555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by flaviutza

draga nimeni...daca se poate, te-as ruga frumos sa ma lamuresti si pe mine cu ceva..poate "durerea" mea e minor pe langa alte probleme expuse cele expuse aici...dar pt mine e foarte mare.
pe scurt..am 22 ani, si de la 18 ani am dureri infernale la menstruatie..pur si simplu o zi ma doare in asemenea hal incat imi paralizeaza corpul de la brau in jos..nu pot sa lucrez, nu pot s afac nimic...mi-am facut analizele si nu am absolut nici o problema fiziologica..totul e ok, menstruatia regulata parca dupa ceas.am incercat tot ce se poate: analgezice, leacuri babesti, nimic nu are efect, scap de dureri decat daca in ziua respectiva sau cu cateva zile inainte stau cu burtica la soare, la plaja...deci am o rezolvare vara, in rest ...sunt pur si simplu exasperata, de fiecare daat cand se apropie momentul imi vine sa innebunesc:((



Flavia,

Dismenoreea severa este destul de frecventa, mai ales la varste tinere, asa cum este cazul tau. Desi in marea majoritate a cazurilor este vorba de mici dezechilibre hormonale usor corectabile, exista cazuri cand durerile menstruale pot constitui principalul simptom al unor afectiuni mai serioase (endometrioza fiind pe primul loc aici). Prin urmare, te sfatuiesc in primul rand sa mergi sa-ti expui problema in fata unui ginecolog, care te va examina clinic, va face investigatiile paraclinice de rigoare si va da un diagnostic de certitudine.

Pornind de la premisa (nesustinuta de absolut nimic din mesajul tau, ci doar de elementele de statistica) ca este vorba de un sindrom dismenoreic functional, eu ti-as indica Duphaston 1 tableta pe zi din ziua 11 pana in ziua 25 a ciclului menstrual, urmata de administrarea de Refen retard 2/zi incepand din PREziua menstruatiei (am retinut ca menstruatia vine "ceas", deci chiar in absenta altor manifestari poti sti care este ziua premergatoare declansarii menstruatiei - in aceasta zi incepi administrarea Refen-ului). Continui Refen-ul in aceeasi doza pe parcursul primei si eventual celei de-a doua zi de menstruatie. In principiu acest tratament ar trebui sa determine daca nu disparitia completa, atunci reducerea semnificativa a durerilor menstruale. Daca nu merge, revino si iti furnizez o alta schema de tratament, dar repet: ideea de departe cea mai buna este sa te prezinti unui specialist in vederea efectuarii unui examen ginecologic complet.

Mai in gluma, mai in serios, iti doresc menstre usoare!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

