Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (62)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Veronici, ti-am vazut si eu puiul...e un dulce si un mare luptator...sigur a primit toata puterea fratiorului sau!!! Si acolo in spital ,nu parea doar de 1400 g...mie mi s-a parut chiar marisor...dar acum e mortal...-ici pentru amandoi!!!

Oana 36+ cu Denis Cristian
Disney bb

Personality can open doors, but only character can keep them open!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

dianocica e greu sa te hotarasti cand vine vorba de animalut, dar eu cred ca ai facut bine, mai ales daca stii cu certitudine ca va fi tratat bine. eu nu am unde sa dau iepurele, soacra-mea m-a anuntat clar ca nu poate sa aiba grija de 2, iar la maica-mea e motanul, deci pica varianta asta. oricat as iubi eu patrupedele, sunt absolut convinsa ca sunt benefice pt copii, dar nu pt nou-nascuti, ci pt cei mai marisori. oricum, desi e apt mic, o sa incerc ca la inceput sa nu vina in contact unul cu altul, cred ca e mai sigur. sa se intalneasca atunci cand o sa aiba si bebelina ca unic scop in viata sa il traga pe tomita de urechi!

chris 38+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Salutare

Asiza-vad ca i-a mai trecut un pic ochisorul,am dat-o cu ceai de musetel,sper ca nu va fi cazul sa mergem la oftalmolog

DeDoloresam inteles ca miercuri iese din spital asa a zis Cleomoni,o asteptam cu drag printre noi cu davidutu

Madaluta-super povestea

Veronici-tare scump e Rares ce grasun s-a facut

Tema zilei-intradevar e adevarat ce se spune daca bebe e cuminte in ultimele sapt asa v-a fi si dupa la mine s-a adeverit,eu dormeam noaptea si acum doarme si ea se trezeste doar sa pape

galeri pt fetele care urmeaza sa nasca hai fetele nastere usoara

ma duc sa ma mai odihnesc si eu acus se trezeste la papa

pupici

Bamboletta si bebelina Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"

"Poze Antonia-Gabriela"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

Dianocica,nu mai plange pt ca ai facut o alegere buna.Si eu si sotul iainte de a ne casatori am avut pisici,asa ca stiu cum e.Sunt deacord ca un animal pt un copil e o binecuvantare,dar atunci cand copilul este constient de asta si responsabil.Cateva luni poate ca nu ar fi contat daca ai sau nu animal in casa,dar in monentul cand incepe sa apuce lucrurile(bebelusul)totul trece prin gurita.Gura e organ de cunoastere,cred ca e principalul organ.Fimea lingea si parchetul,nu mai vorbesc de jucarii,baga pietre in gura pamant si lucrul care mi se parea oribilitatea suprema mucurile de tigara(cum eram un monent neatenta cum lua cate unul de pe jos).In carti scrie ca dupa 1an si 6luni fenomenul dispare,apa de ploaie se diminueaza,Teo
(are 2ani si 7luni)zilele trecute dadea cu limba pe peretii liftului.Asa ca iti inteleg incercarea de a creea un mediu cat mai curat macar in casa.Noi am avut o cunostinta a carei pisica dupa ce a nascut si a venit cu bebele acasa a devenit geloasa,si chiar a zgariat copilul asa ca au fost nevoiti sa o dea.Fruntea sus,o sa vezi ca bb-ul iti va umple toata viata si chiar o sa te gandesti cum ai putut trai pana acum fara el.
Biabaus,in primele luni este indicat sa doarma pe o parte,pt ca daca regurgiteaza nu are sanse sa se inece.Teo a dormit pe burta cand s-a intors singura,pe la 3luni si jumatate.Era tare haioasa nu mai dormea decat pe burta,dar pt ca nu putea sa se intoarca singura pe spate noaptea maraia sa o intorc,asa ca desi nu mai sugea asa des ma trezeam sa o intorc.Si eu am tinut-o mult in brate(nu am fost adepta lasatului sa planga) si nu regret,nu e mai alintata decat alti copii si este si foarte independenta,curioasa si fara frica.
Ana38+cusi mamica de Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama.lia spune:

hai danita !!!!!!!!!!! nastere usoara si bb sanatos, frumos si destept!!!!!!!!!!

veronici ai o minune de baietel, frumusel foc, iar tu esti o mamica fericita! sa fiti sanatosi !

