Idei de vacanta in Corsica?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Tinatache o sa zic eu cite ceva .. cred ca Oana a sosit cu avionul din Canada deci nu stie de ferry ( tragetto .. in italiana .. ca poate il iei de la Genova sau Livorno .. cred ca e mai aproape decit Marsilia pt cei care vin din Germania ..). Noi insa am fost la camping si deci cu masina.. Tot in iulie anul trecut dar la Propriano ( mai la sud de Ajaccio ).

Pe noi ne-a costat de la Livorno la Bastia si Bastia - Livorno ( deci dus intors ... 110-130 euro ( pretul asta includea : 2 adulti + 1 masina intre 4-5 m cu portbagaj deasupra ) ... pt fiecare adult sunt vreo 30 euro biletul .. restul masina, si niste ch fixe ...
noi am fost cu Moby http://www.moby.it/mds/web/home.xpd?lang=de
dar mai exista si Corsica Ferries .. http://www.corsicaferries.it/ .. vezi care iti convine ca si orar ...
mai era si o companie franceza care facea curse de la Marsilia, Nissa si parca Toulon ( sper ca am scris bine )...

Ca sa nu va fie departe de apartamentele astea tb sa alegeti insa ca destinatie Ajaccio .. sau imprejurimile (Propriano ).. Nu ca noi care am taiat insula in 2 sa ajungem... Nu imi pare rau caci o PACAT sa stai intepenit intr-un singur loc si sa nu vezi cit de frumoasa e Corsica ...Insa distantele nu sunt mari pe insula doar strazile sunt foarte inguste, nu exista autostrada si deci se circula cu maxim 60 km/h ... asta dc nu nimeresti caravana circului cum am patit noi si am mers cu 15-20 km /h ... asa ca am pierdut vasul la intoarcere ..

Mincarea la supermarket mai ieftina decit cea din Italia ( asa era la Propriano), insa exista ferme peste tot si acolo se vind fructe, legume .. si brinza, mezeluri.. produse locale.. care au preturi f bune si sunt mult mai proaspete decit la supermarket.. deci merita .. nu stiu cum se numeau dar aduceau cu un cuvint italian "vivaio" ( aici insa in acest loc se vind flori .. in Corsica se vindeau legume si fructe de sezon).

In iulie ( a doaua jumatate a lunii ) era cald dar nu sa mori .. cit stai linga mare e minunat , dc intri in mijlocul insulei e mai ca in desert dar cum muntii sunt f inalti si cam tot centrul insulei e muntos deja nu se mai simte caldura ... Cit am stat noi au fost multe incendii din cauza caldurii, sunt pompierii insa peste tot la colt de sosea gata sa intervina + avioanele care arunca apa de mare ..

Viana in general plajele in Corsica nu sunt amenajate cu umbrelute de inchiriat.. sunt plaje libere .. pe gratis ... insa gasesti acolo de cumparat umbrela si chira dc o pui la sfirsitul vacantei in cosul de gunoi tot te costa mai putin decit ar costa inchiatul zilnic...
Plajele nu sunt deloc aglomerate .. pt ca sunt ff multe ... si apoi sunt putini cei care stau pe plaja .. majoritatea au barca lor ( chiar si una mica si umflata ) sau inchiriaza barca... cu care se duc in larg, sau prin golfulete unde nu se poate ajunge decit cu barca .. era mai aglomerat pe mare decit pe plaja ... In alta ordine, doar cei cu copii mici sau batrinii fac plaja zilnic in acelasi loc, e mult prea frumos ca sa stai lipit de o bucata de nisip .. deci majoritatea se duc la plaja azi intr.un golf , miine in altul...
Sunt putine hoteluri si alea micute... unde sunt mai multe, mai noi.. vezi poporul vacantierilor cu umbrela in spate mergind la plaja ca la noi la Mamaia .. dar eu am numarat pe degete locurile alea in 18 zile ... in rest case de vacante si campinguri ff multe ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

crista, multumim ! eu am gasit un site pe care ne costa aproape 300€ pt o masina normala, 2 adulti si 2 copii. Ce zici tu e mai bun. Ma uit acuma pe linkurile de la tine sa vad ce obtin ca pret.
Inca ceva: plajele sunt cu nisip sau pietricele? si noi avem o barcuta dar cred ca am face parte din aia cu umbrelutele pe plaja, ca avem piticii cu noi:))