Stimate domnule doctor TEO LEONTE,
Nu va transmit acest mesaj pentru a va multumi pentru aportul pe care il aduceti mamicilor sau viitoarelor mamici care acceseaza informatiile acestui forum, desi acest fapt nu este deloc de neglijat.
Inteleg oarecum implicarea dvs. in a va pune cunostintele dobandite in practica medicala in sprijinul dragostei de mama si pentru aducerea pe lume a unor copilasi de cele mai multe ori doriti intens de parintii lor, intrucat si eu (in domeniul meu de activitate) am prestat intrucatva o activitate asemanatoare (gratuita si benevola) care mi-a adus multe satisfactii. Aportul meu la acea activitate nu era de aceeasi amploare si importanta cu cea pe care o desfasurati pe acest forum, totusi cred ca intr-o oarecare masura inteleg motivele care v-au determinat sa ajutati aceste femei care isi doresc sa devina mame.
Mesajul meu va fi destul de lung (apreciez eu in acest moment) si nu va cuprinde o intrebare sau mai multe, ci va aduce in atentia dvs. si a celorlalte mamici de pe forum o poveste cu final fericit, pe care doream de mai mult timp sa o impartasesc pe acest site cu informatii minunate si binevenite.
Nu veti regreta daca imi veti citi mesajul si mai ales nu va regreta daca il va citi persoana care a postat intrebarea cu privire la DEFICIENTA DE PROTEINA S si a semnat cu mesajul “O zi buna!” (coincidenta – aceasta este formula de intampinare pe care o folosesc pentru mesajele pe care le transmit prin posta electronica).
…De-a lungul vietii mele sexuale am avut 5 avorturi spontane. Primele avorturi spontane aveau loc la aproximativ o luna si jumatate de la ultimul ciclu. Mai precis dupa ce imi intarzia ciclul normal (care la mine era ceas in prima parte a celei de-a treizecea zi), la aproximativ doua saptamani se declansa un ciclu aparent normal care in cea de-a treia sau a patra zi se transforma intr-o hemoragie cu eliminarea unor cheaguri de sange.
Inca de la inceputul vietii sexuale aveam un medic ginecolog in care aveam incredere pe atunci si care imi tratase o rana pe col (nu stiu exact termenul medical) si o anexita.
Cand intrasem deja la idei, medicul de atunci m-a trimis sa imi fac niste analize la Institutul Cantacuzino, analize care s-au incadrat in valorile normale.
Cea de-a patra tentativa de sarcina am dus-o pana la circa 14 saptamani, moment in care a inceput o noua sangerare, la care medicul respectiv mi-a recomandat un medicament impotriva contractiilor si pentru a tine sarcina. Tin sa mentionez ca in urma cu trei zile imi facuse o ecografie si imi spusese ca fatul este OK!
Vineri si sambata starea mea s-a inrautatit si totusi medicul respectiv care nu putea veni la spital sa ma vada, mi-a spus sa stau linistita. Duminica seara s-a declansat avortul spontan cu cheaguri de sange si tot tacamul. L-am sunat din nou pe medicul pe care il cunosteam de aproximativ 6 ani de zile, care mi-a spus sa ma duc la spital unde era de garda un medic pe care sa il anunt ca vin din partea lui.
Am plecat la spital numai eu stiu in ce stare, cu sotul si soacra mea (care este si dansa cadru medical si care si-a desfasurat activitatea intr-un cabinet care apartinea de acel spital la care lucra medicul meu ginecolog - Sf. Pantelimon).
Aici de garda era un medic care mi-a facut investigatii si ecografie si mi-a pus diagnosticul de “SARCINA OPRITA IN EVOLUTIE” explicandu-mi ca FATUL NU ERA DEZVOLTAT PENTRU VARSTA SARCINII SI ERA MORT DE CEL PUTIN O LUNA-O LUNA SI JUMATATE. Medicul respectiv (DL. DOCTOR URLETEANU EMILIAN) s-a oferit sa imi faca un chiuretaj pe loc, dar in acel moment socul era atat de mare ca am refuzat (inexplicabil acum) desi au insistat atat sotul cat si soacra mea.
Am petrecut o noapte de cosmar (nu am inchis un ochi de frica faptului ca s-ar putea sa nu ma mai trezesc) si a doua zi dimineata la prima ora m-am infiintat la medicul meu de atunci care m-a chiuretat imediat.
Dupa cateva zile, dupa ce am trecut de perioada de soc, am incercat sa imi explic ce s-a intamplat si singura mea explicatie a fost faptul ca acel medic nu stia sa faca ecografii, atat de necesare pentru situatia mea speciala.
Bineinteles ca am renuntat la serviciile medicului pe care il frecventasem cativa ani buni si am cautat un alt medic (la un moment dat mi s-a sugerat sa il solicit pentru a ma tine sub observatie pe DL. PROFESOR ANCAR, insa in acea perioada era plecat la niste congrese si pacientele mai vechi ale dansului erau internate in spital asteptandu-l).
Asa cum am precizat mai sus, soacra mea era in stranse legaturi de serviciu cu personalul spitalului Sf. Pantelimon si la recomandarile unor persoane m-am infiintat la un alt medic din acest spital pentru a demara o noua tentativa de sarcina. Mi-am facut un nou set de analize, tot la Institutul Cantacuzino si de aceasta data au iesit OK. Acest din urma medic era foarte ocupat si de fiecare data cand mergeam la control ma trimitea sa imi faca ecografia un coleg al sau, in persoana DLUI. DOCTOR URLETEANU EMILIAN.
Cand am ramas insarcinata pentru cea de-a 5-a oara, fara sa stau mult pe ganduri m-am dus la control la DL. DOCTOR URLETEANU EMILIAN, deoarece mi-am dat seama ca era cel mai in masura sa ma ajute sa devin mama. Instinctul nu m-a inselat si dupa ce am efectuat investigatiile necesare s-a descoperit ca aveam o problema a sangelui “lupus anticoagulant” si dupa alte investigatii la Spitalul Fundeni, efectuate de DNA. DOCTOR USCATESCU VALENTINA s-a descoperit ca aveam “sindrom fosfolipidic”. Nu le am eu foarte tare cu termenii astia medicali, dar mi s-a explicat cam asa:
“Sangele meu este foarte gros, ceea ce dispune la aparitia trombozelor. Din cauza faptului ca nu este suficient de fluid, in timpul sarcinii sangele nu ajunge in cantitate suficienta la fat si nu il poate ajuta sa se hraneasca, in consecinta fatul moare. Daca insa sarcina este dusa la capat fara a se efectua un tratament corespunzator, mama poate face tromboza, iar fatul poate avea probleme la nivelul creierului, deoarece acesta nu se iriga suficient. Aceasta problema este ereditara.”
Pe toata perioada sarcinii am facut injectii cu CLEXANE (imi facea sotul cate una in fiecare seara) si eram permanent monitorizata atat de catre DNA. DOCTOR USCATESCU VALENTINA care imi facea analizele si imi lua 4-6 eprubete de sange la fiecare 2 saptamani, cat si de DL. DOCTOR URLETEANU EMILIAN care imi facea ecografii si care m-a indrumat catre centrul OLIMP MEDICAL unde am efectuat pe parcursul sarcinii doua ecografii tridimensionale Doppler. Din luna a 3-a am avut cerclaj, deoarece colul era destul de scurt, iar firul mi-a fost scos odata cu operatia de cezariana. Inainte de a naste, cei doi medici care m-au monitorizat pe parcursul sarcinii, s-au sfatuit care este cea mai buna solutie pentru mine au hotarat ca datorita tratamentului din timpul sarcinii nu pot naste decat cu anestezie generala.
Asa a venit pe lume MONICA-ELENA, un copil “pretios”, dupa cum scria in fisa medicala, cu ajutorul a doi oameni minunati. Bebelusa care avea la nastere 3,350kg, 51cm si scor Apgar 9 (asa au toti micutii nascuti prin cezariana) si peste cateva minute scor Apgar 10, are acum 7 ½ luni, 8,750kg si 69cm si este un copil perfect dezvoltat, vesel si superb (in curand am sa ii postez o fotografie pe site ca sa se bata firmele pentru produse de copii sa le faca reclama).
Intr-adevar dle. Doctor TEO LEONTE, DL. DOCTOR URLETEANU EMILIAN pe care l-ati amintit intr-unul din raspunsurile postate aici este un medic deosebit, care este nu numai foarte bine pregatit (apropo, cazul meu il prezinta in lucrarea pt. doctorat) dar este si un medic extraordinar de serios si dedicat profesiei sale.
O sfatuiesc pe viitoarea mamica care semneaza cu “O zi buna!” sa ia legatura cu DL. DOCTOR URLETEANU EMILIAN si DNA. DOCTOR USCATESCU VALENTINA care o pot ajuta sa isi indeplineasca visul.
In viata trebuie sa ne bazam pe instincte deoarece…