Amalia 39+ si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

Buna Amalia

ce mai faci? nu am mai auzit nimic de tine de tare mult timp. bebe ce face, e cuminte? mai sta in burtica?

pupici

Raluca cu Adina Andreea 12.11.2006

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

buna fetelor,
mai reusim si noi sa intram pe net.
De saptamana asta am ramas singurica - adica merge Dani la lucru si vine abia seara la 5-6. Ne descurcam pot spune - exceptand fazele de panica atunci cand o vad ca da afara.

Ziceti voi ca e normal? Si eu stiu ca bebe da afara surplusul, sau ca dupa o perioada da afara branzica - dar stiu ca nu e normal ca dupa ce mananca ... sa nici nu apuci s-o pui pe umar pentru BUF si ea sa vomite in fantana arteziana - sau "in jet" cum se mai spune. Asta stiu eu ca nu e normal.
Acum incerc sa reduc si sa elucidez misterul - din ce cauza vomita. Ii dau la o masa san si la alta milupa, deci nu le mai combin - problema e ca la cea de san nu se satura si deci mi se trezeste in mai putin de 2 ore - care iar nu e OK. Scrie in Mama si copilul - ca daca se trezesc de foame in mai putin de 2 ore - cheama medicul.
Of ca uneori nu mai stiu cum sa fac sa fie bine.

Va pove acum cate ceva din ororile spitalului unde am nascut:
- v-am pove ca am ramas socata de spital si de ceea ce am indurat acolo.
Ei bine - aveam 4 ture de cate doua asistente care se ocupau de salonul nostru. Pana sa te obisnuiesti cu ele - numa bine plecai acasa.
Una venea sa vada daca ai lapte - eu dadeam la apel sanul drept - o picatura - AAAAA! N-ai lapte inca - o hranim deci artificial.
Alta - dezinteresata - iti punea bebele pe pat si nu o interesa ce si cum. Pe aia o interesa ale cui sunt buchetele de flori din salon, ca se gasea zilnic sa fie ziua vre-unei colege de-ale ei si avea nevoie de un buchet. Iar cum salonul nostru era renumit de cate flori primeam ... avea de unde alege si venea la fiecare tura sa ceara.
Alta - se interesa ce si cum - sa-ti spune cum ar face ea si cum tre sa fie la ea pe tura.
Si una - care avea ce avea cu mulsul.
Eu eram atat de stresata incat ma trezeam la 5.50 sa ma pregatesc ca-mi aduc astea copila la ora 6. Ma spalam, ma aranjam si asteptam copila. Bineinteles ca oadata adusa nu ma puteam organiza, ce sa fac si cum - plus ca de multe ori nu aveam ce face - asta dormea fiind hranita si indopata artificial - insa eu nu puteam nici macar sa ma relaxez si sa dorm langa ea - stateam in picioare si ea trona pe pat - asa am plecat eu din spital cu picioare mult mai umflate decat am avut eu in sarcina.
De atata stres - eu nu-mi vedeam de copila ci doar sa vad care asistenta e pe tura - sa vad ce si cum trebuie sa ma port. La una sa dau tzatza la strans - si proasta de mine o dadeam tot pe a dreapta - ca deja nu mai suportam nici eu sa pun mana - la alta sa ascund pompa de muls, la alta sa ii dau cantitatea mulsa si la alta sa-i ascult pledoariile.
Era deja enervant. In fine. Oricum nu am invatat nimic din spital pentru rolul de mama. Ba una din asistente - cea care ma tot strangea de tzatza - m-a facut si vaca.
Eu ii tot dadeam inainte ca nu am lapte - si ea .... las ca ai - ai colostru - ce crezi ca ii da vaca la vitel in primele zile? Nu tot colostru?

Ma rog. Precizez ca de multe ori am alergat cu banii in mana dupa ele - incercand astfel o schimbare in comportamentul lor fatza de mine si fatza de copila - dar ba nu primeau - ba le dadeai degeaba - pana cand intrau din nou in tura - te uitau.