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

noi n.am platit pt masina .. dc te uiti pe linkurile alea vei vedea ca exista pret promotional de 1 euro pt masina ... acum noi le-am luat din timp ( cam prin martie ... ) dupa care le-am schimbat ( ca m-a mincat pe mine in fund sa beau niste brinca si cretisoara si m-am dat peste cap de tot .. asa ca am schimbat data prin iunie.. dar inafara de 10 euro "penalizare " n.am platit altceva... dupa care la intoarcere cum ziceam de la Bonifacio si pina aproape de Bastia am prins caravana circului zeci de camioane cu cite 3 remorci ... n-am vazut in viata mea asa ceva si am mers cu 10-20 km/h maxim .. asa ca la Bastia am pierdut vaporul si a tb sa cumparam alte bilete .. insa luate acolo pe loc pt urmatoarea plecare si tot 1 euro am platit pt masina .. deci ... cauta euroiul ala ... ca merita ...

Barcuta noastra are 2.5 m deci e mica si cu un motor mititel dar nu conteaza .. erau altii si mai mici ca noi.. cu visle chiar .. eu zic sa o iei daca ai loc in masina .. ca nu se stie ce idee iti vine... sunt locuri superbe.. si poti sa ajungi chiar navigind pe linga coasta ( dc n-ai motor nu ai voie sa te indepartezi mai mult de 150-200 m de coasta ... ) ..

Nu stiu cit de mititei sunt copilasii tai ...si nu stiu dc ati mai petrecut multe ore pe un vapor de genul asta asa ca sper sa nu te superi dc iti mai zic cite ceva .. eu de ex.. la inceput n.am stiut asta si nu a fost prea bine... deci as fii preferat sa imi povesteasca cineva.. Am calatorit si ziua si noaptea si deci acum sunt "experta " .. in primul rind tb sa ajungi din timp ( adica cu citeva ore inainte sa prinzi loc in fata la coada de masini ca sa urci printre primii si deci sa ocupi locuri bune in vapor,afara pe sezlonguri sau pe bancute sau inautru cum vrei ..
ziua: sa aveti la voi un prosop ceva ca sa il pui pe bancuta sau chiar jos pe punte ... cind am fost spre Sardegna unde vaporul era pèlin de tineret, f putini copii ... se facea plaja pe punte ... Spre cOrsica e plin de copii si ciini.. acolo sunt admise animalele nu ca in Italia si de i toti italienii cu camperul sau rulota merg in Corsica. Pe punte nu se facea plaja... dar dc vrei sa te asezi un prosop de plaja ceva ar fii bun... mai ales pt copilasi...Obligatoriu o bluza cu mineca lunga , pulover ceva caci inauntru e groaznic de frig de la aerul conditionat ..
noaptea: nu toata lumea cumpara cabina sa doarma ca la hotel ( costa ff mult si nu se merita pt 6 ore ) deci majoritatea au cu ei sacul de dormit , sau paturica ... eu cum ziceam n.am stiut ca se doarme grupa mare si am avut numai puloverul si pantaloni lungi ( ce noroc ) ... ca m-am trezit anchilozata... tot asa tb sa fii printre primii .. ca sa gasesti o canapea ceva .. sa dormi pe ea.. hahah
Era batalie pe mc donalds sa doarma pe saltele alea sau pe bilele copiilor ..cine avea sacul de dormit l-a pus pe jos si au fost domni.. cum ziceam e o liniste si toata lumea doarme . inclusiv cei de la bar ( pe sub tejghea)... parca eram in tabara .. iar dimineata toti la coada la cafea si corn...

Plajele sunt din pietricele mici mici de tot care au devenit nisip ..unele insa sunt si cu nosip ff fin ... insa drept sa zic la alea nu am vazut case sau hoteluri aproape .. Eu n.-am ajuns la Ajaccio deci nu stiu pe acolo cum e .. stiu doar ca toti italienii de pe vas se duceau in zona Ajaccio ( asta nu e un avantaj .. caci unde sunt italienii cu fumuri in cap .. sunt si preturi mai mari)
plaje frumoase pe linga Propriano ca noi acolo am stat :
- Marina di Tizzano ( de partea cealalta era golful Murtoli aici este o plaja meseriasa ...insa se ajungea cu masina pe un drum de parca erau alea forestiere din Ro ) .. dc ai masina joasa risti sa ramii pe acolo .. insa lumea civilizata .. te asteapta sa iesi din groapa .. noi parca eram cu vaporul ca masina e lunguta .. si vecchiutza .. asa ca am cam tremurat de frica ca ne intoarcem pe jos.. insa merita ..e plin de masini din toata lumea .. caci e acolo sus pe deal un sat in care sunt numai case de vacante , vile inchiriate... aici poti pune barca pe apa linistita ... dc nu e grea sa o cari in spinare
-Belvedere -Campomoro.. chiar daca pare in golful Propriano in care intra zilnic vapoare ...apa e ff curata ( caci e larg golful, si in mijloc ff adinc.. si plin de corali ) ..si aici o plaja frumoasa de nisip, multe vile ... f elegant
- de cealalta parte a golfului Propriano : Porto Pollo dar si mai frumos in Baie de Cupabia .. Plage de Cupabia ... e drept asta mai departe de lumea dezlantuita .. dar plaja larga si cu un nisip super fin in care se afundau picioarele .. aici se ajunge cu masina.. e un loc de parcare si apoi pe jos intri pe plaja .. se afunda picioarele in nisipul asta .. nu erau case aproape dar poti cauta o vila ceva in apropiere .. sunt sate ...

Pentru cei care nu sunt foarte mofturosi la cazare eu recomand casutele din campinguri... sunt super misto si mult mult mai ieftine decit un apartament.. cu 3-400 euroi cred ca stai 2 sapt acolo ( noi la cort si avem cort mare si multe acareturi am platit 2 pers 18 zile vreo 200 .. la casuta o fii dublu ...dar nu mai mult.. ) . O casuta are de toate .. baie proprie, bucatarioara , gratar afara ( iti cumperi carbuni de la supermarket si n-ai treaba ), pridvor/veranda cu sezlong.. si o gradinita proprie unde se pot juca copii seara /dupa amiaza...

Asta e ce i-am scris si lui bbAlinush pe mail .. mai scriu si aici ca poate intereseaza :
De la Bastia in jos pe coasta de est ... sunt mlastine, si multe unitati militare ... cimpuri ... deci nu e cine stie ce ... abia de la Solenzara , apoi Porto Vecchio incepe sa fie frumos... sunt multe orasele mititele , ceva plaje cu nisip ... oricum de inchiriat vila sigur gasiti ... De aici in jos spre Bonifacio ... e minunat ... Bonifacio e de vizitat .. nu de stat insa ca e balamuceala mare .. lume multa , agitatie ... De la Bonifacio spre Propriano e mai liniste .. golfulete multe si intime... sate mai cocotzate si strazi neasfaltate insa pe care cu o masina buna )( nu ff joasa ) se ajunge la mare ... sau chiar mici orasele la malul marii ...

Mie cel mai elegant loc mi s-a parut marina di Tizzano.. erau si campinguri, si casute si vile de vacanta .. dar si o plaja frumoasa.. multi copii .. mai liniste .. nu aveai unde sa parchezi ( putine locuri ) si din cauza asta era mai bine ca erau numai cei care stateau acolo ...

Si de la campingul nostru ( care era chiar in Propriano .. sus de pe deal) se cobora ( cu masina sau pe jos) se traversa soseaua .. dar pe urma mergeai pe un cimp .. mare.. pina la plaja.. era f misto ( de pietricele d.alea mici de tot ca un nisip mai gros dar nu deranjau) .. si apoi era intim.. numai cei din camping veneau aici .. Apoi orasuil era aproape si deci puteai in fiecare seara sa mergi acolo, sa maninci in port..

poze din corsica http://travel.webshots.com/album/552740788mvkgYn

Mergi la inceput

crista, chiar asta voiam sa te intreb dar m-am grabit data trecuta si n-am mai apucat: de casute! Noi am stat la casute in Croatia si a fost super (si ieftin), dar in Italia am avut un bungalow mizerabil (si scump). Daca zici ca sunt in campinguri si casute faine (Mobilehome sau Mobilhaus se cheama) atunci e clar ca ne intereseaza. In Croatia am stat intr-un camping super misto, curat, ingradit, ne-a placut f mult, numai a dupa experienta trista din Italia ni se cam luase gandul.
Mai stii cumva site-uri de pe unde ati fost voi? am sa caut si eu dar as merge undeva "probat", tot din cauza exper. de asta vara;)

edit: am gasit asta: www.homair.com dar in iulie-august e 800€/sapt!!