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by try

Nimeni daca-ti mai aduci aminte de mine, eu sunt try. De fapt ma cheama Andra. Eram insarcinata in sapt 11 si vineri 13 am pierdut sarcina. Doua zile n-am fost buna de nimic, dar nu partea emotionala vreau s-o reliefez aici (nu-i thread-ul potrivit si nici nu mai pot sa repet povestea, am postat-o deja pe un alt site, eventual o sa dau intr-un thread separat linkul la poveste pentru alte viirtoare mamici). O sa incerc sa ma rezum la datele efective. Am avut dureri inca din sapt. 7-8 si sangerari din sapt. 9 spre 10. De fiecare data am fost la medicul de fam. sa vad ce se intampla, dar am fost incurajata ca astfel de stari sunt de multe ori normale, dar e bine sa ma pazesc pentru ce-i mai rau, ca urmare repaos cat mai mult, nu ridicat, cat mai putina miscare etc. N-am crezut ca voi pierde sarcina pana in momentul in care am vazut placenta scurgandu-se din mine. In fine, stiu ca intamplarea dovedeste ca bebe nu a fost suficient de puternic sa reziste sau ca a avut vreo problema. Nu exclud nici posibilitatea ca eu sa am o problema care sa nu-mi permita mentinerea unei sarcini peste un anumit termen, dar asta voi putea afla numai daca povestea se repeta. Stiu ca prea multe raspunsuri privind cauza nu le mai pot afla acum, dupa pierderea de sarcina (urma sa am prima vizita la ginecolog pe 19 iunie). De protejat m-am protejat mereu, m-am pregatit pentru sarcina asta inca cu 3 luni inainte. Acum incercam sa trecem peste si sa ne gandim la ce urmeaza. Ceea ce ma intereseaza acum pe mine este cand putem incerca din nou? Emotional asta ar insemna enorm pentru mine, dar nu vreau sa-mi fortez organismul. Dupa pierderea sarcinii uterul s-a curatat singur, n-a ramas nimic acolo, n-a fost nevoie de vreo interventie si nici nu mi-au dat tratament de refacere sau de prevenire a unor eventuale infectii. Doctorita mea a zis ca pot incepe de cand vreau eu, nu a considerat ca ar fi necesara o perioada de refacere. Oricum vreau sa astept pana la urmatorul ciclu sa ma conving ca totul e ok si eventual dupa sa incercam din nou. Consideri ca perioada asta de asteptare ar trebui sa fie mai mare?



