Ce pregatim de Craciun

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marusia spune:

Buna dimineata!Citesc de multa vreme postarile voastre dar pana ieri nu mi-am facut cont.Sunt interesante ideile voastre despre masa de craciun.Stiu multe retete avand in vedere ca sunt o mamica mai tomnatica.Daca vreti sa va impartasesc si voua din experienta mea in ale bucatariei ,o voi face bucuroasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Pai Elena,cu una sau doua saptamani inainte incep sa fac fursecuri..iar in cele doua zile de dinainte fac mancare.Anul asta am sa stau slabut la mancare..doar sarmalute in vasul roman,o ciorbita si friptura de purrcel,la aperitive vreau sa incerc "poiana cu ciupercute" am vazut reteta pe la Natalia , boeuf,si salata cu ciuperci si pirjolute..dar cred ca de rev astea..impreuna cu piftia..
La prajituri inca stau pe ganduri...aveti cumva reteta de aluat de nuci,de alea care se coc intr-o forma speciala pe aragaz?parca mi-e dor sa fac cum faceam la mama acasa..

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Marusia,bineinteles ca asteptam sa ne impartasesti si noua...incepe de ex prin a ne spune meniul tau de Craciun..

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Adi, ia vezi aici.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

quote:
Originally posted by Hildegard

gabi, reteta de kinder inca n-am postat-o. O am pe hartie inca acasa.
Io am facut- de nenumarate ori.
Sincer prima data cand am facut-o mi s-a parut grea...dar poate eram io fara experienta atunci. Dar am sa te ajut s-o faci...daca intampini dificultati.
a...poate nu e cea ce cauti tu...dar oricum iaca reteta:

PRAJITURA KINDER


Blat:
6 albusuri se bat cu 6 linguri de zahar, 4 linguri de pesmet, 4 linguri de nuca macinata, 1 lingura faina, 1/2 plic praf de copt.
Se unge tava cu margarina sau se pune hartie cerata, se aseaza bucati de nuca in tava iar peste nuci se pune blatul. Se baga la cuptor. Se verifica pana se desprinde un picut de tava.
Blatul se raceste. Dupa ce s-a racit se unge cu crema finetti.

crema 1 si 2:
700 ml lapte, 6 galbenusuri, 3 budinci de vanilie, 2 linguri faina, 250 g zahar. Toate astea se fac pe foc pana se obtine o crema groasa care se pune apoi la racit. Dupa racire se imparte in doua.
Jumatate din aceasta crema se lasa galbena si se intinde pe blatul racitpeste finetti.
In cealalta jumatate de crema galbena se pune cacao (cat vreti voi) si nuca macinata dupa gust.
crema 3:
1 pachet mare de biscuiti petit beure se sfarama in lapte cat sa se sa faca o pasta semisconsistenta, care se poate intinde ca o crema. Trebuie sa iasa ca o crema.
La sfarsit se acopera cu frisca, cca 2 degete de groasa.

Asamblare:
Blat + crema finetti(se unge un strat subtire peste blat)+ crema budinca + crema maro + frisca.

Ideal pentru aceasta prajitura ar fi sa se asambleze in ceva cutie...sau vas dreptunghiular cu pereti...e mai usor. Io am facut asa direct pe tava.

No, am scris-o......merg s-o pun si la mine in retete.

Oauu, cred ca SIGUR O FAC...ca mi-e o pofta!!!!!!

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05




Multumesc mult am sa o fac de ziua fetei care este pe 20 si de Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Fetele,
va cer ajutorul, dati mi si mie reteta voastra testata de piftie (nr. de picioare de porc, pt. aprox. 8 litri apa, grame de sare, cate ore las sa fiarba si sa scada, cam tot ce stiti). Va rog frumos, dar asa, ca la prosti !




Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Natalia,multe multe multumiri..si pupicei..

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Daria, uite eu fac cam din 1 jum kg carne macra, 4 picioare, se pune si 1/2 cap - dar eu nu pun, mai pun niste bucati de sorici, ca ajuta la inchegare- si mai pun si vreo 2 cepe, vreo 2 morcovi mari taiati rondele, foaie dafin, sare, piper boabe, usturoi pisat. Cam astea ar fi ingredientele.
Carnea se spala bine, se taie pentru pus la fiert cu ceapa taiata in 2 la foc mic. Apa eu pun sa treaca cu o palma deasupra carnii. Iau spuma, adaug sare, piperul, dafinul, si mai las sa fiarba incet, fara clocote mari. adaug si morcovul mai tarziu, sa nu se zobeasca. Cand carnea se desface de pe oase si zeama a scazut si daca pun palma deasupra oalei, lipeste aburul, inseamna ca e gata - dar asta cam dupa vreo 3-4 ore. scot carnea, o desfac de pe toate oasele, o tai bucatele mai mici si o asez in diferite castronele, printre bucatile de carne pun si rondele de morcov - sunt aspectuoase la servit, cand se rastoarna piftia. Strecor zeama, sa fie limpede, o amestec cu usturoiul pisat si o vantur dintr-un vas in altul de cateva ori, sa prinda un gust placut de usturoi. apoi poti s-o degresezi, cand se raceste putin, daca nu, o mai strecori - de usturoi (dar sotului meu ii place asa, deci nu o mai strecor), o las sa se limpezeasca si o torn peste carne - sa treaca cu vreo 2 degete mai sus. apoi dau formele la rece - eu le scot in balcon peste noapte, de obicei fac piftia catre seara si a doua zi le mut in frigider. mi s-a intarit intotdeauna, fara sa adaug gelatina la fiert.
cam asta ar fi, daca te mai pot ajuta cu vreo lamurire, cu mare drag.

Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

La prajituri inca stau pe ganduri...aveti cumva reteta de aluat de nuci,de alea care se coc intr-o forma speciala pe aragaz?parca mi-e dor sa fac cum faceam la mama acasa..

adi ,o sa ti scriu o reteta din care poti sa faci diverse ,biscuiti nuci sau placinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marusia spune:

Multumesc pentru raspuns Adriana.Masa de Craciun va contine doua meniuri,unul traditional si unul mai exotic.Cel traditional:
drob de porc
caltabosi
racituri in cesti
muschi file afumat
carnati afumati
rulada din pulpa de porc
sarmalute in cuib
cotlet la cuptor cu garnitura de varza caltita
celalalt:
salata din piept de pui
oua umplute "ratusca"
rosii umplute cu crema de branza
medalioane din limba
pui cu lamaie
gasca cu portocale
desertul va fi din cornulete,piersici,alba ca zapada,prajitura cu nuci,negrese si doua torturi,unul cu ciocolata si unul cu frisca si fructe.
Cam atat....dar sigur mai completez cu ceva din ideile voastre...

Mergi la inceput