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Mergi la inceput

noi am stat la cort ( dar la baie era super curat .. si nu era un camping luxos .. ca ala de la cavallino in italia de ex... )... deci imi inchipui ca dc baia comuna ( unde era lume multa ... era asa curata .. si casutele trebuiau sa fie ingrijite pe dianuntru ) .. nu am vazut cum e in vreo casuta ci numai de afara... Noi avem si experiente mai neplacute cu campingurile din italia care dc nu sunt de 4 stele nu sunt ff curate ( alea de la Adriatica , pe linga Venezia pt ca sunt pline de nemti sunt cele mai curate ... ) restul insa nu sunt chiar asa.. asta in Corsica era ff curat si avea numai 2 persoane la curatenie nu o armata ca alea de linga Venezia .. sau numai 1 amarita la negru ( si aia romanca ) cum am gasit in Sardenia ..
aici am stat noi
http://www.campingtikiti.com/products.htm
asta e plaja campingului... din pietricele marunte ... super misto pt copii si mai ales pt mers la plaja dupa amiaza - seara cind te intorceai din alte plimbari .. Casutele aveau aproape toate vedere la golf... era f frumos ... noi cu cortul mai in spate .. dehhh ...
am gasit si pretul e mult mai mult decit credeam eu .. din pacate ... cred ca merita apartamentul... e 645 euro /sapt 5 persoane ( voi sunteti 4 dar e tot una hahah ca nu iti da banii inapoi )

Mergi la inceput

uite aici o alta pagina .. sunt si campinguri si case...
http://www.allerencorse.com/ajaccio-alloggio.htm
se deschide la Ajaccio dar iti poti alege tu o alta zona....
plaje de nisip erau si pe coasta de est pe la Porto Vecchio , Solenzara .. apoi urma coasta inalta in punstul sudic ) Bonifacio) si incepea sa mai scada spre Propriano ... unde intilneaui din nou si plaje de nisip ( sau pietricele marunte ) dar si bolovani ( astia insa numai prin golfulete unde se ajungea cu barca ... ca ala din poza mea )...

Mergi la inceput

crista . si multumim si pt info cu ferry. acolo unde m-am uitat eu ma punea sa aleg si cabina si iesea cam 250-280 dus-intors Livorno-Bastia. Drumul dureaza 4h, eu cu astia mici ar tb sa am unde sa mai intru. Ai mei vor avea 5 si 3,5 ani la vara, deci mici:)

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Mergi la inceput

nuuu .. crede-ma ca erau si copii mici .. sunt bani aruncati la gunoi pe cabina pt citeva ore ( chiar si noaptea .. ).. in timpul zilei te bintui cind pe punte cind inauntru uinde sunt restaurante, pizzerii, bar cu masuta si scaune... si poti minca o prajiturica sau un sandvis... mc donald... si loc de joaca amenajat pt micuti... deci nu te plictisesti ... ca n-ai cind ...

noaptea ( dar nu e obligatoriu .. ca sunt multe ferry ziua ) noi n.am avut incotro ca am pierdut vaporul nostru si asa ca in loc sa mergem la un hotel in bastia 100 euroi am ales sa luam primul vapor ... si crede-ma era plin de nemti si elvetieni ... carora insa le-a convenit sa doarma pe vapor in conditiile in care ti-a,m zis ( pe jos, pe canapele ... ) si sa fie odihniti si buni de drum la volan dimineata... Erau si tineretv zglobiu ( niste cercetasi ) care au dormit afara ca cica era mai cald ca inauntru unde mergea AC in disperare... insa e sinistru noaptea pe punte ... urla marea ... eu n.am avut curaj nici macar sa stau... am facut rebus toata noaptea si l-am invelit pe al meu sotior .. am adormit spre dimineata cred ca 1-2 ore ( era si tv la care ma puteam uita dar l-au inchis niste nebuni pe la miezul noptii ac voiau sa traga aghioase si nu se concentrau decit in liniste profunda ) ... Dimineata am fostnintre primii la cafea la bar si corn cald si i-am trezit si pe unii sarmanii care erau rupti de oboseala linga noi , pe alta bancuta ( mesele alea cu canapea in semicerc.. bune de dormit .. cap in cap si cu picioarele pe scaun.-. eu ca sunt mai lunga ...)

mai bine ajungi seara intr.un oras, hotel in it.-. faci popas , dormi bine ... eventual seara mai vezi una alta ( pe linga Livorno ai ce vedea, sau la Bologna, Firenze, Pisa ... care sunyt mai aproape ) ... si dimineata iei vaporul ... linistita ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by viana

super pozele!
ma intereseaza daca sunt umbrelute de inchiriat deoarece copii mei sunt mici.Ati platit la sfisit curentul,gazul si curatenia separat?Mi s-a parut cam pustiu.Sa inteleg ca nu este deloc aglomerata?Deci ideala pentru familisti.