Try,

Mii de scuze, acum am vazut ca am sarit mesajul tau prin nu stiu ce intamplare (eram la faza de stergere a mesajelor nelegate de aspecte medicale din topic). Te rog fii absolut sigura ca eludarea mesajului tau nu a fost intentionata.

In primul rand, permite-mi sa-mi exprim mirarea ca avortul spontan nu a fost completat printr-un chiuretaj uterin. Avorturile spontane nu sunt niciodata complete, intotdeauna raman resturi ovulare sau deciduale (de mucoasa uterina transformata de sarcina) aderente la peretii cavitatii uterine. Aceste resturi intretin sangerarea si/sau favorizeaza instalarea infectiilor. Completarea avortului spontan prin control instrumental al cavitatii uterine (adica mai pe intelesul tuturor printr-un chiuretaj uterin) este o manevra obligatorie in urma constatarii oricarui avort. La fel si antibioticoterapia de siguranta (adica administrarea de antibiotice pt prevenirea unei infectii). Inteleg ca nici una, nici cealalta nu au fost aplicate in ceea ce te priveste, ceea ce mi se pare cel putin ciudat.

In opinia mea, foarte conservatoare dealtfel, as da uterului si mai ales mucoase sale macar un ciclu de refacere pana la instalarea unei noi sarcini. Cu alte cuvinte te sfatuiesc sa te protejezi pana la urmatoarea menstruatie (ce va aparea in mod normal cam la o luna dupa avort). Daca aceasta are un caracter normal (in ceea ce priveste cantitatea sangelui pierdut, durata in zile, durerea asociata, prezenta sau absenta cheagurilor, aspectul general al sangelui pierdut), poti purcede in cursul urmatorului ciclu la o noua incercare de a ramane gravida. Daca menstruatia prima nu are caractere similare cu ale menstruatiilor de dinainte, te sfatuiesc sa mai amani un ciclu.

Oricum, iti doresc mult succes cu viitoarea sarcina! Da-mi de veste cand se intampla, OK?



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by crangutalil
Nimeni, iti multumesc tare mult pentru raspunsul tau.As mai avea trei intrebari scurte:1.Ce inseamna conizatie?(da, asta a spus medicul ca trebuie facut).2.Nu se mai poate face un copil dupa aceasta interventie?3.Sa inteleg din ce mi-ai raspuns ca cu toata aceasta stimulare am sanse foarte mici de a mai face un copil?Multumesc inca o data,doi medici mi-au zis de aceasta conizatie dar nici unul nu mi-a spus ce inseamna.



Crangutalil,

Conizatia este o interventie chirurgicala simpla prin care se elimina un fragment al colului uterin in forma de con (cu varful spre uter si baza spre vulva) centrat de canalul cervical (canalul ce strabate colul uterin prin centrul sau). Inaltimea conului extirpat (adica adancimea conizatiei) si marimea diametrului bazei conului (adica profunzimea conizatiei) depind de aspectul individual al colului operat. In urma interventiei colul se reface adeseori fara a se putea constata diferente semnificative fata de un col normal.

Dupa o conizatie sarcina este posibila. Pot aparea probleme legate de o reducere a fertilitatii (prin largirea exagerata a canalului cervical) sau probleme de competenta a colului, care are tendinta a se deschide pe parcursul sarcinii (rareori, in conizatiile extinse). Dar in principiu conizatia poate fi urmata fara probleme majore de o sarcina.

