Impotriva cancerului cervical
Raspunsuri - Pagina 11
roxanaz spune:
Vesti bune si pentru Canada: din toamna va incepe programul national de imunizare pentru toate femeile cu varsta cuprinsa intre 9 si 26 de ani.
http://www.earthtimes.org/articles/show/74868.html mai multe detalii aici.
Roxana
IrinaL spune:
Buna, sunt nou venita pe acest forum si mi se pare extraordinar ceea ce faceti. As avea si eu o intrebare legata cumva de subiectul asta.
Sunt insarcinata in 10 saptamani, testul Papanicolaou mi-a iesit ASC-H, iar testul ADN-HPV e pozitiv. Ciudat e ca la colposcopie dr. mi-a spus ca totul i se pare OK, de aceea m-a mai trimis la un dr. pt. o a doua opinie.
Am inteles ca in principiu ce am eu se trateaza, dar intrebarea este se poate trata fara sa afecteze sarcina? Sau va trebui sa fac intrerupere? Nu ma pot obisnui cu gandul asta. Va multumesc din suflet.
Marilena12 spune:
Sper ca n-ai facut intrerupere, tratamentul se poate face dupa nastere, mai ales daca nu ai rani vizibile pe col.
Mari
kamiska spune:
Irina nu face intreruperea de sarcina, eu am tinut sarcina cu hpv pozitiv hight risc si am un copil de 3 ani super sanatos.
diuna spune:
A aparut vaccinul si pe piata romaneasca.Daca mai acceseaza cineva subiectul si este interesat pot afla pret si cred ca si alte detalii. nu stiu cat poate fii de sigur dar eu imi voi vaccina clar fetita(10 ani)pentru ca eu "am scapat ieftin" cu o histerectomie. Normal ca vreau sa o protejez macar pe ea.
eellyia spune:
Eu cred ca vaccinul pentru femeile de peste 26 de ani este acelasi, dar inca nu exista date suficiente cu privire la eficienta acestuia. Eu am 29 de ani si am de gand sa ma vaccinez.
Cineva spunea aici ca primul test Papanicolau este bine sa il faci la 21 de ani sau cam la 3 ani de la inceperea vietii sexuale.
Ei bine, eu mi-am inceput viata sexuala la 18 ani. In cazul meu, primul control ginecologic l-am facut la 21 de ani cand deja existau probleme! Primul paptest din viata mea a iesit III! Aveam HPV si Candida. Cu tratament si rabdare am scapat de candida, acum am Pap II, tulpina de HPV 16 pe care o aveam la 21 de ani a disparut, dar au aparut altele doua intre timp.
Mai citisem undeva cazul unei fete din Japonia careia ii iesise bine testul pap dupa nastere, iar dupa un an avea deja cancer.
De aceea, eu am de gand sa fac Papanicolau la 6 luni.
roxanaz spune:
Silgard, vaccinul ptr prevenire cancerului de col
eellyia
http://www.netmedic.ro/articole-medicale/75/Vaccinul_recombinat_tetravalent_impotriva_virusului_papiloma_uman_(HPV),_Silgard
Nu stiu daca s-a mai discutat despre acest vaccin. Sunt deja infectata cu HPV, tipurile 31 si 54, insa vaccinul previne tulpinile 6, 11, 16 si 18.
Din cate am inteles, eficienta vaccinului depinde de organismul fiecaruia. Nu se stie exact pana la ce varsta poate fi vaccinata o femeie (s-au facut studii doar pentru femeile tinere pana in 26 de ani). Em am 29 de ani si mi-a fost recomandat Silgard de catre dr.
Mi se pare un pic scump, avand in vedere k e cam 100 euro o doza ( si sunt necesare 3 doze in decurs de 6 luni). Ganditi-va la mamele care au de la 2 fetitze in sus.