Pentru umbrela de soare: noi am cumparat-o de la magazinul de peste drum, a fost cam 10 euro, si la sfirsit am lasat-o mostenire apartamentului .
La sfirsit am platit curatenia (50 euro), dar era totul deja trecut in contract deci nu am avut surprize.
Plaja nu este deloc aglomerata si este cu nisip fin iar marea este minunata (faceam baie seara la ora 20h00). Noi am preferat sa stam intr-un singur loc, ca alergam tot anul si vroiam sa ne odihnim. Dar multa lume merge in fiecare zii la alta plaja. Noi ne sculam dimineata, luam micul dejun pe terasa (cu bagheta si croasante calde de la brutaria de peste drum), ne luam traista cu prosoape si coboram la plaja. La prinz veneam acasa, mincam si dormeam (intre ora 14h00 si 16h00 este prea cald sa stai pe plaja...). La 16h30 eram din nou pe plaja pina la 20h00. Pe urma iar masa, putin televizor si nani...
Desi ziua este cald si f.cald, noaptea este placut, fiind pe malul marii (in primele zile chiar ne-am si invelit cu patura). Nu aveam aer conditionat.
Am aacut cite o excursie la Ajaccio si Bonifacio. In rest am stat loco.

Intilnire DC Montreal 16 decembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by tinatache

mersic , pretul e bun, si daca e cum zici tu chiar ca se merita drumul. Stie cineva cat costa sa treci cu masina pe Ferryboat pe insula?

PS: numai de siguranta: pretul nu include nici o masa, nu?
PS2: am gasit un site si in martie (mai tarziu inca nu sunt preturi) costa cam 300€ pt o masina, 2 adulti si 2 copii, dus-intors

Oana, daca tot suntem la capitolul preturi, abuzez de amabilitatea ta si te intreb cam care sunt preturile la mancare pe insula? as vrea sa-mi fac o estimare cam ne-ar ajunge mancare pe sapt., cu mic dejun in camera si restul pe unde se poate.

aa, si inca ceva: ce temperaturi ati prins voi in iulie? mersic!

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Despre preturi, recunosc ca nu imi aduc aminte, dar am inteles ca sint putin mai scumpe decit in Franta continentala. Noi aveam doar un supermarket peste drum, dar era suficient pentru ce ai nevoie in fiecare zii.
Pe urma, ca sa nu mergem la restaurant (care este f.scump!) si sa nu trebuiasca sa gatim, am gasit o macelarie care facea si mincare (in fiecare zii alte feluri), asa ca ne cumparam prinzul si masa de seara in fiecare dimineata, o puneam la frigider si cind veneam acasa incalzeam mincarea si gata. Am avut calmari umpluti, somon cu sos, gratin de cartofi, pui fript, friptura, salate de diverse feluri, etc. Totul a fost exceptional, iar proprietarul (care este si bucatarul) este extrem de amabil si prietenos (ca toti corsicanii intilniti de noi, am fost uimiti de amabilitatea lor).
Noi am forst de pe 8 pina pe 22 iulie si prins temperaturi in jur de 30 de grade, care la mare sint f.agreabile. Se apre insa ca luna august este chiar un cuptor.
Eu mi-am luat multe informatii si de pe situl urmator (pe forum poti pune si intrebari): http://www.routard.com/forum/corse/62.htm. Este extrem de instructiv si sint povesti adevarate, ale celor care au fost deja pe insula.
Daca va place natura mai salbatica, daca fugiti de aglomeratie dar vreti sa fiti totusi la mare, Corsica este locul ideal. Nu prea sint hoteluri, nu este trafic, cazarea se face in general in campinguri sau mici resedinte ca cea in care am fost si noi. Mincarea (brinza , mezelurile, fructele, legumele) si vinul local sint f.bune.
Vacanta placuta.

Intilnire DC Montreal 16 decembrie

Mergi la inceput