Ce pregatim de Craciun

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Mai, ce de bunatati faceti voi!

Eu anul acesta in afara de dulciuri, sarmale si friptura n-o sa prea stau prin bucatarie. Nici nu suntem atat de multi si nici nu ma mai vad bucurandu-ma de sarbatori daca sunt obosita.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

Marusia,te rog frumos scrie-mi si mie cum faci puiul cu lamaie,medalioanele din limba,salata din piept de pui. As vrea sa le fac si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

ADI imi cer scuze,dar nu am apucat sa intru zilele astea...am sa pun reteta mea de prajitura cu mere care o am de la o prietena,nu am mai vazut-o pe aici...dar maine,ca acum sunt chiauna de somn...iar napolitanele,cred ca mai e reteta pe undeva,am mai vazut...e vorba de foi din acelea cumparate si crema de zahar ars cu nuca,sau un fel de nuga...asta imi place mie mult!!!..sigur e reteta undeva ca am vazut...cred ca la Natalia!!!

si maine bag reteta de la praji cu mere!!!...scuze ca sunt pe fuga!!!






Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marusia spune:

Pui cu lamaie:
un pui transat bucati sau pulpe de pui
sare,piper macinat ,cimbru
doua lamai ,una vrde si una galbena
o lingura de miere de albine
doua linguri de mustar
Condimentezi bucatile de carne si le pui la macerat o zi cu sosul facut din zeama lamailor,mierea si mustarul.Le pui la cuptorul incins,intr-o tava sau vas de sticla termorezistenta,intai acoperite,apoi le descoperi sa se rumeneasca.Din cand in cand ungi bucatile de carne cu sosul din vas,ca sa se glaseze frumos.daca scade zeama din vas,mai adaugi cate putina apa ca sosul sa poata fi intin pe carne.
Medalioane de limba:
o bucata de limba
trei morcovi,o ceapa,boabe de piper
aspic,masline negre taiate felii sau rondele
Pui la fiert o bucata de limba in apa rece cu putina sare , boabe de piper,trei morcovi ,o ceapa intreaga.Cand limba e fiarta,o scoti pe o planseta de lemn si o curatzi de pielita alba cu un cutit bine ascutit,inainte de a se raci complet.Apoi o tai in rondele.In pahare de marime potrivita,sau in tavite de savatine ,pui un strat se aspic caldut de un deget si lasi sa se intareasca in frigider.Dupa ce s-a intarit ,decorezi pui bucata de limba in mijloc si in jurul ei decorezi cu masline si morcov.mai torni un pic de aspic cat sa le cuprinda pe jumatate si dai iar la rece.In final torni aspic sa le acopere bine.Dai le rece sa se intareasca bine.Apoi le scoti din tavite sau pahare asezandu-le cu gura in jos pe o tava si acoperindu-le cu un prosop udat cu apa fierbinte si stors.
Salata din piept de pui:
piept de pui fiert,taiat cuburi
o gulioara rasa pe razatoarea mare
un morcov ras
ridichi taiate felii
cateva fire de ceapa verde taiate
maioneza
Toate se amesteca intr-un bol si se aseaza in castonele mici ornate dupa imaginatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

Multumesc Marusia cred ca o sa fie un deliciu,dupa ce le fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani33 spune:

Oau! Fetelor, cand aveti timp sa faceti toate bunatatile astea?
Sper sa pot face si eu macar pe jumatate.
Oricum masa de Craciun va cuprinde sigur caltabosi, racitura, salata de andive, cocktail de peste, sarmale, friptura de porc, carnati, cozonac, tort si prajituri. As vrea tare mult sa-i fac piticei mele niste fursecuri in forma de brad, stelute...formele le-am cumparat, imi mai trebuie reteta.
Adriana, am vazut ca ai spus ceva de fursecuri de diferite forme, cum le faci, scrie si tu reteta sa facem si noi la prichindei.

Daniela & Sophia (18 mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yh spune:

face cineva scutecele MaiciiDomnului de craciun? si daca da cum se fac multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gyna spune:

Daniela, cum faci coktailul de peste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani33 spune:

Gyna, e destul de simplu de facut. Eu cumpar 2 conserve de ton in ulei, dar sa fie bucata intreaga nu maruntit (eu prefer conservele John West, sunt mai scumpe dar sunt foarte bune) si una de peste afumat de care gasesc. Se scurge uleiul foarte bine, se face maioneza din 2 oua, se taie o ceapa potrivita feliute si se amesteca toate. Se potriveste de sare. Nu pare cine stie ce dar este foarte gustoasa. In special a doua zi dupa ce isi lasa ceapa aroma.
Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Daniela,cel mai fraged si bunut aluat incercat de mine pana acum este asta:
100 g zahar pudra
2 galbenusuri
200 g unt moale
300 g faina
esenta
Se framanta toate si se face un aluat care se intinde foaie de 1 cm sau mai subtire si se decupeaza cu dif forme,care se pot lipi intre ele(cu gem sau dif umpluturi) sau se ornreaza cu glazura de zahar pudra colorata..
Iese un aluat molcut,daca nu te descurci la intins si decupat pudreaza masa si aluatul cu faina.


Adriana si-atat...

Mergi la inceput