Nu, draga Cranguta, nu am spus ca sansele tale de a avea un copil sunt minime chiar si in conditiile stimularii foliculare ovariene. Am spus ca ele sunt substantial diminuate de prezenta endocervicitei de care suferi. Cu alte cuvinte, chiar daca ovulezi (in urma stimularii), un numar mult redus de spermatozoizi vor patrunde prin canalul cervical (datorita endocervicitei de care suferi) in cavitatea uterina si de aici in trompe pt a produce fecundarea ovocitului. Dar este totusi posibila obtinerea unei sarcini chiar si in astfel de conditii.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Christina
Draga Teo,

Multumesc foarte mult de raspuns. Am respirat usurata citind explicatia. Totusi mai am cateva intrebari: Care poate fi explicatia faptului ca temperatura bazala cea mai ridicata care am inregistrat-o in ultimele 2 luni nu trece de 37 grade Celsius? cea mai ridicata temperatura a fost 36.9 C. Temperatura bazala se inregistreaza si pe durata menstruatiei - daca da, pana acum nu am facut-o, deci mai au relevanta graficele mele? Ma intrebam de ce se recomanda luarea temperaturii intre 5 - 8 dimineata?



Christina,

Temperatura bazala nu trebuie sa treaca neaparat peste 37°C in faza luteala. Valoarea absoluta masurata depinde de persoana, de tehnica masurarii, chiar si de termometru. important este ca curba stabilita prin masurarea temperaturilor de-a lungul intregului ciclu menstrual (curba menotermica) sa aiba aspect bifazic, adica cu doua niveluri medii: unul jos, in primele 14 zile si altul mai inalt in celelalte. O valoare redusa a temperaturii bazale in faza luteala poate fi insa si expresia unei insuficiente secretii de progesteron de catre corpul galben (asa-numita insuficienta luteala). Insuficienta luteala combina de obicei insa o valoare redusa a platoului hipertermic al curbei menotermice cu o durata scurta a acestuia (7 zile sau mai putin). In acest caz este necesara administrarea unui tratament de substitutie hormonala (de ex. Duphaston, 1cp/zi din ziua 15 in ziua 25 a ciclului menstrual).

Temperatura baza la nu trebuie masurata in timpul menstruatiei. In aceasta perioada este clar ca temperatura bazala este redusa. Absenta valorilor termice din primele 3-5 zile ale ciclului menstrual nu are astfel nici o relevanta pt interpretarea curbei in ansamblul ei.

Temperatura corpului atinge valori minime intre orele 6-8 dimineata. De aceea este recomandat ca masurarea temperaturii bazale sa se efectueze in acest interval orar. Explicatia faptului mentionat este mai complexa, in linii grosiere bazandu-se pe ciclurile circadiene (adica ce se desfasoara pe parcursul unei zile) ale organismului uman. Daca respectarea orelor mentionate este imposibila, este totusi absolut necesar ca temperatura bazala sa fie masurata in fiecare zi la aceeasi ora.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by diana904

Buna nimeni. Am vazut ca esti atit de amabil cu fetele si le raspunzi la intrebari astfel incit am prins curaj sa-ti cer si eu parerea despre problema mea. De citeva luni se repeta acelasi lucru...dupa ce imi trece ciclul, inca 4-5 zile, o saptamina chiar, zilnic mai am o mica singerare..nu mult, citeva picaturi. Luna aceasta, de exemplu, de o saptamina continua singerarea. O fi ceva hormonal, sau alta cauza? Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.



Diana,

Nu imi dai absolut nici un detaliu ajutator ca sa ma pot orienta cat de cat in ceea ce priveste cazul tau. Prelungirea anormala a menstruatiei poarte numele de menoragie. Ea poate fi generata de o multitudine de factori dintre cei mai variati.

Daca ai peste 30 ani, este posibil ca motivul menoragiei sa fie o fibromatoza uterina. Pentru diagnostic e necesar un examen clinic ginecologic si efectuarea unei ecografii.

Dezechilibrele functionale hormonale pot fi alta cauza a unei menoragii. Daca pierderea de sange nu este insotita de alte manifestari clinice (durere, febra, frison) este foarte probabil vorba de un astfel de dezechilibru. Diagnosticul presupune examen clinic si dozari hormonale.