La aia cu florile - i-am dat niste bani sa-mi cantareasca fetitza - imi zice ca vrea si un buchet de flori. Il pun pe Dani sa cumpere unul si sa vina sa mi-l aduca.
La ora 6 cand imi aduce copilul - apare alta asistenta- intreb unde-i aia - o plecat acasa. Dar de ce intreb?
Incep eu sa ma agit - ca nu era inca ora de plecat acasa- trebuia sa iasa la 7 - asta se panicheaza sa nu fac scandal si ma ia cu binisorul si ma intreaba ce voiam de la ea - ca a avut o problema si a plecat mai devreme.
Ii spun ca i-am dat niste bani sa-mi cantareasca copilul - asta lasa ca ti-o cantaresca eu si ma intorc sa-ti spun.
Fara bani fara nimic am primit raspunsul - avea tot 3550 g - stagna de 3 zile. Astia voiau sa ma dea afara din spital si fata mea nu lua in greutate.

A doua zi - imi scria pe fisa ca fata avea 2400 g. Intreb cnd ati cantarit-o - aseara dupa baitza - zic ca nu se poate - ca tot atunci am platit si eu pe cineva sa mi-o cantareasca si ca avea doar 3550. Asta sus si tare ca nu - ca are 2400 si ca dupa baitza aseara atat avea.
In fine - atunci mi-am dat seama ca ma lupt cu morile de vant si ca de fapt nu le pasa- mi-ai si falsificat fisa- numai sa ies odata din spital.
Din acel moment am luat sforile in mainile mele - si nu-mi pare rau - dar au fost cateva zile crunte crunte. Sa dai piept cu viata grea nestiind ce te asteapta ... dar se pare ca e ok si ne descurcam.

AVIZ PENTRU VIITOARELE MAMI: primele zile cu bebe sunt crunte - nu va panicati. Trebuie o mica perioada de timp de adaptare a copilului cu mama si mai ales a mamei cu copilul. Rabdare si multa dragoste. FAR STRES.

NU FACETI CA MINE!

Cateva raspunsuri:
veronici - pupici la Rares - e un scump.
Bambo - pemine m-a socat asemanarea bebitei tale cu tine. Parca ai facut-o singurica.
biabaus sunt mai multe feluri de vomitat, cand da lapte nedigerat afara, cand da branzica afara si cand vomita in jet. Ei - a mea le face pe toate - dar cand vomita in jet - intru in panica - ori nu tolereaza milupa, ori fac eu combinatii aiurea - ori nu stiu. Vb miercuri cu pediatra cand vine s-o vada.
De somn si eu stiu ca e ok pe parti - pe spate di pe burta doar supravegheati.
Pentru BUF - la noi functioneaza bine pozitia catelusul - adica pui copilul pe coate si-l sprijini la tine pe mana si cu burtica pe genunchiul tau si asa isi aranjeaza singurel capsorul intr-o parte. Face imediat buf - tu pe spate facandu-i cercuri ca acele ceasornicului.

CUM DOARME BEBELINA?
in sarcina ma culcam la 12-1 si ma trezeam la 10. Depinde de ea cand se culca - dar treaza si uitandu-se pe pereti e in fiecare zi intre 10 si 6 - cu reprize scurte de somn si colici.

- pentru DANITA si DIA pentru maine.
Mai sunt si altele? - pentru toate.

you all - fug ca plange.

Miro si Karina Ioana
am o nepotica talentata, si o BB-lina zbenguita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

fetelor, ati fugit toate?

chris 38+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

aelita, la mine se confirma si nu prea teoria cu dormitul noaptea, eu am dormit foarte bine in ultimele saptamani, dormeam bustean de pe la 12-1 pana la 10 dimineata..si greierasul meu doarme noaptea..dimineata insa incepe "programul" de pe la 5-6..

biabaus, e bine sa-l culci pe bebe intr-o parte, preferabil dreapta, ca ii usureaza digestia..cu ragaitul si noi am avut probleme, gandacelul nu prea stia cum sa faca, dar acum a invatat. am incercat multe pozitii (pe burtica, pe genunchi)..cel mai bine tot pe umarul meu, pe stanga, si masand-o pe spate de jos in sus.. acum ragaim de vreo 3-4 ori la fiecare masa..

madaluta, superb articolul..mi-au dat lacrimile..

fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

miro, unde ai citit tu ca daca se trezeste la 2 ore pt. papa nu e normal? ca am si eu "mama si copilul"..mie mi-a zis pediatra ca lapticul de mami se digera cam intr-o 1h si jum...
si eva mai vomita uneori, eu o schimbam dupa ce manca, pentru ca are obiceiul sa faca kaki in timpul mesei..si am observat ca atunci vomita, sau cand o ameteam eu cu manevrele mele de scos aerul afara..sau cand mananca mai mult..

plange pentru papa..revin..

fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput