Romanii din Marea Britanie (12)
Raspunsuri - Pagina 17
Luna1 spune:
Hai sa ma bag si eu in seama aici cu voi.
Si scoala lui fiu-miu s-a inchis azi de la "nameti" si i-am zis eu lui barbatu-miu "comunism va trebuie ca eu nu-mi aduc aminte sa se fi inchis scolile decat de vreo doua ori in copilaria mea si atunci chiar era zapada de un metru". Mi-aduc aminte cum ma zbura vantul pana la scoala si inapoi si mergeam cu drag si spor. Pai daca au astia aici vreodata vreo iarna ca cele din copilaria mea nu mai ies din casa din noiembrie pana prin martie.
In concluzie am stat cu copilul acasa, oricum ma simt groaznic deci nu mergeam la lucru.
In schimb asa rablagita cum sunt la 8,30 dimineatza eram cu copilul afara sa se joace la zapada. Noroc ca am baiat intelegator, m-a ajutat sa-mi pun sosetele, iar afara n-a dat cu bulgari dupa mine, s-a tavalit el singur.
Tare frumos a nins, pacat ca eu nu m-am putut bucura de zapada.
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina 13 sapt +Cosmin 30 iulie 2001
ella_64 spune:
Si aici in nord a fulguit dupa-amiaza putin, dar vorba lui Shakespeare "mult zgomot pentru nimic". In Romania nici nu am fi bagat de seama asa o ninsoare.
alebazi spune:
Buna dimineata, fetelor
Mai vin si eu cu niste intrebari (dar nu radeti de mine, va rog):
1. Gasesc acolo mancare de post ca cea de aici, adica: snitele de soia, pate de soia, etc., pentru ca eu vreau sa tin postul?!
2. Biserica ortodoxa este? Sau o biserica a Sf. Anton? pentru ca am facut o promisiune Cuiva si vreau sa ma tin de cuvant.
(pt. Londra ma intereseaza)
P.S. Nu aveti vreo prietena sau colega la serviciu care are nevoie de baby-sitter? Sa stau cu copilul, sa-l duc la scoala, menaj usor, un fel de au-pair ...Dupa cum v-am mai zis trebuie sa-mi gasesc neaparat ceva de lucru. Fac cinste maaaare!
Multumesc frumos
ella_64 spune:
Alebazi, gasesti aici mancare de post in supermarket-uri la sectiunea de vegetarieni, doar ca nu va fi la fel ca cea din Romania. Aici oferta este mai bogata. Trebuie sa citesti cu atentie compozitia pentru ca unele sunt pentru ovo-lacto-vegetarieni, deci au si oua si lapte.
Cat despre biserica ortodoxa, este una in Londra. Fetele londoneze te vor indruma in mod sigur.
Witchie spune:
Hello Ladies,
La noi aci pe coclauri inca ninge. Eu nu inteleg ce atata panica, acasa o zapada d-asta ar fi fost o gluma buna.
Fetita mea a mers 3 zile la play group si acum e racita coapta si eu pe langa ea:)
Salutari din Wales:)
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Partir...
ella_64 spune:
Buna Witchie, pai este in firea lucrurilor. Shakespeare este mai actual ca niciodata in vremurile astea. Si pe la noi prin nord este strada abia pudrata cu zapada, dar isteria este in floare. Si apoi nu ar fi un moment bun sa vada si contribuabilul unde se duce banul lui? Stii, cum era panoul acela pe unele autostrazi: "Aici este banul dumneavoastra"!
Salutari si tie .
Witchie spune:
Heheh Ella:)
Uitasem ca e tara lu shecspir.
Nu e nimeni prin Wales? eu cam incep sa sufar de claustrofobie.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Partir...
ella_64 spune:
Sorry, eu sunt exact in diagonala fata de Wales. Nici pe aici nu sunt prea multi romani. Sau cel putin eu nu i-am gasit inca.
motanik spune:
Este biserica romaneasca ortodoxa in buricul Londrei
Biserica Ortodoxa Romana din Londra
Adresa:
St.Dunstan in the West
184 Fleet Street
London EC4A 2AE
United Kingdom
Train (closest station): Blackfriars
Tube (closest stations): Blackfriars (Circle & District lines); Holborn (Central & Piccadilly lines)
Buses: 4, 11, 15, 23, 26, 76, 172, 341
Preot: Silviu Petre Pufulete
Tel Biserica: 020 7242 6027
Tel Casa Parohiala: 020 7587 1536
Mobil: 0973 308 545
Tel Acasa: 020 7735 9515
Program:
In fiecare Sâmbătă, la orele 16.00 iarna (Octombrie-Martie) si 17.00 vara (Aprilie-Septembrie) are loc Slujba Vecerniei, care este slujba de pregătire pentru Sfânta Liturghie de a doua zi. Preotul este însă la biserică începând cu orele 14.00 pentru cei care doresc rugăciuni speciale, sau pentru nevoi spirituale ale credinciosilor.
In fiecare Duminecă, la orele 09.00 are loc Slujba Utreniei, iar la orele 11.00 Sfânta Liturghie.
Alte slujbe, precum parastase, sfestanii, botezuri, cununii, etc. pot fi aranjate la biserică. Cei ce doresc, pot lua legătura cu preotul, fie la biserică, fie acasa.
--------------------
Andra
Letitia1 spune:
Doar nu ati crezut ca scolile or sa fie inchise doar ieri. Pai azi e ultima zi de scoala. De ce le-ar fi deschis? Cind am intrebat de ce sint inchis, mi-au spus ca din motive de health and safety. Trebuiau sa aiba un raspuns, nu? Simt ca-mi crapa capul de nervi. In final a trebuit sa duc sa duc copilul la childminder, ca eu nu am mai vrut sa lipsesc de la servici. Ce-ar fi daca din motive de health and safety nu ne-ar mai da cei ce lucreaza in domeniu, electricitate si gaz?
Alebaziin legatura cu intrebarea ta despre baby sitter, aici nu se prea lucreaza la negru. In marea lor majoritate, femeile care au copii mici stau cu ei acasa, iar cele care lucreaza apeleaza la un childminder sau cresa, oricum la o persoana care are acreditari in domeniu. Ar fi fain daca ai gasi o familie de romani care sa aiba nevoie de baby sitter, ca romanii nu-s asa pretentiosi.