In fine, daca menstruatia e mai dureroasa decat de obicei, daca exista durere pe parcursul sangerarii (sau chiar si dupa) in partea de jos a burtii, pe centru, daca ai febra sau frisoane in special seara, se poate sa fie vorba de o endometrita (inflamatie a endometrului - mucoasa din interiorul cavitatii uterine). Examenul clinic e deosebit de important, iar cel de laborator poate include examinarea secretiei vaginale ce va evidentia germeni si eventual antibiograma (sensibilitatea acestor germeni la diferite antibiotice).

Concluzia? Cauza menoragiei tale poate fi stabilita numai in urma unui examen de specialitate, insotit sau nu de ecografie, dozari hormonale, examen microscopic al secretiei vaginale, etc.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by gio

Buna Teo. Multumesc pt raspunsurile anterioare, si cu toate ca speram sa nu mai am nevoie de alte raspunsuri, iata ca iti scriu din nou. Sunt in sapt 35 si de 4 zile mi-au aparut pe coapsa dreapta niste bubite rotunde, apropiate una de celealta, pe o portiune de vreo 4 cm. Acum s-au inrosit si am mancarimi in zona respectiva. In alta parte nu mi-au mai aparut, si nici nu s-au mai extins (in afara de faptul ca s-a inrosit toata zona respectiva). Initial am zis ca m-a ciupit ceva, vreo insecta, si am dat cu dezinfectant si crema de galbenele, dar tot nu trec. Ce poate fi? Ce-mi recomanzi sa fac? Poate suferi si bb din cauza asta? Multumesc pt rabdarea cu care ne raspunzi!



Gio,

Am inteles din alte posturi ale tale ca ti s-a pus deja diagnosticul de eruptie herpetica sau zosteriana. Nu e agita prea mult, diferenta intre cele doua este minima, dupa unii chiar inexistenta. In conditiile in care diagnosticul este intr-adevar cel mentionat si nu te confund cu altcineva, data fiind sarcina pe care o porti nu poti urma un tratament sistemic (pe gura) cu substante antivirale si va trebui sa te rezumi la un tratament topic (local). Unguentul cu aciclovir (Zovirax) este ideal pentru astfel de situatii si nu are efecte nocive asupra fatului, mai ales ca inteleg ca aria leziunilor cutanate este restransa. Data fiind zona de aparitie si faptul ca extinderea leziunilor este mica, fatul nu va avea de suferit nici in urma eruptiei aparute.

Scuze pt raspunsul intarziat... si insanatosire grabnica (daca nu cumva te-ai insanatosit deja).



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Veve

quote:
Initial creeata de pantera

Buna!Am 36 de ani si in urma biopsiei unor polipi uterini am urmatorul diagnostic:"Mucoasa endocervicala cu fibroza difuza a corionului.Mucoasa endometriala cu glandele in stadiul presecretor cu densificare si fibroza corionului."As dori sa mi se explice acest diagnostic si as dori sa stiu daca pot ramane insarcinata.Nu am copii iar acum 9 ani am facut un avort.Multumesc.



Irina & Veve cea cumintzica foc!
Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." (Shakespeare)




Veve, multumesc pt repostare !

Pantera,

Tu prezinti rezultatul unui buletin de anatomie patologica pt polipi endometriali. Din rezultat reiese faptul ca atat mucoasa uterina, cat si cea endocervicala sunt subiectul unui proces de fibroza, dealtfel destul de normal la varsta ta. Corionul reprezinta partea de suport a unei mucoase si contine celule si fibre conjunctive, alaturi de alte elemente specifice fiecarei mucoase in parte. Din rezultatul tau reiese ca atat celularitate, cat si densitatea fibrilara din alcatuirea corionului celor doua mucoase mentionate sunt semnificativ marite. Aspectul nu ar ridica probleme deosebite unei sarcini daca nu ar fi intalnit in contextul unei polipoze endometriale.

Polipii endometriali sunt excrescente in forma de deget ale mucoasei uterine (endometrului). Ei apar drept urmare a unei stimulari estrogenice prelungite, neintrerupte, a acestei mucoase. Prin urmare, daca tu prezinti cicluri menstruale cat de cat regulate, se pune problema fie a absentei ovulatiei, fie a unei insuficiente severe a corpilor galbeni rezultati in urma ovulatiei.

