Ce pregatim de Craciun
Raspunsuri - Pagina 9

adi69 spune:
quote:
Originally posted by yh
face cineva scutecele MaiciiDomnului de craciun? si daca da cum se fac multumesc
Am eu o reteta de turta cu julfa,adica cu seminte de canepa.Bunica mea(are 80 de ani)face in fiecare Craciun...pt toata familia (de puturosi ca nu santem in stare sa ne facem singuri

Face niste foi din faina ,apa si sare,le intinde subtiri si le coace pe dosul tavii,samanta de canepa o macina,o fierbe cu apa si spuma(sau caimacul) rezultat este julfa cu care se umplu foile.Laptele care ramane de la fiertul semintelor, se strecoara ,se indulceste cu zahar si arome si se insiropeaza cu el foile.
Nu-i greu de facut dar iti ia timp..o zi sa faci foile si alta zi sa pregatesti julfa si sa formezi turta..apoi se mananca peste inca o zi sau doua..sa se inmoaie bine totul..
Daca doresti iti scriu reteta....
Adriana si-atat...


dani33 spune:
Adriana multumesc pentru reteta.
Abia astept sa ma joc cu domnisoara mea in faina sa facem amandoua braduti si stelute.
Daniela & Sophia (18 mai 2004)


anasol spune:
adi,io nu cred ca voi pregati ceva dulce,voi cumpara,cat despre mancare o sa fac niste aperitive si friptura,probabil si niste sarmalutze,nu ma complic,ca face soacra mai mult
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gogosica_lu_solo/my_photos
anasol si david-andrei(06.01.2006)


CRISMIR spune:
ADI uite scriu acum reteta,scuze de intarziere!!..sper sa nu fiu off topic!!
Prajitura Ioana
Aluat:210g faina,140g untsau margarina,70 gr zahar,1 praf de copt,1 zahar vanilat,3 galbenusuri.
Se framanta un aluat care se intinde cu mana in tava,unsa si tapetata cu faina,apoi se unge cu un strat subtire de gem(e indicat unul mai acrisor)
Peste se aplica un amestec format din :3 albusuri,200g zahar si 140 g nuca macinata.Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul si la sfarsit nuca.
Se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 30 minute.
Se poate face insa si cu mere.Adica in loc de cele 140 g nuca se calesc 3-4 mere cu putin zahar si scortisoara,se lasa la scurs si la racit apoi se amesteca cu albusul batut spuma si zaharul.
Eu tai prajitura cu paharul atunci calda in tava,si iese tare frumos,puteti folosii si diferite forme.
Mie personal imi place tare mult varianta cu mere
Pofta buna!
Week end placut la toata lumea!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001


adi69 spune:
Mirela,multumesc de reteta.Spune-mi cu cat timp inainte poti s-o faci si cam cat tine,ma gandesc la bezeaua de deasupra cu mere..
Adriana si-atat...


adi69 spune:
Da o reteta de alba ca zapada dulce-acrisoara aveti? da probata de voi...
Adriana si-atat...


danyce spune:
Mirela, merci tare mult de idee.Eu chiar ma gandeam ieri ca o sa fiu nevoita sa-mi schimb planurile mele frumoase de a face cu Alma fursecuri pt ca nu o sa am timp
. Lucrez pana pe 22 seara si inca si cu mult peste program
. Asa ca o sa trebuiasca sa fiu Speedy Gonzales sambata, pe 23. Stii ce fac?Fac prajitura asta si cu nuci si ii pun ceva spuma de ciocolata la final si eventual ceva fructe confiate de decor(cand e scoasa din cuptor), dar si cu mere cu bezea si prajiturile astea doua le tai in braduti si clopotei(pe aia cu nuca si cioco+fructe confiate...sper sa gasesc ceva drajeuri verzi marunte sa colorez brazii
si galbene pt clopotei) si in stelute, ingerasi (aia cu mere si bezea).Banuiesc ca se face destul de rapid si daca fac aluatul dublu, plus spuma de ou in cantit. dubla reusesc sa le pun pe amandoua la cuptor
in acelasi tp., iar in tp ce se coc ma apuc de bulgari cu cocos (se fac super rapid) si rulouri cu aluat de foietaj din comert (le umplu cu crema de cremsnit facuta de mine si pe care o subtiez cu putina frisca).Dupa astea mai fac si cozonacul, iar in tp ce dospeste pregatesc sarmalutele
si salata de boeuf.Aperitivele (carpaccio de somon cu scoici, salata de ciuperci, ouale in forma de omuleti de zapada, cocktail de creveti si mousse de somon le fac dumnica dimineata, iar rulada Wellington cu garnitura de braduleti de spanac si cartofi spiralati cu cascaval la cuptor le pregatesc toate duminica seara, la fel ca pt orice cina).Cam asa mi-am gandit eu programul si sper sa nu mai apara modificari serioase.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei


danyce spune:
Ah, am uitat de desertul de duminica seara:Tiramisu cu capsuni (il fac si pe asta sambata seara).
TIRAMISU CU CAPSUNI
-250 gr de mascarpone
-500 gr de capsuni
-10cl de kirsch (lichior de cirese)
-cateva linguri de zahar pt capsuni, zahar pudra pt crema (dupa gust)
-8 albusuri
-16 piscoturi
-1 lingura de cacao cu zahar (Nesquick sau asa ceva)
Se spala capsunile si li se inlatura coditele, apoi se aleg cele mai frumoase pt decorare.
Celelalte se taie in bucatele mici si se amesteca cu lichiorul de cirese si cu cele cateva lg de zahar intr-un castron care se pune pt 1 ora la rece.Dupa ce se scoate castronul din frigider se strecoara capsunile, sucul rezultat prin strecurare urmand a fi utilizat pt a face un sirop (se fierbe 2 min.). Siropul se lasa la racit.
Albusurile se bat spuma. Se amesteca mascarpone cu zaharul pudra. Albusurile se incorporeaza apoi in mascarpone.
Piscoturile se inmoaie rapid in sucul/siropul de capsuni si se aseaza intr-un vas dreptunghiular, unul langa altul.Peste piscoturi se pune un rand de capsuni taiate, apoi amestecul de mascarpone, inca un rand de capsuni, inca putina mascarpone.Se pune la frigider pt cel putin 4 ore.
Inainte de servire se pudreaza cu cacao si se aseaza capsunile intregi
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei


CRISMIR spune:
ADI eu am facut prajitura si cu o zi inainte si in aceeasi zi dimineata daca ai nevoie seara de ea...asa ca tine ok,nu iti fa probleme...se intareste tare bezeaua si cu merele si e foarte buna si dupa 4 zile...
si sa aveti sarbatori fericite!
DANIELA si ma bucur ca ti-am fost de ajutor....e foarte bine ca ai forme sa faci braduti si stelute(cred ca o sa-i placa Almei
),mi-ai dat si tu mie ideea
...a,si sa nu uit,trebuie sa fie destul de inalte formele,eu am unele mici si nu pot face cu ele,deci atentie,prajitura iese destul de inaltuta!!!...ce menu fain ai
..si eu fac cocktail de creveti,sunt inebunita dupa ei
Eu insa sunt derutata cu programul...pt ca in 23 dupa masa mergem la ziua unui baietel...offfff,si imi da treaba peste cap...asa ca inca nu m-am organizat complet
Numai bine la toata lumea!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001


adi69 spune:
Ajutor..
Tine minte cineva prajitura chinezoaica?
Era ceva cu cacao si nuci si glazura de galbenus deasupra...,eu stiu in mare dar nu mai am gramajele.(si am bate barbatul la cap..)
Adriana si-atat...