Eu cred ca este util un astfel de vaccin si inclin sa mi-l fac in curand. Totusi am anumite retineri datorita faptului ca nu s-au facut cercetari pe termen lung cu privire la acest vaccin.
As dori sa aflu si alte pareri.
Corina
Aici medicii spun ca vaccinul nu se face femeilor care au inceput viata sexuala,este prea tirziu. Stiu ca se face incepind de la 16 ani.
eellyia
Draga Corina, intr-adevar, eficienta vaccinarii este maxima daca se realizeaza inaintea inceperii vietii sexuale. Si totusi, doctorii recomanda vaccinul si femeilor care au peste de 26 de ani.
Iata ce am mai gasit pe net:
"In urma studiilor efectuate, s-a constatat ca subiectii care inainte de vaccinare erau deja infectati cu unul sau mai multe tipuri de HPV din vaccin, au fost protejati de boala clinica determinata de celelalte tipuri de HPV prezente in vaccin."
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/gardasil/H-703-PI-ro.pdf
bird70
La noi se face gratuit in scoli la fetite incepand cu varsta de 12 ani. Pentru baieti vaccinul nu este gratuit dar se recomanda ca sa nu devina purtatori. Din cate am inteles, tulpinile acoperite de vaccin sunt cele responsabile pentru majoritatea cazurilor de cancer de col.
Corina
Pai atunci e ok,mi se pare normal ca toata lumea sa profite de acest vaccin. Eu am vazut recent o emisiune in care se vorbea despre acest vaccin si spuneau medicii ca in Franta ,deocamdata ,se face recomanda doar tinerelor care nu si-au inceput viata sexuala ,sau care sint chiar la inceput si nu au avut timp sa se infecteze. Stiu ca aici toate se fac un pic altfel decit in alte tari,in orice caz,cu prima ocazie o sa ii pun intrebarea si ginecoloagei mele.
Pupici
Corina si Anna nazdravana!!
eellyia
Ar fi bine daca s-ar introduce si la noi in scoli vaccinarea gratuita!
Am inteles ca exista deja vaccinul in farmacii. Ce imi recomandati sa fac: sa mi-l cumpar de la farmacie si sa mi-l faca medicul de familie sau sa merg la Polisano (langa Plaza) si sa mi-l fac direct acolo (pentru ca acolo mi-a recomandat doctoritza mea sa merg)?
Rog persoanele care si-au facut acest vaccin sa imi spuna cum au procedat, cat a costat si unde l-au facut. Multumesc anticipat!
mama lia
in scoli la noi nu se face vaccinul asta....eu i l-am facut fetitei mele si a costat 1350 RONi (adica putin peste 300 EURO)....i-am facut deja toate cele 3 doze!!!
eu l-am cumparat din farmacie si i l-am facut fetitei la doctora ei!!!
eellyia spune:
Pana la urma am decis sa cumpar vaccinul de la farmacie si sa mi-l faca medicul de familie, pentru ca e la 2 pasi de casa si ma gandeam ca daca o sa am efecte adverse, macar n-o sa ma apuce pe drum, ci o sa ajung repede acasa. Imi puteti spune si mie de unde as putea procura vaccinul mai ieftin? Va multumesc!
Iael spune:
Dr Streinu de la Spitalul Victor Babes recomanda vaccinul si pt baieti intrucat si ei pot intra in contact cu virusul hpv.
mmb spune:
Buna fetelor,
Va trimit mai jos link-ul legat de un articol interesant - titlul este "APARATAI-VA FIICELE IMPOTRIVA INJECTARII CU GARDASIL".- sunt curiosa ce pareri aveti!!
Eu una chiar vroiam sa imi fac vaccinul, dar recunosc ca articolul asta m-a dat putin peste cap - ce se stie de fapt despre vaccin? decat ca are niste rezultate pt un orizont de 5 ani! si dupa??? daca apar cine-stie-ce efecte secundare?
http://www.epochtimes-romania.com/articles/2007/10/article_13446.html