Ca sa ma intelegi: in prima faza, estrogenica sau foliculara sau de proliferare, a ciclului menstrual, endometrul creste progresiv in grosime sub actiunea estrogenilor sintetizati la nivelul tecilor foliculilor ovarieni. In cea de-a doua faza, luteala sau secretorie, glandele din structura endometrului se ingroasa si se alungesc (devin astfel spiralate) sub actiunea combinata a estrogenilor si progesteronului; mucoasa continua sa creasca in grosime. Absenta sau cantitatea insuficienta de progesteron in a doua jumatate a ciclului menstrual lasa endometrul sub actiunea exclusiva a estrogenilor. Aceasta actiune prelungita determina in timp dezvoltarea aberanta a mucoasei uterine, cu formarea polipilor endometriali. Ori situatiile in care progesteronul lipseste sau e redus cantitativ in cursul ciclului menstrual sunt lipsa ovulatiei (lipseste corpul galben, deci si secretia de progesteron) sau insuficienta corpului galben (ovulatia are loc, corpul galben se formeaza, dar el secreta prea putin progesteron).

In ambele cazuri mentionate fertilitatea feminina are de suferit. Ciclurile anovulatorii determina infertiliate absoluta, in timp ce insuficienta luteala poate reduce semnificativ, chiar pana la zero, fertilitatea femeii. Este deci necesar de investigat in continuare care este cauza aparitiei polipozei endometriale mentionate si de luat atitudinea medicala de rigoare in vederea obtinerii unei sarcini (stimulare ovariana in caz de cicluri anovulatorii; tratament progestativ de completare in cazul unei insuficiente luteale).

Nimic deosebit de ingrijorator deci in acest moment, dar chiar daca nu doresti o sarcina cauza polipozei trebuie investigata si un tratament hormonal trebuie instituit, pentru a stopa procesele de crestere endometriala aberanta ce pot avea in viitor consecinte extrem de neplacute.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by simanoro

Teo,

Permite-mi sa expun minunata poveste a sarcinii mele gemelare de 29 saptamani, adresandu-ti rugamintea de a ma asigura ca lucrurile merg bine.

Am inceput sarcina cu greutatea de 53 kg, 167 cm inaltime si 64 cm in talie. Ultima menstruatie a inceput pe 2.12.2002. Pentru o micoza plantara, timp de 5 zile, am luat FLUCOVIM – 1/zi, fara sa stiu ca sunt insarcinata. Asta inseamna ca, din ziua a 2-a de viata a copiilor mei si pana in cea de-a 7-a, am luat acest medicament.
E grav ?

La 10 saptamani am facut a doua ecografie. Au urmat, desigur, primele analize, cu rezultate bune si foarte bune. Toxomplasmoza insa, era IgM – negativ, IgG > 100 UI/ml. Am fost asigurata ca este o infectie dobandita in copilarie, care nu va afecta sarcina. Nu am urmat tratament.
E grav?

Rezultatele ecografiei nr. 3, efectuate la 15 saptamani sunt urmatoarele:
DBP I fat – 31 mm #8594; 15 sapt. 6 zile
DBP II fat – 30 mm #8594;15 sapt. 4 zile
MFA – prezente
ACF – prezenta normala
Placenta gr. 0, posterioara.
Diagnostic: Sarcina 15 sapt. gemelara. Feti vii. Membrane int.
Pentru contractii am primit tratament cu No-Spa si Alilesterol – 10 zile.
In acesta perioada incep sa iau vitamine prenatale.

Rezultatele ecografiei nr. 4 – 19 saptamani:
DBP I fat – 41 mm – 18 sapt. 3 zile
DBP II fat – 43 mm – 19 sapt
LF I fat – 29 mm – 19 sapt
LF II fat – 28 mm – 18 sapt 4 zile
ACF prezenta normala ambii feti.
LA – cantitate normala.
Placenta gr. I posterioara.

Ecografie 5 – 23 saptamani:
DBP I fat – 59 mm – 24 sapt. 2 zile
DBP II fat – 54 mm – 22 sapt. 2 zile
LF I – 42 mm – 23 sapt. 5 zile
LF II – 40 mm – 22 sapt. 6 zile
Placenta gr. 0, posterioara.
Diagnostic: sarcina gemelara 23 sapt in evolutie.
Incep sa iau Tardyferon timp de 2 luni, pentru anemie.

