Impotriva cancerului cervical

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

saraca asistenta...ar fi scos din buzunar diferenta...

mie doar mi s-a parut dubios de mica suma, nu am vrut sa creez probleme....

important este sa fim sanatoase !!!

pup!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Un nou vaccin impotriva cancerului de col
LilianaBlue

Am citit undeva ca a aparut un vaccin impotriva cancerului de col uterin, dar ca trebuie administrat in copilarie. Are cineva mai multe informatii? M-as duce sa intreb medicul, dar as vrea sa aflu mai multe, ca sa stiu ce sa intreb. Ideea este asa: eu inca nu am copii, dar am o sora mai mica (are 5 ani) si ma gandesc daca n-ar fi bine sa o duc la vaccinat.

Ma bucur mult ca am descoperit forumul Despre Copii, de doua zile citesc si nu ma mai satur, asa ca astazi m-am hotarat sa ma inscriu si eu, chiar daca nu sunt decat o viitoare (sper) mama.

Multumesc tuturor celor care mi-ar putea raspunde la intrebare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

[green]Vaccinul ptr femeile peste 32 de ani a aparut??????[/green]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nu inca.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna la toate fetele. Daca ati sti cat de mult m-am bucurat cand am auzit despre acest vaccin!!!! Era prin primavara. Zilele trecute m-am hotarat ca data viitoare cand merg la ginecolog sa ii pun mai multe intrebari despre el. Dar, SURPRIZA!!!!! V-am descoperit pe voi, aici, si M-AM DESUMFLAT. AM 31 ANI...
MI SE PARE TRISTA TREABA ASTA... Dar e posibil sa fie doar vina mea, ca sunt cam deprimata zilele astea si din alte motive

YLARI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Eu am vorbit cu ginecologul despre acest vaccin si mi-a zis ca e ok (am 32 de ani). Dar mai intii trebuie sa fac tipajul HPV. Problema mea (ca am uitat sa-l intreb) ar fi cit timp de la vaccin nu am unda verde pt BB2. Fetele care ati facut stiti ceva?

Mady si Mihai Nicolae - My little treasure (01 august 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle27 spune:

Buna fetelor.Vreau sa va povestesc cum se procedeaza aici in Germania cu acest vaccin.
Eu am 32 ani,am fost diagnosticata in perioada cand eram gravida de un Papanicolau stadiul 3 si m-au tot urmarit pana am nascut si am incheiat cu alaptatul.Asta s-a intamplat in vara anului trecut.Atuci am suportat o operatie numita Conizatie.La fiecare 6 luni fac analize si lama.Cu toate acestea trebuia sa fac si vaccinul ptr o imunitate mai buna.Am facut deja dou doze.Am avut parte la prima doza de toate efectele adverse ce sunt notate in prospect.Nimeni nu garanteaza ca nu o sa ma mai imbolnavesc niciodata.Vaccinul imi ofera o perioada de liniste de 5 ani.Intre timp,la fiecare 6 luni se face control.
Poate v-am plictisit,dar ma gandesc ,ca nu strica o mica informatie.
Numai bine la toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaBlue spune:

Fetelor, multumesc pentru informatii. Mi-au fost de mare folos. Intre timp am gasit si site-ul romanesc de promovare pentru vaccinarea anti cancer cervical: www.stopcancerdecol.ro Are si o multime de informatii despre HPV, si un index de termeni medicali, si o lista mare cu bibliografie (pentru cine vrea sa citeasca mai mult). Este si o sectiune pentru medici - acolo inca nu m-am uitat. Mi s-a parut destul de informativ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

O intrebare nu despre vaccin ci despre testul Papanicolau. Cat de frecvent este recomandat sa se faca ? Azi am fost pt prima data la medicul de familie si am aflat ca in Olanda asigurarile medicale il recomanda si ramburseaza doar o data la 5 ani, dupa varsta de 30 de ani.

Monica si Eduard (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uta_ciun spune:

buna

uite un link pt vaccinul gardasil
http://pediatrics.about.com/od/immunizations/p/06_gardasil.htm

si inca unul despre testul papanicolau (papsmear in engleza)
http://www.4woman.gov/faq/pap.htm

pt cine nu are rabdare sa citeasca, in articol zice ca daca aveti sub 30 ani, testul se face anual

peste 30 ani, dar cu o istorie de test normal 3 ani la rind, se poate discuta cu doctorul pt a rari la 2-3 ani

intre 65-70, daca in ultimii 10 ani ati avut macar 3 teste normale si nici unul anormal, atunci se poate inceta

PS se recomanda a se face primul test incepind cu virsta de 21 ani sau chiar mai devreme de 21 daca sunteti de 3 ani activa dpdv sexual

numai bine,
uta_ciun

The most beautiful thing in life is LIFE itself !

Mergi la inceput