Ce pregatim de Craciun

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

La masa in seara de Craciun vom avea mancare traditionala romaneasca adica... aperitiv: platou cu caltabos, slanina fiarta, cu boia, branza telemea, cascaval , apoi piftii de porc si piftii de cocos, rulada de branza cu smantana, oua umplute, apoi felul intai... va fi supa de gaina de casa cu taietei de casa, felul doi vor fi sarmale cu chisca si friptura de porc, carne si carnati cu cartofi piureu cu muraturi. Dulcuirile mele vor fi cam astea... tort de ciocolata, negresa in pijama, prajitura cu crema de lamaie, eclere, prajitura cu miere de albine si nelipsitii baigli cu mac si baigli cu nuca. Mancarea nostra va fi in general ecologica , bunicii mei ne-au dat porc si ne aprovizioneaza cu oua de casa, gaini, lapte, samnatana, faina, .... oricum o nebunie!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si LUCA (28.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

YH in fiecare zona cred ca "scutecele" se fak altfel, de exemplu aici in moldova faci foile din apa,faina, sare, se intind foarte subtiri si se coc pe fundul tavii, dar varianat "moderna", cumperi foi de placinta,si le tai si le coci pe dosul tavii, asta poti sa o faci cu cateva zile inainte, apoi in seara de 23 se inmoaie in sirop de apa, zahar, arome si se umplu cu multa nuca macinata, amestecata cu miere de albine si coaja rasa de lamaie .mama face in fiecare an si sunt forte bune, scutecele se dau de pomana in dimineata zilei de 24 decembrie si de aceea trebuie sa fie de post, a uitasem mama mai pune si stafide in amestecul de nuci.

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madachan spune:

Ce subiect interesant ,poate ma mai inspir si eu.Cam in fiecare an gatesc cam la fel...asa ca mi-ar prinde bine o schimbare.

EDWARD 29.11.2004
poze->http://photos.yahoo.com/madachan2002

SARBATORI FERICITE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yh spune:

multumesc adi69 si lui alinam ,eu pe cea cu nuca o cautam si cu cate zile inainte se fac foile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

quote:
Originally posted by adi69

Da o reteta de alba ca zapada dulce-acrisoara aveti? da probata de voi...

Adriana si-atat...

Adi acum am vazut intrebarea ta am eu o retzeta pe care o fac la fiecare petrecere.Deci retzeta:

Prajitura alba

Aluat:
300 g. faina
100 g. unt su margarina
1 ou intreg
2-3 linguri zahar pudra
1 lingura plina de amoniac stins cu lamaie sau lapte caldut
4-5 linguri lapte
Toate se framanta bine si se impart in trei parti(eu impart in patru) din care se fac foi care se coc pe dosul tavii

Crema:

200 g. unt
200 g. zahar pudra
500 ml lapte
3 linguri cu varf de faina
1 lamaie
Se pune jumatate din cantitatea de lapte la fiert,iar in cealalta jumatate se dizolva cele 3 linguri da faina,cand incepe laptele sa fiarba se pune si laptele amestecat cu faina,si se fierbe pana se ingroasa.Se pune un praf de vanilie si se amesteca din cand in cand pana se raceste sa nu faca cocoloase.Separat se freaca spuma untul cu zaharul si cand s-a racit crema fiarta se amesteca cu crema de unt.Se rade o lamaie si se pune si sucul de la ea.
Se pune crema intre foi cu grija sa nu se rupa foile,sunt foarte fragede.Se taie a doua zi ,dupa ce a fost pudrata cu zahar.
Pofta buna.
Sper sa fie ceia ce cauti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Multumesc pt reteta.
Si eu sper sa fie ceea ce caut,mama sotului le facea la fiecare Craciun,si acum m-a pus nu stiu cine sa-l intreb ce praji ar vrea el de Craciun..bineinteles ca a spus "alba ca zapada-dar asa cum facea mama mea", si "prajitura neagra cu nuca si glazura deschisa la culoare si tare"
Am reusit sa descopar ca "prajitura neagra.." este chinezoaica,i-am facut aseara de proba una(fara reteta ca n-am,asa dupa ureche) si a spus ca se "apropie" de ce-si doreste,dar sa fie mai cremoasa..
Daca ma manca limba...acu tre sa fac experimente..
Si daca " alba" nu iese cum o facea mama lui?!

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Foarte util subiect. Incep sa ma inspir pentru a hotari meniul de Craciun. Oricum la noi nu lipsesc raciturile cu mult usturoi si crema de zahar ars.
Alba ca zapada face mama mea si este preferata mea, poate anul asta o incerc si eu.

------------------------
"Love like you've never been hurt, sing like nobody's listening and dance like nobody's watching."
Noi
Numaratoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Fetelor, mi-am cumparat forme pentru prajituri gen stea, brad, semiluna.... Vreau sa le folosesc dar nu vreau sa fac turta dulce. Ce altceva as putea sa fac cu formele. Imi dati voi o reteta?

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

quote:
Originally posted by adi69

Multumesc pt reteta.
Si eu sper sa fie ceea ce caut,mama sotului le facea la fiecare Craciun,si acum m-a pus nu stiu cine sa-l intreb ce praji ar vrea el de Craciun..bineinteles ca a spus "alba ca zapada-dar asa cum facea mama mea", si "prajitura neagra cu nuca si glazura deschisa la culoare si tare"
Am reusit sa descopar ca "prajitura neagra.." este chinezoaica,i-am facut aseara de proba una(fara reteta ca n-am,asa dupa ureche) si a spus ca se "apropie" de ce-si doreste,dar sa fie mai cremoasa..
Daca ma manca limba...acu tre sa fac experimente..
Si daca " alba" nu iese cum o facea mama lui?!

Adriana si-atat...

Adi eu zic sa incerci retzeta nu ai nimic de pierdut,pt. ca iese foarte buna chiar daca nu este cum facea mama lui,sigur o sa ii placa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

quote:
Originally posted by Moniland

Fetelor, mi-am cumparat forme pentru prajituri gen stea, brad, semiluna.... Vreau sa le folosesc dar nu vreau sa fac turta dulce. Ce altceva as putea sa fac cu formele. Imi dati voi o reteta?

Monica

Am scris mai sus o reteta de aluat fraged pt fursecuri.Este cel mai bun incercat de mine..pana acum.
Poti face diferite fursecuri,lipite care doua,sau nu,din forme de steluta de mai multe dimensiuni poti face braduti..

Adriana si-atat...

Mergi la inceput