Ecografie 6 – 27 saptamani :
I DBP – 67 mm – 27 sapt
II DBP – 68 mm – 27 sapt 3 zile
I LF – 49 mm – 26 sapt 4 zile
II LF – 49 mm – 26 sap 4 zile
ACF – prezenta la ambii feti
MFA – prezente
LA – in cantitate normala
Placenta gr. 0, posterioara

Ecografie 7 – 29 saptamani
DBF I – 76 mm – 30 sapt 4 zile
DBP II – 73 mm – 29 sapt 3 zile
LF I - ?
LF II – 55 mm – 29 sapt 1 zi
Placenta gr. I, posterioara
ACF – prezenta, normala ambii feti
Dg. Sarcina 30 sapt gemelara. Feti vii.

Am ajuns la 29 sapt de sarcina cu greutatea de 67 kg si 106 cm in talie (am pus 42 cm).
Ma intreb : sunt copilasii mei bine ? Cat or cantari ? Sunt mari diferentele dintre dimensiunile lor?Trebuia sa fac tratament pentru toxoplasmoza ?

Daca ai citit pana la capat, iti multumesc si te felicit ! Esti un rabdator !
Iti multumesc,

Simona




Simona,

Splendid documentata intrebarea ta!!! Felicitari!!!

Faptul ca ai urmat tratament sistemic antimicotic putea fi extrem de riscant pentru sarcina pe care o purtai deja fara sa stii. Evolutia ulterioara a sarcinii demonstreaza insa ca nici un rau nu a fost generat celor doi feti. Dealtfel, la varste atat de mici ale sarcinilor, afectarea produsului de conceptie rezulta nu intr-un fat malformat, ci intr-un avort spontan.

Intr-adevar rezultatele analizelor imunologice demonstraza faptul ca ai avut candva o infectie toxoplasmotica, dar ea s-a vindecat si nu mai exista in momentul de fata. Prin urmare, tratamentul anti-toxolasmotic nu-si are nici un sens (este ca si cum te-ai trata de amigdalita dupa ce boala a trecut).

Conform buletinelor ecografice prezentate cei doi feti se dezvolta perfect, nu prezinta nici urma de suferinta fetala si sunt aparent normali morfologic. Diferentele de dimensiuni intre ei sunt minime, ceea ce exclude un sindrom transfuzor-transfuzat, adica e foarte bine.

Ai luat bine in greutate pt o sarcina gemelara, iar circumferinta abdominala este acceptabila in conditiile date.

Cu alte cuvinte, pregateste-te sa fii bogat!! Pardon, asta era din alta parte... pregateste-te sa fii o mamica fericita (asta e mult mai mult decat a fi bogat!). Succes la nastere!!!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Lia

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Initial creeata de Madi

Draga Nimeni,

prietenul meu a facut de curind (la sfirsitul anului trecut) Sindromul Stevens-Johnson. As dori sa te intreb, daca poti sa imi oferi asemenea informatii...este posibil ca acest sindrom sa se transmita genetic si ca viitorii nostri copii sa mosteneasca un sistem imunitar slabit sau o sensibilitate mai accetuata si o predispozitie la alergii? Ce teste ar trebui sa isi faca inaite sa ne decidem sa facem un copil, in acest caz?

Cu multumiri,
Madi

------------------------------------------------------------------




Lia&Andrew



Lia, multam pt repostare!!!

Madi,

Te rog sa ma crezi ca mi-am petrecut toata seara de ieri in cautarea raspunsului pentru tine. Este prima intrebare de aici de pe forum la care nu stiu ce sa raspund. Este drept, nu e de domeniul ginecologiei prorpiu-zis, dar iata ca in anumite circumstante poate avea tangente cu obstetrica. Nu am gasit in nici unul din tretatele de ginecologie si obstetrica pe care le am referinte la acest sindrom.

Nu am reusit sa aflu nici de pe net daca exista date ce susutin vreo transmitere genetica a predispozitiei catre acest sindrom. Se pare deci ca nu ar exista. Date fiind acestea, cred ca pot sa-ti spun ca nu exista un atare risc. Si nu CRED ca se pot face teste care sa evidentieze riscul mentionat, atata vreme cat el nu exista.

Regret sincer ca nu-ti pot oferi date exacte, sunt sigur ca raspunsuri ca cel de mai sus ai obtinut si pana acuma... Poate voi fi capabil sa te ajut alta data, in alta problema...


"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput