timp de 5 zile, am luat FLUCOVIM – 1/zi, fara sa stiu ca sunt insarcinata. Asta inseamna ca, din ziua a 2-a de viata a copiilor mei si pana in cea de-a 7-a, am luat acest medicament.
E grav ?

La 10 saptamani am facut a doua ecografie. Au urmat, desigur, primele analize, cu rezultate bune si foarte bune. Toxomplasmoza insa, era IgM – negativ, IgG > 100 UI/ml. Am fost asigurata ca este o infectie dobandita in copilarie, care nu va afecta sarcina. Nu am urmat tratament.
E grav?

Rezultatele ecografiei nr. 3, efectuate la 15 saptamani sunt urmatoarele:
DBP I fat – 31 mm #8594; 15 sapt. 6 zile
DBP II fat – 30 mm #8594;15 sapt. 4 zile
MFA – prezente
ACF – prezenta normala
Placenta gr. 0, posterioara.
Diagnostic: Sarcina 15 sapt. gemelara. Feti vii. Membrane int.
Pentru contractii am primit tratament cu No-Spa si Alilesterol – 10 zile.
In acesta perioada incep sa iau vitamine prenatale.

Rezultatele ecografiei nr. 4 – 19 saptamani:
DBP I fat – 41 mm – 18 sapt. 3 zile
DBP II fat – 43 mm – 19 sapt
LF I fat – 29 mm – 19 sapt
LF II fat – 28 mm – 18 sapt 4 zile
ACF prezenta normala ambii feti.
LA – cantitate normala.
Placenta gr. I posterioara.

Ecografie 5 – 23 saptamani:
DBP I fat – 59 mm – 24 sapt. 2 zile
DBP II fat – 54 mm – 22 sapt. 2 zile
LF I – 42 mm – 23 sapt. 5 zile
LF II – 40 mm – 22 sapt. 6 zile
Placenta gr. 0, posterioara.
Diagnostic: sarcina gemelara 23 sapt in evolutie.
Incep sa iau Tardyferon timp de 2 luni, pentru anemie.

Ecografie 6 – 27 saptamani :
I DBP – 67 mm – 27 sapt
II DBP – 68 mm – 27 sapt 3 zile
I LF – 49 mm – 26 sapt 4 zile
II LF – 49 mm – 26 sap 4 zile
ACF – prezenta la ambii feti
MFA – prezente
LA – in cantitate normala
Placenta gr. 0, posterioara

Ecografie 7 – 29 saptamani
DBF I – 76 mm – 30 sapt 4 zile
DBP II – 73 mm – 29 sapt 3 zile
LF I - ?
LF II – 55 mm – 29 sapt 1 zi
Placenta gr. I, posterioara
ACF – prezenta, normala ambii feti
Dg. Sarcina 30 sapt gemelara. Feti vii.

Am ajuns la 29 sapt de sarcina cu greutatea de 67 kg si 106 cm in talie (am pus 42 cm).
Ma intreb : sunt copilasii mei bine ? Cat or cantari ? Sunt mari diferentele dintre dimensiunile lor?Trebuia sa fac tratament pentru toxoplasmoza ?

Daca ai citit pana la capat, iti multumesc si te felicit ! Esti un rabdator !
Iti multumesc,

Simona




Simona,

Splendid documentata intrebarea ta!!! Felicitari!!!

Faptul ca ai urmat tratament sistemic antimicotic putea fi extrem de riscant pentru sarcina pe care o purtai deja fara sa stii. Evolutia ulterioara a sarcinii demonstreaza insa ca nici un rau nu a fost generat celor doi feti. Dealtfel, la varste atat de mici ale sarcinilor, afectarea produsului de conceptie rezulta nu intr-un fat malformat, ci intr-un avort spontan.

Intr-adevar rezultatele analizelor imunologice demonstraza faptul ca ai avut candva o infectie toxoplasmotica, dar ea s-a vindecat si nu mai exista in momentul de fata. Prin urmare, tratamentul anti-toxolasmotic nu-si are nici un sens (este ca si cum te-ai trata de amigdalita dupa ce boala a trecut).

Conform buletinelor ecografice prezentate cei doi feti se dezvolta perfect, nu prezinta nici urma de suferinta fetala si sunt aparent normali morfologic. Diferentele de dimensiuni intre ei sunt minime, ceea ce exclude un sindrom transfuzor-transfuzat, adica e foarte bine.

Ai luat bine in greutate pt o sarcina gemelara, iar circumferinta abdominala este acceptabila in conditiile date.

Cu alte cuvinte, pregateste-te sa fii bogat!! Pardon, asta era din alta parte... pregateste-te sa fii o mamica fericita (asta e mult mai mult decat a fi bogat!). Succes la nastere!!!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski



Nu am cuvinte sa iti multumesc! Sa stii ca plang de fericire ca totul e in regula! Mii de multumiri pentru tot!

Cu stima,

Simona



Ma bucur nespus daca te-am facut fericita macar pentru o clipa, dar nu ma pot abtine in a-mi exprima nedumerirea: nu ti-a dat nimeni pana acum raspunsurile acestea??? Eu credeam ca vrei sa mai auzi o opinie... Nu ti-a interpretat nimeni rezultatele investigatiilor facute pe parcursul sarcinii??? Nu-mi vine a crede...

Oricum, ma bucur la fel de mult ca tine... de bucuria ta



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput