Ce pregatim de Craciun
Raspunsuri - Pagina 11

adi69 spune:
quote:
Originally posted by OrbuGabiquote:
Originally posted by adi69
Multumesc pt reteta.
Si eu sper sa fie ceea ce caut,mama sotului le facea la fiecare Craciun,si acum m-a pus nu stiu cine sa-l intreb ce praji ar vrea el de Craciun..bineinteles ca a spus "alba ca zapada-dar asa cum facea mama mea", si "prajitura neagra cu nuca si glazura deschisa la culoare si tare"
Am reusit sa descopar ca "prajitura neagra.." este chinezoaica,i-am facut aseara de proba una(fara reteta ca n-am,asa dupa ureche) si a spus ca se "apropie" de ce-si doreste,dar sa fie mai cremoasa..
Daca ma manca limba...acu tre sa fac experimente..
Si daca " alba" nu iese cum o facea mama lui?!
Adriana si-atat...
Adi eu zic sa incerci retzeta nu ai nimic de pierdut,pt. ca iese foarte buna chiar daca nu este cum facea mama lui,sigur o sa ii placa.
Gabrielamamica de printesa
Alice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravanMartin-Tudor(22.09.2005)
www.dropshots.com/OrbuGabi" target="_blank">pozesi filmulete
Sigur ca o fac,acum spune-mi si cat tine,adica cu cat timp inainte o pot face?
Adriana si-atat...


OrbuGabi spune:
Eu de obicei o fac cam cu 2 -3 zile inainte,sa se inmoaie mai bine,daca este tinuta la rece si nu este taiata(o tai de obicei atunci cand o servesc)cred ca tine cam 5 zile nu stiu sigur nu a rezistat niciodata mai mult de 3 zile la mine pentru ca a fost mancata


mira24 spune:
Chinezoaica
Blatul:
Se bat 6 albusuri spuma. Cand s-au intarit se pune 100g zahar si 1 plic zahar vanilat; se bat pana se intaresc din nou. Peste albusuri se pun 200 g margarina topita, dar rece, se bate in continuare pana se omogenizeaza amestecul. Se renunta la mixer si se amesteca usor 200g nuca macinata si 100h faina. Se pune la copt in cuptorul incalzit.
Rece, se acopera cu 6 galbenusuri frecate pe abur cu 150 g zahar pudra pana cand are consistenta smantanei.
Cand s-a racit si glazura de galbenus se acopera cu o glazura de ciocolata.
Acum ai posibilitatea sa alegi: reteta clasica( 150 g zahar pudra+ 4 linguri de apa+50 g cacao+50g unt) sau glazura dr Oetker, sau ciocolata topita, sau, daca gasesti, serbet de cacao.
A fost prajitura studentiei mele!


adi69 spune:
quote:
Originally posted by adi69quote:
Originally posted by mira24
Chinezoaica
Blatul:
Se bat 6 albusuri spuma. Cand s-au intarit se pune 100g zahar si 1 plic zahar vanilat; se bat pana se intaresc din nou. Peste albusuri se pun 200 g margarina topita, dar rece, se bate in continuare pana se omogenizeaza amestecul. Se renunta la mixer si se amesteca usor 200g nuca macinata si 100h faina. Se pune la copt in cuptorul incalzit.
Rece, se acopera cu 6 galbenusuri frecate pe abur cu 150 g zahar pudra pana cand are consistenta smantanei.
Cand s-a racit si glazura de galbenus se acopera cu o glazura de ciocolata.
Acum ai posibilitatea sa alegi: reteta clasica( 150 g zahar pudra+ 4 linguri de apa+50 g cacao+50g unt) sau glazura dr Oetker, sau ciocolata topita, sau, daca gasesti, serbet de cacao.
A fost prajitura studentiei mele!
mira
Adriana si-atat...
Mira,ce-mi spui tu aici imi da peste cap toata reteta pe care o gasisem si facusem..
Sune-mi daca pun peste albusurile spuma margarina topita nu se flescaie toate? Si nu se pune cacao in compozitie?
Si glazura se pune dupa ce s-a racit prajitura?
Si mai spune-mi cum iese blatul,sfaramicios,pufos sau putin umed si cleios..
Iti pun toate aceste intrebari pt ca in sfarsit am descoperit o prajitura care sa-i placa sotului..si as vrea s-o fac calumea..
Uita-te te rog la ultimele poze de la mine de la dulciuri sa-mi spui daca seamana macar ce am facut eu acolo ca si chinezoaica..
Adriana si-atat...



adi69 spune:
Fursecurile se fragezesc de a doua zi,dar se pot face si cu o saptamana inainte si pastrate in cutii inchise.
Eu incep(ar fi trebuit sa fi inceput deja...dar nu stiu ce ma tot mosmonesc)de saptamana asta sa fac fursecurile si pe masura ce le fac le pun la pastrat in cutii de plastic cu capac.
Mai sant fete care le pastreaza in congelator si le scot cu o zi inainte,eu nu am asa mult loc in congelator.
Adriana si-atat...


adi69 spune:
Am facut listuta pt Craciun.Am "imprumutat " retete de pe ici de pe colo si am sa fac urmatoarele
Mancare;
ciorba de perisoare
sarmale in foi de varza
pomana porcului(sau tochitura)
Fursecuri
neros
urechile lui hamam
carapace cu nuci
fursecuri fine cu nuci
caise
nuci(inca n-am forma)
fursecuri cu ciocolata
umflatele cu nuci
turta dulce
triunghiuri cu nuca
non plus ultra(doar daca-mi raman albusuri nefolosite)
saratele
Prajituri
coronite cu nuca din aluat de negresa(astea or sa fie cadouri)
alba ca zapada
dobos
chinezoaica
Fursecurile si prajiturile trebuie sa le fac jumi-juma cu sora mea care nu are timp sa faca nimic..si sa-mi ramana si pt revelion,cand am sa mai fac doar un tortulet.
Cam asta e lista,sa vad acum daca ma tin de ea ..si daca gasesc forma de nuci..
Adriana si-atat...


Alynutza spune:
Multe bunatati pe-aici...
Eu de Craciun o sa pregatesc supa de pui cu galuste de gris, friptura de pui si porc in care o sa pun putina afumatura pentru gust, salata de vinete (ca-i preferata sotzului), salata de pui cu ciuperci, iar la capitolul prajituri o sa fac islere in forma de stelutza, brad si cizmulitza (fara islere nu se poate, ca-s preferatele sotzului), prajitura de ciocolata cu biscuiti (o reteta preluata din Avantaje, e ceva in genul unei ciocolate de casa, cu fructe confiate si biscuiti, foarte buna) si m-am gandit sa fac blat cu nuci, sa pun intre 2 blaturi din astea crema de castane, taiate apoi bucatzele mici si date prin sos de ciocolata si nuca de cocos. As vrea sa fac si fursecurile cu cocos, suna tare bine si par usor de facut, dar am o nelamurire: cum se pun ouale in compozitie? Se bat albusele cu zahar si se adauga apoi galbenusele si nuca de cocos, sau pur si simplu se amesteca la gramada, fara sa se bata ouale spuma? Faina nu se pune deloc?
O sa avem si sarmalutze, pe care le mancam in prima zi de Craciun, cu smantana, mamaligutza si salata de sfecla, dar astea le face mama si ne da si noua cateva, ca in rest nu suntem amatori si n-am chef sa ma apuc sa pregatesc 3-4 sarmale. La fel si piftie, tot in sarcina mamei cade. Poate o sa fac si cozonac, insa nu-s sigura daca fac sau iau un panetone.
Edit ca am uitat sa spun ca o sa pregatesc si o portie de saleuri, sa fie si ceva sarat. O sa le presar cu seminte de susan, chimen si cascaval ras.


ange spune:
apetisant tot ce am citit pe aici.
biscuitei deia figurine de Craciun stiti sa faceti?
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."


miria_cristina spune:
Fetele, dati si retete de aperitive! Ca sunt o gramata de rulade, creme, salate, placinte, racituri, si cu toate astea nu stiu ce sa fac!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
